Chlap sobec?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
19.8.19 16:36
@Lalelale píše:
Promluv si s ním o tom. Můj názor z toho, jaks to popsala: stavíte dům, na který očividně nemáte, nebaví to tebe ani manžela, a pomalu ale jistě vám roky se táhnoucí stavba rozvrací manželství. Je to hodně radikální návrh, ale co si vzít hypo a dostavět to s firmou,nebo teda parcelu s hrubou stavbou prodat… Než se v tom placat dalších x let, když už teď začínáš přemýšlet o rozvodu.

Stavíme teď s firmou a nemít pevný vztah, tak jsme s manžel už rozvedení:D, takže to nedoporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
19.8.19 16:37

Těžko radit. Já ani dost dobře nechápu, proč by žena měla být pořád ta, co se snaží vztah zachraňovat, vyčerpaná po porodech, nevyspáním a starostí o malé děti a domácnost. Proč by měla přemlouvat panáčka na manželskou poradnu…Snažit se musí oba.
Já to vzdala a odešla, jsem hrdý a nezávislý typ. Ano není ten život jednoduchý, ale pouze po finanční stránce. Jinak jsem svou paní, dělám si co chci, kdy chci, jak chci, nikomu nesloužím, nikdo mě nesekýruje, nepřehlíží, nenervuju se a nehádám se.
Samozřejmě je zde nezanedbatelný faktor, že jakmile seberete děti a odejdete, jako lusknutím prstů se vás muž změní na nejlepšího tátu na světě, který by pro děti dýchal a chce se o děti starat rovným dílem, což začne i vehementně předvádět, a vymáhat svá otcovská práva. Možná to stojí za zvážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
19.8.19 16:40
@Paola21 píše:
Stavíme teď s firmou a nemít pevný vztah, tak jsme s manžel už rozvedení:D, takže to nedoporučuju.

Jn my vyhodili několik firem, strašný období. Ale pokud její manžel staví stylem, že si dá kafe, tak je i ta firma lepší.

• Citovat
  • Upravit
Ziuatanejo
19.8.19 16:41
@Anonymní píše:
@Ziuatanejo Jo, přesně s to vystihla. K nikomu takovému jako párový terapeut, psycholog, poradce ho bohužel za nic na světě nedostanu. Škoda, třeba ho nějak zpracuju, díky za návrh řešení.

ještě taky u nás bývá trochu problém podvědomé přesvědčení, že pro ženu jsou děti a domácnost vlastně zábava, že se v tom realizuje, kdežto muž potřebuje koníčky, aby odreagoval a realizoval se.

On nikam nepůjde protože vidí, že žijete ‚normalne‘, tyhle jemné věci mu unikají a nemá vlastně vůbec důvod o nich přemýšlet, protože on je ve výhodě (i když nevědomky).

Pokud jsi s ním o tom dokonce i mluvila a on ti jen odsekne „postav si to sama“, tak to už je celkem špatné. Možná jste jen unavení z dětí a až povyrostou, tak se to zlepší. Ale potřebujete nastavit komunikaci tak, abyste se navzájem vnímali, aby ti neodsekával a neutíkal se švagrem na barák, zatímco vše doma leží na tobě, jinak na sebe začněte mít averzi a půjde to do kytek, což by byla škoda, tohle se podle mě ještě dá opravit. Věřím tomu, že když mluvíš s ním, že máš jiný tón než v úvodním příspěvku, je něco jiného postěžovat si na netu než mít reálnou konverzaci žejo.

Myslíš, že by ho probralo kdyby ses prostě najednou zařídila bez něj? Dala děti kámošce, šla večer cvičit, nenosila mu večeře a vyprané prádlo, neptala se na barák, dělala svoje plány? Je to vůbec možné s vašimi malými dětmi? Nic jiného mě nenapadá, ale já děti nemám, tak ti snad jiné maminky poradí lépe.

Jen jsem chtěla abys věděla že nejsi hysterka ani nic, když jsi v takové situaci nespokojená, a to, že on je fakt trochu sobec zas neznamená, že je to beznadějné (zatím).

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
19.8.19 16:43
@lilithlilith píše:
Těžko radit. Já ani dost dobře nechápu, proč by žena měla být pořád ta, co se snaží vztah zachraňovat, vyčerpaná po porodech, nevyspáním a starostí o malé děti a domácnost. Proč by měla přemlouvat panáčka na manželskou poradnu…Snažit se musí oba.
Já to vzdala a odešla, jsem hrdý a nezávislý typ. Ano není ten život jednoduchý, ale pouze po finanční stránce. Jinak jsem svou paní, dělám si co chci, kdy chci, jak chci, nikomu nesloužím, nikdo mě nesekýruje, nepřehlíží, nenervuju se a nehádám se.
Samozřejmě je zde nezanedbatelný faktor, že jakmile seberete děti a odejdete, jako lusknutím prstů se vás muž změní na nejlepšího tátu na světě, který by pro děti dýchal a chce se o děti starat rovným dílem, což začne i vehementně předvádět, a vymáhat svá otcovská práva. Možná to stojí za zvážení.

Já s tímhle úplně souhlasím. Ale tady budou problém finance. Zakladatelka myslím zmínila, že by s dětmi měla tak na garsonku a že v manželovi vidí šanci na důstojné bydlení a finanční zajištění (pardon, pokud jsem to pochopila blbě). A pokud z finančních důvodů odejít nemůže, tak si myslím, že chlap si toho je sakra vědom, a možná i proto se chová takto. Ale žít bych v tom nechtěla, zakladatelce nezávidím, má to o to těžší, že má malé děti

• Citovat
  • Upravit
700
19.8.19 16:47

Ještě bych ráda dodala, že chlapi jsou idiot. i, zjistí co měli a čeho si nevážili a brali jako samozřejmost, až když pohár přeteče a žena odejde. Přitom jsme to my, kdo nechá celý svůj život, svobodu, zábavu, vypisování, paření, zaměstnání, koníčky, zdraví…a všechno podřídíme rodině, ať chceme nebo ne, protože mít malé dítě, je prostě otázka priorit, a i tak jsme vyčerpané k smrti (někdo tolik ne, záleží na miminku a spoustě jiných faktorů).
A chlap si to neumí ani uvědomit? Trochu se snažit? Podílet se, ulevit, podržet, pomoci? Smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.19 17:02

@Lalelale Jako ano, jsem s ním kvůli společným závazkům. Jsem s ním taky proto, že nevidím rozvod tak růžově jako většina populace. Prostě nedokážu sbalit kufr a 2 malé kufříčky a za vším udělat tlustou čáru. :nevim: Nedokážu si představit, že se třesu každého příštího nájmu někde v pidigarsonce, protože s 2 malými dětmi na rodičáku, případně časem ve školce bez hlídání opravdu nemám na kontě miliony. Nedokážu si představit se s někým někde seznamovat a znovu začínat vztah úplně od nuly a roky zjišťovat, jaký vlastně je, jestli ne ještě horší. :nevim: Jsem vytočená a vidím to dost podobně jako @lilithlilith, ale asi nemám „koule“ na to mu to vmést do ksichtu a hrdě odkráčet.

• Citovat
  • Upravit
700
19.8.19 17:07
@Lalelale píše:
Já s tímhle úplně souhlasím. Ale tady budou problém finance. Zakladatelka myslím zmínila, že by s dětmi měla tak na garsonku a že v manželovi vidí šanci na důstojné bydlení a finanční zajištění (pardon, pokud jsem to pochopila blbě). A pokud z finančních důvodů odejít nemůže, tak si myslím, že chlap si toho je sakra vědom, a možná i proto se chová takto. Ale žít bych v tom nechtěla, zakladatelce nezávidím, má to o to těžší, že má malé děti

Proto jsem odešla přesně v okamžiku, kdy jsem zvládla zaplatit byt a státní školku. Jenže já třeba neměla pomoc rodičů a měla těch závazků víc, to nechci rozebírat.. každopádně já jsem taková povaha, že než být s někým jen proto, že jsem v pasti, tak to radši pohnu nebem a zemí, a jdu ihned jakmile můžu, od člověka který si mě neváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.19 17:08

@lilithlilith Ale on se ze svýho pohledu přece snaží. Staví přece ten barák, vydělává! Ještě by za to neustále chtěl chválit a obskakovat! Přece ženská je JEN doma. To se přece všechno dělá samo a je to pohodička. :cert: Já tomu v podstatě rozumím, samotnou mě nepřestává šokovat, kolik toho doma a kolem dětí na starosti je, takže chlap si to nikdy v reálu nezažil a „sytý hladovému nevěří“. Nevím jak mu ten pohled změnit jinak, než si ty role na nějaký čas prohodit (což u nás nelze). Jako neříkám, že se vůbec nesnaží, ještě by mohl nechodit do práce a jenom se válet v hospodě, i tací jsou. Ale bohužel, doma (a v manželství) ani prstem nehne a bojím se, že tahle už to dlouho nepůjde, ty jsi toho živoucím důkazem.

• Citovat
  • Upravit
517
19.8.19 17:10

My teda nestavíme, ale jsem na tom podobně v tom, že chlap opravuje auta, po své práci. Samozřejmě potřebujeme peníze, ale je to i jeho koníček. Také ho vídám nejčastěji večer, kdy řekne dětem dobrou noc.
No a měli jsme nedávno dost závažný rozhovor na téma co dál. On má pocit, že dělá pro rodinu vše (zajistit peníze), ale nechápe, že já chci to nejcennější -a hlavně pro děti - jeho čas. Až blížící se rozvod kámošky nám oběma otevřel oči v tom, že jsme si řekli, jak bychom tuto situaci (rozchod) vyřešili u nás. Zjistil, že by 2 dny v týdnu musel být ve 3 doma a být s dětmi + se o ně postarat, že.., (výdaje za děti + žádný kšeft = jde do mínusu) a co druhý víkend celý, takže opět náklady na děti + žádný kšeft. Ostatní dny bez dětí by dělal to co vždy práce + další práce. Dobře z toho vycházejí děti v tom smyslu, že budou s tatínkem a užijí si to s ním a já, že mám najednou volný čas na své zájmy. Chlap tam pro sebe extra výhody a zlepšení nenašel.
Uznal, že by nám měl věnovat více času. Opravdu mu to došlo, až jsem mu tuto představu sdělila. Musím volný čas samozřejmě organizovat já - výlety, zajišťuji je a projednávám to s ním předem + každý celý víkendový jeden den jen s rodinou. Zatím se snaží…a já ho chválím. I když musím někdy být jako fůrie co jen plánuje, ale nakonec si to volno také užívá. Tak snad nám to vydrží ještě pár let, než děti budou samostatnější… (jen pro info - jsme spolu 17 let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
19.8.19 17:12
@Anonymní píše:
@Lalelale Jako ano, jsem s ním kvůli společným závazkům. Jsem s ním taky proto, že nevidím rozvod tak růžově jako většina populace. Prostě nedokážu sbalit kufr a 2 malé kufříčky a za vším udělat tlustou čáru. :nevim: Nedokážu si představit, že se třesu každého příštího nájmu někde v pidigarsonce, protože s 2 malými dětmi na rodičáku, případně časem ve školce bez hlídání opravdu nemám na kontě miliony. Nedokážu si představit se s někým někde seznamovat a znovu začínat vztah úplně od nuly a roky zjišťovat, jaký vlastně je, jestli ne ještě horší. :nevim: Jsem vytočená a vidím to dost podobně jako @lilithlilith, ale asi nemám „koule“ na to mu to vmést do ksichtu a hrdě odkráčet.

Otázkou je, jak moc tohle přispívá k chování tvého muže. Podle mě si musí být dobře vědom, že ty určitě nikdy neodejdeš, protože nemáš kam. Přitom jak psala Lilith, hodně chlapům se po vážně míněné výhružce rozvodem rozsvítí, protože si uvědomí, že jejich žena tu opravdu nemusí zůstat napořád. Chápu ten strach z nejisté budoucnosti, ale to v čem momentálně žiješ je agónie.

• Citovat
  • Upravit
700
19.8.19 17:15
@Lalelale píše:
Já s tímhle úplně souhlasím. Ale tady budou problém finance. Zakladatelka myslím zmínila, že by s dětmi měla tak na garsonku a že v manželovi vidí šanci na důstojné bydlení a finanční zajištění (pardon, pokud jsem to pochopila blbě). A pokud z finančních důvodů odejít nemůže, tak si myslím, že chlap si toho je sakra vědom, a možná i proto se chová takto. Ale žít bych v tom nechtěla, zakladatelce nezávidím, má to o to těžší, že má malé děti
Proto jsem odešla přesně v okamžiku, kdy jsem zvládla zaplatit byt a státní školku. Jenže já třeba neměla pomoc rodičů a měla těch závazků víc, to nechci rozebírat.. každopádně já jsem taková povaha, že než být s někým jen proto, že jsem v pasti, tak to radši pohnu nebem a zemí, a jdu ihned jakmile můžu, od člověka který si mě neváží.
@Anonymní píše:

Všeho dočasu…akorát že ženy mají v povaze svinstva, kterých se jejich chlapi dopouštějí, zametat pod koberec a odpouštět. Já ne, pokud mě nepodrží v těžkých časech a nechá mě v tom pěkně vymáchat, nevím proč bych s ním měla být až bude líp. Zasloužím si někoho lepšího - a s tím jsem čekala, až budu moct odejít. Klidně do garsonky. A on jak si celou dobu spokojeně chrochtal, protože mu bylo fajn, že Jo, a veškeré pokusy po dobrém i zlem, všechno bagatelizoval, smetl, vysmál se, do krve se hádal…zaplatil mi to ten jeho nevěřícný pohled, když jsem řekla že mám byt, že je dítě přehlášené do jiné školky a že odcházím :D že jsem v tu dobu měla už i svůj milostný život, když on na mě kašlal, nemusím snad už ani dodávat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.19 17:37

@Lalelale On podle mě ani nekalkuluje s nějakou možností rozvodu a že by si byl vědom, že mě drží v hrsti finanční situací. On je naprosto spokojený přece. Má co si vysnil, krásnou rodinu, bude mít barák, spoustu kamarádů, kdekdo ho obdivuje, doma všechno až pod čumák. Pro něj jsou jakékoliv moje zkazky o tom, že by mohl být víc s dětmi a že dle mě už jako rodina ani nefungujeme jsou úplně malichernosti. To by teda pěkně čuměl, kdyby mu na stole místo snídaně přistály rozvodové papíry. Bohužel já nejsem takový bohém, abych odešla s holou pr*elí a na vše ještě víc sama, když nemám podporu vůbec v nikom, kdežto on v celé rodině, práci a byl by vlastně bez závazků. :nevim: Hodit mu ty papíry na stůj jen tak ze srandy, aby se probral, totálně se mi vysměje a snad by i k tomu rozvodu došlo, to se prostě nedělá, pokud to nemám dopředu jasně promyšlené, což já nemám. Obětovala jsem pro rodinu dost, nemám rozjetou kariéru před mateřstvím, toho si je vědom, ne že by si toho teda nějak vážil, na to má argument, že přece taky chodí do práce, tak co bych ještě chtěla. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
19.8.19 19:05
@Anonymní píše:
@Lalelale On podle mě ani nekalkuluje s nějakou možností rozvodu a že by si byl vědom, že mě drží v hrsti finanční situací. On je naprosto spokojený přece. Má co si vysnil, krásnou rodinu, bude mít barák, spoustu kamarádů, kdekdo ho obdivuje, doma všechno až pod čumák. Pro něj jsou jakékoliv moje zkazky o tom, že by mohl být víc s dětmi a že dle mě už jako rodina ani nefungujeme jsou úplně malichernosti. To by teda pěkně čuměl, kdyby mu na stole místo snídaně přistály rozvodové papíry. Bohužel já nejsem takový bohém, abych odešla s holou pr*elí a na vše ještě víc sama, když nemám podporu vůbec v nikom, kdežto on v celé rodině, práci a byl by vlastně bez závazků. :nevim: Hodit mu ty papíry na stůj jen tak ze srandy, aby se probral, totálně se mi vysměje a snad by i k tomu rozvodu došlo, to se prostě nedělá, pokud to nemám dopředu jasně promyšlené, což já nemám. Obětovala jsem pro rodinu dost, nemám rozjetou kariéru před mateřstvím, toho si je vědom, ne že by si toho teda nějak vážil, na to má argument, že přece taky chodí do práce, tak co bych ještě chtěla. :roll:

A ty na sebe nemáš napsané vůbec nic, dům není v sjm? Jestli ne, tak se chlap zařídil kurna dobře. Žena zcela bez praxe doma s dětma a on barák na sebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.19 19:16
@Anonymní píše:
Samozřejmě jsem o tom nesčetněkrát zkoušela mluvit, spíš diskuzní formou než výčitkami. (Fakt ho necepuju :P ) A nic kloudného z toho nevyšlo. Vítězný argument je „tak si to postav sama, když jsi tak chytrá“. Na koníčky si samozřejmě sáhnout nedá, přece potřebuje odpočívat, aby se z toho nezbláznil. Já zřejmě ne! :roll: Hypotéku samozřejmě máme, ten materiál se nekupuje za dobré slovo. Ale za práci se taky podstatná částka ušetří. Já nevím, mě už je ten barák úplně jedno. :nevim: Jestli si tam vykládají s bráchou a u toho skládají cihly nebo hlídají zedníka, to podle mě žádný rozdíl pro rodinu nepřinese. :roll: Spíš je prostě líný čas trávit s rodinou, zjistil, že to není jak z televizní reklamy, že děti neposlouchají a ječí a nedá se s nimi dělat prakticky nic kloudného - což je můj denní chléb, akorát mě se jaksi nikdo neptal, jestli to tak chci. On má ty zadní vrátka. :nevim: Prostě děti jednou půjdou do školy a já si budu po víkendech dělat co chci. On ať si pro mě za mě klidně i tu milenku najde. A jde si k ní i na večeři, pro mě o práci míň. Hrozný pohled, že? :,(

Musím říct, že máme hodně podobné protějšky. Taky mám pocit, že si to rodičovství a starost o rodinu představoval jak Hurvínek válku, ale děcka zlobí, jsou věčně nemocný, atd. Můj prostě nechce moc slevit ze svého způsobu života, který vedl před dětmi - chce si zachovat volnost, svobodu, své koníčky. Plánuje si třeba i víkendové aktivity s kamarády, takže nejenom že jsem s dětmi sama přes týden, jsem s nimi sama i o víkendu, i když bych si chtěla odpočinout…Můj moc dobře ví, že nikam nepůjdu, stejně jak ty nemám vlastní bydlení (to je muže) a nic moc peněz. Nejhorší je, že zvenku to vypadá, že si vlastně nemám stěžovat, ale já se cítím jak v kleci. Manželskou poradnu jsem navrhovala, nechce ani slyšet. Přesně jak píšeš ty, on ty věci, co vidím jako problém já, jako problém nevidí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky