Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1275
13.10.17 15:17

Zakladatelko, na tvém místě bych si především dobře rozmyslela, na co mám, a na co ne. nějaké „vybleju na bábu všechno za ty léta“, tomu moc nevěřím, bába vybafne a ty vyklidíš pole. nikdo po tobě nechce proslovy, nemusíš tchýni utlouct argumenty ani na ni vřískat. jediné, co musíš udělat, je otevřeně se zastat svojí dcery, i kdyby to mělo být jedním slovem. doporučuju:
1. promluvit s mužem. hele venouši, já vím, že to vidíš jinak, ale já opravdu nesnesu, jak se tvoje máma k dceři chová. nemusí ji milovat, ale bude se k ní chovat slušně. a jestli na ni ještě jednou bude hnusná, tak se s ní seberu a okamžitě odjedu (pozor, dopředu upozornit i dceru! a taky mít vyřešenou dopravu, žeano). buď tak hodný a mámě to řekni, chci s ní vycházet, ale tohle opravdu ne
2. promluvit s dcerou. holčičko, uvědomuju si, že jsem se měla ozvat už dřív, když na tebe byla babička ošklivá, byla to chyba a mrzí mě to. ale jestli to ještě někdy udělá, nenechám to jen tak, protože tě nadevše miluju (nebo podobné prohlášení v tomto duchu)
3. netahat do věci druhou vnučku. babička je přece na tvou dceru objektivně hnusná a není třeba srovnávat, ještě by to vypadalo, že žárlíš
4. připravit si „řeč“. fakt stačí pár slov. bába: polívka se dojídá bla bla bla. ty: tak to by snad stačilo. bába: ježišmarjá polívka polívka! ty: říkám, že už by to stačilo. bába: bla bla bla! ty: a dost! (na ta slova mrkneš na dceru, která díky předchozímu rozhovoru s tebou ví, o co jde, a odcházíte). dost dobře v podobných situacích funguje i řeč těla, postav se vedle dcery nebo mezi dceru a tchýni.
to dáš, ta holka ti za to stojí. nenechávej ji v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.10.17 15:19
@kontramatka píše: :roll: :roll: :roll:
Vygoogluj si slovo humor suchare :P :P :P

Ať googlu, jak googluju, tak humor má vzbuzovat pobavení. Mně to přijde hloupé, nikoliv zábavné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
13.10.17 15:25

Zakladatelko diskuzi jsem precetla poctive celou. Dostavas pekne kapky az je mi te obcas lito. Nicmene souhlasim s nazory ze by bylo potreba se tchyni postavit.

Ja si dokazu predstavit z pohledu dcery ze by mi i stacilo kdybych vedela ze za mnou mama stoji i kdyz ne verejne. Zasah je nutny ale proto abys tchyni zastavila do budoucna. Jelikoz jste spolu sedm let a tchyni to neprestalo bavit neda se predpokladat ze by ji to bavit prestalo. naopak se rozdily zhorsuji s prichodem syna. Ty taky nejsi se situaci vyrovnana- ze bys to poustela jednim uchem tam a druhym ven - to bys jinak nezakladala diskusi… mozna si ted rozdily dcera vysvetluje tim ze neni vlastni a u bratra tim ze je maly, ale pokud by se do budoucna delaly takove rozdily mezi ni a bratrem tak vam to muze nadelat velkou neplechu i doma. A pokud tchyni nekdo neutne evidentne bude pokracovat.

Hele ja jsem taky takova. Prima konfrontace mi nejde a „nejvtipnejsi“ komentare me napadaji az ex post. Nicmene zde v diskuzi padlo hodne pouzitelnych napadu jak tchyni slusne ale razne usadit. Budu drzet palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.10.17 15:27
@kontramatka píše: :palec: :mavam:
No když si to představíš, jak tchyně má zas hemzy u stolu a zakladatelka toto pronese, tak uznej, že je to odzbrojující. :jazyk:

Taková situace mi přijde nanejvýše trapná. Ale zábavná? To fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
13.10.17 15:39
@opulus píše:
Ať googlu, jak googluju, tak humor má vzbuzovat pobavení. Mně to přijde hloupé, nikoliv zábavné.

No tak to ten suchar byl správně :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
13.10.17 15:45

Zakladatelko, nevím co ti radily holky, ale už se konečně zastaň svojí dcery nebo z toho bude mít trauma na celý život. Ale ne z toho, že po ní řve nějaká babka, ale z toho, že se jí vlastní máma nezastala :cert: :cert: hrůza, takhle by moji dceři vystartovala jen jednou a pak by hoooodně dlouho neviděla toho malýho, dokud by mě vztek nepřešel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
13.10.17 15:47
@kontramatka píše: :palec: :mavam:
No když si to představíš, jak tchyně má zas hemzy u stolu a zakladatelka toto pronese, tak uznej, že je to odzbrojující. :jazyk:

Rozhodne by ji to vzalo vitr z plachet…a myslim ze by tam zakladatelka nejen uz nikdy nemusela ale ani dost dobre nesmela… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
13.10.17 15:51
@opulus píše:

V tom pripade doporucuji nikdy ale opravdu nikdy takto s tchyni nemluvit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
13.10.17 17:34
@opulus píše:
A otec toho syna jako co? Nebo oni ubližují jejich synovi? Bereš si syna jako nástroj k vydírání.

jako když se k mým dětem neumí chovat někdo stejně, tak ano a žádný nástroj pomsty na tom teda nevidím, hold hloupí lidé byli a bohužel budou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.10.17 18:13
@navy blue píše:
Zakladatelko, na tvém místě bych si především dobře rozmyslela, na co mám, a na co ne. nějaké „vybleju na bábu všechno za ty léta“, tomu moc nevěřím, bába vybafne a ty vyklidíš pole. nikdo po tobě nechce proslovy, nemusíš tchýni utlouct argumenty ani na ni vřískat. jediné, co musíš udělat, je otevřeně se zastat svojí dcery, i kdyby to mělo být jedním slovem. doporučuju:
1. promluvit s mužem. hele venouši, já vím, že to vidíš jinak, ale já opravdu nesnesu, jak se tvoje máma k dceři chová. nemusí ji milovat, ale bude se k ní chovat slušně. a jestli na ni ještě jednou bude hnusná, tak se s ní seberu a okamžitě odjedu (pozor, dopředu upozornit i dceru! a taky mít vyřešenou dopravu, žeano). buď tak hodný a mámě to řekni, chci s ní vycházet, ale tohle opravdu ne
2. promluvit s dcerou. holčičko, uvědomuju si, že jsem se měla ozvat už dřív, když na tebe byla babička ošklivá, byla to chyba a mrzí mě to. ale jestli to ještě někdy udělá, nenechám to jen tak, protože tě nadevše miluju (nebo podobné prohlášení v tomto duchu)
3. netahat do věci druhou vnučku. babička je přece na tvou dceru objektivně hnusná a není třeba srovnávat, ještě by to vypadalo, že žárlíš
4. připravit si „řeč“. fakt stačí pár slov. bába: polívka se dojídá bla bla bla. ty: tak to by snad stačilo. bába: ježišmarjá polívka polívka! ty: říkám, že už by to stačilo. bába: bla bla bla! ty: a dost! (na ta slova mrkneš na dceru, která díky předchozímu rozhovoru s tebou ví, o co jde, a odcházíte). dost dobře v podobných situacích funguje i řeč těla, postav se vedle dcery nebo mezi dceru a tchýni.
to dáš, ta holka ti za to stojí. nenechávej ji v tom.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.10.17 18:58
@elle21 píše:
jako když se k mým dětem neumí chovat někdo stejně, tak ano a žádný nástroj pomsty na tom teda nevidím, hold hloupí lidé byli a bohužel budou..
Že neuvidí svoji nevlastní vnučku a svoji potencialní snachu chápu, ale proč by se jejich syn, kterému se tam nic neděje, neměl vidět s prarodiči nechápu. Navíc pokud tam bude se svým otcem. Byl by to jen nástroj pomsty, nic jiného.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
13.10.17 19:51
@opulus píše: Že neuvidí svoji nevlastní vnučku a svoji potencialní snachu chápu, ale proč by se jejich syn, kterému se tam nic neděje, neměl vidět s prarodiči nechápu. Navíc pokud tam bude se svým otcem. Byl by to jen nástroj pomsty, nic jiného.

hm a až se bude syn ptát proč tam nejdou taky? co je to za babu, že se před ní nesmí holka dotýkat sourozence, a ještě používá ke každému jiný styl řeči :zed: to bude mít teda ukázkovou výchovu, ta by jela :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.17 10:51

Holky tak jsem včera s přítelem dala řeč, řekl mi, že za to nemůže, že jeho rodiče nemají moji dceru rádi, že tam teda bude jezdit sám ze synem + jeho dcerou, když tady bude, když tam nechci jezdit. Nepochopil to. Řekla jsem mu, že by možná stačilo se nás před jeho mámou zastat, máma by dala pokoj, protože na něj dá vždy. Řekl mi „vždyť jsem jí na dovolené řekl, ať si jí nevšímá (dcery)“. Nevím, nikdo u toho nebyl, takže nevím, jakým stylem jí to řekl (prosímtě mami, nevšímej si jí, nebudu se dívat na její (moje) nas. rané ksichty, že jí pořád někdo ubližuje) a jestli vůbec něco řekl… Dost vás to tady i radí, ať jezdí ze synem (a jeho dcerou) sám. A to je přesně to, co tchýně chce. Mít tam jenom vlastní krev. Je mi z toho strašně ouzko, že jí mám nechat „vyhrát“, splnit jí to, co chce ona. A pak až bude syn větší, tak mu vysvětlovat, proč tam sestřička nejezdí a navíc si ani nemyslím, že takto bude dcera happy, když tam bude syn s přítelovou dcerou jezdit a my budeme doma. Navíc vím, že dcera nebude o „babičce“ před synem mluvit zrovna s láskou, takže budeme ještě řešit „štvaní“ syna proti vlastní babičce. A to ještě natruc tam zítra přítel ze synem pojede, bez nás. Přitom jsme tam jet neměli, jezdíme tam jen, když tady má přítel dceru, tzn. že příští víkend tam pojede/pojedeme znovu. Natruc tam teď bude jezdit každou neděli ze synem. Asi to na tom nic nemění, ale syn je takový náš vymodleneček, 4 roky jsme se snažili, než jsem otěhotněla, podstoupili jsme toho moc. Ne kvůli tchýni, kvůli tomu, že jsem chtěla druhé dítě, dcera cca 5 let mlela pořád dokola, že by chtěla bratříčka a ono se nám to splnilo. I teď, když je malýmu rok, tak má slzy v očích, když mi povídá, jak ho poprvé uviděla a že nemůže tomu uvěřit, že má bratříčka. Přítel taky chtěl syna. Těm, co se tady ptali, proč jsem si s ním to dítě pořizovala, tak protože jsem přesvědčená, že bych lepšího otce nenašla, kromě toho, že se tedy za nás nedokáže postavit před svojí matkou, tak není špatný člověk. On se za mě postaví kdykoli, ale prostě ne před jeho rodinou no :(

• Citovat
  • Upravit
26270
14.10.17 10:55
@Anonymní píše:
Holky tak jsem včera s přítelem dala řeč, řekl mi, že za to nemůže, že jeho rodiče nemají moji dceru rádi, že tam teda bude jezdit sám ze synem + jeho dcerou, když tady bude, když tam nechci jezdit. Nepochopil to. Řekla jsem mu, že by možná stačilo se nás před jeho mámou zastat, máma by dala pokoj, protože na něj dá vždy. Řekl mi „vždyť jsem jí na dovolené řekl, ať si jí nevšímá (dcery)“. Nevím, nikdo u toho nebyl, takže nevím, jakým stylem jí to řekl (prosímtě mami, nevšímej si jí, nebudu se dívat na její (moje) nas. rané ksichty, že jí pořád někdo ubližuje) a jestli vůbec něco řekl… Dost vás to tady i radí, ať jezdí ze synem (a jeho dcerou) sám. A to je přesně to, co tchýně chce. Mít tam jenom vlastní krev. Je mi z toho strašně ouzko, že jí mám nechat „vyhrát“, splnit jí to, co chce ona. A pak až bude syn větší, tak mu vysvětlovat, proč tam sestřička nejezdí a navíc si ani nemyslím, že takto bude dcera happy, když tam bude syn s přítelovou dcerou jezdit a my budeme doma. Navíc vím, že dcera nebude o „babičce“ před synem mluvit zrovna s láskou, takže budeme ještě řešit „štvaní“ syna proti vlastní babičce. A to ještě natruc tam zítra přítel ze synem pojede, bez nás. Přitom jsme tam jet neměli, jezdíme tam jen, když tady má přítel dceru, tzn. že příští víkend tam pojede/pojedeme znovu. Natruc tam teď bude jezdit každou neděli ze synem. Asi to na tom nic nemění, ale syn je takový náš vymodleneček, 4 roky jsme se snažili, než jsem otěhotněla, podstoupili jsme toho moc. Ne kvůli tchýni, kvůli tomu, že jsem chtěla druhé dítě, dcera cca 5 let mlela pořád dokola, že by chtěla bratříčka a ono se nám to splnilo. I teď, když je malýmu rok, tak má slzy v očích, když mi povídá, jak ho poprvé uviděla a že nemůže tomu uvěřit, že má bratříčka. Přítel taky chtěl syna. Těm, co se tady ptali, proč jsem si s ním to dítě pořizovala, tak protože jsem přesvědčená, že bych lepšího otce nenašla, kromě toho, že se tedy za nás nedokáže postavit před svojí matkou, tak není špatný člověk. On se za mě postaví kdykoli, ale prostě ne před jeho rodinou no :(

njn, to je těžký, když to bereš jako souboj a potřebuješ vyhrát ty, aby nevyhrála ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.10.17 11:02
@Anonymní píše:
Holky tak jsem včera s přítelem dala řeč, řekl mi, že za to nemůže, že jeho rodiče nemají moji dceru rádi, že tam teda bude jezdit sám ze synem + jeho dcerou, když tady bude, když tam nechci jezdit. Nepochopil to. Řekla jsem mu, že by možná stačilo se nás před jeho mámou zastat, máma by dala pokoj, protože na něj dá vždy. Řekl mi „vždyť jsem jí na dovolené řekl, ať si jí nevšímá (dcery)“. Nevím, nikdo u toho nebyl, takže nevím, jakým stylem jí to řekl (prosímtě mami, nevšímej si jí, nebudu se dívat na její (moje) nas. rané ksichty, že jí pořád někdo ubližuje) a jestli vůbec něco řekl… Dost vás to tady i radí, ať jezdí ze synem (a jeho dcerou) sám. A to je přesně to, co tchýně chce. Mít tam jenom vlastní krev. Je mi z toho strašně ouzko, že jí mám nechat „vyhrát“, splnit jí to, co chce ona.A pak až bude syn větší, tak mu vysvětlovat, proč tam sestřička nejezdí a navíc si ani nemyslím, že takto bude dcera happy, když tam bude syn s přítelovou dcerou jezdit a my budeme doma. Navíc vím, že dcera nebude o „babičce“ před synem mluvit zrovna s láskou, takže budeme ještě řešit „štvaní“ syna proti vlastní babičce. A to ještě natruc tam zítra přítel ze synem pojede, bez nás. Přitom jsme tam jet neměli, jezdíme tam jen, když tady má přítel dceru, tzn. že příští víkend tam pojede/pojedeme znovu. Natruc tam teď bude jezdit každou neděli ze synem. Asi to na tom nic nemění, ale syn je takový náš vymodleneček, 4 roky jsme se snažili, než jsem otěhotněla, podstoupili jsme toho moc. Ne kvůli tchýni, kvůli tomu, že jsem chtěla druhé dítě, dcera cca 5 let mlela pořád dokola, že by chtěla bratříčka a ono se nám to splnilo. I teď, když je malýmu rok, tak má slzy v očích, když mi povídá, jak ho poprvé uviděla a že nemůže tomu uvěřit, že má bratříčka. Přítel taky chtěl syna. Těm, co se tady ptali, proč jsem si s ním to dítě pořizovala, tak protože jsem přesvědčená, že bych lepšího otce nenašla, kromě toho, že se tedy za nás nedokáže postavit před svojí matkou, tak není špatný člověk. On se za mě postaví kdykoli, ale prostě ne před jeho rodinou no :(

Seš ty vůbec normální? Řešíš dceru nebo se s tchyní přetahuješ o žezlo? Proč by měla dcera mluvit o tchyni špatně až vyroste? To je hlavně na tobě jak o ní bude mluvit a to, že k ní nebude jezdit nebude ani jedno z dětí řešit, pokud to nebudeš před nimi řešit ty. Dcera bude v té době navíc už ve věku, kdy bude mít jiné zájmy než jezdit k babičce. Přestaň se šťourat ve tchyni a využij čas, který budete mít s dcerou jen pro sebe. Nechápu, že ty bys byla ochotná tam po tom všem ještě jezdit nebo tam posílat holku samotnou bez tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová