Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@e008 píše:
@Tomáš916 trva to tak dlouho, protoze lidi jsou bezohledni
Prosím tě nemůžeš věřit všemu co slyšíš, určitě nejsme tam kde jsme, kvůli tomu, že děti a puberťáci chodí ven. To je jenom snaha vlády ukázat na někoho, aby ona z toho vyšla jako vítěz. Já to nezlehčuji, ani nenasazuju na vládu, ono se z domova radí lehko, přišlo to nečekaně a je to zde poprvé, takže je nebudu soudit. Ale vadí mi to ukazování na to, že si za to můžeme sami. Že běhají děti venku fakt není to, na čem to stojí.
@Tomáš916 ale tohle si o sobe mysli prave vsichni. Jsou tu lide bez prace, protoze jini se nechteji omezovat na svobode. Mame, co jsme chteli ![]()
Ven naše děti chodí, většinou s námi, hlídáme si, aby měly pravidelný pohyb. Když se jim ozve někdo s kamarádů, nemám nic proti tomu, aby si hráli spolu venku. Sociální kontakty potřebují.
@Sany80s dle tvého názoru je třeba držet děti doma, dle názoru jiného je to škodlivé. Proto snad těm druhým nemusíš nadávat. A ještě učíš děti, že určitá sorta lidí se chová určitým způsobem? To je fakt super, dát jim klapky na oči a cpát do nich předsudky zapšklých a sebestředných rodičů.
@e008 píše:
@Tomáš916 ale tohle si o sobe mysli prave vsichni. Jsou tu lide bez prace, protoze jini se nechteji omezovat na svobode. Mame, co jsme chteli
Ale třeba ty velký krámy co jsou otevřeny, MHD… to je přece horší než když se lidé scházejí venku. To jako všichni ti co jste tak strašně ohleduplní a děláte všechno správně, jste zavřeni doma na home ofice nebo jdete jenom do práce samozřejmě samostatně autem nebo pěšky, žádná městská a pak už vůbec nikam nejdete? Jídlo přes košík, v krámě jste nebyli několik týdnů? No jestli jo, tak dobrý, jste vzorní občané, někdo není tak uvědomnělý a vy si teda zasloužíte obdiv, ale, pak nechápu proč vám tak vadí lidi venku, když nikam nechodíte. A jestli chodíte ale vadí vám venku akorát mladí, že jste si usmysleli, že mají být doma, tak to je blbost, protože venku je menší šance to chytnout, než někde v buse nebo v Kauflandu. Tak vlastně o nic nejde a konkrétně tohle není důvod plašit a řešit to, je to každého věc, ale není to důvod k tomu, že lidi přichází o práci.
My s manželem chodíme normálně do práce a naše děti chodí odpoledne po výuce ven, sportovat s kamarády. Nic lepšího pro své zdraví nemůžou udělat, jsem za to strašně ráda, že nesedí doma, jsou na čerstvém vzduchu a posilují imunitu. ![]()
Nejmladší jde stejně za 2 dny do školy, kde bude zavřená s 25 dětmi ve třídě celé dopoledne a ti starší pošupajdí chvilku po ní.
Venku na vzduchu je to riziko nákazy pro děti naprosto zanedbatelné.
Za mě- komu záleží na zdraví svých dětí, tak je ven povinně vykope a sociální kontakty s kamarády jsou na jejich psychiku a zdraví to nejlepší.
Je dobré chodit ven, zlepsí si imunitu..
Mam teda dcerku v puberte, takze opravdu by to neprospivalo, kdyby byla doma jen s nami
.
Takzechodi s kamarady do prirody
@Matt 02 vadi me to, ze v nemocnici makaji na 100 % a nekdo jinej se proste jen nechce omezovat. Vadi me, ze pokud se cisla nedostanou na unosnou mez, budou bud lidi bez penez a nebo se stat jeste vic zadluzi. Neresim konkretni lidi. A taky mam 80tiletyho dedu, o ktereho mam strach.
@kacz píše:
@Sany80s dle tvého názoru je třeba držet děti doma, dle názoru jiného je to škodlivé. Proto snad těm druhým nemusíš nadávat. A ještě učíš děti, že určitá sorta lidí se chová určitým způsobem? To je fakt super, dát jim klapky na oči a cpát do nich předsudky zapšklých a sebestředných rodičů.
Vidí, že jsou to děti, které způsobují problémy. A ty problémy jsou dané u těch dětí, které u nás vidím venku špatným rodinným zázemým. Všechny je znám. Bydlím někde, kde je to možné.
@Matt 02 V obchodě jsem nebyla už několik měsíců. Chápu, že ne každý má tu možnost.
Autobusem nejezdím už od jara. Ačkoli normálně ho využívám.
Do práce chodit musím, kdybych měla malé děti, teoreticky bych je mohla dát do školy. Což mluví za vše. Moje práce je nutná a doma se udelat za stávajících podmínek nedá.
Opravdu mi nejde jen o děti venku, vždy jsem si myslela, že jsme skvělý a rozumný národ. Ale ztrácím v této době iluze. Kamarádi a širší rodina mi chybí. Ale taky vím, že pár měsíců bez nich zdravému člověku neuškodí.
@kacz píše:
@andelka83 já měla problém koupit synovi sešity a školní potřeby, papírnictví jsou zavřená, hypermarkety máme daleko, přes týden se tam nedostaneme a v neděli máme taky smůlu, takže zbývá 1 den v týdnu, kdy se je můžeme pokusit někde sehnat.Takže nejen že si doma mimo naši běžnou práci hrajeme na učitele, ale když na to chceme pořídit pomůcky, není kde. Jaké ještě další klacky pod nohy dostaneme, aby nám pak bylo řečeno, že přece každý rodič musí umět naučit děti číst, psát a počítatuž se tomu směju.
Co na internetu - někde určitě jde udělat objednávku a vyzvednout si na prodejně bez placení dopravy…
@Jahudka82 píše:
Co na internetu - někde určitě jde udělat objednávku a vyzvednout si na prodejně bez placení dopravy…
Jo, u nás to jde. V jediném papírnictví u nás, jde objednat přes internet a vyzvednout zdarma. Zatím nám nic nechybí, ale asi brzy využiju. Do obchoďáku teď nejezdime.
@Jahudka82 píše:
Většina papírenských eshopů nemá výdejnu nějak rozumně dostupnou.
Já normálně tukla na papírnictví a prostě mi to prodali. V disidentu se dá koupit prakticky cokoli. Už jen sehnat tu ilegální školu, kde vyučujou děti a jdem za vodou. ![]()
@Jahudka82 no, to určitě jde. Objednávka 3 sešitů celkem za 15 Kč, kvůli které se potáhnu několik desítek minut někam na výdejnu. Ne že bych na to měla úplně čas mezi prací, domácí výukou, péči o domácnost, chozením ven a občas si chce člověk taky jen zahrát se synem Carcassone nebo šachy, ať je doma trochu pohoda. Všechno se dá zvládnout, že jo. Jen je to trochu pakárna. Hlavně, že jsme zdraví.