Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ty nemůžeš? Jakto? Přijdeš mi hodně bezohledná.
Ne nemůžu řešit ostatní. Nedělala bych nic jiného
a nikdy bych nic nemohla, kdybych měla neustále na někoho brát ohled ![]()
@Šmoulice píše:
Ne nemůžu řešit ostatní. Nedělala bych nic jinéhoa nikdy bych nic nemohla, kdybych měla neustále na někoho brát ohled
Beres ohled jen sama na sebe. Tak snad nebudeš někdy potřebovat, aby někdo bral ohled na tebe.
@Anonymní píše:
Beres ohled jen sama na sebe. Tak snad nebudeš někdy potřebovat, aby někdo bral ohled na tebe.
Beru ohled hlavně na sebe a na svoji rodinu ![]()
A to je v pořádku ![]()
@7.straka píše:
Hele, nic proti, ale to jsi fakt blbka, když je ti jedno, že chrchláš po lidech kolem. Já být tvoje nadřízená, tak ti to nařídím, ať jdeš.
Ano je mi to jedno..oni se mi na hypoteku neslozi kdyz budu s kaslikem tri tydny doma..
@Mrs.bloud píše:
@smurfka Jinak kasel tri tydny ma jen dite se zhorsenou imunitou a tu muze mit prave proto, ze nemoce prechazi:-) Jen takovy podnet:-)
Me deti maji imunitu dobrou .za celou dobu zivota zatim zadne atb, rovavity neznam, zanety usi nebo cehokoliv taky..v postate maji jen obcas tu rymu a kasel. .tak jestli 3tydeni kasel je znamka slabe imunity, tak oka ..co jsem slysela tak u kasle je to bezna doba, asi tak…
@Mrs.bloud píše:
@7.straka Kdybys byla nadrizena, tak naopak naridis, aby dotycna do prace chodila i se zapalem plic. Bohuzel takova je doba, ja nadrizena byla a kdo vic marodil, mel padaka, jinak bych mela padaka ja. Ale to bylo v dobe, kdy byla jeste nezamestnanost. Ted uz asi nadrizeni zamestnancum libaji nohy, aby pracovali aspon hodinu denne:-) Jinak mozna te potesim, ze ja ani moje dcera nemocne nikam nechodime, proste jsemse zarekla, i za cenu nejake ztraty - kurzovne, prace, absence ve skole - to je totiz jediny, co v tehle veci muzes udelat, zacit od sebe, jit prikladem a doufat, ze to lidem nekdy za dve ste let dojde take:-)
Hele, já mívala šéfíka a ten chrchlaly domů posílal. Bylo to v letech 2007-11 tj.v té největší krizi. Věděl moc dobře, že po propouštění jedou lidi na doraz i zdraví. Nebylo to direktivní, měl autoritu i bez výhrůžek.
@Šmoulice píše:
Beru ohled hlavně na sebe a na svoji rodinu
A to je v pořádku
Pozor, to je v dnesni dobe nehorazne starat se o sve…skoro na provaz😂 😂
![]()
Jo rýmička - když ji dostane syn, pravidelně nám z toho v noci zvrací. Dcera ne, ta je zase expert na laryngitidu. Takže ne, my nikam nemocní nechodíme a přijít k nám někdo na návštěvu s nudlí u nosu, otočím ho ve dveřích. Bez debat. ![]()
Naštěstí zbytek rodiny je soudný a dělá to taky. Letos např. nepřijela na Vánoce na návštěvu moje mamka, protože jsme všichni nemocní (rýmička a kašlík), tak aby to nechytla.
Jo a ještě k lidem, pro které není rýma nemoc - to Vám fakt nevadí, že dítě nemůže v noci dýchat? Já ty moje chuděry vždycky tak lituji…
A když si vzpomenu, jak moc je při rýmě špatně mě… Ano, taky jsem s tím chodila do školy, což obvykle znamenalo, že se to zvrhlo v něco ošklivého. Pamatuji doby, kdy jsem dostávala najednou i tři pendepony. Protože když se to zvrhlo, tak mi nic moc nezabíralo.
Tak třeba já chytla rymicku od synovce a skončila 3 týdny na JIP. Fakt miluju soudnē lidi, kteří jsou zdraví a imunitu mají OK, a myslí, že to tak mají všichni. Přála bych jim pár minut na plicní ventilaci, pak by možná ty návštěvy o pár dní posunuli.
Ide aj o to, že keď je človek prechladnutý, tak z čoho…lebo je iné, keď sú to vírusy a bude ich roznášať ďalej, alebo keď mu bolo niekde zima a vtedy prechladol. Moje dieťa bolo minulý týždeň choré, nádcha, kašeľ, jednu noc aj dosť vysoké teploty a spávala som s ním v posteli, rúško som nemala, lebo s tým spať neviem a neochorela som, aj keď mám kvôli rakovi zníženú imunitu. Ale keď som ja naopak mala kašeľ pred časom, tak som spala sama, lebo som sa dosť budila v noci.
S běžným nachlazením - rýma, trochu kašel bez horečky - chodim normálně do práce, dítě do školy. Na návštěvu bych nešla, případně lehkou rýmu apod. hlásim dopředu (a nemám ráda, když druhá strana nenahlásí a prostě přijde na sraz a chrchlá, prská - neumim se otočit a odejít s tim, že radši ne - moje blbost). Ale že bych jako při angíně, zánětu průdušek apod. si lupla atb a něco na horečku a šla do práce, to teda taky ne. Ale momentálně mám práci, kde to je možný a nikdo mi případnou neschopenku nijak nevyčítá.
@Anonymní píše:
Hele a ty víš, jak na tom ty které děti jsou? Naše děti fakt chytnou každej bacil, od nich chlap, má imunitu jak cedník. Takže z tvýho banálního kašlíku my pak jsme třeba tři týdny na hromadě.
vzdyt jsem to psala.....
psala jsem, ze jsou lidi, kteri vidi rymu z okna a maji z toho na 3 tydny ATB
Ale neni to vetsina populace, takze neni mozne, aby se kvuli jejich citlivosti vsichni pozavirali doma, nez budou 100% zdravi. Musi se bohuzel chranit sami
Doporucovala jsem, co dela moje kamaradka - pred navstevou vsechny kontaktovat a poptat se na jejich zdravotni stav
do MHD holt chodit s rouskou.
@Modesta píše:
Jo rýmička - když ji dostane syn, pravidelně nám z toho v noci zvrací. Dcera ne, ta je zase expert na laryngitidu. Takže ne, my nikam nemocní nechodíme a přijít k nám někdo na návštěvu s nudlí u nosu, otočím ho ve dveřích. Bez debat.Naštěstí zbytek rodiny je soudný a dělá to taky. Letos např. nepřijela na Vánoce na návštěvu moje mamka, protože jsme všichni nemocní (rýmička a kašlík), tak aby to nechytla.
promin, ze se tlacim s nevyzadanou radou, ale tez jsme velmi trpeli na laryngitidy, vlastne jeste trpime, ale umime jim predchazet
resila jsem to s imunologem MUDr. Fuchsem - abys nemyslela, ze je to muj vyplod
rikal, ze laryngitida je ve vetsine pripadu zpusobena refluxem a doporucil daval Helicid (ci jiny blokator protonove pumpy) naslepo (a to i v pripade, ze dite nemelo jasne znamky refluxu)
u nas to 100% zabralo
Fuchs rikal, ze reflux se hrozne zhorsi pri kazde banalni infekci, takze uz ho nedavam porad, ale jen kdyz maji decka rymu. I sobe jsem tim vylecila desetilety kasel.
vim, ze clovek se automaticky brani lecit naslepo neco, o cem si mysli, ze dite urcite nema. tak si to jen nechej srotovat v hlave jako informaci, treba se ti to nekdy bude hodit do myslenkoveho puzzle.
tez se da vzit dite na pH metrii, aby se reflux vyloucil, hospitalizace, hadice z nosu do zaludku - toho jsem nase decka usetrila.
Ty nemůžeš? Jakto? Přijdeš mi hodně bezohledná.