Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hovězí vývar s fritátními nudlemi, koprovka, vařené hovězí, knedlík, jablečný crumble.
@tejuho Je to recept z Mimibazaru
Ale vyzkoušený ![]()
4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme najemno nastrouhaný celer a cibuli (nebo ji najemno nakrájíme). Restujeme cca 5 minut, vložíme maso, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. (Krkovice byla cca za 15-20 min.) Díky cibuli a celeru vznikne úžasná omáčka, kterou není třeba zahušťovat ani dochucovat! CELER se v omáčce úplně ztratí, žádná nepříjemná chuť. DOPORUČUJI. Měla jsem z toho trošku strach, ale moji mlsouni byli nadšeni
)
@Anturie My děláme játra buď na kari či pepři či jiném koření a pak se to dělá podobně, jak je psáno výše a příloha k tomu spíš rýže. Nebo pak opravdu jako omáčku, která je se smetanou (něco jako pajšl, ale pouze z jater, nebo z jater a třeba kousek vepřového, jiné vnitřnosti nedávám, ale klidně by šlo přidat třeba srdce či něco takového). Tato omáčka je hrozně dobrá, měli jsme ji o víkendu a hodí se k ní zas pro změnu knedlík ![]()
Já dnes budu dělat kuskus se špenátem a smetanou. Budu dělat prvně, tak sem moc zvědavá na výsledek.
Tak zase po dlouhé době :
k obědu zelňačka, špenát a bramborové placky a uzené
a k večeři játra na cibulce a rýže.
@kometa32 píše:
@tejuho Je to recept z Mimibazaru![]()
![]()
Ale vyzkoušený
![]()
4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme najemno nastrouhaný celer a cibuli (nebo ji najemno nakrájíme). Restujeme cca 5 minut, vložíme maso, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. (Krkovice byla cca za 15-20 min.) Díky cibuli a celeru vznikne úžasná omáčka, kterou není třeba zahušťovat ani dochucovat! CELER se v omáčce úplně ztratí, žádná nepříjemná chuť. DOPORUČUJI. Měla jsem z toho trošku strach, ale moji mlsouni byli nadšeni)
Taky vyzkousim, zní to dobré.
Jinak dnes čína s rýží a kminova polévka s vejcem, inspirace zde ![]()
Vaříme bleskový guláš Gulášek
Ba ne, asi bych to nepozřela, ale když jsem viděla to video, orosilo se mi čelo a myslela jsem, že už si Láďa Hruška dělá legraci… ![]()
Zeleninova polevka na zitra, k ni budou bramborove placky. A pro muze sunkafleky. A jeste se dela babovka z ovesnych vlocek ![]()
Budu dělat na zítra dušenou mrkev s vepřovým a bramborem. A chci zkusit žampionovou polévku.