Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mé oblíbené vyznání od 5:42 zde http://www.youtube.com/watch?…
Anonymní píše:
to obdivuju tu důvěru a jistotu… já to tedy nepoznám vůbec
Tak když už mluvíš o důvěře, tak to je podle mě snad první předpoklad toho, aby vztah mohl fungovat.
Logicky nemůžeš být s partnerem 24 hodin denně, takže mu musíš důvěřovat že mluví pravdu, když se ho třeba zeptáš kde byl a co dělal.
Ještě mě napadlo, že to třeba necítíš, protože to není ten pravej a teď s tou důvěrou jsi mi to tak trochu potvrdila.
Já důvěřuji stoprocentně, ale lásku slovně nevyznávám a vůbec slovní vyznání lásky beru s velikou rezervou. Je mi to dokonce nepříjemné a připadá mi to jako lehká forma nátlaku, protože po větě např. „miluji tě“ se automaticky očekává minimálně „já tebe taky“. A pokud to protějšek neřekne, je to trapné…
Pokud se lidé milují, tak to navzájem vědí a toto není třeba…
@smoulinka71 píše:
@Sonarka No to asi ne, ale co když to někdo neřekne vůbec nikdy za celý život? Nepřijde ti to zvláštní? Mě to přijde jako dva kamarádi.
Někdo to tak prostě má..samozřejmě celý život si to neříct, by bylo moc i na mě
My s přítelem si to čas od času řekneme, nebo napíšeme, ale kdyby to mělo být každý den asi by mě to omrzelo a ztratilo by to takový to kouzlo a tu opravdovost. Jsou určitě okamžiky, kdy to člověk cítí obzvlášť intenzivně a právě v tu chvíli by to měl říct, ale říkat si to každej večer před spaním, nebo v každé smsce mi přijde ulítlé. A jak jsem již řekla činy mluví za všechna slova ![]()
@Sonarka píše:
Někdo to tak prostě má..samozřejmě celý život si to neříct, by bylo moc i na měMy s přítelem si to čas od času řekneme, nebo napíšeme, ale kdyby to mělo být každý den asi by mě to omrzelo a ztratilo by to takový to kouzlo a tu opravdovost. Jsou určitě okamžiky, kdy to člověk cítí obzvlášť intenzivně a právě v tu chvíli by to měl říct, ale říkat si to každej večer před spaním, nebo v každé smsce mi přijde ulítlé. A jak jsem již řekla činy mluví za všechna slova
Ano s tím souhlasím, nic se nemá přehánět.
Pokud se lidé milují, tak to navzájem vědí a toto není třeba…
Tohleto říkají všichni, kteří neumí říct miluji tě…
@Heineken píše:
Tak když už mluvíš o důvěře, tak to je podle mě snad první předpoklad toho, aby vztah mohl fungovat.
Logicky nemůžeš být s partnerem 24 hodin denně, takže mu musíš důvěřovat že mluví pravdu, když se ho třeba zeptáš kde byl a co dělal.
Ještě mě napadlo, že to třeba necítíš, protože to není ten pravej a teď s tou důvěrou jsi mi to tak trochu potvrdila.
na takové věci se ho neptám, vše vypadalo, že bych mu důvěřovat mohla, aspon se tak choval, pomohl s opravama v bytě, pokaždé přivezl něco pro radost, vždycky mi pak napsal, že mu se mnou bylo fajn, že se těší, až se zase uvidíme… prostě všechny znaky zájmu… najednou nekomunikuje, nemá čas přijet, tak je to asi jasné. Snad se aspon zachová fér, a co nejdříve mi to nějakou formou sdělí a nebude to zbytečně protahovat a mlžit.
I66
@Sonarka píše:
Někdo to tak prostě má..samozřejmě celý život si to neříct, by bylo moc i na měMy s přítelem si to čas od času řekneme, nebo napíšeme, ale kdyby to mělo být každý den asi by mě to omrzelo a ztratilo by to takový to kouzlo a tu opravdovost. Jsou určitě okamžiky, kdy to člověk cítí obzvlášť intenzivně a právě v tu chvíli by to měl říct, ale říkat si to každej večer před spaním, nebo v každé smsce mi přijde ulítlé. A jak jsem již řekla činy mluví za všechna slova
a jaké činy třeba? Jaký čin v tobě vyvolá pocit, že tě partner miluje?
I66
@Anonymní píše:
a jaké činy třeba? Jaký čin v tobě vyvolá pocit, že tě partner miluje?I66
Třeba, že tě objímá, snaží se mít s tebou jakýkoliv kontakt. My třeba i když jsme někde, kde se to nehodí, tak se tajně dotýkáme prstíčkama u nohy. A neustále se na sebe usmíváme, když se potkáme pohledem. Je toho strašně moc.
@smoulinka71 píše:
Třeba, že tě objímá, snaží se mít s tebou jakýkoliv kontakt. My třeba i když jsme někde, kde se to nehodí, tak se tajně dotýkáme prstíčkama u nohy. A neustále se na sebe usmíváme, když se potkáme pohledem. Je toho strašně moc.
to myslíš vážně, jako důkaz toho, že tě miluje? Na to stačí fyzická přitažlivost, vůbec nic to neznamená. Takhle se může jeden chovat a druhý den o něm nevíš.
I66
@Anonymní píše:
to myslíš vážně, jako důkaz toho, že tě miluje? Na to stačí fyzická přitažlivost, vůbec nic to neznamená. Takhle se může jeden chovat a druhý den o něm nevíš.I66
Je toho samozřejmě víc, ale když on se na mě vždycky dívá jak na obrázek, asi to nejde jen tak popsat. A určitě to není jen o fyzickou přitažlivost, ptala jsi se, dala jsem jen příklad.
@smoulinka71 píše:
Je toho samozřejmě víc, ale když on se na mě vždycky dívá jak na obrázek, asi to nejde jen tak popsat. A určitě to není jen o fyzickou přitažlivost, ptala jsi se, dala jsem jen příklad.
jj, dííky… no kdybych to měla posuzovat takto, tak bych si musela myslet, že je do mně blázen… což evidentně není vůbec pravda
I66
Podle mě láska se pozná ve chvíli, kdy je třeba přinést partnerství nějakou „oběť“, omezení partnerova pohodlí atd. Zkrátka když přichází nejen to příjemné, ale i to nepříjemné.
Něco říkat nebo se dotýkat, zamilovaně čučet atd. nestojí vůbec nic. Ale pokud např. jeden z partnerů vážněji nebo dlouhodoběji onemocní, je mu třeba s něčím výrazněji pomáhat za cenu vlastního pohiodlí atd. - to pak prověří vztahy a z mnohých „pravých“ se stávají dezertéři ![]()
Anonymní píše:
na takové věci se ho neptám, vše vypadalo, že bych mu důvěřovat mohla, aspon se tak choval, pomohl s opravama v bytě, pokaždé přivezl něco pro radost, vždycky mi pak napsal, že mu se mnou bylo fajn, že se těší, až se zase uvidíme… prostě všechny znaky zájmu… najednou nekomunikuje, nemá čas přijet, tak je to asi jasné. Snad se aspon zachová fér, a co nejdříve mi to nějakou formou sdělí a nebude to zbytečně protahovat a mlžit.I66
Připadá mi že je hodně divné, pokud někoho miluješ, máte vztah na dálku a nezajímá tě co a kde partner dělá.
A vůbec to nemyslím tak, že bys měla být stíhačka a sledovat ho.
Ale nechápu spíš jak je možné někoho milovat a nezajímat se o něho.
Protože píšeš jen co dělal on pro tebe, tak mi připadá že ten vztah táhl celou dobu on a neviděl moc odezvu, tak ho to přestalo bavit.
Já sám bych reagoval podobně.
Jdu do toho naplno, ale když nevidím stejnou reakci z druhé strany, tak to brzo utnu, protože to nemá smysl.
Měli byste i v klidu promluvit, tady ti nikdo neřekne co se mu honí v hlavě.
Anonymní píše:
to myslíš vážně, jako důkaz toho, že tě miluje? Na to stačí fyzická přitažlivost, vůbec nic to neznamená. Takhle se může jeden chovat a druhý den o něm nevíš.I66
Všechny projevy lásky můžeš brát jen jako fyzickou přitažlivost.
Všechno co pro tebe někdo udělá může dělat jen proto, aby tě dostal do postele.
Sama musíš poznat jestli to dělá proto, že tě miluje nebo proto, že se s tebou chce vyspat.
I když za tebou přijede aby ti opravil něco v bytě a dal dáreček, tak to může udělat proto, že se s tebou chce vyspat.
I když si zlomíš nohu a on kolem tebe bude měsíc skákat, tak to může dělat proto, že jsi dobrá v posteli a on ví že takovou druhou bude těžko shánět.
Tohle prostě musíš vycítit a umět rozlišit.