Chodí vaše školní děti v této době ven?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4400
14.11.20 12:07

@smutný.smajlík ja je izolovala, protoze jsem doufala, ze vsichni budou zodpovedni, udelaji to taky. Pocet nove nakazenych zacne klesat, lide a zamestnavatele budou moci zase zacit pracovat. Tady ta polovicata reseni, kdy na to lidi se.ou, vede k tomu, ze lidi nebudou mit co jist :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
14.11.20 12:08
@Lama Lama píše:
No, nadruhou stranu, kdyby se lidi nebouřili a dodržovali jen dodržovali zákony, tak tu máme ještě komunisty nebo nevolnictví.Takže odtud potud. Jsem připravená nést následky, stejně jako když překročim rychlost na přehledném úseku před značkou obce.
Zas je to dobrodrůžou, když člověk běží v 21:15 lesem a připadá si jak parašutista Silver A, to už jen tak nezažijeme. :mrgreen:

jo jasně…já to mám třeba tak, že nechci svoje děti učit v otmhle věku, že „nařízení“ je možné legálně a schválně porušovat proto, že se cítím diskomfortně a chce se mi…jak pak vysvětlíš, kde je ta hranice, kdy je to ještě ok a kdy už není…chodit bez roušky je ok a zabít člověk ne? proč…když tím chozením bez roušky taky vlastně můžeš zabít člověka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
14.11.20 12:08
@Lama Lama píše:
No, na druhou stranu, kdyby se lidi nebouřili a dodržovali jen dodržovali zákony, tak tu máme ještě komunisty nebo nevolnictví. Takže odtud potud. Jsem připravená nést následky, stejně jako když překročim rychlost na přehledném úseku před značkou obce.
Zas je to dobrodrůžou, když člověk běží v 21:15 lesem a připadá si jak parašutista Silver A, to už jen tak nezažijeme. :mrgreen:

Nebo když musím s sebou nosit potvrzení od zaměstnavatele, protože mi ráno vlak odjíždí do práce ve 4:45 a já nemám prostor se dohadovat s cajtama, že fakt do tý práce na šestou jít musim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
14.11.20 12:10
@e008 píše:
@smutný.smajlík ja je izolovala, protoze jsem doufala, ze vsichni budou zodpovedni, udelaji to taky. Pocet nove nakazenych zacne klesat, lide a zamestnavatele budou moci zase zacit pracovat. Tady ta polovicata reseni, kdy na to lidi se.ou, vede k tomu, ze lidi nebudou mit co jist :roll:

Kdyby se zavřela ekonomika a lidi museli striktně dodržovat každý nesmyslný bod každého nařízení, tak by byla větší pravděpodobnost, že nebudeme mít co jíst. Ono všechno má rub a líc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
14.11.20 12:10
@Uiii píše:
Je to z tvojí strany pochopitelný, ale zas je to o tom, že ty si tím ubližuješ kvůli věci, kterou nemáš právo a dokonce ani nemůžeš změnit, i kdyby ses na hlavu stavěla a ušima se odrážela.Proč to píšu.. přijde mi že, nejen kvůli týhle situaci, jsou lidi poslední dobou víc podráždění, víc řeší, co dělají sousedé, často mají dvojí metr a hloubou se ve věcech, který by je jinak ani nenapadly. A to neprospívá psychice, a jak se mnohokrát potvrdilo, psychika je takový trochu pomocník imunity.

Jo, to je pravda. Měla bych se přenastavit. Když já když to venku vidim… neni mi to prostě jedno :oops: Asi nejlíp se těm místům vyhýbat. Nejlíp procházky o samotě v lese - jenže nakoupit a na poštu se občas musí, kafe do kelímku je jedna z mála „normálních“ příjemných věcí mimo domov, co zbyla (a i ten kelímek, resp. termohrnek je kompromis) a i ten les je kolikrát plnej lidí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
14.11.20 12:14

@Uiii ale ty narizeni jsou takova, protoze lidi proste jsou bezohledni a vzdycky se najdou ti, kteri budou porusovat. Kdyby vsichni dodrzeli prvni narizeni, dalsi by prijit nemusela. Ono do te doby nez vam na to nekdo neumre z rodiny, tak si kazdy mysli, ze je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
14.11.20 12:20
@acimedaca píše:
jo jasně…já to mám třeba tak, že nechci svoje děti učit v otmhle věku, že „nařízení“ je možné legálně a schválně porušovat proto, že se cítím diskomfortně a chce se mi…jak pak vysvětlíš, kde je ta hranice, kdy je to ještě ok a kdy už není…chodit bez roušky je ok a zabít člověk ne? proč…když tím chozením bez roušky taky vlastně můžeš zabít člověka…

Vysvětlím jim to tak, že nikdo nikdy neprokazal. Že ne nošením roušky venku můžeš někoho zabít. Nicméně jim i říkám, že někdo věří, že může a tak nemá smysl provokovat. Zákon je na jejich straně, tak ať si je vezmou a je klid. Že si myslím, že je ten zákon špatný ví a ví proč.

Co se týká návštěv, tak tam to vnímám po vzájemné dohodě všech zúčastněných. Nikomu to necpu a je mi fakt fuk, tě nařízení nedodržuji. Stejně tak ten můj běh lesem v 21:15. Nikoho neohrožuje, je mi to fakt fuk, že je to ilegální. Já fakt nějak nemám za cíl stát se Mirkem dusinem. A nějaké drobné překračování zákona mi žíly netrha.

To už mi víc vadí věci, které jsou legální a skutečné mohou ohrozit jiné. Raději třeba nejedu do práce MHD a slapu každý den 30 km na kole, ikdyz je jízda MHD legální. Tím nočním během nikomu neublizuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.11.20 12:24
@krtek93 píše:
Hele, máme tu pár venkovních hřišť s různýma košema, tyčema na posilování atd. Myslim, že to město ještě nezakázalo (na rozdíl od jara). Rozhodně by mě tolik nepobuřovalo, kdybych zahlídla partu kluků / holek, jak někde házej na koš nebo kopou do míče, i kdyby tím ty pravidla teda taky porušovali, jako když je vidim čadit na zastávce, kde se kvůli nim pomalu nedá projít. Procházky, běhání, kolo, brusle… jim nikdo nezakázal. Nedělejte z nich bezbranný chudáky (to beru u těch opravdu dětí, ne u puberťáků). Oni evidentně chtějí provokovat.

Já jsem tím myslela aktivitu, které se děti věnují v oddíle nebo kroužcích. Kam teď fakt nemůžou. Spousta dětí svým sportem žila, makala na sobě. Třeba několik let. Teď dřepí doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
14.11.20 12:24
@krtek93 píše:
@kacz Pardon, ale v týhle situaci mají prostě dřepět doma nebo jít někam ven (nejlépe do přírody) teda ve dvojicích, trojicích max. Ono by je těch pár týdnů taky nezabilo. Ale 10 a víc puberťáků na dvou metrech čtverečních ti teď přijde jako ok a omluvitelný sociální izolací jo? Mně teda ne, sorry :nevim:Zajímavý, že dokud se mohlo bez omezení vše, spousta puberťáků dřepěla doma nalepený na mobilech, tabletech, počítačích. Najednou je něco omezeno - a dělaj se davy puberťáků venku, pomalu nachvál tam, kde je na ně nejvíc vidět? Asi to nějak souvisí s tím věkem, ale mě to prostě štve :oops:

Moji synové teda za normálního stavu chodí do školy/školky a pak jezdí čtyřikrát týdně na trénink. Takže venku jich nevidno. Ale když nic z tohohle nemají, tak prostě chodí jenom ven, dokonce i do skateparku, takže najednou jich je venku vidno a možná to vypadá, že to dělají naschvál, že si najednou klidně chodí ven, když přece předtím nechodili. Rozhodně ale předtím nedřepěli u počítačů a mobilů, aby teď shválně chodili ven. Jako dřepět týdny mezi čtyřmi stěnami by pro ně snad mělo horší následky než prodělaný covid.
Bohužel vláda to vidí tak, že se můžou klidně zbláznit, hlavně že u toho nemají covid. Já to zas vidím tak, že psychika mých dětí je důležitější než dodržování bůhví jak dlouhé izolace a potenciální riziko, že „to“ chytnou.
Bordel ale teda (doufám) nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
14.11.20 12:25
@e008 píše:
@Uiii ale ty narizeni jsou takova, protoze lidi proste jsou bezohledni a vzdycky se najdou ti, kteri budou porusovat. Kdyby vsichni dodrzeli prvni narizeni, dalsi by prijit nemusela. Ono do te doby nez vam na to nekdo neumre z rodiny, tak si kazdy mysli, ze je to ok.

Stojí na zastávce někdo bez roušky, stoupnu si kus dál. Vidím na chodníku pokřikující hlouček děcek bez roušky, přejdu na druhou stranu. Jestli se tam budou vyskytovat i podeváté večer? To přece nemůžu vědět, když já jsem vzorně doma, takže mě to netrápí. Když někdo hrabe do rohlíků bez rukavic, je mi to taky nepříjemný, takže si koupím chleba. Všechno se dá vyřešit i jinak než, že se budu rozčilovat nad tím, že ostatní to maj hozený jinak než já.

A pro tvou informaci, předhazovat lidem, že dokud jim někdo z rodiny neumře na covid, tak jsou vysmátý, je pěkně divný spojení. Já jsem na tuhle větu už fakt alergická teda. Jestli ti někdo z rodiny na covid umřel, tak uřpímnou soustrast, je mi to líto. Ale každý má jiné problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.11.20 12:29

@acimedaca když řekneš malému dítěti, že chozením bez roušky můžeš zabít člověka, zaděláš mu akorát na úzkostnou poruchu. To vlastně může i v době necovidové, akorát ta pravděpodobnost je blízko nule. Viděla jsi film Letec? Tam byla hlavní postava obsedantně posedlá hygienou a nesl si to od své úzkostné matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.11.20 12:37
@acimedaca píše:
@kacz a kde je dodržování zákonů? Když pominu pubertu, jaký „příklad“ dávají dospělí tím dětem tím, že jim dovolí zákonné zákazy porušovat…?

Trvala bys na slepém dodržování takových nesmyslných norem, i když bys viděla, že to tvému dítěti viditelně škodí? Moje dítě se na jaře dostalo do takového apatického stavu, že jsme ho z toho dostávali několik týdnů. Fakt už to zažít nechci. I ten náš senior ho sám od sebe za kamarády posílá, protože teď v podstatě zase nemá nic. Jinak se věnoval aktivně dvěma sportům a chodil plavat, žil zápasy, tréninky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
14.11.20 12:39
@e008 píše:
@Uiii ale ty narizeni jsou takova, protoze lidi proste jsou bezohledni a vzdycky se najdou ti, kteri budou porusovat. Kdyby vsichni dodrzeli prvni narizeni, dalsi by prijit nemusela. Ono do te doby nez vam na to nekdo neumre z rodiny, tak si kazdy mysli, ze je to ok.

Bylo by naivní si myslet, že stačí dodržovat nařízení pár týdnů a virus vymizí. Bohužel nevymizí a nemá cenu se ani upínat na nějakou vakcínu. Bohužel se s tím budeme muset naučit žít. Ale zatím to vypadá, že bude mnohem víc lidí, která nařízení uvrhnou do chudoby, než zemřelých na Covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
14.11.20 12:43
@Uiii píše:
Stojí na zastávce někdo bez roušky, stoupnu si kus dál. Vidím na chodníku pokřikující hlouček děcek bez roušky, přejdu na druhou stranu. Jestli se tam budou vyskytovat i podeváté večer? To přece nemůžu vědět, když já jsem vzorně doma, takže mě to netrápí. Když někdo hrabe do rohlíků bez rukavic, je mi to taky nepříjemný, takže si koupím chleba. Všechno se dá vyřešit i jinak než, že se budu rozčilovat nad tím, že ostatní to maj hozený jinak než já.A pro tvou informaci, předhazovat lidem, že dokud jim někdo z rodiny neumře na covid, tak jsou vysmátý, je pěkně divný spojení. Já jsem na tuhle větu už fakt alergická teda. Jestli ti někdo z rodiny na covid umřel, tak uřpímnou soustrast, je mi to líto. Ale každý má jiné problémy…

Takže si nekoupím to, na co mám chuť, protože někdo jinej je prase?! Já vim, že s tím nic nenadělám, ale jsem už prostě taková, že mě tyhle věci z principu štvou. A třeba u nás na tý zastávce, kdyby ses chtěla včera těm puberťákům vyhnout, tak asi jedině do silnice :nevim: Proč by ten, kdo tam skutečně čeká spořádaně na autobus, měl uhýbat puberťákům, co si tam přišli pokrafat u cigára?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
14.11.20 12:45

@ZuzaM Nevymizí, ale třeba by se dal rychleji zase stahnout do takových mezí, aby bylo možný efektivní trasování a aby byly účinný i mírnější opatření než ty, ze kterých nám vedle nemocnic kolabuje i ekonomika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí