Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MUFICE píše:
Napadá mě autismus, zašla bych s ním k psycholožce na vyšetření.
Dětská psychiatrie.
@Markéta80 hmm taky si myslím že bude něco podobného ale to tvůj syn je oproti němu asi „hodnější“ nebo jak bych to nazvala, možná klidnější, o je hroznej ervák, od vždycky… třeba mě zaráží že neřekne ai mami.. to pak plakala že jakto že jí to neřekne.. já ji utěšovala(to bylo zhruba před rokem a půl) že se to určitě naučí…
@tiffany píše:
Podle toho, že si usurpuješ právo rozhodovat o tom, co je a co není blbost.
seš praštěná, fakt…řekla jsem, že je blbost, že pomoc spočívá podle tebe jenom v tom, že ten, komu máme pomoci si o ni musí požádat a pak ten požádaný teprve pomůže…copak pomoc tkví vždy jen a pouze v tom, že o ni někdo „musí“ požádat sám? Takže si nic neuzurpuju, přečti si po sobě svoje a následně mé příspěvky ![]()
To co popisuješ, vypadá jako autismus. Jenomže problém je, že autismus se pozná mezi třetím a čtvrtým rokem dítěte. Do té doby to žádný doktor neřeší. Taky to může být prostě „jen“ hyperaktivita. Moje dítě je taky příšerný vztekloun!
Prochází obdobím vzdoru a jeto na palici! ![]()
@Gabrielaaa on je zlatej ale doma, venku je prostě neštastnej
, v herně být enchtěl, jo jediný co ho tam bavilo byla mička za barem, svítila tam světýlka tak u toho stál ale herna na prd, měl svůj oblíbený kruh a když si ho někdo chtěl vzít tak šílenej řev takže utrpení pro něj a pro mě taky, furt hlídat aby mu ho někdo nebral
Tomík taky nemluví, máma teda říkal jen do osudného očkování pak zlom šílenej a právě začal všim točit i kostky se točí
ale to nemluvení je taky divné, to právě neni ok když nemluví vůbec ![]()
@MaminkaVerunka píše:
To co popisuješ, vypadá jako autismus. Jenomže problém je, že autismus se pozná mezi třetím a čtvrtým rokem dítěte. Do té doby to žádný doktor neřeší. Taky to může být prostě „jen“ hyperaktivita. Moje dítě je taky příšerný vztekloun!Prochází obdobím vzdoru a jeto na palici!
Da se poznat i driv u tezsich forem autismu. I klidne uz po prvnim roce…
Problem je, ze ackoliv v CR existuje dobra diagnostika, tak neexistuji moc kvalitni a ucinne terapie jako jinde ve svete, protoze CR se rozhodla jit jinou cestou. Pokud by stat podporoval v ramci pojisteni terapie a specialni skolky s kvalifikovanymi terapeuty, tak by diagnostika ve velice rannem veku davala perfektni smysl. Za soucasne situace nedava…bohuzel. Chlapecek od kamaradky zakladatelky je jeste maly, tri roku mu terpve budou, jejim cilem by mela byt snaha najit nejaky styl komunikace, kteremu maly porozumi. Nemusi mluvit, ale bylo by dobre proverit, zda reci rozumi a pracovat na pasivni komunikaci, tzn. maminka pojmenuje predmet a maly na nej ukaze, pokud to udela s vidinou nejake odmeny, tak by s nim v tomhle smeru mela pokracovat, aby si byla jista nakolik jim rozumi. Nechala bych ho oznacit treba pet predmetu a za odmenu mu pustila TV na 10min., pak vypla a oznacila dalsi…takhle muze trenovat treba hodinu denne. Pokud dite nerozumi ani pasivne a sluch je v poradku, pak uz je odbornik skutecne ke zvazeni. Nemusi se podarit prinutit ditko ke spolupraci hned na poprve, nejdriv muze maminka oznacovat predmety sama a jeho rucicku pouzit na oznacovani. Taky pokud je hyperaktivni, tak by mela totalne eliminovat cukr v jeho strave.
@Markéta80 Můžu se zeptat, které očkování to u syna bylo a v jakém věku, co způsobilo ten zlom v chování?
@Gabrielaaa Je dobře, že to řešíš, určitě si s kamarádkou ještě promluv. Nám logopedka vyprávěla, že tam rodiče přivedou dítě třeba až v pěti letech a pak už se toho moc neudělá. Čekat na tříletou prohlídku velký risk. I kdyby ji pak pediatra poslala k psychologovi a logopedovi, tak čekací doby hodně dlouhé. Někde i přes půl roku.
@ospalámyš priorix v 18m
, vidim to i na fotkách ten rozdíl
takže malá ještě očkovaná neni a dětská rovnou řekla že to nechává na nás kdy jí necháme očkovat ![]()
@Markéta80 fakt? Muj syn ma po priorixu uzliny na krku uz asi pul roku
@Gabrielaaa jo vhodné očkovat po 2 roku
, já necham až před školkou
a zvláštní je že jsem se autismu vnitřně u malýho bála od narození tak jsme to odsunula až na 18m a stejně to dopadlo takhle
a malá měla jít v 15m, to jsme rovnou řekla že ne a naštěstí, 4 dny po datumu očkování začla kašlat a dostala atb na zánět průdušek, kdyby jí nechala očkovat tak bych si nadávala, navíc byla nedonošená tak neni kam spěchat
. o dle těch fotek jsme až zpětně viděla ten rozdíl, mam fotky kde si sám drží rohlík a kouše ho, pak zlom rohlík už nechtěl a začal ho jít ve třech letech ale sám do ruky si ho nevezme, s těma kruhovýma věcma taky začal až pak a to má do ted ![]()