Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak hlasim, ze tripl vysel na 1,hcg jen 0,8 mom jupi, takze ani na genetiku nejdu a zo jsem si uz vcera v sekaci nakoupila uplne super nove kousky vedela jsem, ze to b6de ok, ale cerv hlodal…jinak mam jeste jeden problem, mam rozeszip brisnich svalu, takze bricjo vyvalene ven jaj 9red poroden a kdyz lezim, nahmatam si uplne diru v hrise mezi svalama, tak musim vstavat pres bok, nic jetahat a nosit podpurny pas nebo podpurne kalhotky nad pupek az do porodu, me klepne…ale to uz je nic, hlavne, ze je vse ok, dnes zavinam 17. Tt tak snad jsem tema obleckama vcera nevo nezakrikla, ale verim, ze ne…
Zuzi, tak to je superky, že jsou triply negativní, ten kámen, co z tebe spadl jsem slyšela až tady
. Jen nakupuj a dělej si radost
. Dám ti sem odkaz na přehled výbavičky pro miminko, který mi moc pomohl, je tam vše podrobně popsané a vysvětlené:
https://www.emimino.cz/…iminko-5325/
Ahoj holky ![]()
Zuzi to jsem moc ráda, že je vše v pořádku, až na to bříško, ale to zvládneš. Musím se přiznat že mě už taky zasáhla nákupní horečka. Už mám vybranou postýlku a vše okolo, kočárek řešit nemusím ten mám po synovcovi v uplně supr stavu a od zítra májí v kauflandu plenky za 200 tak asi koupím od každýho balíku jedny. Myslím že se neztratí ![]()
Ivčo děkuju za seznam, moc mi pomůže. Nakonec jsem se rozhodla pro ty papírovky, protože ty látkový mi přišli celkem složitý ![]()
@žoffinka není zač, seznam je super, nejsou tam žádný zbytečnosti, a když už, je to tam napsaný, že je to na úvážení každé maminky.
Plínky jestli mohu poradit, tak tu nejmenší velikost od narození (označení číslem 1 nebo také newborn) moc nekupuj, třeba jenom jeden balík a stačí. My jsme s Nellinkou po prvním balíku najeli hned na dvojky a teď už má trojky (ty teda snad vydrží už déle), tak zase to moc s tím množstvím nakoupených plen dopředu radši nepřeháněj, dětičky rostou hrozně rychle
. Stejně tak s oblečky, vel. 50 bych nekupovala vůbec, vel. 56 menší množství, malá teď nosí vel. 62 a některé kousky jí začínají být malé (bodýčka třeba zapnu, ale má to napnuté, tak budu zase vyřazovat), a to jí ještě nejsou dva měsíce. Tak to jen tak pro představu, jak ty dětičky rostou v tomhle věku rychle.
Ivčo já si říkala že vezmu po jednom jedničky a dvojky. Synovec jedničky vůbec neměl protože jak říká ségra,,porodila jsem prostě mamuta,, ![]()
@žoffinka jo, tak to jsi rozumná
. Dvojek jsem spotřebovala víc než jeden balík, ale myslela jsem si, že mi kdovíjak dlouho vydrží, ale teď tady horko těžko přes den spotřebovávám ten poslední balíček a na noc dávám trojky.
Ivčo jsou to huggisky já původně myslela že pampersky ale když už jsem tam byla tak jsem je vzala ![]()
Ahoooj holky, tak krev v tripl testu mi vysla na 1cku takze super, uz nemusim ani na genetiku uz jen na ten velky uzv, ve etredu jsem uz 17 plus 0ba uz pekne kopka…jinak uz taky trochu nakupuju, uz jsem si objednala korbicku na kocar, musela jsem, pac je za super cenu ha mimib a jako nova a taky jsem tam nasla za 1300 kosik na mimi na koleckach a vanivku na szojanku, coz je zadarmo, tak takybpremyslim, ale musim to nekde ukryt pred nanzem hihi, hlavne tu korbicku, jeho mati ham totiz koupila kocar na mimi ha maleho za 20000 ale je tak nepouzitelnej…tak aspon novou korbicku…
@zuzuza superky, moc gratuluju k výsledkům
. Tak to je fajn, že už dáváš do kupy výbavičku. Juj, co to máte za kočárek, tak drahý a nepoužitelný?
Ivy, je to jane, je to velmi lehky a snadno ovladatelny kocar, to je super, ale… v kolekci co mame ue v korbe uprostred vsity polstarek, miminu pada hlavicka z nej na bok, sportak je strasne moc do lehu, nejde do uplneho sedu, takze tak…no a ted kupuji to, co je v akci hebo na co narazim ve frcu, uz mam asi 5 kabatku, 4 dupajdy, asi 4 bodicka, 3 teplejsi kabatky a 7 overalu, ponozecky, overal letni atd za asi 1000 a vse jako nove bez jedineho flicku…
@zuzuza tak to je dobře, že to můžeš nějak vyřešit, to je teda na prd, že tak drahý kočárek má takové mouchy. Já koupila kočárek v bazárku, jako nový a stál dva tisíce a jsem moc spokojená. Jen potom pro starší dítko bych uvítala víc prostoru do délky, ale jinak super.
Zuzi z toho si nic nedělej, známá taky měla strašně drahej kočárek a v jednom kuse ho měla na reklamaci takže nakonec kupovala ještě jeden aby měla malou vůbec v čem vozit. ![]()
Hele holky nevíte náhodou jak je to s mateřskou, přemýšlíme že by jsme jí napsali na manžela protože já bych skoro nic nebrala protože mám jen částečný uvazek.Ale myslím že to nepůjde, protože on by pak nemohl chodit do práce. ![]()
Ahoj, my se snažíme o miminko již 2roky. Mám zasebou konyzaci čipku a vše už je v pořádku. Doktorka mi ted nasadila Clostík. budu ho brát poprví 5-9den cyklu 1-0-1.tak jsem zvědava. Jinak mateřskou mužeš napsat na manžela bez problemu, on navrhne 3roky třeba a stačí 1den když bude doma. a pak se to hnedka přepíše na tebe. takhle to jde. Znám plno lidi co to tak udělalo. Jinak kdy se ti zadařilo po Clostíku?