Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ježíš Ivčo ta je nádherná. Přeju hezký svátky a ať vám děti dělají samou radost. ![]()
Ivy, ta je nádherná, to je super, tak jste na štědrý den všici spolu, moc gratuluju a hodně zdravíčka!!!
Žofi, ty dej vědět, jak jsi na tom, ju? já jdu na uzv až 8. ledna a to už budu 12+0, zítra jsem 10+0…
Ivy, může už takhle brzo tvrdnout břicho? já měla s tím problémy při prvním těhu snad už od 16. tt až do konce a ted mě to přijde, že když se víc namáhám, tak že to mám taky, ale možná je to jen pocit jen tlak, třeba jak roste děloha???
Ivy, pak napiš co porod:), jsem na tebe myslela, každý den, jestli už je mimi venku:)
Holčiny, děkuju moc, jsem z ní poprděná. Je to zlatíčko, konečně si užívám hodného miminka, u Adámka to byly nervy, trpěl hrozně moc na bolesti bříška.
@zuzuza Zuzi, mě bříško netvrdlo, až opravdu ke konci, kdy jsem měla poslíčky, ale vím, že hodně to holky mívají a berou na to magnézium. Nezapomeň se o tom zmínit v poradně, aby ti ho doktor napsal. O porodu bude deníček, včera jsem ho odeslala, ale zatím nevyšel, tak mrkněte, holky
.
Ahoj holky tak jak jste strávili vánoce?
Zuzi pěkně to utíká ty jsi 10+1 jestli dobře počítám a já jsem 7+2.Zítra jdu na ult. tak snad už dostanu průkazku.
Jinak je mi pořád dost blbě a pořád bych spala. Naštěstí nezvracím ale i tak je to otrava.Co by jsme ale nevydrželi, co?
Ivčo na deníček se těším ale zatím jsem ho ještě nenašla.
Ahoj zofi, ja jsem ze zacatku taky byla hrozne unavena a bylo ke zle, ale uz je to o dost lepsi, tak doufam, ze to neznamena, ze se mimi nedari, ted mam jen porad strasne hlady, je to hruza, i v noci, neda se to nijak zahnat a strasne se posledni dny v noci potim, uplne durch perina a o pyzamu ani nemluvim…
Asi ty hormony…zofi, dej po uzv videt, ja jdu az za dlouho az 8.,takze za 13 dni bebe v 12t plus 0 a to uz konecne dostanu prukazku.
Ivy, jak si uzivas malicke a jak to s druhym prckem zvladas?
Ahoj holky tak jsem dnes byla na ult. a uplně zbytečně. Dělal mi ho přes břicho a to ještě nic moc nebylo vidět. Prý by to chtělo spodem ale že mě nechce trápit. Tak jsem mu řekla že mi to nevadí ale ani tak mi ho neudělal (spíš se mu po vánocích nechtělo makat) ted jdu až 10 tak nezbývá než čekat. Taky je zajímavé že když jsem byla v caru tak mi doktorka řekla že se mi ta cysta skoro o půlku zmenšila a on dnes tvrdil že se zvětšuje ![]()
Ahoj těhulky moje
. Ty nevolnosti jsou normální a brala bych to jako dobré znamení, rozhodně ne tak, že by miminkům nedařilo dobře. Mě pomáhalo jíst často po menších porcích, sice chuť nebyla, ale když jsem něco žvejkala, bylo to lepší. Taky jsem byla hodně unavená, tak si klidně běžte přes den lehnout. Ono to po prvním trimestru přejde, ve druhém jsem si ani nepřipadala jako těhotná.
Já mám doma manžela, vzal si dovolenou a mám pocit, že to nestíháme ani společně
. Malá je docela hodná, to jo, ale já jsem pořád nějaká utahaná a funguju tak na 50%, ale snažím se a každý den se zapojuju víc a víc, snažím se přebírat péči o Adámka, abych to potom, až tady budu sama, zvládla. Nejtěžší je, že se třeba vzbudí malá, já ji začnu obstarávat a samozřejmě mi vzbudí Adámka, ten na mě křičí, že chce dolů, no sranda, ještě to bude zajímavý. Ale ono si to časem sedne, jen si musím zvyknout být na dvou místech najednou
.
@žoffinka Žofi, tak s tou cystou bych věřila víc doktorům v CARu, neboj, ona se ztratí, já měla dvě a taky se mi ztratily. Když ti nedělal vnitřní ultrazvuk, tak tím přes břicho podle mě nemohl nic vidět. To je taky nápad dělat takhle ze začátku těhu ultrazvuk přes břicho.
Ahoj holky, přeju vám do nového roku štěstí klid a hlavně zdraví. Tak jak jste prožili svátky klidu a míru ![]()
Ivčo co ty? Jak bojujete? Už jsi na to sama nebo má manžel dovču?
@žoffinka holčiny, taky vám přeji vše nej, nej, nej. Od včerejška jsem na oba dva sama, docela to zatím jde, ale strach jsem měla předem hroznej
.
Ahoj holky, ivco to zvladnes, malemu je kolik? memu budou ted v lednu 3 a teda reknu ti, ted mit s nim druhy, tak to se mnou sekne, on si vubec neumi sam hrat porad je me za zadkem, hruza, kdyz si s nim hraju, vydrzi u vseho tak 5 min, takze sila…jinak se me jako holky zda, ze me normalne uz 5vrdne bricho, takovy tlaky, tak srm se ptala mudr a rikala, ze je na to brzo ale co to teda je, pri prvnim tehu me to delalo uz od 16. Tt, tak jsem si koupila magnezku a rozpustne magnesium do vody, preventivne a taky jak si zavadim ten 6tros tak mam oazdy den cipek jinde, jednou tak vysoko, ze ho ani nemuzu nahmatat, pak zase dole a je citit i ta dirka, no reknu vam na chocholouska, jesteze uz je dnes ctvrtek patek a vikend utece a v utery konecne po 3 tydnech na kontrolu ve 12 tt plus 0,zofi, kdy ides ty…holky, taky jste tak znudene v te hnusne zime, me se tak nic nechce, jen se tesim az pujdu vecer do postele…jo a uz me neni zle a nemam ani ty vyb6chy vzteku to bylo tema mega davkama 6trose ted mam dva rano a dva vecer a je to ok
Zuzi, našemu raráškovi byly v prosinci dva roky, ale on si vyhraje hodně sám, je zvyklej, já si s ním všechno udělám, ale nebylo to tak vždycky, jako malý batole byl hrozně náročnej, jako miminko řval a později vyžadoval moji stoprocentní pozornost, takže vím, o čem mluvíš. Začala jsem to postupně odbourávat, prostě začala od drobností, který jsem si s ním dělala, když byl vzhůru a teď už je to pohoda. Tak ho zapoj, ať ti „pomáhá“, Adámek teda zatím chce dělat hodně věcí se mnou, ale ono ho to přejde, si nedělám iluze
. Jo, těhotenství mi taky s ním dávalo zabrat, hlavně ten konec, neboj, nejhezčí trimestr máš před sebou, teď by se ti mělo ulevit…
Ivy, to mas super, ze sevzabavi, nas ma doma milion hracek a on si nicehonevsimne, jen ho zajima prevlikat se za 4uzne profese, bojim se, ze ani na jare a v lete to nebude o nic lepsi, na nem je gidet, ze potrebuje decka, od zari ho pak zacnu davat do detskeho centra, je to od 8mi do 12ti za 60 kc a jsou tam treba 4 deti a tak, do skolky pujde at ve 4 a trictvrte necham si ho doma, aby nebyl porad nem8cny a nemel pocit, kdyz se male narodi v cervenci, ze ho hned odkladam do skolky…ale bude to narocny…
@zuzuza Zuzi, neboj, to zvládneš, já jsem taky měla strach a ještě pořád mám, ale ono to kupodivu zatím nějak jde. Ale je fakt, že mám teď hodný miminko, Adámek byl jako mimčo hroznej, pořád řval, Nellinka je zatím docela klidná. Áďa si hodně vyhraje s autíčkama, už máme taky slušnej vozovej park
. Hele, tak mu třeba půlku hraček schovej do krabice a dej třeba za měsíc, zase to vyměň za tu druhou půlku. U nás to docela funguje.
Ahoj holky, tak jsem včera byla na uzv, jsme dnes 12+2, mimi měří už 6 cm a prý s nohama už tak 11, pěkně se tam vyvalovalo a tak bylo krásně vidět i projasnění šíje to NT a nosní kost a mudr. říkala, že na první pohled vypadá moc hezky, že už má krásné zahojené bříško, že někdy to ještě mají takové prosáklé, byl vidět žaludek a měchýř i srdíčko a rukama mávalo o sto šest:), pořádně jsme ho ze všech stran prohlédly, abychom se dostali mezi nožky, ale těžko říct, co to je, byl tam výběžek, ale to prý může být zakončení té páteře, no tak si musím ještě počkat na veveří do prenatalu př. čtvrtek a tam už nám to snad řeknou, s malým jsem to v této době už z veveří věděla, jsem zvědavá, snad bude vše ok, snad nebude mít žádnou vvv…
Ivi, tak jak to jde? dnes jsem byla u kamošky, má taky duhé 14 dní a první staré jako já a ten je zlatý, jenom jí a spí:), ale já teda si říkám s malým ted druhý, tak už se houpu…doufám, že za půl roku ve 3 a půl už to bude zase o něco lepší…
Žofi a co ty, kdy jdeš na uzv a kolikátý jsi tt?