Co vás nejvíc štve?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24994
4.12.20 21:17
@Bábrdl píše:
Ale ty jsi jenom doktor, co ty o tom vis… :nevim: Chlapes vůbec, že ONA SI TO PŘEČETLA NA INTERNETU?

A co je nějakej ÚZIS a ty jejich číslíčka. Ona z zná TŘI lidi a ti měli lehký průběh. Tak z toho je snad jasný, že je to lehká nemoc. Koho zajímají naplněnost JIP a nějaký tyhle matematický modelyb(fuj, matika), který nám říkají, za jak dlouho už ti neodoperujou ani slepák, pokud nic neuděláme, když Mařka, Tonča s Fanča to měly a jsou v pohodě.

Ty tomu prostě vůbec nerozumíš…

jestli je to na mě, tak nečetla, s-rance nečtu, a už vůbec ne ti covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
4.12.20 21:17
@GabinkaCh píše:
Ale když je všemohoucí tak proč nevyléčí děti s vážnou chorobou?

Aa proc nejsou vsichni nesmrtelni? A proc nezastavi auto, ktere se ridi na dite? Hele, nejsem teolog, ale kdo ma urcovat, co Bůh udela nebo neudela? Ty? Chtela bys byt taky vsemohouci a rozhodovat o zivote a smrti?

• Citovat
  • Upravit
942
4.12.20 21:55

@GabinkaCh kazdy ma nejaky svuj osud a ucel proc je zde. At uz udravy ci nemocni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7208
5.12.20 13:17
@PaníKadrnožková píše:
Aa proc nejsou vsichni nesmrtelni? A proc nezastavi auto, ktere se ridi na dite? Hele, nejsem teolog, ale kdo ma urcovat, co Bůh udela nebo neudela? Ty? Chtela bys byt taky vsemohouci a rozhodovat o zivote a smrti?

Ale neee, prostě žádný Bůh nikdy nebyl a není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
5.12.20 14:18
@GabinkaCh píše:
Ale neee, prostě žádný Bůh nikdy nebyl a není

Takze v kontextu teto diskuze, stve te, ze nekdo veri v Boha? :think:

• Citovat
  • Upravit
7375
5.12.20 14:42
@Kockazvysocan píše:
Jj, už nás tím neotravujou jen v tv, ale i tady v diskzsich na jiné téma. A tak teda taky trošku přiližím. Na covid nevěřím a štvou me opatření hraničící s omezováním svobody a covidem posedlí fanatici

Taky jsem na něj nevěřila, dokud jsem ho nechytla. Ten strach o ostatní byl na tom to nejhorší. A bohužel mi pořád přetrvává problém s čichem. Ale s tím se dá žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
5.12.20 14:47
@PaníKadrnožková píše:
Takze v kontextu teto diskuze, stve te, ze nekdo veri v Boha? :think:

Mě spíše štve, že Bůh není. Strašně bych si přála, aby byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
5.12.20 14:49

Trochu odbočím od koronáče. Mě štve, když lidi nedělají dobře svou práci a to zejména v případě, že tím můžou ovlivnit životy druhých lidí :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.20 15:00

Mě nejvíc štve, že si moje matka, která mě v dětství nechala partnerem zneužívat, má v tomhle státě právo nárokovat vídání vnoučat. Bojím se jí a musím teď shánět právníka a zdvořile jí odpovídat na sms, kvůli nějakým zákonům. A ona mě nikdy nenechá být!

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
5.12.20 15:46
@Akinee píše:
Mě spíše štve, že Bůh není. Strašně bych si přála, aby byl.
:P
  • Citovat
  • Upravit
12884
5.12.20 21:51
@Anonymní píše:
Mě nejvíc štve, že si moje matka, která mě v dětství nechala partnerem zneužívat, má v tomhle státě právo nárokovat vídání vnoučat. Bojím se jí a musím teď shánět právníka a zdvořile jí odpovídat na sms, kvůli nějakým zákonům. A ona mě nikdy nenechá být!

Ano, taky mě štve, že podle platných zákonů matka, která mě celý život týrala a pak vyhodila z domu, má právo žalovat mě o výživné nebo o vídání se s vnoučetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
5.12.20 22:19

@Liberalissima a anonymní konvalinka

Neuvažovaly jste o nějaké iniciativě na změnu právní úpravy, aby bylo možné se zřeknout rodiče?

Ono je vlastně pravda, že rodič má možnost se „zříct“ dítěte majetkově cestou vydědění za určitých podmínek, ale naopak to vlastně prakticky není možné.
Nebo ho ještě nezletilé přenechat do adopce. Ale dítě vlastně obráceně nic takového nemá.

Tedy teoreticky, že se to dítě (lze i zletilé) nechá adoptovat, aby se zbavilo rodičovského vztahu, ale jinak nic. :think:

• Citovat
  • Upravit
12884
6.12.20 07:57
@aquarian píše:
@Liberalissima a anonymní konvalinka

Neuvažovaly jste o nějaké iniciativě na změnu právní úpravy, aby bylo možné se zřeknout rodiče?

Ono je vlastně pravda, že rodič má možnost se „zříct“ dítěte majetkově cestou vydědění za určitých podmínek, ale naopak to vlastně prakticky není možné.
Nebo ho ještě nezletilé přenechat do adopce. Ale dítě vlastně obráceně nic takového nemá.

Tedy teoreticky, že se to dítě (lze i zletilé) nechá adoptovat, aby se zbavilo rodičovského vztahu, ale jinak nic. :think:

Ano, máš naprostou pravdu, je to opravdu nepoměr. Zhoršil to hlavně ten nový občanský zákoník před lety.

Jinak je pravda, že člověk může mít štěstí na rozumného soudce, který rozhodne v neprospěch rodiče. Nicméně je to fakt o „štěstí“ na soudce a tak by to podle mě být nemělo.

Co se týče nějaké iniciativy, mě to už napadlo. Jenže právě proto, že mám hrůzu z žalob o případné vnouče, výživné, atd, tak se snažím nikde se neobjevit. Moje matka je nesmírně zákeřný typ, kdo nezažil, tak nepochopí. Ona je skutečně ten typ, který kdyby přišel na to, že budu mít dítě, tak mě k tomu soudu dá z čiré zlomyslnosti, vždy taková byla. Například když mě vyhodili z domu, tak mě sociálka dočasně zavezla k babičce. Moje máti přesvědčila mého otce, aby babičku nadosmrti odřízl za to, že mě babička nechala přespat, protože máti přece chtěla, abych musela do diagnosťáku. Táta babičce (svojí mámě) pak už nebyl ani na pohřbu. Plus ještě poslala stížnost na tu sociální pracovnici, že přece puberťáci se mají vozit do diagnosťáku. Prostě mě vyhodila a těšila se, až bude hrát svojí oblíbenou roli tragické matky, jejíž nezvedená dcera se konečně dostala do pasťáku, kam patří, a nevyšlo jí to (protože zbytek světa nehraje její narcistické hry), tak se mstila na všechny strany.
Jindy například tvrdila, že jsem kvůli chování propadla ve škole. Za a nevím, jestli něco takového vůbec jde, ale hlavně se to dalo vyvrátit asi za tři minuty poskládáním mých vysvědčení vedle sebe :lol: Ale přesto to tvrdila 8o

My děti jsme jindy byly například ze dne na den tři roky odříznutí od babičky, protože ta prodala svůj byt, a peníze z něj dala nám, vnoučatům, na vkladní knížky, a ne máti do ruky. Po třech letech babičku zlomila, peníze byly přepsány na ní, a mohli jsme se zas vidět, ale babička říkala, že jsme se na ní dívali jak na vražedkyni při první návštěvě. Což mě zpětně hrozně mrzelo, ale byli jsme děti a roky jsme doma poslouchali, že babička mámu okradla, že má ráda jen naše bratrance a ne nás, že nemá ráda ani tátu, a podobně. No umíš si představit, co by taková ženská asi huckala do mého dítěte, tj do dítěte osoby, kterou na světě nenávidí nejvíc?

Já se úplně narovinu přiznám, že se téhle její povahy natolik bojím, že se snažím prostě co nejvíc schovat. Nebude se soudit o vnouče, o kterém neví, že. Žiju v jiném městě, na fb nemám vlastní fotku plus ho mám kompletně zamčený, v případě narození dítěte ho kompletně zruším (snažit se budeme po svatbě příští rok, takže to může být klidně za dva tři roky, ale starosti mi to dělá už teď). Nikdo z rodiny se s ní nebaví, protože všechny odřízla včetně svojí mámy, takže od nich se nic nedozví. Mně to takhle vyhovuje, nějaké právní bitvy by mě asi psychicky zničily.

Navíc musím říct, že bohužel veřejné mínění je hodně na straně rodičů v tomto. Lidi si prostě neumí přestat rodiče, který je vysloveně zlý, a navíc mají pořád dojem, že děti za pouhé narození a udržení při životě do 18 rodičům něco dluží. Že po 18 už nemají nárok na nic jiného, než rodičům ‚odpustit‘, protože ti přece dělali co mohli, a že na vnoučata mají prarodiče ‚nárok‘. Já s touhle mentalitou hodně bojuju i tady na epipi, asi nemám sílu bojovat s ní na celonárodní úrovni. Možná až budu starší, nebo kdyby došlo na nejhorší a musela jsem to řešit. Zatím fakt spoléhám na strategii být schovaná a doufat, že po nějakých patnácti letech už si přece jen našla jiné hračky.

Sorry za román :oops:

Příspěvek upraven 06.12.20 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
6.12.20 08:10

@Liberalissima ahoj. Chci te podporit. Samozrejme, ze takovi lidi jsou a samozrejme, kdo je zla povaha, ten bude i zly na deti! Moc ti drzim palce. Jsi chytra, mas obdivuhodny nadhled a je videt, ze se ji nepodarilo te zničit.

Byt tebou, tak se taky nevycerpavam nejakym verejnym hnutim za odstrihnuti hnusnych rodicu. I kdyby se podarila nejaka smysluplna legislativa, tak je to zneuzitelne a clovek by si musel projit obdobnym martyriem, nekolik let dokazovat podlosti a hnusnosti a byt pod tlakem kvuli nejistemu rozhodnuti?

Navic tihle psychopati a sociopati (pardon za zjednodusujici nalepky) uvitaji kazdy spor, cim vetsi tribunal a pozornost, tim vice vykvetou a žalobce to zničí.

Souhlasim s tvym postupem. Proste se vzdálit co nejdál a doufat, ze na tebe zapomene :roll:

Drz se :hug:

• Citovat
  • Upravit
12884
6.12.20 08:12
@PaníKadrnožková píše:
@Liberalissima ahoj. Chci te podporit. Samozrejme, ze takovi lidi jsou a samozrejme, kdo je zla povaha, ten bude i zly na deti! Moc ti drzim palce. Jsi chytra, mas obdivuhodny nadhled a je videt, ze se ji nepodarilo te zničit.

Byt tebou, tak se taky nevycerpavam nejakym verejnym hnutim za odstrihnuti hnusnych rodicu. I kdyby se podarila nejaka smysluplna legislativa, tak je to zneuzitelne a clovek by si musel projit obdobnym martyriem, nekolik let dokazovat podlosti a hnusnosti a byt pod tlakem kvuli nejistemu rozhodnuti?

Navic tihle psychopati a sociopati (pardon za zjednodusujici nalepky) uvitaji kazdy spor, cim vetsi tribunal a pozornost, tim vice vykvetou a žalobce to zničí.

Souhlasim s tvym postupem. Proste se vzdálit co nejdál a doufat, ze na tebe zapomene :roll:

Drz se :hug:

Ano, asi jsi měla s někým takovým něco do činění, protože jsi to popsala úplně přesně. Také děkuji za slova podpory :kytka:

Jinak teda omlouvám se, že jsem diskuzi trochu odvedla od tématu - co nás nejvíc štve :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová