Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ivčo nemáš zač, správně nějak se ven dostat musí a ty s tím nic neuděláš.
Mě z toho asi picne. Přemýšlím že bych v pondělí asi testovala ale vím že je to brzo.
![]()
@žoffinka neblázni, tak brzy ne, to by ještě mohl i působit Pregnyl, takže buď bys tam měla dušíka, který by ti za pár dní zmizel nebo nic. Na testování je opravdu moc brzy. Vydrž 14 dní po IUI.
@žoffinka nezblázníš, neboj. Ono i těhotenství je jedno velké čekání… člověka to tak nějak naučí trpělivosti, nic jiného mu totiž nezbyde. Jestli mohu poradit, tak pokud nejsi masochista, tak netestuj dříve než 14 dní po IUI. Ono tě test s dušíkem stejně neuklidní, jenom budeš na nervy ještě víc.
Žofinko, to jen hrozný to čekání, chápu tě, ale po iui je to fakt brzo testování zbytečný, třeba u mě já měla pregnyl dva dnby před opu, pak opu a pak až za 5 dní byl transfer a to když jsem testovala tak jsem byla vlastně už 12 dní po pregnylu…takže to je trochu něco jinýho, ale i tak si říkám, že jsem se nastresovala až až tím testováním…holky, mě už z toho fakt haraší, dnes se mi zdálo, že kamoška byla doktorka a šla jsem k ní na uzv a ona říkala, že už je tam mimi 3 mm a tluče mu srdíčko a pak zavedla jakousi hadičku až k němu a ukazovala jak se vyvíjí už oči a tak a pak jsem jako začla krvácet, no na palicu fakt, jinak jsem to počítala, že bych měla být dnes už asi 5t+5dní tak od pondělí už 6+0 a v den uzv už 7+0.......je to taky strašný ta nejistota 14 dní čekat na uzv…)
Jo a Ivy, myslíš, že je nrmální, že už mě není na zvracení?? Zas z toho trojčím, jako jakto, že už je mě líp? Ale jsem teda furt strašně unavená a hrozně ale hrozně nervní, takhle jsem ještě v životě nikdy nebyla…chudáci se mnou doma…
@zuzuza Zuzi, já myslím, že tohle je hrozně individuální a nestresovala bych se tím, jestli ti je nebo není na zvracení. Mě začalo na zvracení být až po ultrazvuku, kde jsem viděla srdíčko a únavu jsem teda taky měla docela děsnou. Přešlo mě to až po 12tém týdnu, to jsem se začala cítit zase nějak netěhotně. Sny máš taky dobrý. Mě se zase dneska zdálo, že jsem kojila a k tomu tandemově a pochvalovala jsem si, jak mi to jde a vůbec to nebolí. Ale teda musím podotknout, že jsem nekojila miminko, ale koťata
, takže mi už solidně hrabe
.
@žoffinka Žofi, jsem ráda, že ti to tady pomáhá, klidně piš svoje pocity, ono se člověku opravdu dost uleví. To čekání je ta nejhorší fáze.
Holky tak vaše sny mě vážně pobavili.
Zatím jsem to vyřešila tak že jsem manželovi dala testy at je přede mnou schová a je pokoj. Alespon mě to tolik nesvádí. Jinak jsem začala s vánoční výdobou
jasně je to brzo, manža jen kroutil hlavou ale chápe že se musím zabavit ![]()
@žoffinka Žofi, jasně, zabavit se je potřeba. Já začnu začátkem prosince, mám ráda výzdobu dopředu, kdy se na Vánoce můžeme těšit, po Vánocích mě to už nějak nebere a zase to dříve uklízím.
Já to mám taky moc ráda, letos budeme mít i poprvé osvětlený okna. V minulých letech jsem to moc neřešila protože se mi za a nic extra nelíbilo nebo za to chtěli strašný pálky a za b jsme stejně na štědrý den u našich, ale letos jsem sehnela v německu světýlka přesně podle mých představ. Tak z toho mám alespon radost ![]()
@žoffinka Žofi, tak sem potom dej fotečku. Taky budeme mít osvětlená okna, ale vidět to bude spíš zevnitř
. Ale venku chci ozdobit vrbu a balkon.
Ivčo určitě fotku dám jen co seženu foták ten náš krám zase nefunguje
Jinak jsem už dost nervozní, dnes je to 10 dní po IUI a v úterý bych to měla dostat (snad ne).Nejradši bych si už udělala test ale držím se zuby nehty.Jak dlouho myslíte že se může projevovat pregnyl? Koupila jsem totiž test a je na něm napsáno že lze použít už 4 dny před ms. ![]()
@žoffinka Žofi, já bych fakt radši počkala, nevím, jak dlouho se ten Pregnyl může držet, koukala jsem se do příbalového letáku a nic moc jsem z něj nevyčetla. Ale 10tý den bych se ještě bála, že to může být dušík z Pregnylu.
No jo já vím ale je to strašný. Každý ráno letím na záchod, abych už to měla za sebou a nemohla si test udělat
Jsem fakt praštěná ![]()
@žoffinka Žofi, to už jsou čtyři dny, to vydržíš
. Tak počkej alespoň do pátku. A hlavně testuj z první ranní moči, to je HCG nejsilnější.