Co si myslíte o Bibli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
24.6.13 21:03
@Anonymní píše:
A co dělám za nečistot? Zabíjím živé tvory, kradu, lžu, používám drogy nebo praktikuji nevhodné sexuální praktiky?

ne, tak pardon, nečistot je šest, měla jsem na mysli těch 5 špatných způsobů :lol: http://www.buddhismus.cz/…zpusobu.html
Takže kolik, já svůj věk práskla, jestli chceš být budhistka, tak budeš muset mluvit pravdu, tam ti nikdo rozhřešení za hřích nedá, jenom z tebe budev příštím životě brouk :andel:

edit: sorry, už to vidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.6.13 21:06

A jinak s těmi nečistotami jsi taky vedle jak ta jedle, to má ta dharma několik variant? :think: Já mám nějak dojem, že ten budhismus není v těhle „příkazech“ tak explicitní jako Bible, v budhismu je všechno šoupnutý pod jednu položku - umrtvování toužení a tím je vymalováno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.6.13 21:09
@Anonymní píše:
A co dělám za nečistot? Zabíjím živé tvory, kradu, lžu, používám drogy nebo praktikuji nevhodné sexuální praktiky?

identifikuj „nevhodné sexuální praktiky“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.6.13 21:11

No tě péro, už jsem se proklikala k těm pravidlům, měla jsem o budhismu naivní představy :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 21:12
@Gladys píše:
A jinak s těmi nečistotami jsi taky vedle jak ta jedle, to má ta dharma několik variant? :think: Já mám nějak dojem, že ten budhismus není v těhle „příkazech“ tak explicitní jako Bible, v budhismu je všechno šoupnutý pod jednu položku - umrtvování toužení a tím je vymalováno :nevim:

Ne, ne myslela jsem tím pravidla buddhismu, i ten má svoje pravidla, Nevímm kde si vzala ten svůj text, ale řekla bych, že to patří spíš k učení. A navíc buddhismus je opravdu rozvětvenej, tak se nediv, že jsem myslela něco jiného, těch,,přikázání,, je opravdu pět, podívej se na Wikipedii

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.13 21:14
@Gladys píše:
No tě péro, už jsem se proklikala k těm pravidlům, měla jsem o budhismu naivní představy :jazyk:

Jo,jo i ten…

@Lejaa píše:
identifikuj „nevhodné sexuální praktiky“?

incest

• Citovat
  • Upravit
404
24.6.13 21:18

Hele, asi takhle: Bible není historický román a není možné ji číst doslovně; měla bys k ní přistupovat spíš jako k souboru metafor. To platí nejen pro Bibli, ale z principu pro jakýkoliv náboženský spis. Upřímně věřící člověk se snaží alespoň trochu chápat a přemýšlet sám za sebe, omezený fanatik hledá doslovné (= významově zkreslené) berličky pro své jednání.

Bible byla v minulosti patrně soustavně oklešťovaná tak, aby jí rozuměl „obyčejný“ člověk. (A z politických důvodů bylo záhodno, aby zároveň sám už dál moc samostatně nepřemejšlel…). Tím ale zákonitě dochází ke zkreslení obsahu, protože jakákoliv náboženská filozofie prostě nemůže být jednoduchá na pochopení. Pokud ti kniha Genesis nedává smysl, doporučuju přečíst Corpus Hermeticum, ten tě donutí zapojit představivost trochu víc. Nakonec možná zjistíš, že je úplně jedno, jestli si vybereš Křesťanství (až cca do 6. století byla reinkarnace součástí křesťanské nauky) nebo Buddhismus, základ je všude stejnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
24.6.13 21:18

Začíná to mít vzrušující nádech, zlatí ateisté 8o :mrgreen: :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
31594
24.6.13 21:19
@Anonymní píše:
incest

a jinak nic, holky s holkama, kluci s klukama, holky a kluci se zvířátkama, všechno v pohodě?

Prosím tě, přehled máš, tak já nevím, v čem je problém, jak psala Pudloslava, buď vnitřně věříš jednomu nebo druhému, když ani jednomu, tak nech plavat obojí. Řešení světýlek mi přijde dětinský, ale myslím, že spíš se chceš ve svém překabátění schovat za logické argumenty. Ale lidé, kteří uznávají logické argumenty ti myslím hlavu dělat nemusí a ti kdo jdou do víry spíš srdcem, tak ti to budou mít za zlé, i kdybys jim červeně podtrhala v Bibli všechno, co nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.6.13 21:20

@Larr
moje řeč!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 21:21
@Gladys píše:
a jinak nic, holky s holkama, kluci s klukama, holky a kluci se zvířátkama, všechno v pohodě?Prosím tě, přehled máš, tak já nevím, v čem je problém, jak psala Pudloslava, buď vnitřně věříš jednomu nebo druhému, když ani jednomu, tak nech plavat obojí. Řešení světýlek mi přijde dětinský, ale myslím, že spíš se chceš ve svém překabátění schovat za logické argumenty. Ale lidé, kteří uznávají logické argumenty ti myslím hlavu dělat nemusí a ti kdo jdou do víry spíš srdcem, tak ti to budou mít za zlé, i kdybys jim červeně podtrhala v Bibli všechno, co nedává smysl.

Holky s holkama i kluci s klukama v poho, s těma zvířatama moc nevim, ale ze sexuálních praktik Buddha nedoporučoval incest.

• Citovat
  • Upravit
31594
24.6.13 21:23

Ještě jeden dotaz, jsi aktivní, praktikující křesťanka? Rodina věřící? Přátelé věřící?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 21:25
@Gladys píše:
Ještě jeden dotaz, jsi aktivní, praktikující křesťanka? Rodina věřící? Přátelé věřící?

Jo, rodiče i sestra

• Citovat
  • Upravit
8959
24.6.13 21:27
@Anonymní píše:
Holky s holkama i kluci s klukama v poho, s těma zvířatama moc nevim, ale ze sexuálních praktik Buddha nedoporučoval incest.

Aha, takže holky s holkama v náboženství OK, jo? :D
Normálně proti tomu nic nemám. ale nevěřím, že by to náboženství uznávalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 21:29
@Lejaa píše:
Aha, takže holky s holkama v náboženství OK, jo? :D
Normálně proti tomu nic nemám. ale nevěřím, že by to náboženství uznávalo..

Ano, buddhisté, že vše co člověka číní štastným je povoleno, samozřejmě se to nesmi vymykat těm zakázaným věcem, jak říkám Buddha nedoporučoval pouze incest, klidně se podívej na nějaké stránky o buddhistech

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová