Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smurfka píše:
promin ale tak to je..pokud vím, že moje dítě má jen rýmu a nikdy z ní nechytne zápal, laringytidu a buh vi co, tak prostě ven pujdu, …pokud bych věděla že moje dítě je jak pírko a chytne kde co, tak jsem s ním doma a chráním ho…
Pokud mají doma chcípáčka, na kterého se nalepí kde co, tak přesně jak píšeš, ať sedí doma na pr … Jistě budou na to dítě rády brát ohled, aby neonemocnělo a budou sedět doma ![]()
V práci klidně i výpověď dají.
Pro dítě to jistě rády udělají. Děťátku bude stačit láska od milující maminky.
nač chodit do práce ![]()
@Anna766 píše:
Jo bude stejně bezohledné jako ty.
Už teď ji to učíme
![]()
@Anna766 ono je to možná o tom, že někdo víc a někdo míň hledí na okolí.. Spíš řeší jenom to svoje..
Já nedávno šla do školky, pro klukovi věci, byl ted 14 dní nemocný, tak jsem si šla do skřínky na vyprání, a potkala jsem tam známou a ta mi říkala..
NO my jsme naštěstí besídku stihli, ale den předtím a v noci blil a měl průjem, ale ráno dobré… Odpoledne jsem ji potkala a říkala.. No nakones jsme na besídku nešli, musela jsem si prokluka do třídy, dvakrát se jim tam poblil.
Mě bvy třeba nenapadlo, dítě dát do školky, někdo to tak nebere ![]()
@Šmoulice píše:
Pokud mají doma chcípáčka, na kterého se nalepí kde co, tak přesně jak píšeš, ať sedí doma na pr … Jistě budou na to dítě rády brát ohled, aby neonemocnělo a budou sedět doma
V práci klidně i výpověď dají.Pro dítě to jistě rády udělají. Děťátku bude stačit láska od milující maminky.
nač chodit do práce
Fakt jsi hloupá.Tïmto s touto diskuzí končím.Kéž by se ti to jednou vrátilo.
@smurfka píše:
@Bábrdl problém je že netaháme nemocné děti všude..pro mě i paní dr není dítě s běžnou rýmou a kašlem nemocné…
Nemocné dítě nikam netahám..zdravé ano
U mě rýmička a kašlíček též není nemoc ![]()
@Šmoulice píše:
Pokud mají doma chcípáčka, na kterého se nalepí kde co, tak přesně jak píšeš, ať sedí doma na pr … Jistě budou na to dítě rády brát ohled, aby neonemocnělo a budou sedět doma
V práci klidně i výpověď dají.Pro dítě to jistě rády udělají. Děťátku bude stačit láska od milující maminky.
nač chodit do práce
No a ještě můžeš říct, že „to můžeš chytit kdekoliv, lítá to všude“ a bude to celé ![]()
Svoje rodiče miluju, ale tím, že věřili na proměřování, ze mne právě toho „chcípáčka“ udělali. ![]()
Do skolky s rymou nedavam, pokud je barevna. Pruhlednou dite v podstate nemiva. Kdyz rano a vecer parkrat zakasle a pres den nic, davam taky. Pri jakekoliv teplote a vetsim kasli a ryme nedavam. Ven s nima ale normalne jdu (stejne musim). Do obchodu atd se je fakt snazim s sebou netahat, ale ne vzdy to jde. Ja mam rymu chronickou a zavislackou, takze to vubec neresim a neberu jako nemoc. Kdyz jsem nachcipnuta s teplotou (mirnou) a kaslem, krkem, snazim se chizeni ven naprosto minimalizovat. Nekdy mezi lidi i tak proste musim (lekarna, obchod pro aspon nejaky to jidlo, i kdyz ted co jaem objevila kosik uz to bude taky jine.) Ale ven (jako ven, do volneho prostoru) aspon na chvili musim i pri nemoci sebe/deti a neda se svitit.
@Bábrdl normalne s tebou (tise) ve vetsine diskuzi souhlasim a uvazuju stejne, ale tohle mi trochu prijde jako tvrzeni, ze „jinde to chytit nemuze“. Stalo se mi za zivot xkrat, ze jsem onemocnela a to presto, ze jsem predtim treba nekolik dni neprisla do kontaktu vubec s nikym. A stejne jsem nemocna byla. Takze zas bych uplne netvrdila, ze „mohl to chytit kdekoliv“ je takova silena nepravda. ![]()
@sakota píše:
@Bábrdl normalne s tebou (tise) ve vetsine diskuzi souhlasim a uvazuju stejne, ale tohle mi trochu prijde jako tvrzeni, ze „jinde to chytit nemuze“. Stalo se mi za zivot xkrat, ze jsem onemocnela a to presto, ze jsem predtim treba nekolik dni neprisla do kontaktu vubec s nikym. A stejne jsem nemocna byla. Takze zas bych uplne netvrdila, ze „mohl to chytit kdekoliv“ je takova silena nepravda.
Že „mohl to chytit kdekoliv“ je prostě věta, kterou chrchláci a matky chrchláků říkají, když dorazí s nudlí a jsou na to upozorněni, ty krátce na to lehneš.
![]()
@Bábrdl no ale taky to nemusi byt zrovna ten bacil od daneho cloveka, ale neco, cos prinesla ty z obchodu… jasne, ze pravdepodobnost je nejaka a nejaka, ale neni to nerealne. Ja jsem ustala spoustu a spoustu face to face nemoci od decek a byla jsem v pohode. A pak jsem v lete byla tyden sama v prirode a vratila se s anginou. ![]()
@Bábrdl píše:
No a ještě můžeš říct, že „to můžeš chytit kdekoliv, lítá to všude“ a bude to celéSvoje rodiče miluju, ale tím, že věřili na proměřování, ze mne právě toho „chcípáčka“ udělali.
Tak to tě musím zklamat.
Tohle neříkám ![]()
@Anna766 píše:
Fakt jsi hloupá.Tïmto s touto diskuzí končím.Kéž by se ti to jednou vrátilo.
Vrati sa im to. Tito bezohladni a omezeni ludia, ktorym je jedno, ze koli nim niekto iny ochorie a bude sa trapit, si vo svojej omezenosti neuvedomuju, ako v zivote vsetko so vsetkym suvisi…a ze co zasejeme, to jedneho dna aj zozneme, nie hned, niekdy si mlyny davaju nacas, ale ich bezohladnost ich dobehne.
Taky blby priklad, ako vsetko so vsetkym suvisi, napriklad ak koli ich bezcitnosti ochorie ine dieta a matka toho dietata sa v noci nevyspi, trpi cela rodina a kludne ta matka moze byt nevyspata, vynervovana vodicka auta, ktora nabura do rodiny cloveka, ktory svojou chorobou nakazil okolie a ta infekcia sa sirila dalej. Alebo nevyspaty vodic autobusu, alebo lekarka, ktora sa tyzden koli choremu dietatu nevyspala a koli tomu niekoho ineho nespravne zdiagnostikuje a lieci, alebo unavena a nevyspata predavacka v obchode, ktora vybuchne na zakaznika…skratka vsetci sme spolu na jednej lodi.
Okrem toho, clovek, ktory kazdu blbu „rymicku a kasel“ prechodi a nelieci sa, moze sam blbo dopadnut, pretoze jedneho krasneho dna moze skoncit v nemocnici a bojovat o zivot. Moj znamy, ktory sa nam vzdy smial, ze viroza nie je choroba, par tyzdnov po nedoliecenej chripke, lebo sa hnal do prace, dostal perikarditidu. Moze to napadnut klby, oblicky a tak dalej, tito ludia si neuvedomuju, ako rizkuju aj aj svoje zdravie, ked uz na to cudzie bezohladne kaslu.
@sakota píše:
Do skolky s rymou nedavam, pokud je barevna. Pruhlednou dite v podstate nemiva. Kdyz rano a vecer parkrat zakasle a pres den nic, davam taky. Pri jakekoliv teplote a vetsim kasli a ryme nedavam. Ven s nima ale normalne jdu (stejne musim). Do obchodu atd se je fakt snazim s sebou netahat, ale ne vzdy to jde. Ja mam rymu chronickou a zavislackou, takze to vubec neresim a neberu jako nemoc. Kdyz jsem nachcipnuta s teplotou (mirnou) a kaslem, krkem, snazim se chizeni ven naprosto minimalizovat. Nekdy mezi lidi i tak proste musim (lekarna, obchod pro aspon nejaky to jidlo, i kdyz ted co jaem objevila kosik uz to bude taky jine.) Ale ven (jako ven, do volneho prostoru) aspon na chvili musim i pri nemoci sebe/deti a neda se svitit.
Pokud je pruhledne sputum, muze to byt alergie, ale taky virusova infekce, pokud zlute, zelene, tak bakterialni. Takze tohle neni zrovna dobrej indikator, zda jit mezi lidi, nebo ne.
@Anonymní píše:
Mne se dýchá většinou dobře. Akorát při pohybu někdy funim, třeba do schodů. A samozřejmě vliv má to, jak jsem unavená. Chytám od děti ty jejich virózy, ale většinou jsem do pár dni v pohodě - i ryma mě přejde třeba za tři dny. Jen bývám delší dobu zahleněna. Vím, že nemůžu jíst večer sladké, protože pak mě pálí zaha, když si lehnu. Horší je, když už dostanu kašel. Z toho se léčím fakt dlouho. Vlastně je to od té doby, co jsem měla černý kašel. Předtím jsem kašel moc nemívala. Léky na astma mám, ale jen při potížích (když narazim na něco, na co jsem hodně alergická), a to je fakt vyjimecne. Poslední výsledky ukázkové. Takže bych měla Helicid brát pořád nebo ho nasadit hned s nějakym kašlem?
pockala bych na rymu a brala bych to do konce rymy, pokud nezacnes kaslat, nebo do konce kasle, pokud zacnes.
@Anna766 píše:
Kluk byl celkem zdravý než ve čtyřech letech šel do školky.Tam plno smrkajících dětí se zelenou rýmou.Skončil tak,že ho ve vážném stavu vezla sanita do nemocnice a tam zůstal se zápalem plic a já si pak musela hledat takovou práci,abych mohla být s ním doma kdykoli,jakmile jsem viděla že zase něco chytá,což bylo v podstatě neustále mezi těmi prskaly ve školce.
Jo je to děsná sranda,k popukání, když vidíš svoje děcko v nemocnici na kapačkách,rozpíchaný…Ježíš to je legrace,nikdy jsem se tolik nenasmála.
Tak se podivej co sama pises - bylo tam plno deti s rymou. Takze melo plno deti a rodicu zustat doma, aby jsi ty mohla dat decko do skolky?
i z hlediska spolecnosti je to nesmysl, spis plnop rodicu svymi davkami uzivi tebe, kdyz zustanes doma se svym citlivym deckem, nez naopak…
ja chapu, ze to mas tezke a ze nadavas, ve tve kuzi bych asi nadavala taky, ale neni to zadny objektivni postoj, je to postoj plynouci ze tve zoufale situace.
proste dokud drtiva vetsina lidi na rymu neumira, tak se proste izolovat nebude a zivot se kvuli ryme zastavovat nebude.