Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zavolej rodičům, řekni jim, jak se věci mají. Já bych v tomto svou dceru nenechala, i kdybychom měli spát v obýváku.
@Anonymní píše:
No sice nasi maji barak ale musela bych byt v pokoji i s brachou nez by jsme si neco nasli ale s rodicakem 8000+2000 alimenty nevim jak bych to zvladla…nasi maji dost penez a vim ze by mi. pomohli ale chybi mi dost vybaveni do bytu a plati se kauce kolem 10000 na byt atd jak si to predstavim tak mi je taky do breku uz nevim co delat predstava jak je to tezkykdybych uz pracovala asi ani nepremyslim a jsem davno pryc
takže máš kam jít, rodiče by pomohli ale raději zůstaneš s tyranem. co až jednou uhodí dítě? Tuší rodiče vůbec co on je zač?
Když v tom necháš malou žít vybere si jednou stejnyho deb. jako Ty. Tohle pro ni bude vzor. To přeci nechceš. Chápu, ze je mala a ty závislá, desi te to, ze by jsi odešla, ale pokud se takhle chová, nezmění se. Představ si sama sebe v tomhle za 5, 10, 15 let. Bude z tebe vypsychovana troska. Uteče dokud můžeš. Uvidíš, ze se ti uleví ![]()
@Anonymní píše:
Holky, pritel ted odesel na pivo a ja sedim vedle sve malicke dcery (8m) a brecim…Pritel je psychopat a ja lituji toho ze jsem si s nim poridila dite..je dost zarlivy ikdyz nema vubec duvod…pred ditetem sice byl nekdy na facku ale od porodu je to desny…a je to horsi a horsi…treba jsem se sla podivat dolu do schranky nechala odemceno a on mi rekl proc je odemkle kdyz rano jak jsem spala zamykal nez sel do prace rekla jsem mu duvod a neveril mi a hned vyhrozoval ze taky bude chodit potaji s jinyma…
Nebo mi porad vyhrozuje s jednou a tou samou a vcera si ji pridal do pratel kdyz jsem mu rekla proc me zakazuje pridavani kamaradu a ze si taky pridam kamarada ze v tom nic neni tak mi rekl to zkus a poletis z baraku a neprej si me co zacnu ja teprve delat..porad jen same vyhruzky a uz se 4 den vkuse hadame
dnes mi uz ruply nervy sprchovala jsem se a mala stala u vany a plakala rekla jsem mu at ji veme a pohlida rekl ze ne, uz mi ruply nervy a rekla jsem ze i jiny chlap by se o ni lepe postaral..prisel zamnou do vany a zacal me fackovat a mlatit do ruky
a nesetril se..nebylo to poprvy…ja pro nej delam cokoliv co chce…nemuze si vubec stezovat cokoliv si treba rekne na jidlo udelam mu…prijde domu ma nachystane oblibene jidlo teple ruzne i pri miminku tohle stiham se o nej tak starat..a takhle se mi to obraci
a nejhorsi je ze kdo nezazije nepochopi..jsem tak zmanipulovana ze se bojim odejit…
Jen ta predstava jak to sama s ditetem zvladnu, stehovani, jak vyjit atd atd…
Ta samota…
Proto lepsi zustavam v tomhle ale to taky ndchci uz mi neni pomoci nemam silu a taky mi rekl ze jak se odstehuji a najdu si chlapa ze ho bude mlatit a mlatit uz jen kvuli tomu ze bude sahat na jeho holcicku…ale pry kdyz jeho baba bude na malou sahat ze je to v poradku…trapim se s nim a trapila bych se i bez nej nevim jak bych to sama zvladla
![]()
Super, to jsi sobe i svoji dceri pekne po…la zivot. Rozejit se a odstehovat muzes, ale on bude porad soucasti tveho zivota, protoze to je otec vasi dcery. Tohle ti vazne nezavidim ![]()
To zvládneš. Bude ti pomahat maminka, za chvíli půjde holčička do školky. Hlavně ať se na to násilí nedívá. Teď nemyslío na sebe, ale na ni. Také se může stát, že ji tím násilím způsobí nějaký psychický blok. Může se pocuravat, blok v mluveni, cokoli…jak ti tu všichni radi, zavolej rodičům a uteč. On se nezmění, to násilí se bude stupňovat. Udělej to kvůli dceři. Pokud s ní budeš sama, určitě budeš mít nárok na nějaké dávky.
@Anonymní píše:
Holky, pritel ted odesel na pivo a ja sedim vedle sve malicke dcery (8m) a brecim…Pritel je psychopat a ja lituji toho ze jsem si s nim poridila dite..je dost zarlivy ikdyz nema vubec duvod…pred ditetem sice byl nekdy na facku ale od porodu je to desny…a je to horsi a horsi…treba jsem se sla podivat dolu do schranky nechala odemceno a on mi rekl proc je odemkle kdyz rano jak jsem spala zamykal nez sel do prace rekla jsem mu duvod a neveril mi a hned vyhrozoval ze taky bude chodit potaji s jinyma…
Nebo mi porad vyhrozuje s jednou a tou samou a vcera si ji pridal do pratel kdyz jsem mu rekla proc me zakazuje pridavani kamaradu a ze si taky pridam kamarada ze v tom nic neni tak mi rekl to zkus a poletis z baraku a neprej si me co zacnu ja teprve delat..porad jen same vyhruzky a uz se 4 den vkuse hadame
dnes mi uz ruply nervy sprchovala jsem se a mala stala u vany a plakala rekla jsem mu at ji veme a pohlida rekl ze ne, uz mi ruply nervy a rekla jsem ze i jiny chlap by se o ni lepe postaral..prisel zamnou do vany a zacal me fackovat a mlatit do ruky
a nesetril se..nebylo to poprvy…ja pro nej delam cokoliv co chce…nemuze si vubec stezovat cokoliv si treba rekne na jidlo udelam mu…prijde domu ma nachystane oblibene jidlo teple ruzne i pri miminku tohle stiham se o nej tak starat..a takhle se mi to obraci
a nejhorsi je ze kdo nezazije nepochopi..jsem tak zmanipulovana ze se bojim odejit…
Jen ta predstava jak to sama s ditetem zvladnu, stehovani, jak vyjit atd atd…
Ta samota…
Proto lepsi zustavam v tomhle ale to taky ndchci uz mi neni pomoci nemam silu a taky mi rekl ze jak se odstehuji a najdu si chlapa ze ho bude mlatit a mlatit uz jen kvuli tomu ze bude sahat na jeho holcicku…ale pry kdyz jeho baba bude na malou sahat ze je to v poradku…trapim se s nim a trapila bych se i bez nej nevim jak bych to sama zvladla
![]()
Hele jsem na tom skoro stejně. Jen ruku na mě ješte nevztáhl (když nepočítám držení pod krkem). Pokud máš kde jinde bydlet, jdi! Pokud máš lidi, kteří ti finančně pomohou, jdi! Já nemám ani jedno. A tak čekám až za 2 a půl roku půjdu do práce a hned co to půjde ho opustim.
Radši bych bydlela chvíli u rodičů na gauči, než žít s takovým kretén*m!
Všechno se dá vyřešit.. od nej bych odesla.
Utikej k rodicum, rekni jim pravdu, urcite ti pomuzou. Jeste muzes kontaktovat bily kruh bezpeci, tam ti taky poradi jake mas moznosti, ale to bych byt tebou udelala az budes schovana u vasich, kdyby te ten tvuj magor pristihnul, aby ti jeste nesebral telefon a nezacal te zamykat. V bilem kruhu poradi co dal, co a jak zaridit, aby se k vam nemohl priblizit atd. A urcite at te rodice vezmou na pohotovost a dr popise vsechna tva zraneni a ze jsou to nasledky napadeni.
Myslím si, že je to počátek domácího násilí. Jsi ve fázi, kdy si JEŠTĚ uvědomuješ, že tvůj partner se chová nepřijatelně. Za pár měsíců ti vymyje mozek natolik, že si budeš myslet, že si to zasloužíš.
Jestli nemáš odvahu teď okamžitě odejít, tak alespoň někam zavolej a poraď se po telefonu nebo internetu.
Nevím jak moc velký magor tvůj přítel je, ale doporučuji vymazat pak historii. Pokud si budete s poradcem psát přes e-mail, tak raději změnit heslo k e-mailové schránce.
Osobní zkušenost s tím nemám. Podívej se na tyto kontakty:
https://www.rosa-os.cz/…te-kontakty/
Taky si pusť dokumenty České televize Z lásky nenávist
@Anonymní píše:
No sice nasi maji barak ale musela bych byt v pokoji i s brachou nez by jsme si neco nasli ale s rodicakem 8000+2000 alimenty nevim jak bych to zvladla…nasi maji dost penez a vim ze by mi. pomohli ale chybi mi dost vybaveni do bytu a plati se kauce kolem 10000 na byt atd jak si to predstavim tak mi je taky do breku uz nevim co delat predstava jak je to tezkykdybych uz pracovala asi ani nepremyslim a jsem davno pryc
Takto řekni rodičům, že tě mlátí a oni ti pomůžou. Udělej ten první krok. Takto to začíná a pak tě prizabije
Zavolej rodičům, řekni jim že tě psychicky i fyzicky týrá.. Zbal mimino, pár věcí a okamžitě vypadni.. A už nikdy se nevracej.. Buď se pochlap a nebo pokaž sobě a dítěti celý život.. Volba je na tobě..
Rodice te podpori, toho bych se nebala. Nekaky zaznam bych si ale poridila, do budoucna se bude hodit az budete resit peci o dceru. V sms zpravach neco nemas? Planuj odchod. Ja bych pockala az bude v praci, vse zbalila, i doklady atd, proste abych se uz nemusela vracet.
A k anonymni slunecnici, to me moc mrzi, tak smutne se to cte! Odkud jsi? Azylovy dum jsi zkousela?
To je boreček! Zmlátím ženu, zajdu si na pivko… takovej pěknej víkend ![]()
Achjo máme to hodně podobné😞 a malé je 7 měsíců, tqky hodně žárlivý sama s malou nemůžu nikam a když už někam jdu musím nahrávat cestu a nebo přísahat že jsem s nikým nebyla
jo a napadeni a facky jsou taky u nás normální