Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josefuna píše:
Prijde vam vhodne davat si na Vanoce eroticke hracky? Nemyslim to zle, otazka pro vsechny. Mne to prijde totiz uplne nevhodny, tak jestli mam mensinovy nazor nebo jak to je. Jinak proti hrackam nic nemam, ale nechtela bych je dostavat na Vanoce.
To mi přijde taky nevhodné…možná tak svobodní, bezdětní…ale mě tedy celkové přijdou tyto věci tak intimní, že není třeba to rozmazavat pod stromem…a už vůbec ne o tom mluvit.
Jinak my si nepíšeme dopis, ani si neříkáme co chceme…necháme se překvapit, posloucháme celý rok, co by se tomu druhému hodilo…dostala jsem peněženku, šperk, parfem, diář… ![]()
@Paoloska píše:
@Josefuna Mně teda vůbec. Pochopitelně si je nedáváme před ostatními, ale v soukromí.
Ja to beru tak, ze Vanoce jsou krestanske a rodinne svatky a ty hracky mi do toho az tak nezapadaji. To kdyz tak k Valentynu, ale i tak.
@Josefuna píše:
Prijde vam vhodne davat si na Vanoce eroticke hracky? Nemyslim to zle, otazka pro vsechny. Mne to prijde totiz uplne nevhodny, tak jestli mam mensinovy nazor nebo jak to je. Jinak proti hrackam nic nemam, ale nechtela bych je dostavat na Vanoce.
Hele, mně ne, nemám nic proti a nejsem puritán. Ale raději, ať mě tím překvapí jen tak, případně jako překvápko late night o narozeninách atd.
Samozřejmě se nabízí říct, že je to i kvůli tomu, že rozbalujeme dárky společně a ne jen ve dvou, ale…nějak mi to k Vánocům neštymuje, i kdybychom je trávili jen ve dvou. Ale je to čistě jen můj pocit.
@ontarova.stara @Konys @Josefuna @bigl Žádnej Pepan z Horní dolní, alébrž vysokoškolsky vzdělaný muž s extrémně nadprůměrným IQ, ale bez špetky empatie (potvrzeno jedním s nejlepších psychologů a koučů v ČR), s psychopatickými sklony. Je to opravdu „dáreček“. Na dětech naštěstí škodu napáchat nemůže, protože žádné nemáme. Na zahýbání je moc línej, stejně jako na spoustu jiných věcí, natož na jakékoliv manželské hrátky (když pominu občasné suchej tam, mokrej ven a konec). Na puštění do oběhu mi chybí dost odvahy a sebevědomí, které se někam vypařily. Omlouvám se za frustrovanou zpověď. Naštěstí mám kolem sebe pár lidí, kterým na mě záleží a od těch jsem dostala dárky krásné.
@ontarova.stara píše:
Hele, mně ne, nemám nic proti a nejsem puritán. Ale raději, ať mě tím překvapí jen tak, případně jako překvápko late night o narozeninách atd.
Samozřejmě se nabízí říct, že je to i kvůli tomu, že rozbalujeme dárky společně a ne jen ve dvou, ale…nějak mi to k Vánocům neštymuje, i kdybychom je trávili jen ve dvou. Ale je to čistě jen můj pocit.
Jo, tak nejak to mam taky. Taky jsem to nikdy nedostala jako darek.
@Anonymní píše:
@ontarova.stara @Konys @Josefuna @bigl Žádnej Pepan z Horní dolní, alébrž vysokoškolsky vzdělaný muž s extrémně nadprůměrným IQ, ale bez špetky empatie (potvrzeno jedním s nejlepších psychologů a koučů v ČR), s psychopatickými sklony. Je to opravdu „dáreček“. Na dětech naštěstí škodu napáchat nemůže, protože žádné nemáme. Na zahýbání je moc línej, stejně jako na spoustu jiných věcí, natož na jakékoliv manželské hrátky (když pominu občasné suchej tam, mokrej ven a konec). Na puštění do oběhu mi chybí dost odvahy a sebevědomí, které se někam vypařily. Omlouvám se za frustrovanou zpověď. Naštěstí mám kolem sebe pár lidí, kterým na mě záleží a od těch jsem dostala dárky krásné.
Nebud hloupa a najdi si nekoho normalniho. Nac je vysoke IQ, kdyz jinak je nepouzitelny.
Nedomlouvamey to bych si to mohla koupit sama. Jde to od srdce, muze to byt drobnost, muze to byt neco vetsiho..ale spis se orekvapujeme na narozky, Vanoce delame hlavne detem a sobe davame neco spolecneho. ![]()
@Anonymní píše:
Holka, seber tu odvahu. Tohle nemáš zapotřebí, ne? Kdyby v tom byly děti a byl by ucházející táta a nadstandardně je zabezpečoval, možná.
Můžu se (jen orientačně) zeptat, kolik vám tak je?
@Josefuna píše:
Ja to beru tak, ze Vanoce jsou krestanske a rodinne svatky a ty hracky mi do toho az tak nezapadaji. To kdyz tak k Valentynu, ale i tak.
Valentýna neslavíme vůbec. My si prostě k Vánocům dáváme milé dárky pro radost a i tyto k nim rozhodně patří. Navíc je v tomhle období mnohem více času se vzajemně užít
.
Většinou si nedávame nic, každý si koupí sám, co fakt chce. Nesnáším, když musím dělat, že mám radost z něčeho, co jsem fakt nechtěla a pak řešit co s tím… Naštěstí to všichni vědí, jaká jsem nevděčná kuáva, takže mi nic nedávají a je všechno v pohodě. Tentokrát jsme si s mužem zabalili jeden společný dárek a všichni jsou spoko.
Nic, letos jsme to pojali tak, že my dva si nic dávat nebudeme a uděláme Vánoce jen pro dcerku ![]()
Dostala jsem to co jsem chtěla, žádné překvapení. 2 krásné kojící podprsenky, bezdrátová sluchátka a sadu od Rituals. Já byla spokojená.
@Zwetta píše:
Nic, letos jsme to pojali tak, že my dva si nic dávat nebudeme a uděláme Vánoce jen pro dcerku
To mi prijde prave blby, ze jste 3 a budete se divat, jak dcera rozbaluje darky. Kdyby tam bylo vice lidi, tak aspon neco dostanete, ale takhle je to pro me divne, ze jen dcera bude mit darky a rodice nic.
Ja jsem od manžela dostala letos opravdu krásný dárek, z kterého jsem měla obrovskou radost. A upřímně jsem to absolutně nečekala. Strašně ráda peču a někdy jsem se zmínila, že by byl super nějaký kurz, tak jsem dostala poukázku na kurz dle vlastního výběru. Manžel dostal telefon o kterém mluvil už pár měsíců, ale taky to absolutně nečekal a měl velikou radost ![]()