Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@žoffinka Žofinko, jestli tě to uklidní, tak si tam klidně skoč, stojí to kolem 200 Kč myslím. Ale já bych být tebou byla naprosto v klidu, HCG máš krásně vysoké, ničím jiným než těhotenstvím to být nemůže
.
@zuzuza Zuzi, tak to asi budou už těhotenské nevolnosti, je to protivný, já jsem naštěstní nezvracela, ale taky mě to trápilo a hodně jsem byla unavená. Na tu nevolnost mi pomáhalo jíst častěji a menší porce, když jsem měla něco v žaludku (přestože jsem na to neměla chuť), tak to bylo lepší.
Já jsem byla v úterý v poradně, nic se kupředu nepohnulo, stále jsem otevřená na prst, ale na kardiotokografu už byly vidět nějaké kontrakce, takže poslíčci. Na další kontrolu jdu zase v úterý, to už budu mít první termín porodu, tak uvidíme.
Ivi budu držet palce at to máš brzo za sebou. ![]()
Zuzi snad se ti brzo uleví, co vím tak se říká že nevolnosti ustupují koncem 1. trimestru tak to už máš půlku za sebou. ![]()
Jinak já dnes stoupla na váhu a mám dole tři kila.Tak nevím jestli je to nervama nebo těhu. Vyloženě špatně mi není ale jím třeba jogurt a nesním ho celý protože je mi těško
Zítra uvidím podle toho jak se mi bude chtít vstávat ![]()
Ahoj holky tak mi to nedalo a na tu krev jsem si skočila. Sice jsem platila 270 korun ale stálo to zato. Mám hcg 391
což si myslím že za den a půl je slušný nárůst. Jsem ted mnohem klidnější. Doktor mě totiž ve středu vycukal tím, když mi řekl, že musíme ještě v pondělí udělat jeden test aby jsme vyloučili mimoděložní. Taky nevím proč takový věci říkají, jenom nás stresujou ![]()
A co vy těhulky jak se cítíte?
@žoffinka Žofi, nárůst je to skvělej, moc moc gratuluju
. Já bych ty doktory někdy s jejich radama někam praštila, takhle stresovat maminky
. Já mám naštěstí gyndaře v tomto směru rozumného a ničím mě neděsil, ono jsem se děsila i tak dost sama. Zato doktor v CARu to je jiná kapitola, ten mě vyděsil až dost, když s náma probíral výsledky, tak jsem si říkala, že otěhotnět by byl zázrak.
A to mi až ted dochází, že kdybych byla blbá tak je všechno jinak. Protože když jsem byla první měsíc v CARu na kontrole tak mi vedoucí doktor řekl, že moje jediná šance na to otěhotnět je IVF (nejspíš mu šlo o prachy),protože mi chtěl hned vypsat žádanku atd, ale já mu řekla že se musím poradit s manželem. Další týden jsem tam jela šla k jinýmu doktorovi a řekla že ivf nechci že se na to ještě necítím a taky kvůli penězům. Tak mi napsal clostil a vysledek znáte ![]()
@žoffinka Žofi, mě o IVF mluvil doktor už při první konzultaci v CARu, když jsme snažili o Adámka. No a teď podruhé už nedával IUI skoro žádnou šanci a vidíš, vyšlo to. Podle mě mají v popisu práce udělat trošku bububu a natlačit několik párů do IVFka. Asi jak který doktor, ale mě se to stalo taky.
Ahoj holky tak jak jste na tom?
Ivčo tak zítra máš první termín, budu na tebe myslet.
Já byla dnes zase na krvi a prý je vše v pořádku. Ve čtvrtek jdu na ultrazvuk. ![]()
@žoffinka Žofi, tak to je superky, zítra už ultrazvuk, jo? To to teda uteklo, tak držím moc pěsti a potom hned písni. Jo jo, já mám zítra první termín, jdu zároveň do poradny, tak uvidíme, jestli se nález trošku posunul.
Ahoj holky tak jak jste na tom?
Ivčo jak si dopadla v poradně?
@žoffinka Žofi, no já nic moc, jsem otevřená na 2 cm, ale mimčo je ještě dost vysoko, navíc sice je hlavou dolů, ale trošku na šikmo, takže kdyby to tak prý zůstalo, tak je to na císaře
. Už mě berou jako že přenáším, takže každé dva dny kontrola, teď půjdu teda až v pátek. A co ty, co nového u tebe?
Jéžiš tak to je mi líto, ale dobře to dopadne neboj. Mimčo se ještě posune a vše bude ok.
Já jdu dnes na ultrazvuk tak jsem zvědavá jestli tam bude něco vidět.
@žoffinka Žofi, já už to neřeším, to bych se musela zbláznit, nějak ven to mimčo půjde, už se to asi nevstřebá
. Držím moc pěsti na ultrazvuk, dej hned vědět!