Dávali jste před 2. rokem tchyni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44228
29.5.20 09:59
@Anonymní píše:
@GirlsNick hlídat nepotřebuji, pohov také ne. Jsem zvyklá fungovat.

Tak jim slušně oznam, že dítě je malé, zvyklé na Tvoji přítomnost a své prostředi. Ze na toto nejsi zvyklá z vlastní rodiny, nechceš to praktikovat a o samostatných návštěvách budeš uvažovat až mnohem později.

Necetla jsem diskuzi, ale dovedu si představit, že se Tě tady snaží většina zlomit a přesvědčit o opaku. U nás v rodině je to generace praktikovano tak, že prijede celá rodina několikrát za rok v rámci dovolene, prodlouzeneho víkendu a naopak zase babicky odjíždí několikrát za rok na pobyt tam.Uz v důchodu. V obou místech je plné široké pribuzenstvo. Nikdo ale nemá potřebu nechávat tak daleko dvouleté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.5.20 10:04
@unuděná píše:
@Kakika Chachá, to je vtipný :mrgreen: Já teď byla svědkem rozmluvy tak 6ti letého kluka s jeho babičkou někde u vody, ona „jejda, zapomněla jsem v autě cigára, tak se tam vrátíme ne?“ a on „ale babi, stejně bys neměla kouřit, jinak umřeš na rakovinu a budeš smrdět“ :mrgreen: Jsem zadusila smích v roušce :pankac: No, babička se pro ně nevracela, ale vypadala nadurděně :P

Ty děti jsou skvělé :lol: A jak ti staříci se nevzpouzejí vnoučatům…to nemá chybu. Babi dobrá, že pro cigára nešla. Jako bývalý kuřák smekám pomyslný klobouček :palec:

Někdy ale děti nejsou moc týmový hráč. Situace z minulého měsíce…otec opět mluvil sprostě jako dlaždic (dřív takový nebyl, posledních deset let je to čím dál horší). Já ho se snažila přerušit s tím, že by se mohl aspoň trošku krotit, protože jsou s námi děti. Prý že už ty výrazy stejně dávno znají. Chytám se stébla a odpovídám, že znají, ale klukovi to hodně vadí, když někdo mluví sprostě. No a zde to syn zazdil slovy „no, sice vadí, ale u dědy už jsem si na to nějak zvykl“ :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.20 10:08

@Kakika :mrgreen: To je frajer :lol:

Tyjo, já takhle před 14ti dny požádala v obchodě ženskou, co se za námi ve frontě velmi sprostě rozčilovala, jak jsou lidé neukáznění, že dělají dvě fronty a nedodržují rozestupy (btw. lepila se mi na záda :roll: ), jestli by se mohla trochu krotit ve výrazivu (mladší dcera je 5ti letá, ta fakt ještě nezná výrazy jako čů. ráci a kam se jako sere. š? apod.) a titulovala mě ještě silnějším výrazem :zed: Nemít tam ty děti, tak jí jednu ubalim normálně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.20 10:08

@Jana206 vždyť jsem to psala, s partnerem se chystáme oznámit, že nyní to budou jen občasné návštěvy a za delší čás možná vikend, ale víc ne. Sice se dočkáme výčitek atd. no, ale s tím se musí počítat.

• Citovat
  • Upravit
16694
29.5.20 10:12

@unuděná i špatný příklad je příkladem. Dětem právě na těchto hulvátech vysvětluji, jak to obtěžuje okolí. Souseda jsme naučili i zdravit. Šli jsme okolo, děti i já jsme pozdravili. Syn se na mě otočil a ptá se, proč pan taky nepozdravil. Já mu řekla, že už asi hůř slyší, tak je možná potřeba na něj mluvit víc nahlas. A řekla jsem to tak, aby to dobře slyšel i soused. Příště z leknutí zdravil první :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.20 10:28
@vodolejka píše:
Syn ma zdravotni hendikep tykajici se zazivani? Nebo proc hrotis, ze u babi dostane neco co ty neakceptujes?

Protože tím kazí výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.20 10:31
@ivašot. píše:
Se divím, že takova megera vychovala tak fajn chlapa, který ho sis ty vzala za manžela a otce svého dítěte :think:. Ale pohlídání vnoučka by mělo nedozírné následky.

A místní babky už útočí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.5.20 10:34
@Příjemné Pondělí píše:

Je pátek. Zalez a ozvi se za tři dny :lol: Pardon, ale musela jsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.20 10:43
@Kakika píše:
Je pátek. Zalez a ozvi se za tři dny :lol: Pardon, ale musela jsem :mrgreen:

Je vtipné, jak u všech témat s tchýni se sletí nudící se seniorky a začnou prarodiče nekriticky obhajovat a to jsou často děsné tchýně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.5.20 10:52
@Příjemné Pondělí píše:
Je vtipné, jak u všech témat s tchýni se sletí nudící se seniorky a začnou prarodiče nekriticky obhajovat a to jsou často děsné tchýně :mrgreen:

Nooo, jakooo, já se té tchýně taky už zastávala, tak asi budu šoupat nohama :think: :lol: Ale ke cti mi musí být, že tchýně ještě snad 10 let nebudu a za příklad sloužila moje babi a můj otec. Moje tchýně je fajne baba se kterou se domluvím na čemkoliv. A její rodiče mám za svoji babi a dědu. Takže kupodivu u nás je to tak trochu naopak. Svět není černobílý :mrgreen: A že na mě v pátek vykoukne pondělí…to už se svět prostě zbláznil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
29.5.20 10:59
@Příjemné Pondělí píše:
Protože tím kazí výchovu.
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.20 11:01

@Příjemné Pondělí se zažíváním jsme měli problém od miminka a nyní už je to dobré, ale samozřejmě se dodržuje určitá životospráva.

• Citovat
  • Upravit
1699
29.5.20 11:28
@Anonymní píše:
@GirlsNick hlídat nepotřebuji, pohov také ne. Jsem zvyklá fungovat.

Gratuluji :) Jsi jediná fungující matka, která nepotebuji oddych. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
29.5.20 11:38
@Příjemné Pondělí píše:

Zklamu tě, mě se starosti se snachou budou týkat tak za 10 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.20 11:42

@GirlsNick tak na RD snad potřebuji dovolenou?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová