Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, moje malá má přes rok a půl a zatím ji nikdo nehlídal, není potreba a není ani poptávka. Tchýni mám v poho, ráda tam jezdím a malá si to tam užívá. S matkou dobré vztahy nemám, malou smí vídat, ale samotnou bych ji s ní nenechala. Prostě ji nevěřím, už jen z té predstavy, je mi uzko. Ale nechápu, proč to řešíš, jsi dospělá a rodič. Řekni ne a konec. Nevysvetluj, neobhajuj! Prostě ne! A ať si tchýně vypráví, co chce, to je teda to poslední, co by mě trápilo.
Malého hlídali od miminka kdykoli si řekli… A to s tchýni nevychazim dobře, jsme docela stejne tvrdohlave palice ale pokaždé když si řekla, neměla jsem problém ji ho dovést od půl roku myslim… A pak i na noc, nekojila jsem dlouho. Malý. je opravdu živel a taky mamanek ale tím že s nima od narození opravdu trávil čas tak byl na ně zvyklý.
@Anonymní píše:
Já vím, asi pro někoho trochu blby dotaz, ale jak jste to měli? Mám bohužel tchyni, která je v poslední době fakt nesnesitelná a já byla upřímně ráda, že jsme se neviděli kvůli té Covid krizi. Pořád tlačí na to, aby tam syn byl, i když mu nejsou ani dva roky a je to mamanek a velmi živá bytost. Navíc tchýně ani nerespektuje můj nastavený režim, jídlo atd… Jede si dle svého a nebere ohledy. Navic všude rozhlašuje, jak ji bereme vnouče, co jsme zač. Jsme z nešťastní a upřímně se bojíte, že klukovi bude plést hlavu, až bude starší. Jen, aby tam byl stále.
beru všemi deseti!!! ![]()
Nemáme téměř nikoho, protože prostě není zájem o vnuky
![]()
@Anonymní píše:
@GirlsNick tak na RD snad potřebuji dovolenou?
To máte zajímavě nastavený. ![]()
Hodně štěstí. ![]()
@GirlsNick taky nechapu
hlavne teda v tomto veku je nejen prospesne pro zenu odpocinout si od ditete a venovat se jen sama sobe nebo partnerovi bez neustaleho dozoru nad deckem, stejne tak je prospesne pro to batole, aby se seznamovalo se svetem bez maminky nonstop za zadkem. Babicky dokazou detem dat zase uplne jine znalosti a zazitky, nez maminka, at se ji to libi nebo ne l. No ale kdo chce kam ![]()
@unuděná Přesně. Babičky jsou super i když si to dělají po svém.
Bydlime v zahranici, takže si každého hlídání v Čechách opravdu vážím a využívám na maximum.
Když budu nervózní, asi si těžko odpočinu. Když tam není důvěra, chybí respekt atd… Tak je to složité.