Chodíte nemocní mezi zdravé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
27.12.18 09:31
@Anonymní píše:
no prosím tě, zrovna dneska, rodinná oslava a dobře třetina nemocná, kašlalo to jak tuberáci, hrozný. Tak čekám, kdy to odnesem a hlavně děti. Taky jsem byla docela vytočená. :zed:

myslim, ze je dobre se na tom domluvit.

Jsou lidi, kteri zahlednou nudli z okna a pak z toho maji tri tydny ATB, ale ve vetsinove spolecnosti se ryma a nejake pokaslavani bez teplutek neresi, protoze ikdyz to nekdo chyti, nic vazneho mu pak z toho neni, je to jen neprijemnost - a videt se s prateli je velka hodnota. Uprimne, kdyz mi kamaradka zrusi navstevu kvuli tomu, ze jeji dite trochu smrka, tak jsem z toho rozpacita, ze za tim az hledam nejakou vymluvu.

Kamaradka, ktera se take banalnich infekci desi, vzdy pred navstevou formou sms dotazuje zdravotni stav zucastnenych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
27.12.18 09:31

Nemám to ráda, varuji dopředu, případně vyhazuji. Já to bližním nedělám s vlastními nemocnými dětmi, nechci, aby to dělali oni mně. Nejlepší je, když přijde někdo na návštěvu a když nabídnu pohoštění, tak prý - ne, děkujeme, děti v noci blinkaly jako alíci. Grr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
27.12.18 09:39

Jeste tedy ze ty nemoce jsou nakazlive v zacatku, kdy to jeste neni tak viditelne. ryma z nosu tece pruhledna a je ji malicko, jeste se nekasle, teplutka jde nahoru…to jeste kazdej navstevu zvladne a nic na nem videt neni.
Kdyz prekona akutni fazi, muze smrkat zlutou i zelenou rymu, mit od toho odreny nos, muze jeste tydny kaslat, ale nakazlivost je minimalni, protoze to jsou projevy bakterilani superinfekce a jsou to temer jiste ty stejne bakterie, kterymi jsme stejne kolonizovani a zadne potize nam nedelaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
27.12.18 12:13

Mě by velmi zajímalo, jak je to s tou „neinfekčností“ po antibiotikách. Kdysi, bylo mi tak 11, 12, jsem byla s rodičema na návštěvě u známých. Mezi dveřma nám jen tak sdělili, že obě jejich holky maj angínu, ale „už nejsou infekční, jen dobíraj antibiotika“. Já měla jet za týden na školu v přírodě. Hádejte, kam jsem jela :roll: Angína jak prase a nikde jinde jsem to asi chytit nemohla, spolužáci všichni zdraví, doma taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.12.18 12:25

s rýmou chodíme všude..je to běžná zimní nemoc, se kterou doma nikdo není..
s teplotou, horečkami atb nikam..( teda já do práce jo )…
normální je říct návštěvě dopředu mám to a to..mužeme i tak přijet nebo to odložíme..
jenomže vánoce se u nás berou strašně vážně, návštěvy téměř povinné, nikdo nesmí být sám atd..( hysterie hadra ), takže návštěvy i nemocní, nikdo radši nic neřekne, aby se odbyla návštěva a byl zase rok klid :lol:

• Citovat
  • Upravit
1826
27.12.18 12:32

Nejsem nadsena, ale kdyz je to jen nachlazeni, tak neresim. U novorozence bych automaticky nesla nikam. Kdyz jdeme k nekomu nastydli my, predem se informuju, jestli to nemame odlozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
27.12.18 12:35
@Šmoulice píše:
No aby ses nezbláznila :roll:
Tohle už je trochu přehnaná hysterie :roll:

Tohle je zbytečný ne? :roll: mě kluk skončil v nemocnici se zápalem plic a bylo to hodně ošklivý.Chtěla bych tě vidět,jak bys byla nad věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
27.12.18 14:10

Nektere tady by zaslouzily tecku mezi oci fakt ze jo. Nikdy jsem syna nedrzela ve steril bubline, do roka a pul to bylo naprosto zdrave dite. Po očkování v 18 mesicich jsme skoncili na pohotovosti. Pul roku v kuse neustale nemocný, nakonec zjistena alergie od prachu, pres vsechny zvirata, pyly apod. Kazda mensi rymecka pro nas znamenala tyden bez spanku. Každé chytracce bych tady prala, aby se divala celou noc na sve dite, jak se kazde 3 vteřiny dusi kaslem a NIKDO vám neni schopný poradit cim aspon ulevit. To by tady ty chytracky přešly blbe kecy :pocitac: nejlepší je, když davate decko 14 dni do kupy a první den ve školce presne taková privede chrchlajiciho tuberaka. A vy uz v tu chvíli víte, ze do dvou dnu jste tam kde jste byli. A kecy o tom, ze do prace se chodit musi? Taky chodim, dru v noci, abych se pres den mohla starat. To ze je me dítě poškozeno ockovanim, je sice muj problem, to ze musim chodit do prace taky, ale tyhle přiblbe kecy me teda točí do bela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
27.12.18 14:15

Ani nachlazení mezi lidi nechodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
27.12.18 14:18

@Deninina mám to stejně. Velmi vážná nemoc mě na nějaký čas způsobila hodně oslabenou imunitu a "zabít " mě mohla i ta blbá rýma nebo chrchle. Léčba mě dost oslabila srdce a bylo to šílený. Jednou mě nakazila návštěva,kterou jsem sice vykopala ze dveří,ale i tak těch pár minut stačilo abych to chytla. Takže zápal průdušek jsem měla skoro 2měsíce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.12.18 14:19
@pocker píše:
Ani nachlazení mezi lidi nechodíme.

stav nachlezení neznám..co to prosím je? :think: ( není mi dobře, ale nemám horečku ani teplotu, bolí mě břicho ale nemám prujem, bolí mě krk ale ještě na to nic neberu? nebo co si představit )?

• Citovat
  • Upravit
25138
27.12.18 14:24

Mě vždycky vadilo, když přišel někdo nemocnej do práce, protože na rozdíl od události typu oslava tam být prostě musím. Nemůžu se zvednout a argumentem, že kolega vedle mě nudlí a já to nechci chytit. Nejvic mě kdysi naštvala kolegyně, která vedle mě chrchlala v mini kanceláři bez okna o velikosti 2× 2 metry. Šla jsem tři dny na to na operaci a samozřejmě nemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
27.12.18 14:26

@Deninina Jo, lidi jsou dneska prostě sobci. Nechci strašit, ale vzhledem k trendu jedináčků bude možná čím dál hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.12.18 14:27

@MartinaIrena hele nic proti, ale ty si můžeš vzít dovolenou ( která ti bude proplacena ), zato nemocná bude tři dny doma zadarmo..- pro někoho možnost spadnout do dluhů ( protože to udělá dost na výplatě )…až budou zase ty první tři dny proplácet tak se budu klidně s každou rýmou válet doma.. :nevim:
Já si svoji šetřenou dovolenou nevyberu na nemoc..sorry jako, dokud se nekácím a stíhám…ano jednou na to doplatím, a čím budu starší tím to bude horší…ale Dum spiro spero ;) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
27.12.18 14:31

mi tady na sebe před svátkama chrchlali všechny na sebe..kolegyně chodila do práce s atb, které brala 20 dní…a ani na to ji dr nechtěl napsat neschopenku..
a na nějakou rýmyčku mi ji dr fakt nenapíše..to že je někdo náchylnější a všechno pak chytne, jako nevím no..je to pak na něm, brát si volno, když vím, že musím kvůli svému zdravotnímu stavu zůstat zdravá…Já s kašlem k dr nechodím a i kdybych šla, doma mě nenechá..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová