Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak upřímně - byl jsem zklamán se společným bydlením tím ,že naše domluva neplatí ,dělali jsme pro to oba všechno,a tou urážkou to vyvrcholilo ,já vím ,že jsem blbec a tak to nefunguje ,ale v tom zkratu jsem si myslel ,že ji k něčemu vyburcuju.Ona má hroší kůži ,málokdy dá na sobě něco znát ,já jsem ciťák ,všechno prožívám a pak to tak dopadne.Snažím si rozumně promluvit ,ale ona Odpovídá tak ,že mě ještě více vytáčí.Nevím ,jestli chce nebo nechtěně.Ujel jsem hodně,možná se to dá pochopit ,ona je teď ve stavu ,kdy mě nechce ,že jsem ji strašně shodil,má pravdu ,nevolá ,ale poslala email ohledně prodeje ovcí a el.přípojky.Tak si myslím ,že ještě šanci mám.Ale co dělat - jet za ní a uvidí se ,nebo dělat toho nedostupného?(ale asi čeká pomoc s prodejem a přípojkou).Jsem ten ,kdo asi miluje víc ,dělá větší boty a víc trpí.Hrozně mě to štve ,není to ale jen moje vina ,tak co dělat.Klidně mě ukamenujte.
Lizbeth píše:
Zvláštní zvrat..od popisu prapodivného a odsouzeníhodného chování přítelkyně, až k přehnané urážce a žehlení za každou cenu..nejsi upřímný..Již nic radit nebudu..
Jak jsem již psala není kouře bez plamínku..
Je to přesně tak, jak píše Lizbeth.
Když nejsi upřímný tady, nebudeš ani v reálu ![]()
Taky mě to nakrklo, vše je nakonec jinak. ![]()
Ahoj,
kdoví kde je nakonec pravda. Ale když ji nejsi schopný napsat ani sem, kde je to anonymní, tak nevím, jak to chceš řešit naživo s přítelkyní. Beztak jsi to ještě celé překroutil a my se ti tu snažíme radit. ![]()
Tak já už taky končím, hodně štěstí!
Já bych to tak pokrouceně neviděla.
Trápí ho chování partnerky a teď během diskuze chtěl vědět co dělat, když partnerku vypěnil a nakonec jí urazil.
Ona nemá pevný charakter, když něco říká a pak to neplatí. Já bych takového člověka milovat nemohla.
Ale zřejmě je mrcha a využívá chlapa co jí miluje a dolejzá za ní.
Anonymní píše:
Já bych to tak pokrouceně neviděla.Trápí ho chování partnerky a teď během diskuze chtěl vědět co dělat, když partnerku vypěnil a nakonec jí urazil.
Ona nemá pevný charakter, když něco říká a pak to neplatí. Já bych takového člověka milovat nemohla.
Ale zřejmě je mrcha a využívá chlapa co jí miluje a dolejzá za ní.
Když nám jí z počátku vylíčí, jak se nevypočitetlně chová, a on vlastně neví proč, přitom moc dobře ví, že jí urazil…nakonec bude všechno úplně jinak než píše a největší chyba je v něm, nikoliv v partnerce.
A už taky končím, nemá smysl přispívat
Asi se špatně vyjadřuju ,moc mi to teď nemyslí ,nedělám z partnerky tu jedinou špatnou ,možná já dělám něco špatně.Sled událostí byl takový ,že si vyřeším své bydlení,tzn.seženu dr.byt místo státního,dám do pronájmu ,bydlíme spolu.Dr.byt mám na úvěr ,o pronájem je zájem ,jen partnerka mi řekla 3 dny před stěhováním ,že se mnou bydlet nechce.Pak jsem se držel ,ale neudržel a řekl jsem tu hroznou věc.Souvisí to i stím ,že jsme se bavili dokonce o tom ,že by tam měly i kousek místa moje děti,které mám co 14 dní.Plánovali jsme ,jak si to tam zařídíme(u partnerky).Už chápete ,jak jsem se cítil podvedený?A asi ji mám opravdu hodně rád že neodejdu.Já chci jen vědět ,jak na ní anebo co dělám špatně já,když tu o mě tak píšete.Píšu upřímně ,snažím se psát fakta.Partnerka se na mě zlobí ,i před tou urážkou v době zařízování kolem bytu,byla taková nervozní ,a je pořád ,říká ,že to tak nechce ,ale cítím ,že mi chce něco říct a neví jak.Já svou chybu znám ,rozčílím se ,když mě někdo jakoby podráží ,pak neznám bratra ,ale ještě předtím to jakoby 2×-3× přehlídnu a upozorním ,že se mi to nelíbí a pak jedu.Partnerka je holt někdy vytrvalá.S tím bydlením jsem se ji taky nejdřív ptal v klidu ,proč ,pak jsem to ale nedal.Asi tak.
Tak jsem se rozhodl.Jelikož mám v posledním půlroce takové nervní výpady ,zajdu k lékaři,případně k psychologovi,v prvé řadě kvůli sobě ,ale i kvůli vztahu s partnerkou ,pokud už není pozdě.Asi není v pořádku na někoho se doslova upnout.Potřebuji být flegmatik a tak trochu sobec ,abych zvládal stresové situace.Moc všechno prožívám a asi to nesouvisí s city.Zřejmě jsem se zbláznil.Nesnáším samotu,jsem rodinný typ ,mám kamarády ,ale večer být sám nechci.Proto jsem asi to s tím soužitím bral moc vážně a pokud partnerka měla jiný názor ,vyletěl jsem.Jsem v nějakém stresu ,snad mi doktoři pomůžou.Chyby děláme oba ,ale musím to udělat hlavně pro sebe.Něco jsem z Vaší diskuze pochopil a děkuji Vám za to
Ahoj Berry, tak jak to u Vás vypadá po čase? Zašel si k tomu psychologovi a co partnerka
Změnilo se něco?
Zdravím chtěl sem se tady zeptat jestli nekdo nemate stejnou zkusenost a treba nepomohli byste mi s tim jak ji resit. Me je 21 a partnerce 18 a uz mame mimco. Ja se o sebe staram sam uz od 16 let bydleni sam, práce atd. takze neco malinko z zivota me potkalo. Ale pritelkyne jeste nic. Pisi jenom pro lepsi predstavu. Žena uz driv byla takova jakize rychle se nastvala kdyz ji nekdo neco rekne to bere utocne a nebere si treba rady k telu. Hodne veci a nazoru ktery mela pred tehotenstvim se zmenilo pri tehotenstvi ze si uvedomuje na cem zavisi asi vic atd. Ja sem zase hodne klidny a nic extra me nerozhodi a nerozcili nebo spis uz sem se s tim naucil pracovat. Ale tedka uplne se to meni. Štve mě tím že tvrdí že nic nedelam nebo treba no jo ze ty si poprvý vstal k malymu tak ses unavenej atd. Přitom kdyzsme prijeli z nemocnicce celou dobu 2 tydny byla v postelx a ja lital. Neslo nam nejak kojit kdyz bylo prso plne tak odsavala takze kdyz se mel krmit malej ja uz 10m u plotny a ohrival z lednice mlicko ona vstala kolikrat ani ne a treba si odsala. Uklizel sem. Nevaril sem moc protoze sme meli navareno od babicek ale i tak sme moc na to jidlo chut nemeli. Tedko i pres skolu co mam (posledni rocnik ale finacne to mam zarizeny aby vse fungovalo skrz moje investice a uspory) tak taky litam. Samozrejme me to nevadi je to nase dite ale vadi mi ze furt ona musi byt ta co to ma horsi. Chapu twhotenstvi asi si to nedokazu predstavit ten cisar nevypadal jako neco co bych chtel ale nemusi v tom semnou soutezit. Kdyz reknu ze sem unavenej jentak ne kdyz me o neco poprosi tak hned tohle vypali je ty si chudinka bla bla. A v noci jak je hnusna a neprijemna ale kdyz ji poradim co delat protoze kdyz me vznudi ja si ho vemu tak udelam svoji rutinku a cabas spi jak buk. A uz me proste praskaj nervy tky kolikrat ono to vsechno nejde popsat a vypsat. Pritelkyni miluju a nechci ji tady popsat ve spatnym obrazku je hodne uvari uklidi sikovna ale ma proboemy s tou vybusnosti nebo jak to popsat. vim ze asi nejlepsi reseni si o tom promluvit ale momentalne ji tim nechci zatezovat tak v tom cekani sem to chtel napsat sem a treba se mi tady objevi nejaka zkusenost nekoho. Dekuji moc a pevne nervy a zdravi detatka
@Anonymní píše: Více
Co na to říct? Je jí 18 a místo užívání si života kmitá okolo mimina a domácnosti, vůbec se jí nedivím. Dej tomu čas, to si sedne. A když ne, tak ne. Kam jste se proboha tak hnali?
Ona má školu hotovou?
@Anonymní píše: Více
Víš co je nejsmutnější? Že jsi ten vyspělý a budeš dobrej táta.
A smutný na tom je to, že Tě žena opustí během 7-10 let s kecy typu…potřebuji si ještě užívat. Nežila jsem…jsem mladá…takže si příprav peníze na alimenty protože ta to do 60+ nedá. A myslím, že c tomto mi tady dají za pravdu i místní ženy. Bude se cítit nevybourena a kolegove a odběratele pro ni budou moc velká zkouška. Drž se
@Justin Case píše: Více
Bohužel to tak asi dopadne, jen si myslím že se to stane dřív.
@arinecka píše: Více
Určitě ano. Ženy znám
já bych tomu dal čas než dítě půjde na základní školu. Ale jistě je to, že nejpozději s nástupem na základní to přijde
Mimino mate moc brzy. Ona na to jeste ve svych 18 nebyla zrala.,Je zrejme zaskocena, co vsechno ta pece o dite obnasi, asi bude frustrovana, ze prisla o veskery svuj volny cas (mozna i o moznost studovat/pracovat?). Je bolava, mozna si nevi s miminem rady, nedari se kojeni, probihaji hormonalni zmeny, je to fakt narocne obdobi. Co ted s tim.. doufat, ze se v nove roli najde, pomahat ji, jak to jde, pomohlo by ji obcasne pohlidani - babicky? Casty problem take byva, ze otec ditete ma pocit, ze ta partnerka je “jen” doma s ditetem, zatimco on dre. Taky mi prijde, ze i na tebe to dite bylo brzy, souperite v pocitech, kdo to ma hors, jak male deti. Pokud jsi ty ten vyspelejsi, pochlap se ted a proste makej. A moudrejsi ustoupi, se rika..
Casem se to utrepe, bude lip.