Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@GirlsNick hlídat nepotřebuji, pohov také ne. Jsem zvyklá fungovat.
Tak jim slušně oznam, že dítě je malé, zvyklé na Tvoji přítomnost a své prostředi. Ze na toto nejsi zvyklá z vlastní rodiny, nechceš to praktikovat a o samostatných návštěvách budeš uvažovat až mnohem později.
Necetla jsem diskuzi, ale dovedu si představit, že se Tě tady snaží většina zlomit a přesvědčit o opaku. U nás v rodině je to generace praktikovano tak, že prijede celá rodina několikrát za rok v rámci dovolene, prodlouzeneho víkendu a naopak zase babicky odjíždí několikrát za rok na pobyt tam.Uz v důchodu. V obou místech je plné široké pribuzenstvo. Nikdo ale nemá potřebu nechávat tak daleko dvouleté dítě.
@unuděná píše:
@Kakika Chachá, to je vtipnýJá teď byla svědkem rozmluvy tak 6ti letého kluka s jeho babičkou někde u vody, ona „jejda, zapomněla jsem v autě cigára, tak se tam vrátíme ne?“ a on „ale babi, stejně bys neměla kouřit, jinak umřeš na rakovinu a budeš smrdět“
Jsem zadusila smích v roušce
No, babička se pro ně nevracela, ale vypadala nadurděně
Ty děti jsou skvělé
A jak ti staříci se nevzpouzejí vnoučatům…to nemá chybu. Babi dobrá, že pro cigára nešla. Jako bývalý kuřák smekám pomyslný klobouček ![]()
Někdy ale děti nejsou moc týmový hráč. Situace z minulého měsíce…otec opět mluvil sprostě jako dlaždic (dřív takový nebyl, posledních deset let je to čím dál horší). Já ho se snažila přerušit s tím, že by se mohl aspoň trošku krotit, protože jsou s námi děti. Prý že už ty výrazy stejně dávno znají. Chytám se stébla a odpovídám, že znají, ale klukovi to hodně vadí, když někdo mluví sprostě. No a zde to syn zazdil slovy „no, sice vadí, ale u dědy už jsem si na to nějak zvykl“
![]()
@Kakika
To je frajer ![]()
Tyjo, já takhle před 14ti dny požádala v obchodě ženskou, co se za námi ve frontě velmi sprostě rozčilovala, jak jsou lidé neukáznění, že dělají dvě fronty a nedodržují rozestupy (btw. lepila se mi na záda
), jestli by se mohla trochu krotit ve výrazivu (mladší dcera je 5ti letá, ta fakt ještě nezná výrazy jako čů. ráci a kam se jako sere. š? apod.) a titulovala mě ještě silnějším výrazem
Nemít tam ty děti, tak jí jednu ubalim normálně ![]()
@Jana206 vždyť jsem to psala, s partnerem se chystáme oznámit, že nyní to budou jen občasné návštěvy a za delší čás možná vikend, ale víc ne. Sice se dočkáme výčitek atd. no, ale s tím se musí počítat.
@unuděná i špatný příklad je příkladem. Dětem právě na těchto hulvátech vysvětluji, jak to obtěžuje okolí. Souseda jsme naučili i zdravit. Šli jsme okolo, děti i já jsme pozdravili. Syn se na mě otočil a ptá se, proč pan taky nepozdravil. Já mu řekla, že už asi hůř slyší, tak je možná potřeba na něj mluvit víc nahlas. A řekla jsem to tak, aby to dobře slyšel i soused. Příště z leknutí zdravil první
![]()
@vodolejka píše:
Syn ma zdravotni hendikep tykajici se zazivani? Nebo proc hrotis, ze u babi dostane neco co ty neakceptujes?
Protože tím kazí výchovu.
@ivašot. píše:
Se divím, že takova megera vychovala tak fajn chlapa, který ho sis ty vzala za manžela a otce svého dítěte. Ale pohlídání vnoučka by mělo nedozírné následky.
A místní babky už útočí ![]()
@Příjemné Pondělí píše:
A místní babky už útočí
Je pátek. Zalez a ozvi se za tři dny
Pardon, ale musela jsem ![]()
@Kakika píše:
Je pátek. Zalez a ozvi se za tři dnyPardon, ale musela jsem
Je vtipné, jak u všech témat s tchýni se sletí nudící se seniorky a začnou prarodiče nekriticky obhajovat a to jsou často děsné tchýně ![]()
@Příjemné Pondělí píše:
Je vtipné, jak u všech témat s tchýni se sletí nudící se seniorky a začnou prarodiče nekriticky obhajovat a to jsou často děsné tchýně
Nooo, jakooo, já se té tchýně taky už zastávala, tak asi budu šoupat nohama
Ale ke cti mi musí být, že tchýně ještě snad 10 let nebudu a za příklad sloužila moje babi a můj otec. Moje tchýně je fajne baba se kterou se domluvím na čemkoliv. A její rodiče mám za svoji babi a dědu. Takže kupodivu u nás je to tak trochu naopak. Svět není černobílý
A že na mě v pátek vykoukne pondělí…to už se svět prostě zbláznil ![]()
@Příjemné Pondělí se zažíváním jsme měli problém od miminka a nyní už je to dobré, ale samozřejmě se dodržuje určitá životospráva.
@Anonymní píše:
@GirlsNick hlídat nepotřebuji, pohov také ne. Jsem zvyklá fungovat.
Gratuluji
Jsi jediná fungující matka, která nepotebuji oddych. ![]()
@Příjemné Pondělí píše:
A místní babky už útočí
Zklamu tě, mě se starosti se snachou budou týkat tak za 10 let…