Chování matky - nestranný názor prosím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2839
19.12.16 21:36

Zakladatelko moc nechapu, hazis tu miliony a vadi ti, ze bys dala 10 tisic mesicne za pronajem? To je pro otce pakatel ne? Bych se nehroutila a sla jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.16 21:48
@lauraka píše:
Zakladatelko moc nechapu, hazis tu miliony a vadi ti, ze bys dala 10 tisic mesicne za pronajem? To je pro otce pakatel ne? Bych se nehroutila a sla jinam.

Nasi maji miliony. Ale my ne. Nasetreno mame akorat a ješte si budeme muset vzit hypotéku. Ale tady nejde o ten najem, jako spíš o to mamci chování, které me mrzí. Tatka n samozrejme najem platit nebude. Jsme dospeli a zivime se sami.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.16 21:51
@pannda píše:
No, a jaký máš na mámu názor ty sama? Vše už tu bylo řečeno, je sobecká. Být tebou, najdu si bydlení v pronájmu, než postavíte vlastní(ať si ten dům strčí někam) a pozemky bych vůbec neřešila. Hele, Vaši se rozvedli a vedou spor o majetek mezi sebou, tak proto bych se do toho vůbec neangažovala.
Tehdy to s pozemky psané na tebe myslely dobře, tak proto bych je u toho nechala..

Můj nazor je, ze ja bych na ukor svych dětí, nesla takto pres mrtvoly. Přijde mi to od ni zlé a myslím, že je chamtiva. Ja bych se rada do domu nastehovala. Mam to tam i moc ráda.

• Citovat
  • Upravit
217
19.12.16 22:14
@Anonymní píše:
Dobry den,

prosím o anonymní zpověď. Shrnu rychle fakta. Moji rodice - 8 let rozvedení. Stale se soudí o majetek. Matka po rozvodu odesla se 4 milony + dvema domy v hodnote 3 a 5 milionu. Zbytek majetku zůstal nerozdelen, toto bylo napsano na ní. Nyni se soudí o další majetek - dům ve kterém jsme vyrustaly, plus pozemky, ktere jsou na me jmeno. Dum je prazdny a plati ho otec. My nyni zijeme v zahranici a mame v planu se vratit. Taťka nam nabidl, at se nastehujeme do prazdneho domu, ktery chátrá. Bylo by to na cas, budeme stavet svůj. Matka ale nesouhlasila, s tim, ze barak chce ona vysoudit a ze ji ho udajne znicime a osedime sedacku. Mame misto toho jit nekam do bytu a platit najem, kdyz barak je prázdný. Další věc jsou pozemky psane na mě, i ty ona chce, přesto ze otec tvrdi, že byly kupovane pro nas deti a chce abychom je prodaly a peníze si rozdelily. Navrhala jsem ji tedy, ze ji pulku penez dam a zbytek si rozdelime se sourozenci. Ona ale nechce, ze pozemky jsou její a chce je celé. Při té příležitosti nas nazvala parazitama, kteří parazituji na své matce a máme se osamostatnit. Přitom ja jsem od roku 2011 v zahraničí a z domu jsem odešla v 15 na intr, živili me tedy po celou dobu studují do 25let. 6 let jsem už úplně mimo domov. Starsi sestra s matkou téměř nekomunikuje, ale ja o ní prijit nechci, ani nechci byt nevdecne dítě. Nedej boze parazit. :-( Ale jsme orpavdu takovi paraziti, že chceme rok bydlet v chatrajicim domě, ktery sice je i jeji, ale platí ho otec? Vsechny naklady by sly za námi a nabídli jsme ji i najem platit. Pry bychom ji ale prosedeli sedacku. ( 10 let starou)

Děkuji za nazory

Upřímně? Ja bych celou maminku poslala do pr… když se bojí že jí prosedíte starou sedačku ať si jí odveze, maminka by taky mohla být hodná a ušetřit Vám peníze za pronájem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.16 22:16

Matka se jeví jako kráva. No a předpokládám, že na dobrého právníka přinejmenším otec peníze má a ty se můžeš taky poradit, „pozemky psané na mne“, ty jsou prostě tvoje.

• Citovat
  • Upravit
362
19.12.16 22:20

Zakladatelko, bydlet bych tam teď nešla, protože to musí asi odsouhlasit oba spoluvlastníci. Ale zkoušela bych to na mamku opakovaně, možná že to je jen prvotní reakce, (možná, že v tom vidí i jakousi „zákeřnost“ proti ní ze strany tvého otce). Když si na tu myšlenku zvykne, třeba ji to pak až tak vadit nebude a odsouhlasí to. Nebo ten barák normálně odkupte (na hypotéku) a vyplaťte jim každému půlku (jestli to teda jde, když je to i po 8 letech stále v řízení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
19.12.16 22:23

O to co je psané na tvé jméno by jsi přijít neměla, je to tvůj majetek a o tom bych se s matkou vůbec nebavila a vyrazila s ní dveře. Tohle nechápu jak vlastní řidič chce svléknout z kůže vlastní dítě. Nebav se s ní o tom vůbec. Tvůj majetek je tvůj majetek. Nic jí hlavně nedávej, myslím že už má dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
19.12.16 22:49

Možná ti pomůže názor někoho, kdo byl v podobné situaci. Naši se rozešli už asi před deseti lety, ale rozvedli se a vypořádali majetek až loni. Moje mamka taky odešla se slušnou sumou, domem a autem a samozřejmě by nejradši připravila otce o všechno a není spokojená. Taky ji hodně poznamenal rozchod a změnila se. Ale nikdy by nebyla takhle nenažraná vůči mně. Ona je obecně velmi šetřivá, ale když jsem třeba potřebovala půjčit peníze na byt, bez řečí mi poslala peníze na konto.
Podle mě je tohle normální chování, že se matka snaží pomoci svým dětem. Podle toho, jak se chová tvoje máma, opravdu bych jí nic z těch pozemků nedala, podle mě si to prostě nezaslouží a hlady bez toho určitě neumře. Na bydlení v domě bych se s ní ještě snažila domluvit. ALE nikdy se jí nenech psychicky vydírat nebo manipulovat. Moje máti to na mě občas taky zkouší, ale důležité je si to uvědomit, že tě jen manipuluje, dát tomu hned stopku a netrápit se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
19.12.16 22:58
@Anonymní píše:
Matka se jeví jako kráva. No a předpokládám, že na dobrého právníka přinejmenším otec peníze má a ty se můžeš taky poradit, „pozemky psané na mne“, ty jsou prostě tvoje.

Jako kr*va se tu jevis ty, anonyme, kez by te admin odtajnil.

Edit admin - vulgarismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
20.12.16 09:46

Nějak nechápu, jak by se mohla soudit o pozemky, které jsou na tvoje jméno A už vůbec nechápu, jak by se mohla soudit o dům, pokud už odešla s jedním a tolika penězi. navíc si myslím, že je hloupost, neřku-li blbost, aby ona přikazovala, kam se smíte nastěhovat. takže za mne - klidně bych se nastěhovala do domu, protože pokud je psán na otce, tak s ním nakládá jenom on a nikdo jiný. A na ty pozemky bych řekla soudit se klidně můžeš, ale na základě čeho? jsou jednou moje a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová