Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
16.10.17 10:14
@Ellusa píše:
Pokud se chlap sám nevzchopí a matce se nepostaví, tak to nemá dobré řešení a jde jen o to, kdo to všechno odnese a jak se to projeví v budoucnu :nevim:.

A ona nemá hubu nebo co?? Že jako když chlap nic neudělá tak nechám po holce řvát? Měla se jí zastat už dávno ale když čtu ty její reakce tak celá tahle diskuze je k ničemu. Skoro 20 stran ji tu všichni píšou ať se holky zastane a tchyni usadí a ona se zeptá jestli nám to přijde oprávněny, když holka nechtěla jist :zed: :zed: Nepostaví se babce nikdy a když, tak babka dupne a zakl. bude mít co dělat aby se nerozbrečela. A bude to furt stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 10:17
@Anonymní píše:
@terezahlavackova @Ellusa vím, že tablety a celkově internet je žrout času a staršími lidmi těžko respektován. Já si to doma koriguji, dcera se přes týden dostane na net jen chvíli, má spoustu kroužků a když udělá vše, co má do školy, je večer, takže o víkendu jí tak nějak nechávám víc volnosti. Jasně, že jí nenechám celý víkend na netu. A to stejné na té dovolené. Kdyby na něm ležela celé dny, tak neřeknu, ale že si holky hrají např. 3 hodiny venku a pak jsou na tablety si hrát, neviděla jsem na tom nic špatného. Jenže ona je na to tchýně vysazená, protože když přijedeme k nim, tak holky se většinou zavřou v pokoji a hrají si a tchýně si chce s vlastní vnučkou povídat a ona nemá zájem, musím tedy někdy říct, že je opravdu dost drzá, když na ní tchýně několikrát volá a ona na podesáté řekne „ježíííííš co je zase?“, nebo dědovi řekla, že už ho má plný zuby, ale to se neřeší, na ní se zakřičet nesmí, protože by tam nechtěla jezdit. Dcera by si toto nedovolila, ale tak na ní nikdo nevolá, tchýni nezajímá, co u dcery nového že… moje dcera jí poslechne ve smyslu „podej mi toto“, tak to poslechne, ale když jí řekne „běž ven, nechoď ven, nelítej, nemluv u jídla, sněz to, nehraj si na tabletu…“ tak s tím má mnohdy problém, ale to i její vlastní vnučka.

Tak uprimne v tomto se tchyni nedivim. Jak pises starsi generace je na techniku vysazena a to vseobecne. Jiste ne jen tchyne- to jen kdyz se rozhlednu po rodine. Navic pokud to znamena ze vnucka kdyz prijede tak se nevenuje babi ale tabletu. Ja ted ztratila prehled na jak dlouho tam jezdite- jestli na cely vikend nebo jen na nedeli. Kazdopadne kdybych to byla ja tak bych nejspis trvala na tom ze tablety zustanou doma. Pokud jezdite na cely vikend tak bych povolila treba jednu dve hodiny vecer. Jinak at se venuji babce.

Dovolena. Jdu se projit s muzem pac s nim chci byt chvili sama. Tchyne se zeptam jestli pohlida. Pohlida- ok. Co s nima budes delat. Nevim. Ok. Tak holky si ted budou hrat na tabletech a az se vratime tak je vyvetrame. Nebo - poslu je ven. Holkam reknu jdem se projit a vy pujdete ven. Babi vam rekne kdy.

Za dva roky tam stejne nebude chtit jezdit ani jedna ani druha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.17 10:18
@smajlik345 píše:
Ono to nemusí být jen z důvodu toho že dcera je nevlastní vnučka, jen prostě tchyně je člověk kdy ne každý ji je po chutí..Já si zažila jako dítě skoro něco podobného. Mě nesnášela a nesnaší vlastní babka. Má 8 vlastní vnoučat ( 4 věkove stejně poté větší věkový rozestup a my 4 další vnoučata ) s tím že prvně byly 4 ty brala na výlety, kupovala dárky a šíleně se jim věnovala..Pak oni vyrostli měli své zájmy a my jsme dorostli do věku kdy už jsme zvladli být přes noc pryč bylo nám cca 6 let. Mojim sourozencům a bratrancovi se věnovala kupovala sladkosti, dárky brala na výlety, volala domů at je rodiče posadí na autobus a pošlou za ni do města že půjdou na nakupy ( hračky, oblečení ) mě ale nechtěla, nezajímala se o mě nekupovala mi dárky příp. jim nakoupila x tašek mě jední kalhotky. Nechapala jsem proč to tak je proč je taková…nikdo to neřešil krom toho přehlížení žadné urážky nebyli. Naštěstí vztahy se sourozenci mám fajn i s bratranci a sestřenicemi, ale ji nesnaším. Několikrát jsem ji do ksichtu řekla co si oni myslím, poté jsem dostala zdupané od otce jak se k ni chovam snažila jsem se mu vysvětlit to co oni neviděli jak se ke mě chovala jak mě bylo když zavolala domu a chtěla sourozence a mě ne, ale nepochopil to. X let tam nejezdím je mi špatně jen když tou obci projíždímě. Jednou za uherský rok přijede ona k nám na narozeniny, ignorují ji a nevšimam si ji přestalaa pro mě existovat. Nedokáži ji odpustit ten nezájem. Teď má pravnuky a zas jim kupuje rozmazluje. Není to o tom že bych chtěla ty dárky ( i když jako 6 letou by mě dárek potěšil víc než kalhotky ) ale chtěla jsem ten zájem aby zavolala že mám taky přijet že mě chce vidět. Zakladatelko myslím si že i když ji řekneš že se ty to chování nelibí nic s tím neuděláš..dcera si k ni pěstuje nenavist za to si ale babka může sama. A v budoucnu hold vysvětlit že to je v babce a ne v dětech kdyby byla mezi dětmi nějaka nenavist kvůli tomu. Jinak jedine co od ni vím prej jsem hnusna a nedokaží se chovat řekla jsem ji že k člověku, který mě jako dítě nesnašel se ani jinak chovat neumím a tím pro mě komunikace skončila

To je mi opravdu líto, protože tu hořkost si poneseš už pořád, protože Ty nevíš proč, co jsi dělala špatně, stejně jako to neví moje dcera. A pomohlo by Ti, kdyby se rodiče za tebe postavili? Nemyslím přímo před bábou, ale kdyby Ti řekli, že to není Tvoje chyba, že je to prostě báby problém? Já myslím, že ano. To je Tvého táty máma že? A co Tvoje maminka, ta Tě taky nepochopila? Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
2628
16.10.17 10:20

Nemluv u stolu je desny prezitek. Prece se schazime aby jsme si povidali. A spolecne jidlo je dobra prilezitost. Pokud teda neni jalo nas kluk ktery kdyz mluvi rozhazuje rukama a jidlo ma az ve vkasech… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
16.10.17 10:25
@terien píše:
A ona nemá hubu nebo co?? Že jako když chlap nic neudělá tak nechám po holce řvát? Měla se jí zastat už dávno ale když čtu ty její reakce tak celá tahle diskuze je k ničemu. Skoro 20 stran ji tu všichni píšou ať se holky zastane a tchyni usadí a ona se zeptá jestli nám to přijde oprávněny, když holka nechtěla jist :zed: :zed: Nepostaví se babce nikdy a když, tak babka dupne a zakl. bude mít co dělat aby se nerozbrečela. A bude to furt stejný.

Co myslíš, že se stane, až se zakladatelka, byť po právu, ozve a dojde ke konfliktu mezi ní a jeho matkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 10:27
@Anonymní píše:
Někdo tady psal, ať holky nesrovnávám, ale ono to jde dost těžko, kór když dcera pak přijde a řekne mi „proč babička seřvala zase jen mě?“ „proč Terka může a já ne?“… @terezahlavackova ještě jak píšeš, že u tchýně by jí dcera měla poslouchat, když tedy vezmu můj úvodní příspěvek, kde popisuji hlavně to nucení do jídla, tak je to podle tebe správně? Ono totiž konkrétně s tou polívkou je problém vždy, dcera vždy, když se řekne, že je oběd tak „polívku nechci“, nezajímá ji, jaká polívka je, prostě u tchýně polívku nechce žádnou. Má prostě blok.

Hele srovnavas chtic nechtic i vlastni deti. Ne tak nevkastni. Takze tomu se clovek nevyhne. S jidlem bych to za sebe udelala tak ze nase deti musi ochutnat. Pac kolikrat to vyoada tak ze se da jidlo na stul- fuj to nebudu to nechci… ochutnas. Mnam mnam to je vybotny… ja bych rekla at si dcera nabere sama kolik chce-i kdyby mela jen talir zaspinit no ale co si nabere sni. Taky nesnasim vraceni jidla…nicmene jsme zase u toho ze se to melo nastavit hned. Ted se ti bude cokoliv menit tezko… :? A bude to stat vic namahy pac tchyne je zvykla na svoje poradky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 10:30
@terien píše:

Vsak takto si sprazim vlastni rodice kdyz se neco deje. Ale tchyni? Ja mam teda tchyni zlatou. Te staci naznacit. Ale kdyby nebyla tak uplne nevim jak moc bych si dovolila. A to mame vsechny deti vlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 10:33
@opulus píše:
Co myslíš, že se stane, až se zakladatelka, byť po právu, ozve a dojde ke konfliktu mezi ní a jeho matkou?

Měla by se připravit na všechny možnosti. I variantu, že řekne, že s ní končí/odchází a sebere rodinu, která se nechá sebrat (dceru, i mimino, připadně i nevlastní dceru, v nejlepším případě i manžela - v tomto pořadí!) a ODEJDE. Dceru na to samozřejmě připravit, že to může nastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 10:37
@Anonymní píše:
No právě, vánoce, narozeniny… vždy tam jezdíme 25.12. a je to druhý štědrý večer, je tam celá jejich rodina. Pokud by to bylo tak, že tedy já s dcerou k nim jezdit nebudu vůbec a přítel bude jezdit sám se synem a jeho dcerou, včetně vánoc, narozenin, přijde mi to, že už vlastně spolu ani nemusíme být, když budeme trávit čas takto odděleně. Je to těžké. Jezdíme na narozeniny přítelových neteří a synovce, (pravá vnoučata tchýně), takže ani tam bychom neměli jezdit, protože tam tchýně je? (to není otázka na tebe, ale na ty, co radí nejezdit tam vůbec). Nebo když naše děti slaví narozeniny, tchánovce nezvat, jen přítelovi sourozence s rodinami? To by dost dobře nešlo. Jasně, že by nepřijeli a už ani nezvali k nim… tím pádem konec našeho vztahu, protože přítel by si nenechal kvůli mě rozeštvat celou rodinu, jak už jsem psala, mají spolu opravdu hezké vztahy, stejné názory na všechno, oni jsou prostě všichni jak jeden člověk.

A prave proto se to musi bud resit. Nebo si musis najit nejaky zpusob jak to vypustit a netrapit se tim. Nicmene tim ze se ti dotyka i tve dcery a to hlavne tak by se to melo resit aby byl do budoucna klid.

Jeste se zepram nevlastni dcera ty rozdily nikdy neresila? Dam priklad. Jednomu povolim po obede bonbon. Druhemu zakazu. Sesypou se na me ti co maji svuj bonbon jisty- proc oni mohli a ten postizeny ne kdyz taky snedl vse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 10:44
@Anonymní píše:
@Ellusa ten dopis jsem tady původně navrhovala já, ale zavrhli mi to tady… asi bych ho měla jen napsat, ale nedat jí ho, jen prostě si napsat, co jí chci říct, mít argumenty… kdybych ho tchýni dala, vím jistě, že by ho četla před celou rodinou a všichni se mohli popukat smíchy (samože kdybych tam já nebyla). Když se rozcházela s přítelem jeho manželka, napsala tchýni dopis, kde píše, že za rozchod může ona, jelikož se jim neustále montovala do života… (bydleli u nich), dost často o tom v rodině mluvila, mě ho četla také. Teď už jsou tedy spolu zadobře, občas k nim i jde na návštěvu, ale pár let to tak nebylo, ale to je fuk, jen jsem chtěla napsat, že dopis jí raději předávat nebudu, nestojím o to, aby z toho všichni měli srandu a efekt stejně žádný.

Tak to ja bych treba nenazvala zadnym efektem. Rikas ze zena ktera opustila jejiho chlapecka ji primo obvinila z rozpadu manzelstvi a dnes k nim obcas chodi i na navstevu.

Takze nejhorsi co se muze stat bude ze se ti budou smat- to je prece fuk jsou to cizi lidi. A kdyz budu hnusna co ty vis kdo se ti smeje za zady…ze spolu par let nepromluvite- co je par let kdyz s muzem planujes zestarnout. Dost mozna se taky stane ze kdyz bude dopis predcitat tak ji. nekdo z rodiny rekne ze to je pravda s treba se zastydi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.10.17 10:49
@Anonymní píše:
To je mi opravdu líto, protože tu hořkost si poneseš už pořád, protože Ty nevíš proč, co jsi dělala špatně, stejně jako to neví moje dcera. A pomohlo by Ti, kdyby se rodiče za tebe postavili? Nemyslím přímo před bábou, ale kdyby Ti řekli, že to není Tvoje chyba, že je to prostě báby problém? Já myslím, že ano. To je Tvého táty máma že? A co Tvoje maminka, ta Tě taky nepochopila? Zakladatelka

Právě to je v tom nejhorší že to dítě neví proč to tak je a ten dospělý neřekne nic. Jako upřímně předtím mě to štvalo ted když na to pomyslím štve mě to pořad a upřímně kdyby taťka řekl a co tva další vnučka a nebo bud pojedou všechny nebo nikdo tak by mě to potěšilo bylo by to zastaní a i ta babka by viděla že bud se začne chovat normalně nebo má smůlu nevím asi by to pomohlo aby babka dostala rozum. Takže mě by pomohlo před babkou kdyby se za mě postavili než mimo oni sice řekli že mi určitě něco koupí a sourozenci mi to přivezou, ale mě chyběl ten výlet ten stravený čas kdy sourozenci jeli a já ne. Ano je to od otce mamka, moje mamka tohle neřešila babka by ji poslala někam…Ale díky tomu ten kontakt já a babka začal brzy upadat a já tam začla jezdit s nevolí a nuceně až moji dospělosti se něco zlomilo a já už nebyla ta poslušna je to stara paní musíš být slušna, ale začla jsem být ta co si nenecha s*** na hlavu takže jsem ji poslala někam ona mě a od té doby tam nejezdím ( ani na narozeniny a na vánoce ) i když co se vánoc týká jako dítě jsem měla v sobě nějaky psychicky blok že když jsme tam měli jet tak já jsem onemocněla. rodiče si uvědomili že mě tam nedostanou a v případě svatby což už jsem doma i řekla ji na svatbě nechci a at si o tom každý říka co chce a má k tomu připomínky jaky chce

• Citovat
  • Upravit
34473
16.10.17 10:57
@opulus píše:

To nevím, variant je spousta. Hlavně k žádnýmu vyhrocenému konfliktu dojít nemusí. Nikdo nerika aby na ní nastoupila se sopránem, naopak stačí slušně, klidně ale neustupne říct ze se mi to nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 10:58

@smajlik345
No a zase jsme u toho ze ten chlap nic neudela. i kdyz teda v pripade vlastnich deti mi to prijde uplne mimo. Jako kdyby tchyne rekla ze chce jen tri a to ctvrte si mam narvat do spic tak bych teda nepustila ani jedno. Tchyne netchyne…i kdxz teda nase decka by snad ani nejeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
16.10.17 11:07
@Anonymní píše:

Tohle je jiná situace. Ve tvém případě snad dcera rozumí tomu, že to není její babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
16.10.17 11:09
@Anonymní píše:
Není uječená, ječí jen na moji dceru. Neslyšela jsem jí nikdy na nikoho jiného křičet.

No a o to víc to asi tvoe dcera vnímá když vidí že babička křičí jen na ní :? jak tady íšeš o vánocích, oslavách narozenin atd kde je celá jeho rodina, jak to probíhá tam? Zbytek rodiny má tvou dceru ráda nebo se k ní chovají taky hnusně? Ono je to těžké a dělit se na víkendy na tebe a dceru doma a příel + jeho dcera+ váš syn je na pytel. Třeba občas, proč ne ale ne na trvalo. Ono je blbý že jsi tchyni nezarazila hned když s tím začala, teď je na koni a myslí si že prostě může protože jí to roky dovoluješ. Tak si s ní zkus promluvit, řekni jí že se ti tohle prostě nelíbí a tolerovat to nebudeš. Nemusí tvou dceru milovat ale prostě se k ní bude chovat slušně, vždytˇje to dítě a ona nemůže za to že to máte takhle. Měl by jí to říct i přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová