Dávali jste před 2. rokem tchyni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
29.5.20 09:07
@lucenka píše:
Nechci ti brát iluze, ale může o tom rozhodnout i otec dítěte ;)

I babička 8) Není tu ojedinělé, že si prarodiče nechali svěřit soudně styk s vnoučetem :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
29.5.20 09:08
@Anonymní píše:
@unuděná Nežije sama, má kolem sebe velkou rodinu. Pomoc jsme nabídli, ale odmítla. Chtěli jsme, aby jela i na nějaký pobyt atd… Aby si odpočinula, chtěla jsem ji zaplatit jógu atd… Vše odmítla. Chce jen mého syna a to hodně často a ten tlak začíná být nepříjemný.

No to se bohužel s časem moc nezlepší, spíš očekávejte čím dál horší scénáře. Moje tchýně je celkem milá a oblíbená paní, ale má taky sklony k tomu, lidi hodně kritizovat a navíc má jen jedináčka, takže naše rodina byl její hlavní zájem, neustále na nás něco hledala, pomlouvá, kritizuje, přitom nebylo co, co by kdo za takové děti dal…jednou i přišla, jak se dětem málo věnujeme, že ani nechodí nikam zpívat, přitom jsou tak nadané…no děti chodily už druhým rokem do sboru zpívat (v jejich 6 a 7 letech), jen tchýně se tak zajímala o pomluvy, že na toto jí nenapadlo se zeptat, ovšem stěžovat si na nás, to svedla. A ano, takového člověka je těžké mít rád a ochotně mu děti svěřovat (třeba nikdy neměly dost dobře zabaleno oblečení, vždy něco tchýni vadilo…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.5.20 09:11
@Anonymní píše:
@unuděná člověk který Vás jen kritizuje a pomlouva, měla by jste takového člověka ráda? Jinak partner s ní vztah nemá dobrý, takže jemu nic říkat nemusím. Před synem nic špatného neříkáme, i když on z toho rozum nemá.

Budeš se divit, ale moje vlastní babička mě neměla ráda, v dospívání mi to i řekla, jezdila jsem tam jen z povinnosti. Bylo víc hnusaren, kterých se dopustila, ale to tu rozepisovat nechci. Po dovršení plnoletosti jsem ji několik let neviděla. Začala jsem ji navštěvovat jen kvůli mému synovi, aby on mohl poznat svoji prababi.

Ono to totiž není o tobě, ale o tom dítěti. Nechápu, proč to ženeš tak do extrému, že z hlídání děláš najednou měsíc. Tak to napiš rovnou, že odmitáš aby tchýně dítě viděla a nedělej tu z tchýně blázna a ze sebe chudáka. Můj otec je alkoholik. Kupodivu mé děti ho milují a on je také. Děti tráví každý rok dva týdny 200km od nás. Samozřejmě je nenechám jen s otcem alkoholikem. Na povel to má moje mami (jsou rozvedeni) a brácha. Píšeš, že u tchyně má kolem sebe celé příbuzenstvo. Kdyby jste opravdu chtěli, tak by jste našli způsob, jak by syn mohl trávit čas s Babí. A ne, na měsíc jsem fakt nikdy děti pryč neměla.

A další věc…moje starší dítě má poruchu autistického spektra. Můj otec (dokonce ani mami) dlouho nerespektovali potřebu jasného režimu, jídelní návyky…no, dítě to s nimi přežilo (občas horší nálady, ale nikdo jo nebude celý život obkládat bavlnkou a celý život se bude potkávat s různými lidmi. Proč nezvykat na jiný přístup od lidí, kteří ho milují s dělají občas kraviny jen z potřeby dítěti ve všem vyhovět). Takže ani speciální požadavky dítěte nejsou důvodem to ani nezkoušet. Je problém se na pár dní ubytovat poblíž, aby si kluk mohl budovat s babičkou vztah? Nemůže ho mít na hlídání švagrová d tím, že budou k babičce chodit na návštěvu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
29.5.20 09:11
@Anonymní píše:
@vodolejka myslela jsem si, že to bude jiné s příchodem dítěte, ale bohužel. Obě máme jiný styl života a celkově je ten pohled rozdílný. Když onemocněla, měli jsme o ní strach, ale jak se oklepala, začala být zvláštní a ke mě zlá. Tím myslím slovně a já už nemám sílu a ani nechci se snažit.

Ja to chapu preci, ze je to neprijemne, kdyz nevychazite. Jen jde o to, ze vztahy mohou byt chladne a presto dite muze mit milujici babicku. Po rozvodu je take pro dite Top, pokud se rodice dohodnou a dite je miluje oba a vida je oba, bez vypjatyh zlych emoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.20 09:20

@Kakika :potlesk: Neuvěřitelný, jsi borka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.5.20 09:28
@unuděná píše:
@Kakika :potlesk: Neuvěřitelný, jsi borka :palec:

Neříkám, že je to snadné. Babí už konečně dostála tomu, co slibovala tak 20 posledních let na každé narozeniny (že to jsou její poslední, příštích se nedožije), tak ji už řešit nemusím. A mám čisté svědomí, že jsem dětem nestála v cestě k babičce.

S otcem je to velké sebezapření. Zatím drží rekord, kdy mě stihl vytočit…ještě než jsem vystoupila z auta, tak vykoukl z okna s poznámkou, co ho zase votravujeme :lol: To je jeho smysl pro humor, na který jsem po třech hodinách jízdy v autě fakt alergická :mrgreen: Ale jak jsem psala…děti ho milují, on je také. Kluk je dost přímý a upřímný, takže sem tam dědovi promlouvá do duše, že by měl míň pít, protože mu to poškozuje mozek :think: Já se královsky bavím, protože ostatní by poslal až tam…ale u dětí jen těká očima a neví, jak vybruslit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
29.5.20 09:32

@Kakika presne tak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
29.5.20 09:40

Malá byla hlídaná od 3.mesíců.
Možná, kdybys ji ho občas dala, nebyl by z nej “mamánek”. ;)
Podle mě to moc hrotíš. Buď rada, ze Ti má kdo hlídat a ty si můžeš dat pohov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.20 09:40

@Kakika Chachá, to je vtipný :mrgreen: Já teď byla svědkem rozmluvy tak 6ti letého kluka s jeho babičkou někde u vody, ona „jejda, zapomněla jsem v autě cigára, tak se tam vrátíme ne?“ a on „ale babi, stejně bys neměla kouřit, jinak umřeš na rakovinu a budeš smrdět“ :mrgreen: Jsem zadusila smích v roušce :pankac: No, babička se pro ně nevracela, ale vypadala nadurděně :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
29.5.20 09:46

Dítě přece nemůže za to, že ty nesneseš tchyni 8o Nevidím důvod, proč aspoň na chvíli nedat dítě k babičce. Dcera byla do roka a půl kojená, takže přes noc bývala doma, ale normálně s ní pak aj jezdili na výlety. Jak byla trošku starší, tak aj do termálů apod. Myslíš si, že tvoje babička úplně totožně držela režim tvé maminky? Prosimtě… :lol: :mavam:

Pak se tady množí diskuze, jak babička nehlídá, nepomáhá a nezajímá se… když každá druhá na tchyni má milion negativ a nesnaží se o kompromis nebo slušnou domluvu :think:

• Citovat
  • Upravit
44228
29.5.20 09:47

Nedocitala jsem diskuzi, jen do té doby, že je dělí vzdálenost 200 km. Nikdy bych na to nepristoupila. Máme rodinu podobne vzdálenou, jezdí sem ke své babičce a děti tu bývaly samotné až ve starším školním věku. Do té doby vždy spolu přijeli a spolu odjeli.

Jak by si babička poradila s dítětem, kdyby se něco stalo, mimo spádové nemocnice, lékaře. To, že se rodina odstehuje daleko je nepříjemné, ale je to prostě fakt, se kterým se musí všechny strany smířit. Nelze si nárokovat dvouleté dítěm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.5.20 09:48
@Jana206 píše:
Nedocitala jsem diskuzi, jen do té doby, že je dělí vzdálenost 200 km. Nikdy bych na to nepristoupila. Máme rodinu podobne vzdálenou, jezdí sem ke své babičce a děti tu bývaly samotné až ve starším školním věku. Do té doby vždy spolu přijeli a spolu odjeli.Jak by si babička poradila s dítětem, kdyby se něco stalo, mimo spádové nemocnice, lékaře. To, že se rodina odstehuje daleko je nepříjemné, ale je to prostě fakt, se kterým se musí všechny strany smířit. Nelze si nárokovat dvouleté dítěm

tak by jela do nejbližší nemocnice. Nebo ty se s dítětem zdržuješ jen v místě bydliště, abyste vždy dojeli k lékaři, u kterého je dítě registrované? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.20 09:52

@GirlsNick hlídat nepotřebuji, pohov také ne. Jsem zvyklá fungovat.

• Citovat
  • Upravit
44228
29.5.20 09:54
@lucenka píše:
tak by jela do nejbližší nemocnice. Nebo ty se s dítětem zdržuješ jen v místě bydliště, abyste vždy dojeli k lékaři, u kterého je dítě registrované? :think:

Nezdrzuji, ale mám pár nepříjemných zkušeností a to tam děti byly s námi, se zákonným zástupci. Takže ano, pokud to jde, vracíme se do místa bydliště.
Dítě bych v tomto věku nepustila. Někdo ano. Zakladatelka má také právo se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.20 09:58
:(

Příspěvek upraven 29.05.20 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie