Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@zuzuza Zuzi, no tak vidíš, když je celkový screening s tím ultrazvukem negativní, tak to nic nebude, tohle se stává hodně často, neboj. Kdyby si nebyli jistí, tak tě pošlou na plodovku hned. A to, že ti udělají i ten druhý screening je jenom dobře. Já jsem na něm taky byla. Neboj, vše je v pořádku, tak se snaž zklidnit, pohlaď za mě bříško a nezlob miminko, ju
?
Ahojik holky… v unoru jdu na gyndu a mela bych brat clostik…tak bych se chtel zeptat jaky zkusenosti mate s clostikem… dik
@Renysekk005 Reny, je to hodně individuální, někomu pomůže, někomu ne. Každopádně bych do léčby Clostíkem šla, ale při docházení do CARu, kde jsou odborníci, zase tak neškodný lék to není. Mě teda Clostík pomohl a hned dvakrát
, takže za mě spokojenost. Záleží, kde je u vás problém, a to podle mě klasický gyndař dost dobře nezjistí, ale nechci křivdit
.
Ivco… vis ja mam zdarvotni problemy od15 mam srusty na tlustym streve… tak otehotnet bych mela co nejdriv jinak bude pry pozde… pritel yl na spermo… tak sice to bylo tak docela spatny ale leci se to… mohlo to byt i tim pry ze byl nastydlej…a v 13unora jdeme zase na gyndu…tak doufam ze to zabere
@Renysekk005 tak už právě proto bych být tebou začala chodit do CARu, ale třeba jsi narazila na dobrého doktora a zabere to. Který den máš brát Clostík? Půjdeš potom na ultrazvuk, aby se vidělo, zda folikuly narostly? Dá ti doktor Pregnyl na prasknutí folikulů? V CARu by si tohle všechno ohlídali a udělali by ti inseminaci, měla bys tak vyšší šance… Ale každopádně držím moc pěsti, aby to vyšlo co nejdříve.
Ivco 13 unora jdu na gyndu a tam mi vsechno rekne ja jsem prvne brala proveru a rovnoiu mi napsal i clostik… proveru sem dobrala le clostik sem v prosinci nebrala musel prvne vylecit pritele vis… tak doufam ze v unoru uz ho budu brat po jeho navsteve, ze to bude vse v poradku…jako gyn mi rikal ze budu k nemu pravidene pak dochazet na kontroly co to vse dela a jestli zabira
Zuzi neboj určitě to nic nebude.
Takže budete mít druhýho chlapečka, no to je krásný, alespon si budou mít kluci s kým hrát. ![]()
Holky, tak uz kopeeeevheh a zofi, kdy jdes na uzv at vime nejake novinky…
Jé tak to je skvělý. Mám radost za tebe.
V úterý jedu na genetiku tak pak dám vědět.
No holky tak nevim, zda zo neni pohyb strev heh, zofi, tak drzim pesti a dej echo.
@zuzuza Zuzi, určitě ne, ono to ze začátku je takové nepatrné, že si člověk není jistý, počkej za pár týdnů, už to nepřehlédneš
.
Ivy, ja uz si to moc ne9amatuji z prvniho tehu, ale nemusi to byt pravidelne jazdy den ze ne, kdyz me to v tom brichu tak pracuje ze tezko rozpoznat hihi
@zuzuza Zuzi, v téhle fázi to určitě nemusíš cítit pravidelně, ze začátku je to cítit fakt málo, takže jsem taky kolikrát celý den nic necítila, teď jak jsem měla Adámka a celý den kolotoč, tak jsem to ani neměla čas sledovat, většinou jsem něco cítila až večer. Neboj, je to normální
.
Ahoj holky tak podle screeningu jsme v pořádku.
Jsem ted 12+2 velikost a vše odpovídá, ještě čekáme na výsledky z krve a myslím že to bude v poho. Zatím ještě není poznat co to je ale doktor říkal, že takhle pohyblivýho mimíse dlouho nevidět. Když ho chtěl změřit tak dělal bud most a nebo stojku ![]()