Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chodí ven normálně (druhák a předškolák), venku jsou běžně skupinky dětí, někteří mají roušky, ale většina spíš ne. Je to na palici, že děti, které spolu nesmí být ve škole, odpoledne hrají fotbal na hřišti. Navštěvujeme akorát prarodiče a jedny velmi blízké známé. Jako omezený režim ano, ale úplná izolace ani omylem, psychické zdraví není o nic míň důležité, než to fyzické. Jo a dítě s rouškou do školy teda nepustím ani omylem, bude dál doma.
Ano pustila bych je, ale nemají s kým jít. I před covidem měl syn v dosahu jen dva kamarády a ani ti teď nechodí. Dcera je ještě malá.
@vokishka píše:
U nas je na hristi porad hromada decek. Vetsina bez roušek.
A to mají na hřišti nosit roušky??Dejte už pokoj s rouškama
Mozna kdyby se vsichni izolovali, byl ten nouzovy stav driv zrusen, toto me vcelku stve. Takhle se to potahne do vanoc
@lucik2011 píše:
A to mají na hřišti nosit roušky??Dejte už pokoj s rouškama
No ano, tam kde nelze dodržet 2metrovy odstup.
Mám třeťáka a čtvrťáka, ven chodí odpoledne, většinou s námi ( chodim ven s batoletem), na zahradu, k rybníku, na koloběžky. Na hřiště když tam nikdo není. Když je, dají si roušku. U nás většina lidí nosí venku roušku, minimálně, když se blíží k místům, kde je více lidí, na ulici, náměstí, k obchodům. S kamarády se nevídame. Jen s prarodiči ( pro ně by izolace byla těžká).
Puberťáky doma neudržím, škoda se rozčilovat, stejně to nepomůže a dívat se na ty ksichty, když jim pořád dokola melu, že mají zůstat doma, jsem už vzdala. Samozřejmě se mi to nelíbí, ale děcka se chtějí vídat se spolužáky a prostě jim to chybí.
@andelka83 píše:
No ano, tam kde nelze dodržet 2metrovy odstup.Mám třeťáka a čtvrťáka, ven chodí odpoledne, většinou s námi ( chodim ven s batoletem), na zahradu, k rybníku, na koloběžky. Na hřiště když tam nikdo není. Když je, dají si roušku. U nás většina lidí nosí venku roušku, minimálně, když se blíží k místům, kde je více lidí, na ulici, náměstí, k obchodům. S kamarády se nevídame. Jen s prarodiči ( pro ně by izolace byla těžká).
Doufám, že až jednou zruší roušky, tak všichni ti posedlý rouškami je budou dál nosit, když se jim to tak líbí
Mě by zajímalo, když čtu příspěvky lidí, kteří děti izolují, jestli to dělají proto, že nechtějí být za ty „špatné“, kteří něco porušují. Nebo mají takový strach? Pokud žijí s prarodiči či těžce nemocným členem domácnosti-chápu. Ale jinak? Nepustit dítě ven? Děti snad umírají po stovkách, že je třeba se bát? Je to snad mor? Tenhle obchod se strachem fakt nesnáším.
A co léto, hmm? To jste děti taky určitě izolovali, protože covid nezmizel, jen se o něm nepsalo tolik. A to byste pak radši neměli ani dýchat, aby se náhodou neco nestalo.
Nenarazim ani tolik na covid samotný, jako na to, že tahle izolace je pro všechny na palici. Pro děti extrémně. Myslím si, že větší riziko než covid je aktuálně to, že se z toho ty děcka za chvili zblazni.
Díky bohu za všechny rodiče, kteří. mají všech 5 pohromadě a pečují o duševní zdraví a budování imunity svých dětí.
Většina lidí už volá po otevření hospod a obchodů. Některé děcka pujdou do školy, některé chodí do skolky celou dobu, rodiče do práce. Teď má vláda prosadit smysl povinného používání rousek..atd.atd.
Takže. Jestli chcete izolaci do konce éry kovidu-hodně štěstí. Ale já jim na to se#u!
A pozor!! Nikde nepisu, ze se shlukuju s xxx lidma denne na verejnosti. Ale vazne nevidim problem v tom, navštívit přátelé, nejbližší rodinu, nebo jit ven.
Zakladatelko: buď vklidu
lidi budou vzdycky breptat, ja jsem stastna, ze moje dite muze behat venku s nudli u nosu, babrat se v bahně a chodit do školky-bez přehánění, beze strachu. ![]()
Starší dcera má nej kamarádku s kterou se vida, u nas nebo u nich, klidne tady i spi, ale je jen jedna. Už se to nedalo vydrzet, byla by spoustu času prilepena k počítači a to jsem nechtela. Mladší chodí už normalne do školky takže tam bych ji kamarády normalne dovolila.
Moji synové (9 a 6 let) normálně ven chodí a jejich kámoši chodí k nám. Pro mě přínosy převažují nad riziky - kdyby byli týdny jen a jen doma bez výhledu na konec, tak by asi opravdu začali mít psychické problémy. Fakt není na světě jen covid a nehodlám mu vše obětovat. Navíc mají oba spoustu energie, nějak ji prostě vybít musí, sezení doma pro ně není. To bych pak se pak k psychologovi mohla objednat s nimi.
@lucik2011 píše:
Doufám, že až jednou zruší roušky, tak všichni ti posedlý rouškami je budou dál nosit, když se jim to tak líbí
Dodržovat pravidla je posedlost? Aha ![]()
@smutný.smajlík tak moje děti, když mají volit jestli navštěvovat babičku ( nehledě na to, že občas potřebuji hlídání) nebo se družit jinde, zvolí babičku.
O onemocnění dětí se nebojím, ale o to, že bez příznaků roztáhnou nemoc po rodině, kde je více seniorů nebo dalších rizikových.
@e008 píše:
Mozna kdyby se vsichni izolovali, byl ten nouzovy stav driv zrusen, toto me vcelku stve. Takhle se to potahne do vanoc
Ne do vanoc. On tady může být klidně celý další rok.. a kdyby tu byl jeste X let. Chtěla bych videt, jak vam to neustále izolovani se bude prijemne. A chtit otevrit obchody do vanoc je pokrytectvi pro vsechny, kteri tak souhlasne tleskaji rouskam, nouzovemu stavu, izolaci apod. Protože jakmile se otevrou obchody, je jedno,,ze lidi tam budou mit rousky. Budou tam HROMADY lidí a, coz bude „horsi“ oproti chozeni do prirody bez rousek. Nemyslis?
A nebo se radsi izolujte nafurt. To bude nejlepsi reseni.
Krasne nas ovladaji strachem, manipulaci citovou a vydiranim..
Ano, chodí ven na hřiště každý den. My máme s manželem oba HO, končíme v 16:30, tak nevím, co by syn dělal celé odpoledne. Jsou domluveni s klukama každý den na 14:00-16:30h.
@andelka83 píše:
@smutný.smajlík tak moje děti, když mají volit jestli navštěvovat babičku ( nehledě na to, že občas potřebuji hlídání) nebo se družit jinde, zvolí babičku.
O onemocnění dětí se nebojím, ale o to, že bez příznaků roztáhnou nemoc po rodině, kde je více seniorů nebo dalších rizikových.
Myslim si, ze je to kazdeho volba. Logicky nikdo nechce uskodit tem krehcim, na kterych nam záleží. Na druhou stranu prostě nechapu to přehnané chovani, vyhrocene strachem. (Mysleno obecne) ![]()