Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak bible je snůška pohádek, kreacionismus nemůže ve světle vědy obstát. Bůh nemohl stvořit světlo, když už existovalo
@Pudloslava píše:
Bible logicka neni a krestanstvi neni o tom, ze bychom bibli dokazovali nejaky fyziklani jevy.
Zkouset nabozenstvi mi pripada divne, musis preci vedet, cemu veris. Jestli veris v jednoho Boha a zivot vecny jako cil o ktery usilujes, anebo naopak v reinkarnaci a vypadnuti z ni jako vysvobozeni. Je to dost podstatny rozdil. Pokud neveris ani jednomu, tak si utvor svou osobni filosofii a z obou nabozenstvi si vyber, co ti je pro tvuj osobni rust blizsi.
Nevím, myslím, že mi je bližší buddhismus
@Anonymní píše:
Možná uvnitř hledám jen výmluvu, protože bych chtěla zkusit buddhismus. Jenže nevím, jak se rozhodnout.
tak jestli pro tvoji víru je potřeba vysvětlit vznik slunce a měsíce, tak se opravdu radši dej na budhismus ![]()
@Anonymní píše:
Možná uvnitř hledám jen výmluvu, protože bych chtěla zkusit buddhismus. Jenže nevím, jak se rozhodnout.
tak přestaň hledat směšný hnidy na Bibli a radši si o budhismu něco přečti, ať pak nejsi překvapená, na co ses to dala
Myslím, že momentálně jsi bezvěrec, minimálně teda uvnitř, takže už je to celkem fuk ![]()
Bible je metafora, je psana jazykem, kterym nikdo nemluvi (dobre, krome Israelskych Zidu a aramejstiny), a musime vychazet z toho, jak se mluvilo a psalo pred TISICI lety.
Je to pro me zaklad hodnot a nejde mi o dodrzovani kazdeho jednoho pismenka, jde mi o hodnoty, co znamena.
@Anonymní píše:
tak to je konec přátelé…nejsem si jistá, čemu chci věřit, tak hledám hnidy ![]()
@Anonymní píše:
Nevím, myslím, že mi je bližší buddhismus
Mě přijde, že ani jedno náboženství pořádně neznáš.. Nejdřív by jsi měla obě znát křížem krážem a pak se rozhodovat..
@Gladys píše:
tak přestaň hledat směšný hnidy na Bibli a radši si o budhismu něco přečti, ať pak nejsi překvapená, na co ses to dalaMyslím, že momentálně jsi bezvěrec, minimálně teda uvnitř, takže už je to celkem fuk
Já už jsem toho o buddhismu četla celkem dost líbí se mi.
@Lejaa píše:
Mě přijde, že ani jedno náboženství pořádně neznáš.. Nejdřív by jsi měla obě znát křížem krážem a pak se rozhodovat..
Proč si myslíš, že ho neznám?
@Anonymní píše:
Proč si myslíš, že ho neznám?
Je to jasne. Vychazi to z tveho postoje k vire.
@Timinka píše:
Je to jasne. Vychazi to z tveho postoje k vire.
To bych neřekla.