Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pitaya1 píše:
Opravdu ti takové vztahy v rodině přijdou normální? Nepomoct, nepozdravit?![]()
Neprijde mi ok ocekavat, ze bude delat poskoka. Proste ji na oslavu pozvali i s rodici. Ja ji vidim jako hosta, nikdy bych od ni nic neocekavala, pokud se ovsem ona sama nenabidne.
Pozdravit je slusnost, ale asi mi teda tahle cast nejak pri cteni diskuse utekla? ![]()
@Anna766 otázka jak to fakt bylo, zakladatelka jí má za bloku, hlavně chtěla aby jí dělala hlídačku pro její děti. tady taky zrovna slušně nepsala takže jak se neteř chovala může každý vidět různě. jejímu otci to přišlo ok. A nejspíš se tam nudila, pro ní tam asi žádná zábava nebyla. Možná v jejím věku tam nebyl nikdo s kým by si třeba pokecala.
@Anna766 píše:
Píšeš mi to hezky, ale o tom jsem se já ani nezmínila. Píšu o neslušném chování. A to my za našich časů jsme si opravdu dovolit nemohli, abychom někam vlezli, nepozdravili, neodpověděli na otázku, čuměli do zdi (za nás mobily nebyly ) atakdále..
Vsak o nepozdravu nic zakladatelka nepsala, a odpovidala na ty trapne otazky co jako skola.
A ze jsou pubertaci na mobilu je normalni, zase klidek
@_.Emilyyy píše:
Vsak o nepozdravu nic zakladatelka nepsala, a odpovidala na ty trapne otazky co jako skola.
A ze jsou pubertaci na mobilu je normalni, zase klidek
Vždyť o tom, že nepozdravila píše hned na druhé straně.
@Pitaya1 píše:
Opravdu ti takové vztahy v rodině přijdou normální? Nepomoct, nepozdravit?![]()
Prosim cituj, kde se pise o nepozdraveni, to jsem prehlidla.
A to ma byt 16 nadsena, ze musi hlidat na oslave male deti? To opravdu jeji povinost neni.. To jen kdyby sama od sebe chtela a to i tak si myslim, ze by bylo fajn, kdyby ji zaklasatelka dala treba nejakou financni odmenu..
@_.Emilyyy píše:Tak tedy citace, dokonce to zakladatelka zmínila 2×. Ale ty stejně budeš obhajovat nevychovanost dítěte.
Prosim cituj, kde se pise o nepozdraveni, to jsem prehlidla.A to ma byt 16 nadsena, ze musi hlidat na oslave male deti? To opravdu jeji povinost neni.. To jen kdyby sama od sebe chtela a to i tak si myslim, ze by bylo fajn, kdyby ji zaklasatelka dala treba nejakou financni odmenu..
@Serpentini Treba proto ze je to rodina? Jak by bylo ji kdyby o ni nikdo nejevil zajem a ani by ji nepozdravil? Nevidim duvod proc by se 16leta holka nemohla chovat normalne na oslave babicky. K cemu pak ty deti vest kdyz ne k tomu, aby si na oslave povidaly s rodinou. Nevideli jsme se kvuli vzdalenosti asi pulroku..
@topazio píše:
Jí jde spíše o to, že se dívala do mobilu a nedělala poskoka chlapcům.
Přesně tak. Že se nevěnovala dvojčatům je téma úvodního příspěvku, že prý nepozdravila se dočteme až kdoví kde, když dostatečně nesouzníme s tím, jaký je holka spratek. Jako třešnička na dortu jí to vyčítá někdo, kdo tu uráží ostatní a přidají se k ní další, které to mají jako místní folklor ![]()
Já třeba nepozdraveni v této diskuzi neřeším, protože mi přijde, že ta ppodobnost, že holka pozdravila a zakladatelku to minulo, je docela veliká. Mohla pozdravit tiše, mohla pozdravit v momentě, kdy mohla mít zakladatelka oči navrch hlavy z dětí, mohlo tam být mnoho proměnných… Úplně extra zakladatelku neberu vážně.
Jinak, elementární slušnost je fakt na místě, ale nemyslím si, že se něco extra dožene v pubertě, kdy ten mozek máloco vstřebá 😂. Já zásadně prohlašuji, že se děti vychovávají do doby, NEŽ začne puberta, pak už se jenom sklízí, co se zaselo a může se dítě korigovat. Ale rozhodně bych ho už „výchovně nebila“.
A víte jak to je, občas má člověk prostě den na draka, že nemá chuť existovat a třeba ho holka mohla mít v tu dobu. Pokud se nevídají často, zakladatelka houby ví o tom, jaká holka je. Mohla mít prostě fakt blbej den. Dříve zakladatelku holka mohla tolerovat, neb nevěděla. V pubertě trochu procitla a teď ji třeba teta leze na nervy, byla otrávená už předtím, než dojela na místo a těm děckám se fakt blbě přetvařuje 😂.
A nebo je fakt nevychovaná, ale… za 1,5 roku bude dospěla a už se to tak řešit nebude… nebo minimálně nikdo nebude moci extra pindat…
@Pitaya1 mně by vadilo, kdyby mé dítě nepozdravilo. Ale těžko můžeš 16 leté dítě nutit k rozhovoru, atd… To že koukají do mobilu je celkem normální.
Ale mně by tedy stejně vadilo, kdyby se někdo ošklivě vyjadřoval o mém dítěti z rodiny.
@Gituš jako je možné, že je nevychovaná, ale podle stylu, kterým zakladatelka o ní píše, bych to tipla spíš na to, že z donucení musela na návštěvu k tetičce, o které ví, že ji bude zase úkolovat, kysele se šklebit a pak si stěžovat tátovi. Taky bych byla radši na mobilu, když už bych tam musela.
Oni někteří ti puberťáci mají těžký život. Musí chodit i tam, kam nechtějí. Nemohou často sami rozhodovat o sobě a o tom, koho chtějí vídat. Přitom jsou už skoro dospělí.
Těžko říct, kde je pravda. To bychom museli slyšet i to, jak to vidí neteř.
@Pitaya1 píše:
@Serpentini Treba proto ze je to rodina? Jak by bylo ji kdyby o ni nikdo nejevil zajem a ani by ji nepozdravil? Nevidim duvod proc by se 16leta holka nemohla chovat normalne na oslave babicky. K cemu pak ty deti vest kdyz ne k tomu, aby si na oslave povidaly s rodinou. Nevideli jsme se kvuli vzdalenosti asi pulroku..
Dobre, pardon.
Ale je mozny, ze se jen pozdrav preslechl ze ![]()
Možná se ti to zdá moc tvrdit, že holka je v 16 v pubertě, ale je to tak. A jestli tě to uklidní, tak dva moji synovci se tak v tomto věku chovali také. Bylo to sice otravné, ale přežili jsme to. A nevychovaní, jak ty říkáš, nezůstali. Jsou z nich fajn lidé.
@Anonymní píše:
Já ti zas dávám zcela za pravdu, že v 16 je už dost stará na to, aby se ve společnosti nechovala jak buranka z buranova, pubertanepuberta.
Jestli je takhle vychovavana, že když puberta, tak si může dovolit cokoli a chovat se jakkoli blbě, tak poteskoste!
A reklas jim to tam velmi dobře a na oslavu narozenin dvojcat bych ji neozvala, proč taky ![]()
@terien píše:
Přesně tak. Že se nevěnovala dvojčatům je téma úvodního příspěvku, že prý nepozdravila se dočteme až kdoví kde, když dostatečně nesouzníme s tím, jaký je holka spratek. Jako třešnička na dortu jí to vyčítá někdo, kdo tu uráží ostatní a přidají se k ní další, které to mají jako místní folklor
Já to pochopila, že nepozdravila ta batolata.
Tak prostě není z těch Vašich oslav odvařená, to se někdy stává.
Když jsme chodili na oslavy ke švagrovi, tak mi taky byl jejich vnuk ukradenej a nikdy mě to tam extra nebavilo, takže jsem radši byla na mobilu.
Chtít po mně, abych hlídala nějaké oslavě dva špunty, tak jim to vysvetlím a to už mám pubertu za sebou dávno.
Hele, každý na ty rádoby oslavičky není a ne každý je povinný poprdět se s cizích dětí.
Prostě jí nezvěte a třeba se jí uleví
.
Já tu holku chápu. Na oslavě dvě mrňata, co jen otravují, ječí a furt je potřeba je hlídat (ber to s nadsázkou) a dalších (z jejího pohledu) X lidí za zenitem, co mají potřebu jí buzerovat, jakej je to vlastně spratek nevychovanej, protože se odmítá věnovat dětem, ktere jsou jí těžce u zadku. Taková oslava fakt není sen puberťáka.