Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Julča001 píše:
Když je cílem zloby milenec/milenka, tak to chápu, ale proč jeho/její partner/ka?
jeho/její partner/ka je prostě jen prostředek pomsty.
@Venetia píše:
no aby vedela v cem zije? Ja na to zase koukám, ze strany toho podvedeného a je jedno, jak se dozvím pravdu.
No a třeba to ví a nechce řešit nebo by radši zůstala ve sladké nevědomosti, tohle nemá cenu, hele, prostě to vidíme každá přesně naopak, já to respektuju a můžeme to uzavřít.
@Judy Hopkava píše:
A znám hrozně moc žen, které jsou samy, povrchně by jeden řekl, že se mají hůř, ale je to otázka volby. Ony jsou rády, že si zachovaly hrdost a i když jim bylo v tu dobu moc zle, vlastně jsou teď o to silnější než ty, které si hrají na dokonalou rodinku a vědí, že je to jen „odměna“ za to, že nevidí…
A já znám zase několik žen, které chlapy po provalené nevěře okamžitě vykoply a dnes samy říkají, že to asi neměly řešit tak radikálně (ve dvou případech v tom byly malé děti), že to možná šlo zachránit. Hrdost je fajn, ale v noci tě nezahřeje. Takže je to dost relativní. Určitě je hodně lidí, kteří si nechají líbit cokoli, jen aby nebyli sami, to je fakt, ale většina lidí si myslím bude takový nějaký střed, dělají co umí, v manželství je střídavě jasno a oblačno a jinde není tráva zelenější ![]()
@Judy Hopkava píše:
Nemám teď na mysli @Hanka1 a spol., chraň Bůh, ale kdysi dávno jsem si své dobré, starší, velmi moudré přítelkyni stěžovala, že mě mrzí, že manželství mých rodičů není takové to harmonické, kdy by seděli v parku na lavičce, drželi se za ramena a krmili holuby, vyznávajíc si u toho po 40 letech lásku a ona mi odpověděla, že do soukromí nikomu nevidíš a bude hodně párů, které vypadají navenek šťastně, protože např. manželka je ochotna nevidět partnerovy nevěry a vlastně raději nic neřešit, přitom on ji podvádí, kde může. A milionkrát se mi to od té doby potvrdilo. Čest výjimkám (a vím, že takové jsou). Ale přesně zdejší diskuze mě o tom dále přesvědčují, že co oči nevidí, to je rádo spokojené. A znám hrozně moc žen, které jsou samy, povrchně by jeden řekl, že se mají hůř, ale je to otázka volby. Ony jsou rády, že si zachovaly hrdost a i když jim bylo v tu dobu moc zle, vlastně jsou teď o to silnější než ty, které si hrají na dokonalou rodinku a vědí, že je to jen „odměna“ za to, že nevidí…
Edit: překlepPříspěvek upraven 09.04.21 v 13:00
Ja mela kdysi takovou kolegyni. Vedela, ze ji manzel cas od casu podvede a přivítala nad tim oci. Jednou na večírku jsem se ji připitá na to zeptala. Ona mi rekla, ze to vi, nicmene dokud jsou deti školní, tak to resit nebude. Ze za ten pohodlný zivot v dostatku ji to stoji. Ze jako samozivitelka by se musela sakra otáčet, pac vi, ze manzel je ten typ, co by ji pri rozvodu delal problemy s financemi a stykem s detma.
Co vim, tak po letech uz s nim neni. Jednou dite je na vysoke a druhe se nedavno oženilo. A ze popud k rozvodu dal manzel, protoze milenka mu dala nůž na krk. Takze s popelem na hlave se s ni i celkem velkoryse vyrovnal.
A dalsi pripad je moje sousedka, na druhe mateřské prisla na nevěru. S miminem nakracela do golfového klubu, kde manzelovi a milence udelala scénu. Manzela vykopla a rozvedli se. S odstupem rikala, ze ho timto milence naservirovala na stříbrném podnosu a zpetne, ze by to resila za par let, az by byla v praci a financne na vlastních nohou. Ze ten rozvod byl nechutný a ze de facto, kdyby si mel manzel vybrat, tak by zůstal s rodinou…
Takze ja jsem schopna pochopit, ze pro nektere ženy je jejich pštrosí postoj i oprávněný…
Já tedy zakladatele jako sraba nevnímám…jako pomstychtivého ano, ale k tomu mám tak nějak pochopení. Jako sraba bych ho vnímala, kdyby to sice naprášil manželce milence, ale zároveň si nechal svou manželku, a nebo by to třeba neřešil vůbec a čekal, až se to nějak vyvrbí. On to ale rozsekl na obou stranách poměrně razantně.
Jinak mám kolem sebe pár blízkých osob, o kterých vím, že raději strkají hlavu do písku před smutnou realitou. Nesoudím je, také už nejsem tak radikální jako dříve. Pokud bych se rozvádět i přes partnerovu nevěru nechtěla, tak bych ale stejně za informaci byla asi ráda…
@Hanka1 Takže zas o tu lásku nebeskou tak moc nejde… To je fuk. Každá to vnímáme po svém. ![]()
@Julča001 píše:v noci uz si o zahrati muzes nechat jen zdat , at uz dopadne jakkoliv
A já znám zase několik žen, které chlapy po provalené nevěře okamžitě vykoply a dnes samy říkají, že to asi neměly řešit tak radikálně (ve dvou případech v tom byly malé děti), že to možná šlo zachránit. Hrdost je fajn, ale v noci tě nezahřeje. Takže je to dost relativní. Určitě je hodně lidí, kteří si nechají líbit cokoli, jen aby nebyli sami, to je fakt, ale většina lidí si myslím bude takový nějaký střed, dělají co umí, v manželství je střídavě jasno a oblačno a jinde není tráva zelenější
@Hanka1 píše:
Ja mela kdysi takovou kolegyni. Vedela, ze ji manzel cas od casu podvede a přivítala nad tim oci. Jednou na večírku jsem se ji připitá na to zeptala. Ona mi rekla, ze to vi, nicmene dokud jsou deti školní, tak to resit nebude. Ze za ten pohodlný zivot v dostatku ji to stoji. Ze jako samozivitelka by se musela sakra otáčet, pac vi, ze manzel je ten typ, co by ji pri rozvodu delal problemy s financemi a stykem s detma.
Co vim, tak po letech uz s nim neni. Jednou dite je na vysoke a druhe se nedavno oženilo. A ze popud k rozvodu dal manzel, protoze milenka mu dala nůž na krk. Takze s popelem na hlave se s ni i celkem velkoryse vyrovnal.A dalsi pripad je moje sousedka, na druhe mateřské prisla na nevěru. S miminem nakracela do golfového klubu, kde manzelovi a milence udelala scénu. Manzela vykopla a rozvedli se. S odstupem rikala, ze ho timto milence naservirovala na stříbrném podnosu a zpetne, ze by to resila za par let, az by byla v praci a financne na vlastních nohou. Ze ten rozvod byl nechutný a ze de facto, kdyby si mel manzel vybrat, tak by zůstal s rodinou…
Takze ja jsem schopna pochopit, ze pro nektere ženy je jejich pštrosí postoj i oprávněný…
ja jsem schopna pochopit, ze v zivote se leccos meni a je potřeba zvazit, co je vyhovující a co ne, ale kvůli tomu není potřeba dělat pštrosa, ale proste si to vyjasnit, stanovit podmínky, za jakých se bude fungovat
@Theli píše:
Já tedy zakladatele jako sraba nevnímám…jako pomstychtivého ano, ale k tomu mám tak nějak pochopení. Jako sraba bych ho vnímala, kdyby to sice naprášil manželce milence, ale zároveň si nechal svou manželku, a nebo by to třeba neřešil vůbec a čekal, až se to nějak vyvrbí. On to ale rozsekl na obou stranách poměrně razantně.
Jinak mám kolem sebe pár blízkých osob, o kterých vím, že raději strkají hlavu do písku před smutnou realitou. Nesoudím je, také už nejsem tak radikální jako dříve. Pokud bych se rozvádět i přes partnerovu nevěru nechtěla, tak bych ale stejně za informaci byla asi ráda…
Přesně, ja po letech uz taky nejsem tak radikální jako za mlada… ![]()
@Judy Hopkava píše:
@Hanka1 Takže zas o tu lásku nebeskou tak moc nejde… To je fuk. Každá to vnímáme po svém.
Jakou lásku nebeskou? Pokud jsou v manzelstvi deti, tak spousta žen pštrosí prave kvuli nim. On rozvod, tahanice o peci a o majetek neni pri deti a zenskou nic extra a živořit jen proto, ze jsem hrdá?
Zadnou zenskou nesoudim, ani tu exkolegyni.
A ono po letech bych chtela videt tu lásku nebeskou a motylky v břiše.
Tam je to hlavne o respektu a ze toho druheho mam rad, neco jsem s nim prožil, vychoval deti a ne, ze se mi podlamuji kolena jako cerstve zamilovanemu…
@Hanka1 píše:
Jakou lásku nebeskou? Pokud jsou v manzelstvi deti, tak spousta žen pštrosí prave kvuli nim. On rozvod, tahanice o peci a o majetek neni pri deti a zenskou nic extra a živořit jen proto, ze jsem hrdá?Zadnou zenskou nesoudim, ani tu exkolegyni.
A ono po letech bych chtela videt tu lásku nebeskou a motylky v břiše.
Tam je to hlavne o respektu a ze toho druheho mam rad, neco jsem s nim prožil, vychoval deti a ne, ze se mi podlamuji kolena jako cerstve zamilovanemu…
kvůli tomu nemusíš strkat hlavu do pisku, ale normálně si to přiznat
@Venetia píše:
kvůli tomu nemusíš strkat hlavu do pisku, ale normálně si to přiznat
Co? ![]()
@Hanka1 vždyť tady o tom celou dobu hovoříme, Plho!
argumentujes, že jde o lásku, nikoli pohodlnost, lepší podmínky pro rodinu a nakonec z toho zase vyleze to druhý. v tom případě je jedno, jestli víš nebo ne. chceš zachovat rodinu, tak ji zachráníš i přesto. že už bez te lasky a důvěry, no. jenže pstrosice chteji k tomu ještě tu iluzi