Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Adrasteia píše:
Ještě mě napadá, že bych si mohla mezi čtyřma očima promluvit se synem, že jeho manželka všechno dělá úplně blbě, aby jí domluvil, že to s ní myslím dobře, a jako podporu bych navrhla, že k nim budu tak třikrát denně chodit všechno kontrolovat, jestli mi dají klíče…
Ideální
![]()
@mia.p píše:
A nedá mi to nenapsat: jsou i tchýně, které jsou hodné a milující babičky, pomáhají, ale nevnucují se!!! Fakt, mám takovou. V šestinedělí nám nosila jídlo domů, stačilo jen ohřát, ptala se, na co mám chuť a to pak uvařila. Kdybych jí řekla, tak by nám snad i uklidila… Malýho má moc ráda a těší se, že ho bude hlídat. Dvakrát už chvíli hlídala, v obou případech na ní malej většinu doby řval a ani to ji neodradilo.A nekecá nám do ničeho.
Taky mám podobnou tchýni. V šestinedělí, když jsem byla po císaři, si vzala dovolenou a i vyžehlila. Nařídila mi, že si vzala volno, tak ať si odpočinu.
Jinak vůbec si neumím představit, až mi mého dokonalého synka odvede nějaká bestie ![]()
Ahojte nedá mi to napíšu..odsuzovat tchýni za to že nehlídá mi přijde děsné..však ona není povinná hlídat. Má tchýne hlídá velmi málo spíše když akutne teklo do bot a já byla v tehu v nemocnici, v týdnu nemuže je v práci a o víkendu jezdí k nám -co také u ní v garsonce že??Takže pokud si myslíte že je to nečí povinnost tak není.
Jsem ráda že dojede a děti pomazlí. Ano spousta věcí se mi nelíbí, ale je to tím že ona žila jinak..často se hodně držím a skřípu zubama
ale jinak je duležité hledat to pozitivní co dá dětem..jednou i já budu tchýne doufám že takto mé snachy nebudou řešit mě. ![]()
Má matka nehlídá vubec nikdy a nikdy nehlídala.
A když jsemchodila do práce měla jsem chuvu.
@mater Souhlasím, taky nemám ráda, když někdo bere hlídání jako povinnost tchyně.
@Callipo90 No nic, no… Dokud mám ještě soudnost, jdu si najít pro sebe na půdu nějakou velkou krabici s pěknou stužkou, aby to pak mladí měli pro mě přichystané na to poslání…
![]()
@Callipo90 píše:
Půjčíš???
Nene, nechám si jí, heč
Ale jejího přítele bych půjčila… ten rozumí úplně všemu úplně nejlíp, včetně toho, kdy mám svému miminku dát/vzít dudlík, kdy ho budit/nechat spát, kdy ho dát do kočáru a kdy do postýlky… Kvůli hodné tchýni se držím a rozhodla jsem se, že se naseru až tehdy, až mi začne vysvětlovat jak mám kojit…
![]()
Já bych taky tchýni nejraději poslala někam hodně daleko a nejlépe navždy
To že nehlídá mi spíš vyhovuje než vadí
Co ale nikdy nepřekousnu je to její neustálé pomlouvání za zády všech z rodiny, podvádění v insolvenci a strkání nosu úpně do všeho. A jak se tu zmiňovali děti, tak jeden je vychovaný tak, že jde v maminčiných stopách a u muže trvalo rok než pochopil a přiznal si, že nejdůležitější je po výplatě zaplatit byt, půjčky, jídlo a pak až výlety a zábavu. Tchýně to tak totiž praktikuje dodnes. Přijdou prachy a první co je, tak jede někam na víkend pryč a pak muži brečí do telefonu, že nemá za co žít ![]()
@mater Souhlasím, není to žádná povinnost prarodičů, hlídat vnoučata. Mají svůj život a to by měly jejich děti respektovat! No moje tchýně má v tomhle jiný názor, když jsem se jí opatrně měsíc dopředu zeptala, jestli by malýho jeden večer mohla pohlídat, tak se na mně dívala překvapeně a řekla, že to je přece SAMOZŘEJMÉ, že pohlídá… Moje vlastní máma by to jako samozřejmoat nebrala (stejně jako já)…
Já už svoji tchýni ani neřeším, to že nehlídá mi nevadí-jak už bylo několikrát psáno-není to její povinnost ani samozřejmost. Pořídila jsem si dítě já, tak nevidím důvod se ho „zbavovat“ zbytečným hlídáním u tchyně. Dárky jí taky nekupuje a na Vánoce dostala jen malinkatou panenku, na narozeniny ani nepřijela. Je mi to taky jedno. Mně jen vadí nebo spíš mi je nepříjemný, když se na ni někdo s příbuzných nebo známých zeptá. Nevím co mám říkat. Nechce se mi říkat, že jako babička stojí za ho*no, že za malou nepřijede a že se o ni nezajímá. Stydím se, i když vím, že je to pro mě „cizí“ paní a každý si o ní může myslet, co che.
Já po ni nechci aby hlídala, ale potěšilo by to jednou za rok na 3hodky. Jinak ona je v duchode, vsechno za ni delam já, ona jen řesí aby si uvarila, uklid, zahrada to vsechno lezi na mě a ona neni schopna malýho ani zabavit, když jsu uklízet spolecné prostory. A nejvíce mě se…re, když si před návštěvou hraje na NEJ babičku
![]()
Holky, já měla fantastickou tchyni! Byla skvělá, do ničeho nekecala, nevnucovala se, ale pokud jsem požádala o pomoc, nikdy neodmítla. I když sama nemohla, pomáhala najít nějaké řešení a bylo jedno, jestli šlo o akutní hlídání, nebo o neproplacené dávky a druhý měsíc bez manželovy výplaty… Moc jsme si rozuměly, každá měla jiný pohled na spoustu věcí, ale ten vzájemný respekt! Bylo to úžasné ![]()
Zemřela, když byly synovi tři roky. Když umírala, tak mi řekla, že ji mrzí, že s ním nemohla být víc a že už mu nebude číst pohádky a kousat ho do patiček, až bude stavět kostky a mě zase mrzelo, že jsem často potřebovala pomoct, ale neřekla jsem si o ni, nechtěla jsem ji otravovat… Obě jsme to obrečely. Já na ni často myslím, i když je to letos už 12 let.
Současná tchyně je úplně jiná. Svého druhého syna jsem jí přivezla s přítelem 2× ukázat, sama nikdy nezavolala, nenapsala sms, nepřijela, i když jsme ji mockrát zvali. Ani nemáme prostor pro neshody
Mrzí mě to kvůli synovi, babičky děti milují, on ji nemá. asi mu najdu nějakou na inzerát ![]()
Jo, hraní na NEJ babičku znám taky. Ona jak se s malou vidí minimálně, tak se ani tak láskou nepřetrne, ale jak má kolem sebe „obecenstvo“, hlavně její tchyně nebo kdokoliv z tchánovi strany, tak začne přehrávat a dělat jak moc malou miluje ![]()
@Marcelka146 Tak to já klidně řeknu, že nevím, protože se o malého nezajímá. A když se diví, tak odpovím, že to není její povinnost, zajímat se o vnuka nebo ho mít ráda. To je privilegium - když chce, budou ji vnuci milovat, když o to nestojí, vnutit jí to nemůžu. Tečka.
@Abilka
Já většinou řeknu, že prostě asi nemá zájem se častěji vídat s jedinou vnučkou a pak většinou řeknu, že nemám potřebu se o ní bavit a snažím se změnit téma.
Malá, když ji jednou za dlouhý čas vidí, tak ví, že je to babička, ale za celé 3 měsíce, co ji neviděla, si na ni ani jednou nevzpomněla.
Ono jí to možná dojde až bude stará a sama, že za ní vnoučata nebudou chtít jezdit, protože ji nebudou znát.
@Adrasteia píše:
Až si ti naši slaďoučcí chlapečci za dvacet let přivedou domů svou nastávající, už tu vidím ty diskuze na téma "Co si to proboha ten náš přitáhl domů…?"
Kdepak, to tu bude zase diskuze - daruji tchýni - zn. spěchá. Nebo mimořádně oblíbená - příšerná tchyně!