Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Promin, zakladatelko, ale když se vcítím do kůže tvé dcery,… Třeba kdybys neřešila celý život své partnery, ale svoji dceru, tak by třeba doma pro tebe víc hnula prstem. Jako omlouvat výchovu tím, že jsi měla svých starostí dost…
Opravdu bych nechtěla doma poklízet po partnerech své matky.
Jo, ti partneři by mě zajímali. Kolik jsi jako za 22 let života dcery stihla vystřídat chlapů? ![]()
@Patricie87 píše:
Nechávala jsem ji vždy totální volnost a když jsem ji chtěla něco naučit, neměla zájem, když ji to nezajímalo.
Proto si neumí zašít ani díru na triku či uvařit něco smysluplného.
Tak v tom případě ať si vezme chleba s máslem, protože jí ti, kteří vaří… a může chodit s dírou. Její problém. ![]()
@WaIl píše:
VŠE jsem studovala taky (jen jeden rok, absolutně mě to nebavilo, tak jsem šla na jinou VŠ), a rozhodně to není jako jeden předmět na medicíně… Na každý předmět jsme měli 1-2 tlusté učebnice.. Tohle zjednodušování opravdu nemusím.
Taktak je ekonomka a ekonomka…a taky ne každý to zvládá jednoduše
Ja to dala a prstem v nose, práci na půl úvazku, jelikož mám výbornou paměť a učení mi nedělalo nikdy problém, ale spousta lidí sprtala od rána do večera, aby prošli ![]()
Cely zivot ses venovala vic chlapum nez dceri a i ted je ti prednejsi chlap. A aby ses s nim mohla valet ve vetsim byte, chces aby vam to dcera, ktera studuje, pomohla calovat.
Chce se mi zvracet.
Příspěvek upraven 04.01.17 v 12:54
@Patricie87 chtít i 1500,–- po studentce je moc, asi ti tvůj nový přítel vymyl mozek, toto jsem teda ještě neslyšela, tak jsi jí neměla dovolit jít na vysokou, pokud na to nemáte, měla jít do práce, a pak bys měla nárok, aby platila část nájmuj
jiná věc je výpomoc v domácnosti
@Tamtama píše:
to mám takya nemám ráda ani jejich pomoc v kuchyni, protože to znamená další bordel, který pak musím uklízet
Přesně.
Když jsem chtěla po starším naposledy pomoct obalit řízky, tak při pohledu na syrové maso, že by ho měl vzít do ruky, málem hodil šavli.. Ještě to tak.
Ale pečou se mnou, to je baví.. i cukroví děláme každý rok…
@Patricie87 nejde ani o to kolik po dceři chceš, jestli 3500 a nebo 1500 - pokud ona nechce tak ti peníze dávat nemusí. Ano některé děti jsou vychované a zvyklé že z brigády něco dají rodičům, ale dokud jí není 26 a je student, tak to není vymahatelné. Nepíšeš, ž by jsi neměla na jídlo a byla jsi na tom opravdu zle - to by se pak dalo pochopit, že potřebuješ od dcery pomoci. Bez přítele jsi to asi finančně zvládala, tak proč to nejde teď? Pokud tak moc chybí peníze, možnost je odstěhování někam za levnějším nájmem a dojíždět
ale to jsi zavrhla
@Patricie87 píše:
Všem se omlouvám, ale 3.500,– jsem napsala opravdu omylem.
Mělo to být 1.500,– (nevím na co jsem myslela).
Jinak děkuji všem za reakci.
Nechávala jsem ji vždy totální volnost a když jsem ji chtěla něco naučit, neměla zájem, když ji to nezajímalo.
Proto si neumí zašít ani díru na triku či uvařit něco smysluplného. Říká, že normální lidé si dávají zašívat věci ke švadlenám
Vím že je to hloupost a jsem z jejích názorů vážně vykulená.
Ale když je tvrdohlavá, poslouchat nechce, myslí si že když studuje, že nebude doma dělat nic, co mám asi tak dělat?
Chodím do práce od nevidím do nevidím a když přijdu domu, mám ji něco takového jako je morálka, slušné chování, apod… v jejím věku vysvětlovat?
takže mi nezbyde nic jiného, než ji platit nějakou kolej nebo bude v novém bytě prostě makat. Snad ji k tomu můj nynější přítel dokope a ona konečně pochopí že takhle to dál nejde. Žije v iluzi a nehne s ní už několik let ani pár volů, ani já ani žádnej chlap
Jinak ji mám moc ráda a záleží mi na ni.
Donedávna měla přítele (mladý ucho co má v hlavě jen fotbal), z čehož jsem 2× šťastná nebyla, budiž. Ale když začala mlít o tom že by chtěla děti, upadla jsem do depresí a strachu že to všechno odnesu hlavně já.
a to jako proč? Snad jsi její matka ty, ne on.. On do toho nemá co kecat. ![]()
@pe-terka píše:
třeba to takhle není, co ty víš…Prostě matka hledá cesty, jak holku pozdě, ale přece, naučit nějaké disciplíně. Navíc se pak opravuje, že měla na mysli přivýdělek cca 1 500 měsíčně, což je na Prahu naprostá brnkačka. V Brně jsou ceny brigád od 100ky na hodinua kde jsi vyčetla, že má matka kolouška?Příspěvek upraven 04.01.17 v 12:50
ty nevím na mě to tak působí vzhledem k té diskuzi o sexuálních hračkách
Holky, a z čeho vycházíte, když zde zakl. pasujete na babu, co celý život střídá chlapy a dcera ji z toho důvodu moc nezajímá? Někomu prostě vztahy nevychází a holt celý život hledá, ale to nemusí znamenat, že je špatná matka a holku nemá ráda
Nebo že se nesnaží být dobrá matka. Život není s návodem a chyby děláme všichni ![]()
@juliettee mě nikdo vařit ani šít neučil, teda šít jo, ale brzo to mamka vzdala, když viděla, že jsem s jehlou životu nebezpečná sobě i okolí
menší díru zvládnu, ale větší věci nosím mamce, ta vytáhne stroj a má to hned a hezký.. a vařit jsem se učila až ve škole (kuchař-číšník) a ve vlastní domácnosti s miminem na krku ![]()
Příspěvek upraven 04.01.17 v 12:59
@WaIl
ne předmět ale jedna zkouška
tzn rozsah který se je třeba na danou zkoušku naučit, myšleno kvantum informací které nevymyslíte, neodvodíte, ale musíte znát a vylovit z hlavy
kdo vystudoval obojí má srovnání, na medicíně toho příliš neodvodíte, nedopočítáte, ale velká kvanta se je potřeba nejprve nadrtit, charakterem je to zcela jiné učení než na ekonomce a rozsahem řádově nesrovnatelné, v řádech
dceru by bylo dobré podpořit, později v životě vám to vrátí
A jak ti pomáhá tvůj současný partner v domácnosti? Jinak chtít po studujicim byť dospělým dítěti peníze na nájem, tak to by mě hanba fackovala. Nějaký malý příspěvek na jídlo ještě budiž, záleží co studuje a zda se dá sehnat brigádu. Jinak si dej pozor na to, aby jste ji s tvým partnerem nevystipali z bytu, holka praští se školou a ty roky studia jsou pak nenávratně pryč
A to že s ničím doma nepomůže, starého psa novým kouskům nenaucis. Co jsi zasela to holt sklizis. Jak docílit toho, aby začala pomáhat to ti neporadím, myslím si, že na to je už dost pozdě. A nechávat její výchovu na tvých partnerech, tak to je jako síla, by mě zajímalo, kolik těch partnerů bylo
Každý v životě udělá nějakou botu, ale důležité je se z nich poučit a ne je dělat dál.
@Doe_Jane píše:
ty nevím na mě to tak působí vzhledem k té diskuzi o sexuálních hračkách
tak tu jsme nečetla…No sexuálně kreativních divošek je tu víc, někdy nestačím koukat ![]()