Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
a co myslite, nebylo by tela lepsi udelat oddelene skolky pro deti, co rymu vydrzi a pro deti, co pri ryme ujizdeji rychlou na JIP?
A myslite si fakt, ze rodice tech citlivych deti nedaji do skolky dite, kdyz se jim rano probudi s minimalni vodovou nudlickou kdyz jednou kychne - kdy je nejvice nakazlive a ryma prakticky neni videt, je spech, vsichni potrebuji do prace a neni casu na rozmyslenou?
@sakota píše:
@Bábrdl normalne s tebou (tise) ve vetsine diskuzi souhlasim a uvazuju stejne, ale tohle mi trochu prijde jako tvrzeni, ze „jinde to chytit nemuze“. Stalo se mi za zivot xkrat, ze jsem onemocnela a to presto, ze jsem predtim treba nekolik dni neprisla do kontaktu vubec s nikym. A stejne jsem nemocna byla. Takze zas bych uplne netvrdila, ze „mohl to chytit kdekoliv“ je takova silena nepravda.
mam naprosto stejnou zkusenost
kdyz se od nemocneho izlouji, zrusim vzacnou navstevu, stejne to nekde chytnu (asi ta karma ![]()
proto se tedka snazim kontakty s vzacnymi lidmi nerusit, samozrejme si nebudu zvat horeckujiciho souseda, ktereho vidi deti denne
naposledy letos na jaře - jeli jsme na velikonoce a kamaradka zrusila pobyt, protoze ji dite blilo
presne za dva dny na te chate blilo moje dite
kdyby byvala prijela, bylo by to naprsto jasne, ze to mame od nich.
@Pudloslava píše:
Tak se podivej co sama pises - bylo tam plno deti s rymou. Takze melo plno deti a rodicu zustat doma, aby jsi ty mohla dat decko do skolky?
i z hlediska spolecnosti je to nesmysl, spis plnop rodicu svymi davkami uzivi tebe, kdyz zustanes doma se svym citlivym deckem, nez naopak…ja chapu, ze to mas tezke a ze nadavas, ve tve kuzi bych asi nadavala taky, ale neni to zadny objektivni postoj, je to postoj plynouci ze tve zoufale situace.
proste dokud drtiva vetsina lidi na rymu neumira, tak se proste izolovat nebude a zivot se kvuli ryme zastavovat nebude.
Je to marný
Tihle to nepochopí ![]()
@Pudloslava ono je nejhorší, že rýmou to nekončí. Rýma a kašel jsou drobnosti, u kterých počítám, že je ve školce a ve škole potkám.
Bohužel rodiče neřeší horší věci. Před Vánoci jsem posílala domů dítě, co zvracelo, chápu, to se stane, ale dítě mi řeklo, že zvracelo i v noci a po cestě do školy.
U jednoho dítěte volám pravidelně, protože má různé zdravotní obtíže. Naposledy laryngitida. Mamince jsem se nedovolala. Pokud se dovolám a to i první hodinu, nikdy nedorazí před koncem školy.
@Anonymní píše:
@Pudloslava ono je nejhorší, že rýmou to nekončí. Rýma a kašel jsou drobnosti, u kterých počítám, že je ve školce a ve škole potkám.
Bohužel rodiče neřeší horší věci. Před Vánoci jsem posílala domů dítě, co zvracelo, chápu, to se stane, ale dítě mi řeklo, že zvracelo i v noci a po cestě do školy.
U jednoho dítěte volám pravidelně, protože má různé zdravotní obtíže. Naposledy laryngitida. Mamince jsem se nedovolala. Pokud se dovolám a to i první hodinu, nikdy nedorazí před koncem školy.
Tak asi nemůže z práce jen tak odejít, ne ?
![]()
Co je na tom k nepochopení ? Ne každý si může z práce dělat holubník ![]()
@Pudloslava píše:
pockala bych na rymu a brala bych to do konce rymy, pokud nezacnes kaslat, nebo do konce kasle, pokud zacnes.
Tak jsem dlouho na rýmu čekat nemusela.
Zkusím to. Je to volně prodejné nebo jen na předpis? Zatím doma mám, ale už toho mám málo.
@Pudloslava píše:
a co myslite, nebylo by tela lepsi udelat oddelene skolky pro deti, co rymu vydrzi a pro deti, co pri ryme ujizdeji rychlou na JIP?A myslite si fakt, ze rodice tech citlivych deti nedaji do skolky dite, kdyz se jim rano probudi s minimalni vodovou nudlickou kdyz jednou kychne - kdy je nejvice nakazlive a ryma prakticky neni videt, je spech, vsichni potrebuji do prace a neni casu na rozmyslenou?
V podstatě takovéto školce jsme dítě měla.. Byla to státní školka pro zdravotně znevýhodněné děti. Takže tam chodili děti, které měly potravinoové alergie (vařili tam diety), diabetici ( v každé třídě navíc zdravotní sestra) a další jinak často nemocné děti.
S barevnou a silnou rýmu tam dítě nepustili, s vodovou jo, dali mu inhalaci. Běžně tam podávali léky ( což udajně v „normální“ školce nemohou).
Na druhou stranu, když tam byla spála, tak se to rodiče od personálu nedozvěděli. Prostě ve všech ostatních školkách se na nástěnku dávala cedule, že v takové a makové třídě se vyklytla spála, neštovice a jiné takovéto onemocnění (samozřejmě bez jmen), tady ne. (Ale vší se báli, ty tam dali
.) A když jsem se na to tehdy ptala ředitelky, tak mne přesvědčovala o tom, že to oni udělat nesmí. Jen rodiče
![]()
Tak asi takhle se speciání škokou…
@Anonymní píše:
Tak jsem dlouho na rýmu čekat nemusela.Zkusím to. Je to volně prodejné nebo jen na předpis? Zatím doma mám, ale už toho mám málo.
10mg tobolky jsou volně prodejné. Helicid, omeprasol, loseprasol… Stejná účinná látka.
Nemocní nemají mezi zdravými co pohledavat… Jenže stejně jich je hafo a co se týče děti… Holt zvednout imunitu… Ve školce se tomu člověk stejně neubrání… Holky mi baštily docela luxusní vitamíny a měla jsem klid… Školka vymetena a tam pár děti, mezi nimi naše holka ![]()
@Šmoulice nepracuje. Je doma na rodicaku. Hlavně dává úmyslně nemocné dítě, aby nemusela dělat úkoly - je tak inteligentní, že se tím chlubí kamarádkám.
A ano, chápu, že lidi pracují, ale nechápu, že dávají děti s horečkou a zvracením a nechají je trpět celé dopoledne, aby doma měli pohodu bez úkolů.
To je ta neohleduplnost, která mě vytáčí nejvíc. Lidi myslí na sebe a svou pohodu, ale ostatní a to včetně vlastních dětí jdou stranou.
Děti se mi už několikrát vrátily ze školky pozvracene (od jiného dítěte). Denně od děti slyším, že berou léky na kašel, teplotu… U dospělých to ještě chápu, protože dodržují základní hygienické návyky, ale děti to kolem sebe šíří.
@Pudloslava Myslím, že kdyby rodice nedávali do školky nemocné děti, nebylo by jich tolik nemocnych. Mne často rikaji, ať si dítě nechám doma, takže tam víc neni než je. Davam ho tam opravdu jen, kdyz si myslím, že je v pořádku. Bohužel opravdu nemocné děti nakazí hodně dalších děti a pak lehnout stejně všichni. Někdo dá nemocné dítě do školky, přestože je na rodicaku s druhým dítětem - na první pohled nemocné, totálně vyrizené - např. aby nepřišlo o výlet. Ke komu posadili to nemocné dítě v autobuse - k mému. Samozřejmě to chytlo. Pak to chytlo mladší, já i tatínek.
Hlavně že dítě bylo na výletě, pak stejně odpadlo a léčilo se dlouho. Třeba se mohlo uzdravit rychleji, pokud by melo hned klidový režim. U staršího dítěte už jsem poslouchala poznámky, že to není možné, že je ve školce strašně málo - na předškoláka. ![]()
@My Melody vsak jsem psala, ze moje dite pruhlednou rymu vlastne nikdy nema, takze ji jako indikator neberu. A u sebe uz umim poznat, co ja zavislacka a chronicka a co je nemocna ryma. ![]()
@Anonymní píše:
@Šmoulice nepracuje. Je doma na rodicaku. Hlavně dává úmyslně nemocné dítě, aby nemusela dělat úkoly - je tak inteligentní, že se tím chlubí kamarádkám.
A ano, chápu, že lidi pracují, ale nechápu, že dávají děti s horečkou a zvracením a nechají je trpět celé dopoledne, aby doma měli pohodu bez úkolů.
To je ta neohleduplnost, která mě vytáčí nejvíc. Lidi myslí na sebe a svou pohodu, ale ostatní a to včetně vlastních dětí jdou stranou.
Děti se mi už několikrát vrátily ze školky pozvracene (od jiného dítěte). Denně od děti slyším, že berou léky na kašel, teplotu… U dospělých to ještě chápu, protože dodržují základní hygienické návyky, ale děti to kolem sebe šíří.
Tak to je pak pi.ca
co k tomu dodat …
@Šmoulice píše:
Tak to je pak pi.caco k tomu dodat …
A to je přesně to, co mi vadí a takových je mnoho. Rýma a kašel mi vadí jen v případě, že se zeptám, jestli jsou úplně zdraví, odpověď zní ano a nakonec mají rýmu, kašel a další. Kvůli tomu jsem loni 2× rušila operaci. To je to sobectví typu „oni přehání a já se doma nudím, ono se nic nestane“.
Ano, vadí mi nemocné děti ve školce a ve škole, ale díky tomu, že se ve školství pohybuju, už mám tu laťku jinde. Kašel jsem zažila u dítěte takový, že kašlalo nonstop celé dopoledne a to celý týden, protože mi maminka řekla, že doma nekašle a konec. To samé ve školce, vídám rodiče, co dají dítěti v šatně léky.
Každoročně mám nějaké děti takových rodičů ve třídě. Před lety mi během dopoledne volala maminka, že mě jen chtěla upozornit, že má chlapeček asi neštovice, tak ať ho sleduju a kdyby jo, mám volat, že ho vyzvednou.
Protože mám dítě, co chytne vše, co kolem něj proletí a soukromá školka je mimo dosah a finanční možnosti, platím si soukromé hlídání, jinak bych nemohla ani do práce.
@Anonymní píše:
Tak jsem dlouho na rýmu čekat nemusela.Zkusím to. Je to volně prodejné nebo jen na předpis? Zatím doma mám, ale už toho mám málo.
10 mg je prodejné volně