Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
204
3.11.15 09:40

Hovězí vývar s fritátními nudlemi, koprovka, vařené hovězí, knedlík, jablečný crumble.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
3.11.15 10:39

@Anturie Játrovou omáčku dělám jako @Eemii jen tam nedávám slaninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
3.11.15 10:41

Dnes krkovička na celeru, bramborový knedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
3.11.15 10:56

Dneska rajska polevka, kurizky a bramborovy salat  :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
3.11.15 10:56

@kometa32 jak delas, prosim, krkovicku na celeru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
3.11.15 11:09

@tejuho Je to recept z Mimibazaru :lol: :lol: :lol: Ale vyzkoušený :lol:

4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme najemno nastrouhaný celer a cibuli (nebo ji najemno nakrájíme). Restujeme cca 5 minut, vložíme maso, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. (Krkovice byla cca za 15-20 min.) Díky cibuli a celeru vznikne úžasná omáčka, kterou není třeba zahušťovat ani dochucovat! CELER se v omáčce úplně ztratí, žádná nepříjemná chuť. DOPORUČUJI. Měla jsem z toho trošku strach, ale moji mlsouni byli nadšeni :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
3.11.15 11:30

@Anturie My děláme játra buď na kari či pepři či jiném koření a pak se to dělá podobně, jak je psáno výše a příloha k tomu spíš rýže. Nebo pak opravdu jako omáčku, která je se smetanou (něco jako pajšl, ale pouze z jater, nebo z jater a třeba kousek vepřového, jiné vnitřnosti nedávám, ale klidně by šlo přidat třeba srdce či něco takového). Tato omáčka je hrozně dobrá, měli jsme ji o víkendu a hodí se k ní zas pro změnu knedlík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.11.15 12:00

Já dnes budu dělat kuskus se špenátem a smetanou. Budu dělat prvně, tak sem moc zvědavá na výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
3.11.15 12:05

Dnes klasika, ZNOJEMSKÁ. : mavam :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
3.11.15 12:20

Tak zase po dlouhé době :
k obědu zelňačka, špenát a bramborové placky a uzené
a k večeři játra na cibulce a rýže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
3.11.15 13:15
@kometa32 píše:
@tejuho Je to recept z Mimibazaru :lol: :lol: :lol: Ale vyzkoušený :lol:

4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme najemno nastrouhaný celer a cibuli (nebo ji najemno nakrájíme). Restujeme cca 5 minut, vložíme maso, zalijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. (Krkovice byla cca za 15-20 min.) Díky cibuli a celeru vznikne úžasná omáčka, kterou není třeba zahušťovat ani dochucovat! CELER se v omáčce úplně ztratí, žádná nepříjemná chuť. DOPORUČUJI. Měla jsem z toho trošku strach, ale moji mlsouni byli nadšeni :o)

Taky vyzkousim, zní to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
3.11.15 13:16

Jinak dnes čína s rýží a kminova polévka s vejcem, inspirace zde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
3.11.15 14:16

Vaříme bleskový guláš Gulášek :mrgreen: Ba ne, asi bych to nepozřela, ale když jsem viděla to video, orosilo se mi čelo a myslela jsem, že už si Láďa Hruška dělá legraci… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
3.11.15 14:55

Zeleninova polevka na zitra, k ni budou bramborove placky. A pro muze sunkafleky. A jeste se dela babovka z ovesnych vlocek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
3.11.15 15:00

Budu dělat na zítra dušenou mrkev s vepřovým a bramborem. A chci zkusit žampionovou polévku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí