Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak píší ostatní, týden je na nic, i měsíc by byl na nic. To se kousne a vydrží. Já bych trvala na tom, že se začne profesionálně léčit. A tu žádost o rozvod bych měla připravenou, a jakmile se napije, použila bych ji bez dalších debat.
Neskončí pokud si nepřizná že má problém, který chce / je potřeba řešit.
@Anonymní píše: Více
Děti Ti budou vyčítat život s alkoholikem.
Ty děti porostou, myslíš že si nevšimnou, že táta si dal pár panáků, je hnusný na mámu, atd… Ale no tak. ![]()
V příspěvku mi chybí několik praktických informací.
Tak trochu mám pocit, že tenhle problém nemohl přijít jen tak z ničeho nic v okamžiku kdy byl měsíc na rodičáku. Dřív nechlastal?
Hodně lidí má tendenci přehlížet problémy, zvyknout si na cokoli, hasit následky. Problém si uvědomí až po letech kdy už nemá jednoduché řešení a je v tom „někdo další“.
Z popisu mi taky přijde, že manžel je tak trochu nemakačenko.
Nedal rodičovskou dovolenou, proto začal chlastat. Selhal jako otec, živitel rodiny.
„Díky vám jste mi ale otevřeli oči. S manželem jsme se domluvili, že pokud se odteď do příští neděle znovu napije, podám návrh na rozvod.“
A kdyz se ozere v pondeli je to uz podla teba OK?
Je to alkoholik ktory to nechce riesit! Ale alkoholizmus je riesitelny iba za predpokladu ze ho dany alkoholik riesit chce. Takze mas neriesitelnu situaciu a cim skor sa ho zbavis tym lepsie pre vsetkych.
@LunaP píše: Více
Nebrat si nic osobně - a od člověka závislého už vůbec ne. Tito lidé mají často nějaký primární problém sami se sebou a ten řeší alkoholem. Pak už nemají problém jeden, ale hned dva - ten primární a tu závislost. Z výpovědí některých lidí, kteří se odhodlali k léčbě závislosti, vyplývá, že někdy musel přijít opravdu silný podnět, aby si uvědomili, že mají opravdu velký problém. Bohužel naše společnost abstinenci příliš nepřeje, z toho důvodu, že alkohol je společensky tolerovaná droga. Při léčbě se pacienti učí různé techniky, jak zvládat situace, kdy baží po alkoholu, ale musí to být velmi těžké odolávat, když je alkohol tak lehko dostupný.
Cože? Souvislost je kde?
Když už na něco reaguješ, bylo by dobré dočíst (nebo pochopit) celý kontext ![]()
@Jazmine píše: Více
Reaguju na to, že píšeš:
Takže ne, alkoholik rovnocenou střídavku fakt nedostane
proč by nedostal, když se u nás svěří dítě i feťákům se schizofrenií?
Ne, já se opakovat fakt nebudu (Jani?
) Jestli tě to zajímá, najdi si mé reakce v textu. Tam máš mojí odpověď. Mermomocí se v tom zbytečně patláš (plevelíš) a předběžně dedukuješ doslova z ničeho.
Jasně ty se opakovat nebudes, ale stejně reaguješ a ještě mas pocit, ze to píšu já, to jsi dost mimo.
Týden nechlastat a dobry, to myslíš vážně?😂 🤦♀️ chlastáš snad taky, nebo co? ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Njn, fakt nemám rengenové oko, abych věděla kdo mi pod anonymem píše. To už je holt úděl anonymů. Vzhledem ke tvé urputnosti, by mě to ani nepřekvapilo. S dovolením budu reagovat jak uznám za vhodné a na co uznám za vhodné
A že ti přijdu mimo? Heleď pro mě za mě… ![]()
Ano, urputná jsi rozhodně, když mas problem připustit si, ze nekdo může mit stejny nazor jako já.