Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lilith1 píše:
Asi jsem tu jedina, ale kdybych se takhle chovala v 16 l nekde na navsteve kde by byla se mnou mama, nekde odmitala jidlo. Tak mi ji mama flakne pak venku pres pusu, jen by to mlasklo. Uprimne asi jsem divna, ale v 16l, l jsem nemela problem chodit k babicce i jine navstevy..asi jsem nemela pubertu. Jo rvaly jsme se segrou doma, hadaly to jo..ale takhle jsem se nechovala
Zrovna si říkám to samé. Takhle kdybych se chovala někde na oslavě u babičky, dostala bych facku přes celou hubu snad i od táty, který na mě v životě nevztáhl ruku.
Chápu že holka v pubertě je něco, ale pozdravit, odpovědět na otázku a chovat se slušně není raketová věda.
Shodou okolností jsem včera byla na oslavě narozenin malého dítěte a ano znudění puberťáci hledící do mobilu mi přišli naprosto normální ![]()
Ano, je to normální. Puberta je opravdu vesele období na železné nervy. Oni ti do ni děti taky dorostou, i když pravda, ta holcici je asi větší psycho
Pokud bych někde nepozdravila, tak bych dostala. A stejně bych se zachovala i u svého dítěte. Nechápu, jak někdo nevychovanost a totálně nezvladnutou výchovu, může svádět na pubertu
koukání do mobilu chápu, stejně tak to, že není unesena z abych dětí. Ale i v pubertě by měl člověk dodržovat elementární pravidla slušného chování.
@Pitaya1 a do kolika let? Vždyť je to hrozně nedůstojné fackovat skorodospělé dítě.
Jako odpovědět mohla, slušně pozdravit taky. Ale to se snad dá docílit i jinak. To že není odvařená z batolat a čuči do mobilu k věku patří.
Jinak z mé zkušenosti záleží hodně I na konkrétním jedinci. Někteří v jistém období života přepnout do divného modulu chování. Pokud mají dobrý základ ve většině případů po odeznění období mozek naleznou:))))
Příspěvek upraven 27.06.22 v 22:59
Máte pravdu skoro všechny.
Já bych je možná lehce zastala té neteře, pohled v příspěvku je od někoho, kdo tady dost sprostě napadá uživatelky, které nijak sprosté nebyly!!!
Třeba pozdravila i pohovořila. Jídlo minule nejedla, protože jí nebylo dobře. A prostě nechtěla zakladatelce hlídat malé děti a hned se tady puberťačce propírá kožich!
@kocourGarfield píše:
@Pitaya1 a do kolika let? Vždyť je to hrozně nedůstojné fackovat skorodospělé dítě.
Jako odpovědět mohla, slušně pozdravit taky. Ale to se snad dá docílit i jinak. To že není odvařená z batolat a čuči do mobilu k věku patří.Jinak z mé zkušenosti záleží hodně I na konkrétním jedinci. Někteří v jistém období života přepnout do divného modulu chování. Pokud mají dobrý základ ve většině případů po odeznění období mozek naleznou:))))
Příspěvek upraven 27.06.22 v 22:59
To netuším. U mě rodiče naštěstí nezanedbali výchovu, takže jsem. V pubertě pozdravila, když jsem někam přišla. A v to samé doufám u svého dítěte. Q to, že nych dostala, byla nadsázka. Ale rozhodně by to moji rodiče nebo my rodiče u svého dítěte, nějak řešili a neobhajovali nevychovanost pubertou
@Anna766 v mém světě se zase lidi normálně optají, pokud někoho zvou na oběd. Normálně se řekne co bude k jídlu a každá osoba se může vyjádřit. Veget.se vaří automaticky zvlášť už roky. Normálně se babička optá, zda to jí.
Zase žádnou kovbojku v odmítnutí jídla nikdo nevidí. No a pokud nejí, tak nejí. Nemá náladu, hlad, není mu dobře, atd…
@kocourGarfield píše:
@Anna766 v mém světě se zase lidi normálně optají, pokud někoho zvou na oběd. Normálně se řekne co bude k jídlu a každá osoba se může vyjádřit. Veget.se vaří automaticky zvlášť už roky. Normálně se babička optá, zda to jí.
Zase žádnou kovbojku v odmítnutí jídla nikdo nevidí. No a pokud nejí, tak nejí. Nemá náladu, hlad, není mu dobře, atd…
Píšeš mi to hezky, ale o tom jsem se já ani nezmínila. Píšu o neslušném chování. A to my za našich časů jsme si opravdu dovolit nemohli, abychom někam vlezli, nepozdravili, neodpověděli na otázku, čuměli do zdi (za nás mobily nebyly ) atakdále..
@Pitaya1 a o tom nezdraveni čteš kde?
Já čtu v úvodu," že koukala do mobilu, kdybych se nezeptala, tak ani slovo nerekne, o male bratrance vubec nejevi zajem"…
Takže odpověděla když se někdo ptal. O zdraveni nic nečtu, ale je to možná dál.
Takze vlastne co byl problem? Ze nelitala kolem dvou malych deti a nepomahala nosit sklenicky a talirky a do toho si dovolila nebavit se s vami??? Ja bych se s vami taky nebavila a radsi zustala doma… ![]()
@Anna766 my mobily taky neměli a rozhodně návštěva babičky nepatřila mezi super akce, které bych milovala. Místo mobilu jsem měla wolkmana a listovala si katalogem a těšila se, až rodiče zavelí odjezd.
Byla jsem introvert a pubertou se to nezlepšilo. Ano, pozdravila jsem. Možná ale málo hlasitě, srozumitelně, atd…vždy se něco našlo:))
Příspěvek upraven 27.06.22 v 23:18
@dreamis píše:
Takze vlastne co byl problem? Ze nelitala kolem dvou malych deti a nepomahala nosit sklenicky a talirky a do toho si dovolila nebavit se s vami??? Ja bych se s vami taky nebavila a radsi zustala doma…
Opravdu ti takové vztahy v rodině přijdou normální? Nepomoct, nepozdravit?
![]()
Jí jde spíše o to, že se dívala do mobilu a nedělala poskoka chlapcům.
@kocourGarfield píše:
@Anna766 my mobily taky neměli a rozhodně návštěva babičky nepatřila mezi super akce, které bych milovala. Místo mobilu jsem měla wolkmana a listování si katalogem a těšila se, až rodiče zavelí odjezd.
Byla jsem introvert a pubertou se to nezlepšilo. Ano, pozdravil jsem. Možná ale málo hlasitě, srozumitelně, atd…vždy se něco našlo:))
@kocourGarfield píše:
@Anna766 my mobily taky neměli a rozhodně návštěva babičky nepatřila mezi super akce, které bych milovala. Místo mobilu jsem měla wolkmana a listování si katalogem a těšila se, až rodiče zavelí odjezd.
Byla jsem introvert a pubertou se to nezlepšilo. Ano, pozdravil jsem. Možná ale málo hlasitě, srozumitelně, atd…vždy se něco našlo:))
Taky jsem nebyla v pubertě lvice salonů a suverén, ale ani nepozdravit babičku, nevšímat si jí…nevím no. Koukám že všem ostatním to přijde normální.