Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@belladonna píše:
Pokud mu to dobře vysvětlí, jestli to jde vůbec, a bude sebevědomé, tak by s tím problémy mít nemuselo. Jestli ne, tak může mít problémy. To je fakt.
Představ si to sama. Až by ti někdo řekl, že je geneticky tvůj otec. Ne děda.
@Russet na druhou stranu ono to třeba fakt bude “normální” v te době, těžko říct. Dnes nám to přijde uchylny a zvrhly a za 10 let budou takový děti 4 v jedný třídě a nikdo se nad tím nepozastaví.
@Russet píše:
Představ si to sama. Až by ti někdo řekl, že je geneticky tvůj otec. Ne děda.
Ve správném věku, kdy dítě přijme celkem vše přirozeně, mi to přijde možné.
@SunSan píše:
@Russet na druhou stranu ono to třeba fakt bude “normální” v te době, těžko říct. Dnes nám to přijde uchylny a zvrhly a za 10 let budou takový děti 4 v jedný třídě a nikdo se nad tím nepozastaví.
Sperma od dědy bude vždycky úchylné.
@g.sandova píše:
Mne to nepřijde úplně v pořádku. Nevím.
V současné honbě za dítětem za každou cenu, vítězí mateřský pud, hranice se posouvají a padají. Málo se při tom myslí na děti samotné.
@Popeladym píše:
V současné honbě za dítětem za každou cenu, vítězí mateřský pud, hranice se posouvají a padají. Málo se při tom myslí na děti samotné.
Přesně tak, přitom to je věc, která může v životě dítěte v určitém věku nadělat hroznou paseku a zničit to vztahy s rodiči. A navíc to může dítěti způsobit problémy v kolektivech a poznamenat různým způsobem. A dítě má opravdu právo vědět kdo je otec a kdo matka. Ja svým dětem sice nevybral nejlepší matku, ale alespoň vědí kdo to je a jak vše bylo a to odmala a vše po pravdě, samozřejmě s ohledem na věk. Toto je fakt silenost, která nemá obdoby. A nejvíc divný z tohoto celého příběhu mi přijde ten chlap, pokud by do toho vážně šel.
Příspěvek upraven 07.06.21 v 18:07
@SunSan píše:
Nestraš, taková sodomagomora nebude snad normální nikdy.
@Tomáš916 píše:
Přesně tak, přitom to je věc, která může v životě dítěte v určitém věku nadělat hrozbou padáku a zničit to vztahy s rodiči. A navíc to může dítěti způsobit problémy v kolektivech a poznamenat různým způsobem. A dítě má opravdu právo vědět kdo je otec a kdo matka. Ja svým dětem sice nevybral nejlepší matku, ale alespoň vědí kdo to je a jak vše bylo a to odňala a vše po pravdě, samozřejmě s ohledem na věk. Toto je fakt silenost, která nemá obdoby. A nejvíc divný z tohoto celého příběhu mi přijde ten chlap, pokud by do toho vážně šel.
Pravda. Těžko si představit normálního chlapa, který by toto udělal.
@belladonna píše:
Ve správném věku, kdy dítě přijme celkem vše přirozeně, mi to přijde možné.
Myslím, že na to není správný věk nikdy. A s přibývajícími roky by to asi pro to dítě bylo čím dál horší.
@Popeladym píše:
Myslím, že na to není správný věk nikdy. A s přibývajícími roky by to asi pro to dítě bylo čím dál horší.
6 let je normální. To příjme ještě vše možné. Syn má 5 let, kdybych mu naznačila podobnou věc, pochopil by to po svém, dále by se k tomu přidávali další informace, jak by dospival. I adoptovane dítě to přijme, když to ví od malinka.
@belladonna píše:
6 let je normální. To příjme ještě vše možné. Syn má 5 let, kdybych mu naznačila podobnou věc, pochopil by to po svém, dále by se k tomu přidávali další informace, jak by dospival. I adoptovane dítě to přijme, když to ví od malinka.
Adopce dítěte je přece něco úplně jiného. A i to někdy nebývá prijmuto úplně bez mraků. Promiň, ale podle mě si to představuješ hrozně jednoduše. Jasně je tady nějaká šance, že by to to dítě přijalo, bylo šťastné a mělo štěstí na okolí, ale přiznejme si, že tato šance, kde bude vše zalité sluncem je mnohonásobně nižší, než to, že to tomu dítěti nějakým zpusobem ublíží a to vážně není fér.
@belladonna píše:
Chtít po dítěti, ať přijme, že otec je zároveň jeho dědeček, je opravdu něco jiného, než přijmout adopci. Doufám, že tato diskuze není myšlena vážně. Ještě se toho fakt může někdo chytit. Aspoň ti muži snad budou mít rozum, protože mi připadá, že přibývá žen, kterým stačí, že někde lze,, vyždimat,, sperma. Je to velmi smutné.
To predstava je docela zajimava.
Mam dve mamy, jedna mama je moje segra, muj deda je muj tata, moje teta je moje segra nebo muj strejda je muj bracha. Jeho dcera je moje sestrenice a zaroven i neter.
Minimalne v dospelosti by mi to vrtalo hlavou.