Chodí vaše školní děti v této době ven?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22796
14.11.20 10:58
@Alyss píše:
Naprosto souhlasím :kytka:
A co teda úplně nejvíc nechápu, proč se ti co to nedodržují furt naváží do těch co dodržují, delaji z nich ustrašené blázny posedlé rouskama :lol:
Mě ty opatření taky nebaví, ale je prostě situace, která to vyžaduje :nevim: A nějaký protesty proti tomu to akorát protáhnou a ničemu nepomůžou.Jo a moje děti doma fakt netrpí, na procházky do přírody normálně chodíme, což jsme dělali vždycky a distanční výuka vyhovuje jim i nám a s kamarády si volají.

Moje dítě tím bohužel trpí - protože ví, že její kamarádky jsou na tom jinak a mají doma dovoleno a cházej se venku. Takže my vysvětlujeme pořád dokola, ale sama úplně cítím ten pocit křivdy, kterej musí prožívat :? A i proto jsem už i povolila, i když s blbým pocitem - to se fakt nedalo (a zdá se, že na nějakou dobu to opravdu pomohlo a už to zase snáší líp). Skoro děkuju za to zhoršení počasí :oops: Ono i ty hovory přes různý apky jsou na prd, když ostatní trajdaj venku - to si jaksi není ani s kým volat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.11.20 10:58

@krtek93 a co mají dělat, když veškerá možnost zabavit se sportem a koníčky jim byla vzata? :nevim: Jasně, někteří by šli kouřit i tak, ale ne úplně všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17973
14.11.20 10:59
@lucik2011 píše:
A to mají na hřišti nosit roušky??Dejte už pokoj s rouškama

Přesně, ve škole si jich uzijou a při sportu venku je přece nemusí mít nikdo… Holku do a ze školky vozim občas na koloběžce (manžel má tu velkou, vejdem se tam obě a mám aspoň taky pohyb) než MHD, když počasi dovolí. To ji teda taky nemám přes pusu - jen staženou pod bradou a max vytáhnu při čekání na přechodu s více lidma a v té školce. Na hřišti jsem dítě s rouskou ještě neviděla, zaplatpanbu. Ale nejsem si jistá, zda teď máme taky na výběr, jestli dítě do školy (1.a 2.tr.) půjde, nebo zůstane doma, jako v květnu. Do práce teď nechodím, ale kluka už to doma taky nebaví, nemotivuje a online výuka vlastně od St už nebude. A obě děti mám ve stejném zařízení - školka je součástí ZŠ, kam chodí syn, jen má jiný vchod. Takže spíš doufáme, že se brzy ty rouskovy opatření trochu zmírní, vždyť je nemají ani úřednice na poště, úřadu práce atd - vlastní zkušenost. Tak proč by v tom decka měly být celý den, podle mě je spíš rozsadí po jednom a na čtení, mluvení si je budou moct stáhnout, aby jim bylo aspoň rozumět. Třeba takovou angličtinu si přes roušku neumím moc predstavit (2.trida)… :nevim: Budou mít teda min hodin, bez TV a HV. Ale kontakt s učitelkou, kamarády a vzdělání je skoro stejně důležitý jako (a i pro - hlavně psychicky) zdraví. Svacit přes roušku taky nebudou asi že. Ale když je - aspoň teď ze začátku budou mít, aspoň se nemusíme bát, že něco dotahnou domů. S družinou hodně chodili ven i předtím, tam se těší asi nejvíc. Ale jsou podle tříd, aby se nemichali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
14.11.20 11:04

@kacz Pardon, ale v týhle situaci mají prostě dřepět doma nebo jít někam ven (nejlépe do přírody) teda ve dvojicích, trojicích max. Ono by je těch pár týdnů taky nezabilo. Ale 10 a víc puberťáků na dvou metrech čtverečních ti teď přijde jako ok a omluvitelný sociální izolací jo? Mně teda ne, sorry :nevim:

Zajímavý, že dokud se mohlo bez omezení vše, spousta puberťáků dřepěla doma nalepený na mobilech, tabletech, počítačích. Najednou je něco omezeno - a dělaj se davy puberťáků venku, pomalu nachvál tam, kde je na ně nejvíc vidět? Asi to nějak souvisí s tím věkem, ale mě to prostě štve :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17973
14.11.20 11:07
@krtek93 píše:
Tak u nás se třeba schází skupinky puberťáků - viděno včera na vlastní oči: 10 „dětí“ (tipuju tak osmá, devátá třda), okupovali lavičky přímo na zastávce busu, bez roušek, zato s cigárama v puse. To, pokud dobře počítám, jsou hned tři porušení nařízení (jedno covid - necovid - kouření přímo na zastávce), to už na tu policii klidně je :) (bohužel to nemá smysl - půjdou dělat bordel jinam nebo si počkaj, až policajt zajede za roh a pokračujou vesele dál).

Známá tuhle dostala pokutu, protože stala v prostoru zastávky MHD bez roušky. Na 2.stranu mi zase někdo říkal, že roušku ve městě si nanda jen, když vidí policajta a ti když viděli, že si ji nasadili, tak nic neřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.11.20 11:08

Vídáme se pravidelně doma s mojí kamarádkou a jejími dětmi, starší syn se u babičky vídá s dětmi mé kolegyně a mladší u táty taky s jednou rodinou. Pro nás téměř běžný stav, jen jedna kamarádka, co před měsícem porodila, se s námi nestyka, protože má strach.
Edit: roušky u toho fakt nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
14.11.20 11:10
@Moise píše:
@krtek93 a co mají dělat, když veškerá možnost zabavit se sportem a koníčky jim byla vzata? :nevim: Jasně, někteří by šli kouřit i tak, ale ne úplně všichni.

Hele, máme tu pár venkovních hřišť s různýma košema, tyčema na posilování atd. Myslim, že to město ještě nezakázalo (na rozdíl od jara). Rozhodně by mě tolik nepobuřovalo, kdybych zahlídla partu kluků / holek, jak někde házej na koš nebo kopou do míče, i kdyby tím ty pravidla teda taky porušovali, jako když je vidim čadit na zastávce, kde se kvůli nim pomalu nedá projít. Procházky, běhání, kolo, brusle… jim nikdo nezakázal. Nedělejte z nich bezbranný chudáky (to beru u těch opravdu dětí, ne u puberťáků). Oni evidentně chtějí provokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
14.11.20 11:12
@Jahudka82 píše:
Známá tuhle dostala pokutu, protože stala v prostoru zastávky MHD bez roušky. Na 2.stranu mi zase někdo říkal, že roušku ve městě si nanda jen, když vidí policajta a ti když viděli, že si ji nasadili, tak nic neřešili.

Hm, to si měli u nás včera policajti vyjet, by se finančně docela zahojili :lol: (a nejen na puberťácích).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17973
14.11.20 11:16
@Serpentini píše:
Já teda vidím venku víc dětí než předchozí roky v tomhle obdobi. U nás je narvaný skatepark puberťákama od deseti let, doslova hlava na hlavě, roušku nemá nikdo. Na dětské hřiště chodí asi denně (já každý den kolem nechodím, ale když tamtudy jdu tak tam jsou vždy) skupinka osmáků nebo deváťáků, sedí na takové té lanové pyramidě a mají nádherný slovník. Mezi malými dětmi se tak rozléhá z.mrde, pí. čo a jiné. Nemají ani roušky, ani rozestupy. A i na jaře jsem běžně viděla hloučky puberťáků po deseti i více kusech. Místo izolace prodloužené prázdniny :palec: normálně se válejí u PC, ale teď by mohli, tak na truc chodí ven.

Ono to, že chodí děti víc ven, větší i menší je i tím, že jsou zrušený kroužky, cvičení, zavřený bazény, herny, kam jinak chodí, a dokud nam nezakázou chodit ven úplně, jsem celkem v klidu, na jaře jsme nešli ani na to hřiště, zvlášť tady ve městě, naštěstí nám u baráku začíná cyklo/pěší stezka. Ve městě je to prostě jiný, než na vsi - tady dítě spíš pustiš, když jich jde víc, než aby se někde poflakovalo samo :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.11.20 11:17

@andelka83 já měla problém koupit synovi sešity a školní potřeby, papírnictví jsou zavřená, hypermarkety máme daleko, přes týden se tam nedostaneme a v neděli máme taky smůlu, takže zbývá 1 den v týdnu, kdy se je můžeme pokusit někde sehnat.

Takže nejen že si doma mimo naši běžnou práci hrajeme na učitele, ale když na to chceme pořídit pomůcky, není kde. Jaké ještě další klacky pod nohy dostaneme, aby nám pak bylo řečeno, že přece každý rodič musí umět naučit děti číst, psát a počítat :) už se tomu směju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
14.11.20 11:19

My chodíme jen na procházky. V běžné době se kamarádi navštěvují, nyní ne. Přeci jen to tu ještě řádí a říkám si, vypadalo by blbě, když máme možnost být doma, nikam nelést to někde chytnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
14.11.20 11:23

@krtek93 tak to je mi líto…kluků kamarádi to mají nastavené stejně, takže taky nelítají venku…My fungujeme v podstatě téměř stejně jako předtím, až na to že odpadlo dojíždění do školy, což jsme naopak uvítali všichni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.11.20 11:31

@krtek93 chybí mi konstruktivní řešení. Nevim, jak jsi přišla na to, že dřív byli nalepení na tabletech a mobilech a teď natruc lezou ven. Dřív byly kroužky, tréninky, otevřená fitka, otevřené obchody, výstavy, kina, teď se dá jen sedět doma - a to už sedí dopoledne - anebo jít ven.

Sálá z tebe zapšklost a naštvanost, ale to není problém těch děcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.11.20 11:38

@krtek93 a jinak ty se divíš, že chtějí provokovat??? Já vůbec. Vždyť je zbytek společnosti hodil přes palubu, dal najevo, že jejich budoucnost je nezajímá, protože je tady viróza, na kterou umírá možná 0,5% nakažených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
14.11.20 11:41

@kacz a kde je dodržování zákonů? Když pominu pubertu, jaký „příklad“ dávají dospělí tím dětem tím, že jim dovolí zákonné zákazy porušovat…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí