Co si myslíte o Bibli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka1
24.6.13 20:41
@Anonymní píše:
To bych neřekla.
;) vzdyt ani nevis,,kteremu panu slouzit,, ;)
  • Citovat
  • Upravit
31594
24.6.13 20:42
@Anonymní píše:
Proč si myslíš, že ho neznám?

protože řešíš světýlka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 20:45
@Gladys píše:

Kolik ti je let Gladys?

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
24.6.13 20:47
@Gladys píše:

Ano to taky :lol:

• Citovat
  • Upravit
3396
24.6.13 20:47
@Anonymní píše:
Kolik ti je let Gladys?

A tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
24.6.13 20:48
@Anonymní píše:
Kolik ti je let Gladys?

a co to má společnýho s tvojí vírou-nevírou? případnou znalostí bible a jiných textů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.6.13 20:50
@Anonymní píše:
Proč si myslíš, že ho neznám?

Uprimne me taky prijde zvlastni resit tohle na internetu. nabozenstvi se preci nevybira jako kabelka, ktere je hezci nebo zajimavejsi. Nabozenstvi ma vychazet z tebe. Tahle dve se navic lisi dosti podstatne, krome toho, ze jsou obe mirumilovna.

Asi si to nech jeste nejakou dobu skvarit v hlave, ono by se to melo vykrystalizovat samo. preci se nemusis rozhodnout tedka hnedka, nehrozi tve rodine nekdo upalenim, nebo jo?:-)

Mozna by sis mela polozit otazky

1. veris, ze exituje nejaky jeden Buh? (pro krestanstvi)
  2. veris v reinkarnaci? (pro budhismus)

Jestli ani jednomu neveris, tak se na nejake nabozenstvi vyprdni. Pokud chces meditovat, to se da i bez viry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
24.6.13 20:51

Pro mě je Bible pohádková knížka, trochu těžšího kalibru než třeba bratři Grimmové, ale svým specifickým způsobem zajímavá. Na můj život vliv nemá.
Zakladatelko, působíš na mě dojmem, že by ses na nějaké to náboženství hrozně chtěla dát a tak hledáš, které ti po prostudování základních dokumentů přijde tak nějak nejlogičtější. Což myslím není správná cesta k víře. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.6.13 20:51
@Anonymní píše:
Proč si myslíš, že ho neznám?@Timinka píše:
Je to jasne. Vychazi to z tveho postoje k vire.

Přesně.. Myslím, že co se týče bible a křesťanství vůbec, tak jsi předvedla dokonale, že ho neznáš..;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.6.13 20:52
@Anonymní píše:
Kolik ti je let Gladys?

30let. A tobě? Koukla jsem na stránky o budhismu a teda s tvým přístupem nevím nevím, mám dojem, že splňuješ všechny body 5 nečistot :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
24.6.13 20:55
@Anonymní píše:
Možná uvnitř hledám jen výmluvu, protože bych chtěla zkusit buddhismus. Jenže nevím, jak se rozhodnout.

Jak to myslíš zkusit budhismus? Jakože když se Ti neobjasní „záhada“ s dvěma světly, přestaneš věřit v existenci Ježíše Krista a začneš věřit v existenci Budhy?

Hele tady se vyloženě hodí hláška z wiki :mrgreen: - " Buddha se distancoval od těch, kteří vytvářeli intelektuální teorie o smyslu a podstatě světa. Srovnával je se slepci, z nichž se každý dotýká slona na jiném místě a pak se dostávají do prudkého sporu o pravém tvaru zvířete: Jeden posuzuje slona podle ocasu, kterého se dotýkal, druhý podle nohy, další podle ucha. Podle tohoto podobenství je každá interpretace světa a člověka iluzorní a je jen promarněným časem.
Kdo o tom přemýšlí, je uvězněn v kleci svých názorů. Ten, kdo vyžaduje vysvětlení, je jako člověk zasažený otráveným šípem, který řekl lékaři: „Nenechám si vytáhnout šíp, dokud nebudu vědět, zda mě zasáhl válečník, bráhman, obchodník nebo sluha, dokud nebudu znát jeho jméno a příjmení (…) a jaký přesně je hrot šípu.“ Tento člověk by zemřel dříve, než by se to všechno dozvěděl. Právě tak zemře v nevědomosti ten, kdo zanedbává praxi, vedoucí k osvobození, a místo ní intelektuálně spekuluje o podstatě věcí."

• Citovat
  • Upravit
132
24.6.13 20:57
@Gladys píše:
30let. A tobě? Koukla jsem na stránky o budhismu a teda s tvým přístupem nevím nevím, mám dojem, že splňuješ všechny body 5 nečistot :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.6.13 20:58
@evill píše:Hele tady se vyloženě hodí hláška z wiki :mrgreen: - " Buddha se distancoval od těch, kteří vytvářeli intelektuální teorie o smyslu a podstatě světa. Srovnával je se slepci, z nichž se každý dotýká slona na jiném místě a pak se dostávají do prudkého sporu o pravém tvaru zvířete: Jeden posuzuje slona podle ocasu, kterého se dotýkal, druhý podle nohy, další podle ucha. Podle tohoto podobenství je každá interpretace světa a člověka iluzorní a je jen promarněným časem.
Kdo o tom přemýšlí, je uvězněn v kleci svých názorů. Ten, kdo vyžaduje vysvětlení, je jako člověk zasažený otráveným šípem, který řekl lékaři: „Nenechám si vytáhnout šíp, dokud nebudu vědět, zda mě zasáhl válečník, bráhman, obchodník nebo sluha, dokud nebudu znát jeho jméno a příjmení (…) a jaký přesně je hrot šípu.“ Tento člověk by zemřel dříve, než by se to všechno dozvěděl. Právě tak zemře v nevědomosti ten, kdo zanedbává praxi, vedoucí k osvobození, a místo ní intelektuálně spekuluje o podstatě věcí."

dokonalý :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 20:59

A co dělám za nečistot? Zabíjím živé tvory, kradu, lžu, používám drogy nebo praktikuji nevhodné sexuální praktiky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.13 21:02
@Anonymní píše:
A co dělám za nečistot? Zabíjím živé tvory, kradu, lžu, používám drogy nebo praktikuji nevhodné sexuální praktiky?

Jo, a je mi 29

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová