Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
13.10.17 10:00

Zakladatelko já bych tam nejezdila. Víš že tě nemají rádi, ani tvoji dceru. Proč bys tam měla jezdit hrát manželovi falešné divadýlko, jací jste úžasňákovi? Řekni mu, že tebe ani dceru nepřijali, necítíš se tam dobře a nemáš důvod s nima trávit víkendy. A dceru ať si manžel vezme někdy k vám, ať mají holky možnost být spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.17 13:24
@terien píše:
Ale vždyť ty se jí nezastaneš ani bokem tak co to tady plácáš? Samozřejmě že se to počítá, ale když to uděláš před dcerou, tak i ona pochopí, že si od babky nemusí nechat všechno líbit. Pak když bude v úzkých tak stačí bábě připomenout, že to řekne mámě a ta si dá příště pozor aby jí buzerovala. Pochop že tady nejde ani o tchyni, ani o tebe ale o tvou dceru, která se jí nedokáže postavit a bránit se a na to má rodiče aby se jí zastali.

ty mě znáš, ty u toho jsi, že víš, že se dcery nezastanu bokem? Já vím, že se jí zastanu, ale né přímo před tchýní, což se změní, ale nepiš mi tady, že něco nedělám, když u toho nejsi a nevíš to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.17 13:33
@kontramatka píše:
Zakladatelko já bych tam nejezdila. Víš že tě nemají rádi, ani tvoji dceru. Proč bys tam měla jezdit hrát manželovi falešné divadýlko, jací jste úžasňákovi? Řekni mu, že tebe ani dceru nepřijali, necítíš se tam dobře a nemáš důvod s nima trávit víkendy. A dceru ať si manžel vezme někdy k vám, ať mají holky možnost být spolu.

jestli mají rádi mě, to nevím, já si myslím, že kdyby neexistovala dcera, že bych to asi nepocítila, že mě nemají rádi… ale o mě vůbec nejde. Já jsem tak trochu příteli vděčná, že je ochoten dělat ústupky mojí mámě, i když nejde o děti, tak lecos musí zkousnout. Takže když teď udělám to, že se postavím někomu, koho on má hodně rád, můžu čekat to stejné od něj. Ale jak už jsem psala, udělám to veřejně a přede všemi, řeč jsem trénovala celou noc :D snad si tady i opíšu nějaké rady od vás, potřebuji přímou řeč, já opravdu na hádání nejsem, začnu spíš koktat, takže se to snad budu učit navzpamět :roll:

• Citovat
  • Upravit
34473
13.10.17 13:35
@Anonymní píše:
ty mě znáš, ty u toho jsi, že víš, že se dcery nezastanu bokem? Já vím, že se jí zastanu, ale né přímo před tchýní, což se změní, ale nepiš mi tady, že něco nedělám, když u toho nejsi a nevíš to.

Jenže to ze si postezujes na emimi dceři nepomůže že. Ty se ji musíš zastat samozřejmě před tchyni, jinak to není zastání ale fnukani do rukávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.17 13:49
@jita22 píše:
Zakladatelko, tak prece uz jsou holky velke, tak bych jim to vysvetlila (ale po dohode s manzelem).Rozhodne bych nejezdila k tchyni jen proto, ze holky chteji byt spolu.Kdyz si tam jen hraji na tabletu, tak at tam jede manzel se svymi detmi jen na dopol./odpol. na chvili.Nebo je to tak daleko? A vysvetlila bych klidne manzelovo holcicce, ze tvoje dcerka k babicce jezdit nebude, protoze se ji nelibi, ze se k ni babicka nechova moc hezky. Pokud se holky maji rady, mozna se mala tvoji dcerky pred babickou zastane. Tchyni se to nebude libit, ale pokud je soudna, pred ditetem to nebude hrotit.Mel by s tim byt ale srozumeny manzel. A manzel by mel pochopit, ze jste rodina vsichni a musi stat za celou rodinou, i kdyz tva dcera neni jeho vlastni.

Hele, já tam ještě pojedu a při první příležitosti, kdy zase bude dceru prudit, tak se zastanu dcery a pak si jí vezmu bokem (tchýni) a vybleju na ní vše, co mám za ty roky na srdci, ale u toho už dcera opravdu být nemusí. Jinak to máme 70km k nim, což není tak daleko. Ale jde o to, že když je tady přítelova dcera (obvíkend) a jedeme ke tchýni, tak moje dcera chce jet taky, protože nechce být celou neděli bez přítelové dcery. Takže když jí řeknu, my dvě nepojedeme, vím, že mi řekne, že chce být s Terkou. Mám jí říct „prostě tam nepojedeš, babka tě nemá ráda, tak tam jezdit nebudeš?“ Já nevím, jestli tímto jí neublížím víc. Já se jí totiž ptala už hodněkrát, jestli chce zůstat doma, že tam nemusí, zůstala doma asi 2×, max 3× a to jenom proto, že u nás zrovna nebyla přítelova dcera.

• Citovat
  • Upravit
3739
13.10.17 13:51
@Anonymní píše:
jestli mají rádi mě, to nevím, já si myslím, že kdyby neexistovala dcera, že bych to asi nepocítila, že mě nemají rádi… ale o mě vůbec nejde. Já jsem tak trochu příteli vděčná, že je ochoten dělat ústupky mojí mámě, i když nejde o děti, tak lecos musí zkousnout. Takže když teď udělám to, že se postavím někomu, koho on má hodně rád, můžu čekat to stejné od něj. Ale jak už jsem psala, udělám to veřejně a přede všemi, řeč jsem trénovala celou noc :D snad si tady i opíšu nějaké rady od vás, potřebuji přímou řeč, já opravdu na hádání nejsem, začnu spíš koktat, takže se to snad budu učit navzpamět :roll:

Nebudeš se hádat. Řekneš prostě ať už drží tlamu. :P :P :P :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
13.10.17 13:55
@Anonymní píše:
ty mě znáš, ty u toho jsi, že víš, že se dcery nezastanu bokem? Já vím, že se jí zastanu, ale né přímo před tchýní, což se změní, ale nepiš mi tady, že něco nedělám, když u toho nejsi a nevíš to.

A proč se jí nezastaneš přímo před tchyní? To se jí bojíš nebo co? Zastávat se dcery bokem je fakt dost nanic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
13.10.17 14:02

No to je děs, ozvala bych se už dávno..i před dcerou bych jí řekla ať se hodí do klidu nebo tam nebudete jezdit ani se synem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.10.17 14:42
@elle21 píše:
No to je děs, ozvala bych se už dávno..i před dcerou bych jí řekla ať se hodí do klidu nebo tam nebudete jezdit ani se synem..

A otec toho syna jako co? Nebo oni ubližují jejich synovi? Bereš si syna jako nástroj k vydírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.10.17 14:50
@kontramatka píše:
Nebudeš se hádat. Řekneš prostě ať už drží tlamu. :P :P :P :mavam: :mavam: :mavam:

8o Tímto způsobem by jen ukázala, že je primitiv. Názor či postoj jde dát najevo i o dost kultivovanějším způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
13.10.17 14:52
@Anonymní píše:
Potřebovala bych si tady aspoň postěžovat, nemám takovou kamarádku, kterou bych obtěžovala mými problémy… S přítelem jsme 7 let, moje dcera má 9 let(není jeho), spolu máme roční dítě. Přítel má dceru téměř 9 let. Holky si spolu ze začátku nerozuměly, byli malé, ale nakonec bych řekla, že jsou velké kamarádky, těší se na sebe, až se uvidí, volají si. Tchýně bezmezně miluje samozřejmě svoje pravá vnoučata, ale není ochotná přijmout cizí krev. Kdyby aspoň byla ticho, jako její manžel, ten sice moji dceru taky nemusí, ale aspoň to nedává najevo, takže mi to nevadí, beru to, je to logické, že nevlastní se nedá milovat jako vlastní. Ale tchýně moji dceru vyloženě nesnáší. Dává to najevo opravdu trapně, ta nespravedlivá „výchova“ k vlastní versus k nevlastní vnučce mě stála za ty roky už hodně slz. Pár příkladů, které doslova řekla:
Na moji dceru - to jídlo sníš, na to si holčičko počkám, jinak tě seřežu!
Na vlastní vnučku (u stejného oběda) ty už miláčku nemůžeš? To nevadí, tak to odnes.
Na moji dceru - přestaň tady lítat (plesk po zadku), u oběda se nemluví, nekřič, sedni si pořádně, chovej se slušně, omluv se…
Na vlastní vnučku (je okřiknuta za to stejné tátou) - nech ji, nekřič na ní, akorát ji stresuješ a nebude sem chtít jezdit. Těch příkladů bych vlastně mohla psát hodně, jde prostě jen o to, že svoji krev miluje a cizí nesnáší. Co se nám narodil syn, je to ještě horší. Dcera brášku miluje, chová si ho, mazlí se sním, to ale nemůže před tchýní. Vzali jsme je na dovolenou na týden a to byla asi poslední kapka. Týden řvaní po dceři za to, že se ho byť jen dotkla, přitom přítelova dcera (vlastní vnučka) s ním chodila po strmých schodech a ještě ji chválila, že je šikulka, že s ním nespadla. Dceru by asi zabila. Dcera dovolenou probrečela, že si na brášku nemůže sáhnout a já brečela s ní. Nikdy více. Už jednou jsme s nimi byli na dovolené, ale to ještě nebyl syn na světě a taky to bylo strašné, nevím, že jsem se nechala zase přesvědčit a brali jsme je. Přítele tím moc neobtěžuji, párkrát jsem mu to řekla, ale vždy mě odbyl, že se mi to jen zdá, ať z ní nedělám chudinku (z mojí dcery), že jí rázná výchova neublíží. Po této dovolené uznal, že jeho matka moji dceru opravdu ráda nemá. Hurá, aspoň to přiznal. Sice jí nic říkat nebude, protože svoji maminku miluje, mají spolu hezký vztah a kvůli mě/dceři to nebude měnit, ale už to, že to řekl, mi pomohlo. A já? Stále mlčím, tchýni jsem nic neřekla. Ale je to tak, že já už se s ní ani moc nebavím, když k nim jedeme na návštěvu, jsme nešťastné obě dvě. Jezdit tam musíme, přítel to tak chce a já nechci dělat zle. Je mi jasné, že tchýně nás tam nepotřebuje, chce tam jen svého syna a vlastní vnoučata, ono to tak asi časem dopadne, že tam přítel bude jezdit jen se svojí dcerou a naším synem. Z našeho syna je tchýně úplně vy. raná, za jiných okolností bych byla ráda, ale teď je mi z toho na blití. Je mi líto mojí dcery, já za ní plně stojím, ví, že to není její chyba, že je nenáviděná, jen nějak nevím, co s tím. Dá se to vůbec nějak řešit? Jednou jsem s ní o tom mluvila, mile a se snahou to změnit, absolutně mi vyvrátila, že by mojí dceru neměla ráda, takže to dopadlo tak, že si vymýšlím a dělám zbytečně zle. Já prostě neumím mít ráda někoho, kdo nenávidí moje dítě, nejde mi to. A že syna budu muset k nim dávat na prázdniny mi momentálně taky vadí (chtěli už letos, ale kojím), dcera k nim na prázdniny nikdy jet nemohla, teď po té dovolené tedy už ani nechce.

Normálně se neboj a řekni jí, jestli hodlá dělat rozdíly, neuvidí ani jedno z vnoučat. Také přítel by měl rázně zasáhnout. Nejde přeci o to, jestli ej malá jeho a nebo není, ale jelikož je s tebou měl by ji brát za svou a tak se ji zastat i před vlastní matkou.
Manželův strýc taky nadával mojim dětem, manžel mlčel, tak jsem vystartovala já a je klid. Po dětech se nikdo vozit nebude.
Neměj strach, k životu ji nepotebuješ a hezky od plic ji to všechno rázně utni. Pokud přítel stojí o to, aby jste tam jezdili, musí zajistit pro všechny stejná pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
13.10.17 14:56
@opulus píše:
8o Tímto způsobem by jen ukázala, že je primitiv. Názor či postoj jde dát najevo i o dost kultivovanějším způsobem.
:roll: :roll: :roll:
Vygoogluj si slovo humor suchare :P :P :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
13.10.17 15:04
@Anonymní píše:
Hele, já tam ještě pojedu a při první příležitosti, kdy zase bude dceru prudit, tak se zastanu dcery a pak si jí vezmu bokem (tchýni) a vybleju na ní vše, co mám za ty roky na srdci, ale u toho už dcera opravdu být nemusí. Jinak to máme 70km k nim, což není tak daleko. Ale jde o to, že když je tady přítelova dcera (obvíkend) a jedeme ke tchýni, tak moje dcera chce jet taky, protože nechce být celou neděli bez přítelové dcery. Takže když jí řeknu, my dvě nepojedeme, vím, že mi řekne, že chce být s Terkou. Mám jí říct „prostě tam nepojedeš, babka tě nemá ráda, tak tam jezdit nebudeš?“ Já nevím, jestli tímto jí neublížím víc. Já se jí totiž ptala už hodněkrát, jestli chce zůstat doma, že tam nemusí, zůstala doma asi 2×, max 3× a to jenom proto, že u nás zrovna nebyla přítelova dcera.

Tohle je asi nejlepší řešení. Já bych na ní vystartovala už dávno a o nějaké společné dovolené by už nemohla být ani řeč, ale každý má jinou povahu. Samozřejmě, že nikdy nebude mít ráda cizí vnouče tak jako svoje, ale měla by aspoň dodržovat nějakou neutralitu. Nadto bych se jí možná snažila vysvětlit, jak by se asi cítila její vnučka na návštěvě u nevlastní babičky, kdyby se na ní takhle utrhovali.. Navíc to asi nedělá ani dobře mezi holkama, když jednu tak upřednostňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
13.10.17 15:05
@kontramatka píše:
Nebudeš se hádat. Řekneš prostě ať už drží tlamu. :P :P :P :mavam: :mavam: :mavam:

Ja jsem se naopak nad timto prispevkem pobavila. Vzala jsem to jako nadsazku.

Teda byla to nadsazka ne? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
13.10.17 15:09
@terezahlavackova píše:
Ja jsem se naopak nad timto prispevkem pobavila. Vzala jsem to jako nadsazku.Teda byla to nadsazka ne? :jazyk:
:palec: :mavam:
No když si to představíš, jak tchyně má zas hemzy u stolu a zakladatelka toto pronese, tak uznej, že je to odzbrojující. :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová