Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MartinaIrena ono by stacilo trošku empatie. Coz se v dnesni dobe nenosi no, slušne chování je po zásluze potrestáno a pozdrav sproste slovo. Jedine, co me nuti se nepřidat k tomu stadu ovci je karma. V tu věřím ![]()
Tak nám můžeš ten ušlý zisk kompenzovat, ty karmo
![]()
Nevidím důvod proč nedat dítě s rýmou do školky
Nebo s ním jít do kolektivu. Já pracuji i s rýmou a kolikrát jsem pracovala i s antibiotiky. ![]()
A hysterči jak chceš
![]()
Příspěvek upraven 27.12.18 v 15:11
@smurfka píše:
s rýmou chodíme všude..je to běžná zimní nemoc, se kterou doma nikdo není..
s teplotou, horečkami atb nikam..( teda já do práce jo )…
normální je říct návštěvě dopředu mám to a to..mužeme i tak přijet nebo to odložíme..
jenomže vánoce se u nás berou strašně vážně, návštěvy téměř povinné, nikdo nesmí být sám atd..( hysterie hadra ), takže návštěvy i nemocní, nikdo radši nic neřekne, aby se odbyla návštěva a byl zase rok klid
přesně tak ![]()
@Šmoulice jako kašel a rýmu léčím u dětí i tři týdny..kdybych kvuli tomu zůstávala s nima doma, tak jsem doma celou zimu…školky můžou zavřít a učitelky se pást..kdyby tam chodili jen 100% zdravé děti ![]()
@smurfka píše:
@MartinaIrena hele nic proti, ale ty si můžeš vzít dovolenou ( která ti bude proplacena ), zato nemocná bude tři dny doma zadarmo..- pro někoho možnost spadnout do dluhů ( protože to udělá dost na výplatě )…až budou zase ty první tři dny proplácet tak se budu klidně s každou rýmou válet doma..
Já si svoji šetřenou dovolenou nevyberu na nemoc..sorry jako, dokud se nekácím a stíhám…ano jednou na to doplatím, a čím budu starší tím to bude horší…ale Dum spiro spero![]()
Takže si má zdravý člověk vybírat dovolenou, kvůli nemocným v práci?
No tak to nemám slov. To tomu zdravému člověku asi dovolená na rok nemusí stačit. Ani se k tvým příspěvkům nebudu vic vyjadřovat.
Byla jsem dlouhodobě nemocna. Léčila jsem se dlouho a do práce nastoupila zdrava, ale s hodně oslabenou imunitou. To jsem zjistila tak, že ostatní si nechtěli při nemoci brát neschopenku, aby nepřišli o penize. Já to chytla okamžitě a bylo mi tak zle, že jsem nemohla ani chodit. Penize jsem potřebovala víc než dotyčná, která ostatní nakazila. Dlouho to trvalo, než jsem imunitu vybudovala a každá nemoc mi dala zabrat.
S dětma jsem zažila to, že jsem bezne měsíc nevylezla ven a děti se střídaly v nemocech. Vlastně spíš třeba půl roku. Do toho nějaké operace. Starší dítě mělo dost zdravotních potíží. Ve školce víc nebylo než bylo. Byli jsme jen doma a na zahradě a stejně jsme skončili na antibiotikach. Někdo to prostě asi nepochopí. No a mladší dítě je s náma pořád doma, takže by mělo mít vybudovanou imunitu, ne? Nemá. Do školky jde na dva dny a je doma. Nemocní nikam nechodíme. U rodičů jsme nebyli kvůli nemocnému dědovi. No a co. Pojedeme tam, až bude zdravý. Kdyby to děti chytily, tak by byly zkazene Vánoce. Mají teď něco jiného - obě děti něco, takže jsme skončili u doktorky stejně. A kdyby chytily do toho ještě průjem, tak by to bylo dost naprd. Ve školce jsem viděla hodně dětí nemocných na první pohled. Moje děti chytily vždy vše. Občas chytily i jine nemoci než rýmu, kašel - v cele školce nemocné 3 děti z jiného oddělení - chodí jíst do stejné jídelny a moje dítě to chytlo. Je to fakt náročný.
@Šmoulice ty das dite s rymou do skolky, ja kvuli tomu po 12 hodinach na nocni nejdu spat a tahnu to takto 3 dny, nez muzu spat aspon 5 hodin v kuse. Ryma je jedna vec, druha viditelne nemocné dite, co sotva leze. Jo jo, karma je zdarma. Mmchdm ryma je vetsinou začátek, vidim to často, 3 dny chodi decko s rymou do skolky, nakazi pulku tridy a pak stejně padne. Logika ![]()
@Pudloslava píše:
myslim, ze je dobre se na tom domluvit.Jsou lidi, kteri zahlednou nudli z okna a pak z toho maji tri tydny ATB, ale ve vetsinove spolecnosti se ryma a nejake pokaslavani bez teplutek neresi, protoze ikdyz to nekdo chyti, nic vazneho mu pak z toho neni, je to jen neprijemnost - a videt se s prateli je velka hodnota. Uprimne, kdyz mi kamaradka zrusi navstevu kvuli tomu, ze jeji dite trochu smrka, tak jsem z toho rozpacita, ze za tim az hledam nejakou vymluvu.
Kamaradka, ktera se take banalnich infekci desi, vzdy pred navstevou formou sms dotazuje zdravotni stav zucastnenych.
Hele a ty víš, jak na tom ty které děti jsou? Naše děti fakt chytnou každej bacil, od nich chlap, má imunitu jak cedník. Takže z tvýho banálního kašlíku my pak jsme třeba tři týdny na hromadě.
@smurfka píše:
@MartinaIrena hele nic proti, ale ty si můžeš vzít dovolenou ( která ti bude proplacena ), zato nemocná bude tři dny doma zadarmo..- pro někoho možnost spadnout do dluhů ( protože to udělá dost na výplatě )…až budou zase ty první tři dny proplácet tak se budu klidně s každou rýmou válet doma..
Já si svoji šetřenou dovolenou nevyberu na nemoc..sorry jako, dokud se nekácím a stíhám…ano jednou na to doplatím, a čím budu starší tím to bude horší…ale Dum spiro spero![]()
Hele, nic proti, ale to jsi fakt blbka, když je ti jedno, že chrchláš po lidech kolem. Já být tvoje nadřízená, tak ti to nařídím, ať jdeš.
@Deninina píše:
@Šmoulice ty das dite s rymou do skolky, ja kvuli tomu po 12 hodinach na nocni nejdu spat a tahnu to takto 3 dny, nez muzu spat aspon 5 hodin v kuse. Ryma je jedna vec, druha viditelne nemocné dite, co sotva leze. Jo jo, karma je zdarma. Mmchdm ryma je vetsinou začátek, vidim to často, 3 dny chodi decko s rymou do skolky, nakazi pulku tridy a pak stejně padne. Logika
To je mi sice líto, ale to je tak všechno ![]()
Já nemůžu a nebudu řešit ostatní. Ač ti to nejspíše přijde sobecké , ale to bych nemohla nikdy nic. Takže na cizí ohled opravdu brát nehodlám. Pokud to vadí někomu z rodiny, ok beru. Naštěstí ale okolo sebe mám normální lidi, kteří to takhle hystericky neprožívají ![]()
A hlavně je nějaký kašlíček, nebo rýmička nerozhodí ![]()
@7.straka píše:
Hele, nic proti, ale to jsi fakt blbka, když je ti jedno, že chrchláš po lidech kolem. Já být tvoje nadřízená, tak ti to nařídím, ať jdeš.
Díky Bohu, že mě to nikdo nařídit nemůže
![]()
@smurfka píše:
A to si fakt myslíš, že by mi dali dovolenou tři dny před tím, než jsem měla nastupovat do nemocnice na operaci a měla plánovanou čtyřtýdenní absenci v práci?
Kde žiješ, prosím tě. Makala jsem jako šroub, abych měla hotový všechny věci měsíc dopředu a to ještě šéf brblal, že tam tak dlouho nebudu. Ne, dovolenou jsem si opravdu vzít nemohla. A kolegyni se to její přecházení nemocí nakonec dost krutě nevyplatilo. Odskakala to zdravotně. Ony totiž boží mlýny melou.
@7.straka píše:
Jdu si trochu zanadávat a zeptat se, jak to vidí někdo nezaujatý.
Jde mi o to, jestli chodíte mezi lidi, když jste nemocní, nebo máte nemocné děti a nejste v situaci, že vyloženě musíte (třeba do práce atp.) Mě strašně vytáčí, když někdo, kdo je nastydlý, nebo ještě lépe bere atb., jde na návštěvu, kde ještě navíc jsou malé děti. Podle mého je to čistá bezohlednost.
jo já to nesnáším a vždy kvetu, když mi to někdo udělá. Nejčastěji to teda dělávali kolegové a to i přesto, že máme plně proplácené sick days
pokud jsem nemocná, zůstávám doma a nechodím nikam. Podle mě čistá bezohlednost a nic jiného. Jednou jsem se osmělila a kolegyně jsem se naplno zeptala, proč v tak strašlivém stavu leze do práce. Odpovědí bylo, že nechce být doma sama.
@7.straka Tez me to vytaci, respektive vytacelo, tez uz to tak nejak beru jako pravo silnejsiho. A odpoved na tvou otazku, delaji to vsichni!!!!!!! Kazdemu je totiz putna, ze treba ty zrovna mas problem s imnunitou a co by je stalo dva dny lezeni doma a uz by nikoho nenakazili, tak tebe bude stat tri tydny rozhodi te to na celou sezonu. Nebo kvuli tomu potratis, nebo doma nakazis novorozence a podobne jobovky. Jasny, bylo by fajn, kdyby byly lidi ohleduplnejsi, ale nejsou no. Co nezabije je, nezabije druheho, ani je to nenapadne no. @Šmoulice Nejde o „rymu“, jde o prisernej kasel a rymu, coby doznivajici priznak virozy, takze ten virus dotycny plive vsude kolem a podobny veci. Ono je potreba rozlisovat. Jasne, virus rymicky je jina vec. )
@7.straka Kdybys byla nadrizena, tak naopak naridis, aby dotycna do prace chodila i se zapalem plic. Bohuzel takova je doba, ja nadrizena byla a kdo vic marodil, mel padaka, jinak bych mela padaka ja. Ale to bylo v dobe, kdy byla jeste nezamestnanost. Ted uz asi nadrizeni zamestnancum libaji nohy, aby pracovali aspon hodinu denne:-) Jinak mozna te potesim, ze ja ani moje dcera nemocne nikam nechodime, proste jsemse zarekla, i za cenu nejake ztraty - kurzovne, prace, absence ve skole - to je totiz jediny, co v tehle veci muzes udelat, zacit od sebe, jit prikladem a doufat, ze to lidem nekdy za dve ste let dojde take:-)
@smurfka Jinak kasel tri tydny ma jen dite se zhorsenou imunitou a tu muze mit prave proto, ze nemoce prechazi:-) Jen takovy podnet:-)