Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smurfka píše:
tak to je realita státní školky..
najdi si soukromou, která nemocné nebere..ani s blbou rýmou..pak budeš mít jistotu zdravého dítěte..
Je tu jediná soukromá školka, kluk tam chodil.Dík za radu.
@Anna766 píše:
Je tu jediná soukromá školka, kluk tam chodil.Dík za radu.
tak asi špatná..co vím, tak do soukromých nemocné neberou..ale asi to má každá nastavené jinak..možná si chtělo ztěžovat.. ![]()
@smurfka Tak soudna matka pozna, jestli dite ma jenom rymu a nebo to je nejaky vetsi zanet, nedolecena chripka a podobne. Jenom rymou nakazis druhe dite maximalne opet jenom rymou, nic horsiho z toho nebude. Nevim, proc se tak obhajujes, kdyz ve vasem pripade jde opravdu jen o rymicku, to chapu jako ze dite ma po prichodu z venku mokrej nos a podobneho neco bezudrzboveho, co dite nijak neomezuje. Predpokladam, ze nejde o nejakou zlutou hnisavou,kdy dite nemuze pomalu ani dychat, popr. neco horsiho. Jinak na rymu pouzij sterimar a do par dni to mate pryc. A neni pravdou, ze do vsech statnich skolek se berou deti nemocne, to je asi o vedeni, ale problem i tak je, ze to ucitelka rano nepozna a nez zavola rodice, aby si dite vyzvednul, tak dite staci ostatni nakazit.
@Šmoulice @smurfka Jinak je vtipné, jak se tu na střídačku plácáte po rameni, že taháte nemocné děti všude, protože je vám jedno koho nakazí, když to není váš blízký, s tím, že „máte od doktora štempl“, že to má děcko ze střídání tepla a zimy.
To jen dokazuje, že chrchláci prostě vždycky vytáhnou „alergie“, „astma“, „to není infekční“ na střídačku s „můžu nakazit koho chci.“ Si vyberte, jestli to není infekční, anebo je
![]()
Jinak, mě moje máma tahala nachlazenou všude, protože „rýma není nemoc“ a tehdy se hodně věřilo na teorii promořování. Já to odnesla chronickými potížemi (máma je stále i ve vysokém věku „držák“ a jen tak nic ji nepovalí)
Takže třeba budou jednou vaše děti mezi námi, co nadávají na chrchláky.
![]()
Snažím se nechodit.. A pokud jsem nachcípaná, tak to řeknu dopředu jeslti to nevadí , vadí..
U mamky, většinou nevadí, protože málokdy se od sebe nakazíme, ale třeba u tchýně mají ročního synovce, tak tam bych nejela , ani s velkou rýmou.. Vím, že tam s tím malým pořád něco řeší a o švagrová pořád v ncoi nespí , kdy odsávají..
@smurfka píše:
tak asi špatná..co vím, tak do soukromých nemocné neberou..ale asi to má každá nastavené jinak..možná si chtělo ztěžovat..
Pozdě.Kluk už povyrostl.
Každopádně já si myslím, že pokud jedu ně návštěvu a vím, že já a nebo děti jsou v takovém stavu, že kašlají a mají větší rýmu, říct to tomu, kdo nás zve, aby se vyjádřil, jestli to vadí nevadí..
Takto jezdí moje sestřenice, velkou rýmou frajerka, že nic ji neni, bere i děti a pak moje 90 letá babička v nocích nemůže dýcha ta volá se u nás záchranka.. Trochu přemýšlet- co nevadí nám, může vadit jiným
Příspěvek upraven 28.12.18 v 18:07
@smurfka píše:
tak to je realita státní školky..
najdi si soukromou, která nemocné nebere..ani s blbou rýmou..pak budeš mít jistotu zdravého dítěte..
A co když není v dosahu soukromá školka? Nedávno jsem to řešila a od nás nejbližší soukromá je 25 km. Denně by to bylo 100 km navíc. Školkovné v nejbližší je 8 tisíc + doprava cca 250 Kč - 300 Kč denně (podle ceny benzínu). Takže kolem 14 tisíc za měsíc, což mi přijde moc (většina mé výplaty). Navíc školka má od 7:30 do 16:00, což je přesně moje pracovní doba ![]()
Někdy by to chtělo trochu soudnosti. Pracuju ve školství a aktuálně máme zánět spojivek. Kolik rodičů mi tvrdilo, že to má dítě jen podrážděné a pak mi padla půlka třídy…
@Anna766 píše:
Kdybys věděla jak hloupá jsi.
Pro hlupáka každý hloupý , že ? ![]()
Tvůj problém, že nehodláš akceptovat jiný názor ![]()
@Bábrdl píše:
@Šmoulice @smurfka Jinak je vtipné, jak se tu na střídačku plácáte po rameni, že taháte nemocné děti všude, protože je vám jedno koho nakazí, když to není váš blízký, s tím, že „máte od doktora štempl“, že to má děcko ze střídání tepla a zimy.To jen dokazuje, že chrchláci prostě vždycky vytáhnou „alergie“, „astma“, „to není infekční“ na střídačku s „můžu nakazit koho chci.“ Si vyberte, jestli to není infekční, anebo je
![]()
![]()
![]()
Jinak, mě moje máma tahala nachlazenou všude, protože „rýma není nemoc“ a tehdy se hodně věřilo na teorii promořování. Já to odnesla chronickými potížemi (máma je stále i ve vysokém věku „držák“ a jen tak nic ji nepovalí)
Takže třeba budou jednou vaše děti mezi námi, co nadávají na chrchláky.![]()
Já žádný štempl od doktora nemám
ani ho nepotřebuji. ![]()
A ať si jednou moje dítě nadává na koho chce
Bude mít svou hlavu, se svými názory ![]()
@Mrs.bloud tak samozřejmě že se jedná o takovou rýmu..jinou jsme zatím neměli.. ![]()
a ano asi to je o vedení..mě teda rýmové a kuckající děti ve školce nevadí..ale jednou jsem viděla ve skřínce nurofen, to jsem si teda šla ztěžovat…a co se vyklubalo? vnuk paní hospodářky..takže nurofen sice zmizel ze skřínky, ale dítě chodilo do školky i tak..je to přece rodina zaměstnance.. ![]()
@Šmoulice píše:
Pro hlupáka každý hloupý , že ?
Tvůj problém, že nehodláš akceptovat jiný názor
Mysli jsi jak jsi vtipná.Klidně.
@Bábrdl problém je že netaháme nemocné děti všude..pro mě i paní dr není dítě s běžnou rýmou a kašlem nemocné…
Nemocné dítě nikam netahám..zdravé ano ![]()
@Šmoulice píše:
Já žádný štempl od doktora nemámani ho nepotřebuji.
A ať si jednou moje dítě nadává na koho chce
Bude mít svou hlavu, se svými názory
Jo bude stejně bezohledné jako ty.
@Anonymní píše:
A co když není v dosahu soukromá školka? Nedávno jsem to řešila a od nás nejbližší soukromá je 25 km. Denně by to bylo 100 km navíc. Školkovné v nejbližší je 8 tisíc + doprava cca 250 Kč - 300 Kč denně (podle ceny benzínu). Takže kolem 14 tisíc za měsíc, což mi přijde moc (většina mé výplaty). Navíc školka má od 7:30 do 16:00, což je přesně moje pracovní dobaNěkdy by to chtělo trochu soudnosti. Pracuju ve školství a aktuálně máme zánět spojivek. Kolik rodičů mi tvrdilo, že to má dítě jen podrážděné a pak mi padla půlka třídy…
no ale to je daň za to, že chci mít zdravé dítě..
bud se smířím s tím, že do školky chodí děti s rýmou a kašlem a to mé bude furt teda na hromadě, když má tak slabou imunitu, nebo ho dám někam kde nemocné dítě nesmí..( pak bych si za ty prachy ohlídala aby tam opravdu nemocné děti nesměli)
![]()