Daruji tchýni, značka spěchá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3677
4.9.14 14:00
@Adrasteia píše: :palec:
Ještě mě napadá, že bych si mohla mezi čtyřma očima promluvit se synem, že jeho manželka všechno dělá úplně blbě, aby jí domluvil, že to s ní myslím dobře, a jako podporu bych navrhla, že k nim budu tak třikrát denně chodit všechno kontrolovat, jestli mi dají klíče…

Ideální :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
4.9.14 14:07
@mia.p píše:
A nedá mi to nenapsat: jsou i tchýně, které jsou hodné a milující babičky, pomáhají, ale nevnucují se!!! Fakt, mám takovou. V šestinedělí nám nosila jídlo domů, stačilo jen ohřát, ptala se, na co mám chuť a to pak uvařila. Kdybych jí řekla, tak by nám snad i uklidila… Malýho má moc ráda a těší se, že ho bude hlídat. Dvakrát už chvíli hlídala, v obou případech na ní malej většinu doby řval a ani to ji neodradilo. :kytka: A nekecá nám do ničeho. :srdce:

Taky mám podobnou tchýni. V šestinedělí, když jsem byla po císaři, si vzala dovolenou a i vyžehlila. Nařídila mi, že si vzala volno, tak ať si odpočinu.

Jinak vůbec si neumím představit, až mi mého dokonalého synka odvede nějaká bestie :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
4.9.14 14:12

Ahojte nedá mi to napíšu..odsuzovat tchýni za to že nehlídá mi přijde děsné..však ona není povinná hlídat. Má tchýne hlídá velmi málo spíše když akutne teklo do bot a já byla v tehu v nemocnici, v týdnu nemuže je v práci a o víkendu jezdí k nám -co také u ní v garsonce že??Takže pokud si myslíte že je to nečí povinnost tak není.
Jsem ráda že dojede a děti pomazlí. Ano spousta věcí se mi nelíbí, ale je to tím že ona žila jinak..často se hodně držím a skřípu zubama :lol: ale jinak je duležité hledat to pozitivní co dá dětem..jednou i já budu tchýne doufám že takto mé snachy nebudou řešit mě. ;)
Má matka nehlídá vubec nikdy a nikdy nehlídala.
A když jsemchodila do práce měla jsem chuvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
4.9.14 14:15

@mater Souhlasím, taky nemám ráda, když někdo bere hlídání jako povinnost tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
4.9.14 14:19

@Callipo90 No nic, no… Dokud mám ještě soudnost, jdu si najít pro sebe na půdu nějakou velkou krabici s pěknou stužkou, aby to pak mladí měli pro mě přichystané na to poslání… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
4.9.14 14:20
@Callipo90 píše:
Půjčíš??? :mrgreen:

Nene, nechám si jí, heč :) Ale jejího přítele bych půjčila… ten rozumí úplně všemu úplně nejlíp, včetně toho, kdy mám svému miminku dát/vzít dudlík, kdy ho budit/nechat spát, kdy ho dát do kočáru a kdy do postýlky… Kvůli hodné tchýni se držím a rozhodla jsem se, že se naseru až tehdy, až mi začne vysvětlovat jak mám kojit…
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
4.9.14 14:24

Já bych taky tchýni nejraději poslala někam hodně daleko a nejlépe navždy :mrgreen: To že nehlídá mi spíš vyhovuje než vadí :) Co ale nikdy nepřekousnu je to její neustálé pomlouvání za zády všech z rodiny, podvádění v insolvenci a strkání nosu úpně do všeho. A jak se tu zmiňovali děti, tak jeden je vychovaný tak, že jde v maminčiných stopách a u muže trvalo rok než pochopil a přiznal si, že nejdůležitější je po výplatě zaplatit byt, půjčky, jídlo a pak až výlety a zábavu. Tchýně to tak totiž praktikuje dodnes. Přijdou prachy a první co je, tak jede někam na víkend pryč a pak muži brečí do telefonu, že nemá za co žít :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
4.9.14 14:31

@mater Souhlasím, není to žádná povinnost prarodičů, hlídat vnoučata. Mají svůj život a to by měly jejich děti respektovat! No moje tchýně má v tomhle jiný názor, když jsem se jí opatrně měsíc dopředu zeptala, jestli by malýho jeden večer mohla pohlídat, tak se na mně dívala překvapeně a řekla, že to je přece SAMOZŘEJMÉ, že pohlídá… Moje vlastní máma by to jako samozřejmoat nebrala (stejně jako já)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
4.9.14 14:53

Já už svoji tchýni ani neřeším, to že nehlídá mi nevadí-jak už bylo několikrát psáno-není to její povinnost ani samozřejmost. Pořídila jsem si dítě já, tak nevidím důvod se ho „zbavovat“ zbytečným hlídáním u tchyně. Dárky jí taky nekupuje a na Vánoce dostala jen malinkatou panenku, na narozeniny ani nepřijela. Je mi to taky jedno. Mně jen vadí nebo spíš mi je nepříjemný, když se na ni někdo s příbuzných nebo známých zeptá. Nevím co mám říkat. Nechce se mi říkat, že jako babička stojí za ho*no, že za malou nepřijede a že se o ni nezajímá. Stydím se, i když vím, že je to pro mě „cizí“ paní a každý si o ní může myslet, co che.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.14 15:06

Já po ni nechci aby hlídala, ale potěšilo by to jednou za rok na 3hodky. Jinak ona je v duchode, vsechno za ni delam já, ona jen řesí aby si uvarila, uklid, zahrada to vsechno lezi na mě a ona neni schopna malýho ani zabavit, když jsu uklízet spolecné prostory. A nejvíce mě se…re, když si před návštěvou hraje na NEJ babičku :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1142
4.9.14 15:09

Holky, já měla fantastickou tchyni! Byla skvělá, do ničeho nekecala, nevnucovala se, ale pokud jsem požádala o pomoc, nikdy neodmítla. I když sama nemohla, pomáhala najít nějaké řešení a bylo jedno, jestli šlo o akutní hlídání, nebo o neproplacené dávky a druhý měsíc bez manželovy výplaty… Moc jsme si rozuměly, každá měla jiný pohled na spoustu věcí, ale ten vzájemný respekt! Bylo to úžasné :palec:

Zemřela, když byly synovi tři roky. Když umírala, tak mi řekla, že ji mrzí, že s ním nemohla být víc a že už mu nebude číst pohádky a kousat ho do patiček, až bude stavět kostky a mě zase mrzelo, že jsem často potřebovala pomoct, ale neřekla jsem si o ni, nechtěla jsem ji otravovat… Obě jsme to obrečely. Já na ni často myslím, i když je to letos už 12 let.

Současná tchyně je úplně jiná. Svého druhého syna jsem jí přivezla s přítelem 2× ukázat, sama nikdy nezavolala, nenapsala sms, nepřijela, i když jsme ji mockrát zvali. Ani nemáme prostor pro neshody :mrgreen: Mrzí mě to kvůli synovi, babičky děti milují, on ji nemá. asi mu najdu nějakou na inzerát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
4.9.14 15:26

Jo, hraní na NEJ babičku znám taky. Ona jak se s malou vidí minimálně, tak se ani tak láskou nepřetrne, ale jak má kolem sebe „obecenstvo“, hlavně její tchyně nebo kdokoliv z tchánovi strany, tak začne přehrávat a dělat jak moc malou miluje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
5.9.14 07:49

@Marcelka146 Tak to já klidně řeknu, že nevím, protože se o malého nezajímá. A když se diví, tak odpovím, že to není její povinnost, zajímat se o vnuka nebo ho mít ráda. To je privilegium - když chce, budou ji vnuci milovat, když o to nestojí, vnutit jí to nemůžu. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
5.9.14 08:40

@Abilka
Já většinou řeknu, že prostě asi nemá zájem se častěji vídat s jedinou vnučkou a pak většinou řeknu, že nemám potřebu se o ní bavit a snažím se změnit téma.
Malá, když ji jednou za dlouhý čas vidí, tak ví, že je to babička, ale za celé 3 měsíce, co ji neviděla, si na ni ani jednou nevzpomněla.
Ono jí to možná dojde až bude stará a sama, že za ní vnoučata nebudou chtít jezdit, protože ji nebudou znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
5.9.14 12:56
@Adrasteia píše:
Až si ti naši slaďoučcí chlapečci za dvacet let přivedou domů svou nastávající, už tu vidím ty diskuze na téma "Co si to proboha ten náš přitáhl domů…? :mrgreen: "

Kdepak, to tu bude zase diskuze - daruji tchýni - zn. spěchá. Nebo mimořádně oblíbená - příšerná tchyně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová