Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S těma financema to nemyslim tak, že chci aby mě naši dotovali, mrzí mě že jsem jejich dcera a chtějí ode mně vše zaplatit i 100,– částky a malýmu nekoupili takřka nic a najednu stranu jsem taky ráda, pač bych to měla fůrt na talíři… Tak partner ten neřekne nic, nechává toto na mě s mýma rodičema
… A to že máma nebude respektovat co jí řeknu ohledně malýho mě štve nejvíc, ona ví prostě nejlíp co má dělat a nebere to že já už jsem taky matka a na noc ho chce každý víkend ale já nevidím důvod, my to nepotřebujem, malý spí špatně mimo domov, rostou mu zoubky a naši se akorát přestěhovali, takže to tam ani moc ješte nezná a tak. Myslím si že když já ani partner to nechceme tak to ani nemusíme odůvodňovat ne ![]()
Nic vám kupovat nemusí. Dítě je asi malé, když mu rostou zuby. Tak jej prostě na noc nikam nedávejte. A prosím, už nepište fůrt.
Já jsem ráda za cokoliv, hlavně hlídání přes prázdniny. Babičce do ničeho nekecam, stejně by to nemělo smysl. Užije si dětí, já vím, že jsou v bezpečí a na mámu s tato u si ani nevzpomenou.
Neberu to totiž jako samozřejmost.
@Kry5t0fek Proč ti vadí, že musíš vše, co to rodiče koupí zaplatit? Pokud sis ten nákup vyžádala, je přeci normální, že ho i taplatíš. Pokud ne, tak snad není problém rodičům říct, aby nic nekupovali. Když jsem byla bez práce a jezdili si autem pro vnuky na hlídání, dcera nám bez problémů zaplatila benzín. Ne, že bych se tetelila štěstím, ale holt to jinak nešlo a ona potřebovala pohlídat. Většinou kvůli nemoci kluků. Rodiče nejsou povinni do dětí cpát horem dolem.Jste dospělí, pořídili jste si dítě, tak musíte počítat, že něco stojí.
Mě by bylo hodně nepříjemné vědět, že mi vyčítá vlastní dítě, že do něj nervu prachy, když je dospělé, má svou rodinu a vydělává.
Ještě bych dodala, že mi máma chodila běžně nakupovat.Byla v invalidním a měla čas vystát nějakou tu frontu, nebo odchytit čerstvé maso(masnu měli u baráku).Nikdy by mě ale nenapadlo, ji nákup nezaplatit.Na rozdíl od mé segry, která byla přesvědčena, že nákupy financuje máma. Chtěla taky nakoupit, ale k placení se neměla. Takže máma ji nakoupila jen jednou.
@Kry5t0fek píše:
S těma financema to nemyslim tak, že chci aby mě naši dotovali, mrzí mě že jsem jejich dcera a chtějí ode mně vše zaplatit i 100,– částky a malýmu nekoupili takřka nic a najednu stranu jsem taky ráda, pač bych to měla fůrt na talíři… Tak partner ten neřekne nic, nechává toto na mě s mýma rodičema… A to že máma nebude respektovat co jí řeknu ohledně malýho mě štve nejvíc, ona ví prostě nejlíp co má dělat a nebere to že já už jsem taky matka a na noc ho chce každý víkend ale já nevidím důvod, my to nepotřebujem, malý spí špatně mimo domov, rostou mu zoubky a naši se akorát přestěhovali, takže to tam ani moc ješte nezná a tak. Myslím si že když já ani partner to nechceme tak to ani nemusíme odůvodňovat ne
Babicky nemusi nic, chapes to? Nemusi hlidat, nemusi te poslouchat, nemusi vnoucatum nic kupovat. Nemaji zadne povinnosti. Babicky jsou na rozmazlovani, ne na vychovavani. Pokud je vnouce u babicky, at si tam delaji co chteji a jedi si tam co chteji. Na vychovu maji deti rodice, ty si to doma rid, jak chces, ale u babicky a dedecka je to v jejich rezii.
Jsi nespokojena, ze ti prarodice hlidaji a CHTEJI hlidat, co na to rict? ![]()
@Ter85 píše:
Babicky nemusi nic, chapes to? Nemusi hlidat, nemusi te poslouchat, nemusi vnoucatum nic kupovat. Nemaji zadne povinnosti. Babicky jsou na rozmazlovani, ne na vychovavani. Pokud je vnouce u babicky, at si tam delaji co chteji a jedi si tam co chteji. Na vychovu maji deti rodice, ty si to doma rid, jak chces, ale u babicky a dedecka je to v jejich rezii.
Jsi nespokojena, ze ti prarodice hlidaji a CHTEJI hlidat, co na to rict?
Takže kdyby tchýně do tvého třeba dvouletého dítěte cpala čokoládu, tak bys byla v pohodě, protože u babičky si může jíst co chce? ![]()
@čezka píše:
Takže kdyby tchýně do tvého třeba dvouletého dítěte cpala čokoládu, tak bys byla v pohodě, protože u babičky si může jíst co chce?
Jo, vcera jsme u tchyne byli a dcera 2,5 roku dostala po obede od babicky tabulku cokolady. Mohla snist, kolik chtela. Jediny, co musi u nas babicky dodrzovat a museli jsme je to naucit, je bezlaktozova dieta u dcery. Cokolada vcera nebyla mlecna, jinak je mi to fuk. Nemam dite nauceny na sladky, dcera snedla asi 3 ctverecky, zbytek si vzala domu. Pak tam dostala bonbony-gumovy a snedla asi 2
Babicka ji neustale neco vnucovala-co chtela, to si vzala. Co by me jako na tom melo vadit? Stravovaci navyky u nas doma je vec jina a je to nase vec. Ale fakt nechapu, proc bych mela babicce zakazovat davat diteti sladky. Doma ho dcera nedostava, jsme na peceny buchty, nekupujeme cukrovinky, tak u babi je to pro ni vzacnost a zpestreni. Doma jime zdrave, koukame na slozeni, nepouzivame ochucovadla, ale kdyz mi babi naserviruje omacku s masoxem a k tomu knedliky, tak se z toho nehroutim ![]()
@bamba píše:
@čezka Za mě, ani ten kousek čakolády dítě nezabije.
nemyslela jsem kousek čokolády, byl to jen příklad toho, že babičky nemůžou cokoliv, jak psala diskutující přede mnou, ale musí respektovat aspoň základní pravidla a přání rodičů…
@čezka píše:
nemyslela jsem kousek čokolády, byl to jen příklad toho, že babičky nemůžou cokoliv, jak psala diskutující přede mnou, ale musí respektovat aspoň základní pravidla a přání rodičů…
Jenže někteří mají těch základních přání tolik, že by se z toho jeden pos… ![]()
To je jako bych přijela pro děti po hlídání babičkou a začala se vyptavat co jedli. Babička ty děti nezabije ![]()
@Kry5t0fek podle mě jsi přecitlivělá.
Za mě? Pokud se ti něco nelíbí, tak to musíš narovinu říct, pokud tvoje matka není telepatka, tak to nepozná, co se ti honí hlavou. Že ti nepomáhá finančně? To není její povinnost. Jste dospělí a máte umět být samostatní. Že ti kecá do kojení a asistuje ti? Tak jí řekni, ať se nezlobí, ale že to zvládneš sama a chceš u toho být sama a jdi někam, kde se můžeš zamknout. Že přišla pozdě? Taky by mě to naštvalo, ale neměla jsi je pouštět. Že dala na kousání psí hračku? No to je zvláštní, ale věř, že ti dítě ožužlá ještě kde co a psí hračka je vůči tomu ještě slabý odvar.
Pokud ti vadí, že dělá věci, které ty neuznáváš, když ho hlídá, tak je na to jednoduchá rada. Nedávej jí ho hlídat a zařiď se tak, aby jsi zvládala věci dělat s dítětem