Chybí mi máma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5711
23.1.23 12:09
@Anonymní píše:
Radši anonymně prosím. S mým manželem odstřihla jakoukoliv komunikaci jeho matka a obě sestry. Všechny zároveň odstřihly i naše dítě a jeho dospělou dceru z prvního manželství. A důvod? Manžel je hodný chlap, někdy až moc. Pro rodinu by se rozkrájel a tak když jeho děda začal mít zdravotní problémy byl u nej denně a snažil se o něj postarat. Někdy mě už pak štvalo, že to bylo na úkor mojí rodiny, ale nikdy jsem nic neřekla. Vadilo mi hlavně to, že zbytek rodiny se neangažoval vůbec, ale vůbec. Takhle to trvalo asi dva roky. Měsíc před svojí smrtí ten starý pán ale na mého manžela přepsal malý pozemek v zahrádkářské kolonii. Manžel napřed nechtěl, chtěl aby pozemek zůstal v rodině, ale myslel si, že by měl připadnout jeho matce. Děda byl ale proti, že když mu na stará kolena s ničím nepomohou a kašlou na něj, že jim to nedá a radši to prodá. To manžel nechtěl, k parcele měl i citovou vazbu a přal si aby zůstala dál pro rodinu a tak s přepisem nakonec souhlasil. Chtěl to se sestrama a svojí mámou pak nějak rozdělit, dořešit, ale tu možnost už nikdy nedostal. Celá rodina s ním přestala mluvit, stýkat se a komunikovat a stejně tak s jeho dětmi, my máme spolu jedno. Už je to 5 let, vim, že manžela to strašně trápí a navíc to vnímá tak, že jim nic neudělal, jen se před smrtí staral o svého dědu k čemuž se ostatním nechtělo. Všichni bydlíme nedaleko od sebe, potkáváme se tak nějak na dálku. Mě jsou v podstatě ukradený, moje rodina to není a vyrovnala jsem se s tím dobře, ale manžel ne i když nic neřekne. Našemu malému dítěti o nich hezky povídá, odpovídá na dotazy…jako kdyby spolu stále byli v kontaktu. Takže naše dítě ví, kde babička bydlí, co vařila, co má doma hezkého, kde dělají sestry, jak se jmenuji jejich děti…atd. :zed: Ze začátku se manžel snažil to nějak srovnat, ale marně, to divadlo z jejich strany ho dostalo a smířil se s tím, že kontakt už prostě neni, ale mrzí ho to a vím, ze se tím trápí.

No možná kdyby jim část peněz dal, usmířili by se. Otázkou je, jestli mu to za to stojí a jestli stojí za to truchlit kvůli vztahům, které padnou kvuli dědictví. Jakou měl hodnotu ten pozemek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.23 13:17
@Martina D. píše:
No možná kdyby jim část peněz dal, usmířili by se. Otázkou je, jestli mu to za to stojí a jestli stojí za to truchlit kvůli vztahům, které padnou kvuli dědictví. Jakou měl hodnotu ten pozemek?

Nevím jakou má ten pozemek hodnotu, moc asi ne, je to zahrádka v kolonii kam chodil dělat stejně jen manžel se svým dědou. A pokud vím, tak jim nabízel domluvu ať už napsáním podílu nebo vyplacení, ale nikam to nevedlo Dokonce si tchyně chtěla jit vykopat dvě pohřbené kočky, že u takové svině jako je manžel odpočívat po smrti nebudou. :zed: A dělit se měl dle přání jeho dědy necelý milion korun. To mela vše udělat tchyně a rozdělit to dle jeho posledního přání. To neudělala a co s nima udělala nevím, je mi to jedno, ale vím, že manželovi nedala nic i když měla a svému tátovi to před smrtí slíbila. Ale o peníze z naší strany nejde, je nám jedno co s nima udělala.

• Citovat
  • Upravit
5711
23.1.23 13:52
@Anonymní píše:
Nevím jakou má ten pozemek hodnotu, moc asi ne, je to zahrádka v kolonii kam chodil dělat stejně jen manžel se svým dědou. A pokud vím, tak jim nabízel domluvu ať už napsáním podílu nebo vyplacení, ale nikam to nevedlo Dokonce si tchyně chtěla jit vykopat dvě pohřbené kočky, že u takové svině jako je manžel odpočívat po smrti nebudou. :zed: A dělit se měl dle přání jeho dědy necelý milion korun. To mela vše udělat tchyně a rozdělit to dle jeho posledního přání. To neudělala a co s nima udělala nevím, je mi to jedno, ale vím, že manželovi nedala nic i když měla a svému tátovi to před smrtí slíbila. Ale o peníze z naší strany nejde, je nám jedno co s nima udělala.

Tak to nechápu, co jim vadí. Podíl nechtěly, o necelý milion se nerozdělily. Zřejmě tchýne měla utkvělou představu, jak to bude s majetkem po dědovi, a její syn to udělal jinak, tedy byl neposlušný. To některým matkám staci, aby přerušily kontakt… Třeba je to za čas přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová