Dcera 22 let, bydlí se mnou a nepřispívá, doma nic neudělá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78493
4.1.17 13:02
@pe-terka píše:
Holky, a z čeho vycházíte, když zde zakl. pasujete na babu, co celý život střídá chlapy a dcera ji z toho důvodu moc nezajímá? Někomu prostě vztahy nevychází a holt celý život hledá, ale to nemusí znamenat, že je špatná matka a holku nemá ráda :think: Nebo že se nesnaží být dobrá matka. Život není s návodem a chyby děláme všichni :think:

když dceru zřejmě celý život nic nenaučila a nechala ji růst jako dříví v lese, a teď najednou chce od ní peníze, výpomoc a ještě se chce s chlapem stěhovat do většího?
Je to celé divné a někdo už nahoře psal, že si myslí, že tuto diskuzi založil ten chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.17 13:03

Já taky studovala do 24 let VŠ. Mí rodiče po mně nikdy nechtěli ani korunu, radši si sami upřeli aby mi mohli přilepšit. Chodila jsem na brigády, od druháku pracovala na částečný úvazek. Mamka pracuje za minimální mzdu. Na dovolené byli jen jednou před 20 lety. Naši to berou tak, že oni investovali co mohli do mě a mého sourozence, já investuji do své dcery a ona zase dál.

• Citovat
  • Upravit
25179
4.1.17 13:07
@Borrealis píše:
@pe-terka
a pak usínal na přednáškách a vydělal v součtu kulový, ono to v tom filmu bylo právě hezky ukázené
v realitě to příliš nejde…pak začnete šidit studium a ono to fakt příliš nejde, prostě vás vylejou

a nestudoval on trouba po nocích? Už si to tak přesně nepamatuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
4.1.17 13:07
@pe-terka píše:
Holky, a z čeho vycházíte, když zde zakl. pasujete na babu, co celý život střídá chlapy a dcera ji z toho důvodu moc nezajímá?

protože ona sama to hned v úvodním příspěvku používá jako argument, proč ji nemáme vnímat jako špatnou matku. Takže to má patrně nějakou souvislost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
4.1.17 13:09
@Patricie87 píše:
Všem se omlouvám, ale 3.500,– jsem napsala opravdu omylem.
Mělo to být 1.500,– (nevím na co jsem myslela).
Jinak děkuji všem za reakci.
Nechávala jsem ji vždy totální volnost a když jsem ji chtěla něco naučit, neměla zájem, když ji to nezajímalo.
Proto si neumí zašít ani díru na triku či uvařit něco smysluplného. Říká, že normální lidé si dávají zašívat věci ke švadlenám :D
Vím že je to hloupost a jsem z jejích názorů vážně vykulená.
Ale když je tvrdohlavá, poslouchat nechce, myslí si že když studuje, že nebude doma dělat nic, co mám asi tak dělat?
Chodím do práce od nevidím do nevidím a když přijdu domu, mám ji něco takového jako je morálka, slušné chování, apod… v jejím věku vysvětlovat?
takže mi nezbyde nic jiného, než ji platit nějakou kolej nebo bude v novém bytě prostě makat. Snad ji k tomu můj nynější přítel dokope a ona konečně pochopí že takhle to dál nejde. Žije v iluzi a nehne s ní už několik let ani pár volů, ani já ani žádnej chlap :(
Jinak ji mám moc ráda a záleží mi na ni.
Donedávna měla přítele (mladý ucho co má v hlavě jen fotbal), z čehož jsem 2× šťastná nebyla, budiž. Ale když začala mlít o tom že by chtěla děti, upadla jsem do depresí a strachu že to všechno odnesu hlavně já.

Matka roku.. proc dceru máš kdyz se chovas jak se chovas :nevim: vetsina dobrych rodicu po detech penize nechteji kdyz studuji a za jeji povahu muzes ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447

ZAKLADATELKO, moc děkuju, opravdu moc! Právě jsem svojí mamince poslala smsku, že ji mám moc ráda a za vše jsem jí vděčná.

A podotýkám, že nenutila mě nikdy k ničemu, při VŠ jsem měla volnosti habakuk… O zašívání (to je jediné, co prostě nedělám, nenávidím to… ostatně moc co zašívat není, obleky se vyhodí, ponožky taktéž, jinde moc díry nemáme) si myslím totéž. V 18 jsem dokonce říkala, že si vezmu kuchaře a nikdy nebudu vařit :mrgreen: Doma mi mamka kolikrát našla plesnivou svačinu v kabelce, špinavé kalhotky za postelí. Co ta se navztekala, kdyby mi to nepřipomínala, sama po sobě bych talíř neodnesla, natož po ostatních. Dneska jsem úplně normální, uklízím, vařím, peru, žehlím, mám dvě děti, manžela, práci, školy vystudované, další si dělám pro zábavu. A oba mě s tatínkem moc podporovali, a nikdy by se nechovali jako ty.

Přijít moje máma s tím, že snad mě její chlap donutí, asi jí ukážu fakáče, i jemu. Tvl…

Je mi tvé dcery velmi, velmi líto. Tímhle přístupem jí nic nenaučíš, jen, že matka je kráva, která dá raději na roztáhnuté nohy, než na dítě. A to je velmi, velmi smutné. Ale ano, vím, že taková sorta lidí existuje. Jen jsem moc ráda, že se mezi nimi nepohybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
@Patricie87 píše:
Všem se omlouvám, ale 3.500,– jsem napsala opravdu omylem.
Mělo to být 1.500,– (nevím na co jsem myslela).
Jinak děkuji všem za reakci.
Nechávala jsem ji vždy totální volnost a když jsem ji chtěla něco naučit, neměla zájem, když ji to nezajímalo.
Proto si neumí zašít ani díru na triku či uvařit něco smysluplného. Říká, že normální lidé si dávají zašívat věci ke švadlenám :D
Vím že je to hloupost a jsem z jejích názorů vážně vykulená.
Ale když je tvrdohlavá, poslouchat nechce, myslí si že když studuje, že nebude doma dělat nic, co mám asi tak dělat?
Chodím do práce od nevidím do nevidím a když přijdu domu, mám ji něco takového jako je morálka, slušné chování, apod… v jejím věku vysvětlovat?
takže mi nezbyde nic jiného, než ji platit nějakou kolej nebo bude v novém bytě prostě makat. Snad ji k tomu můj nynější přítel dokope a ona konečně pochopí že takhle to dál nejde. Žije v iluzi a nehne s ní už několik let ani pár volů, ani já ani žádnej chlap :(
Jinak ji mám moc ráda a záleží mi na ni.
Donedávna měla přítele (mladý ucho co má v hlavě jen fotbal), z čehož jsem 2× šťastná nebyla, budiž. Ale když začala mlít o tom že by chtěla děti, upadla jsem do depresí a strachu že to všechno odnesu hlavně já.

NO a čemu se teď divíš? Necháš jí roky totální volnost, když jí chceš něco naučit a ona nechce tak se to nechá být :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
4.1.17 13:10
@pe-terka píše:
Holky, a z čeho vycházíte, když zde zakl. pasujete na babu, co celý život střídá chlapy a dcera ji z toho důvodu moc nezajímá? Někomu prostě vztahy nevychází a holt celý život hledá, ale to nemusí znamenat, že je špatná matka a holku nemá ráda :think: Nebo že se nesnaží být dobrá matka. Život není s návodem a chyby děláme všichni :think:

Napsala to jasně v posledním odstavci jejího úvodního příspěvku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
4.1.17 13:10
@cverunka píše:
Promin, zakladatelko, ale když se vcítím do kůže tvé dcery,… Třeba kdybys neřešila celý život své partnery, ale svoji dceru, tak by třeba doma pro tebe víc hnula prstem. Jako omlouvat výchovu tím, že jsi měla svých starostí dost… :roll: Opravdu bych nechtěla doma poklízet po partnerech své matky.

Vidím to tak nějak stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.1.17 13:12
@Anonymní píše:
Já taky studovala do 24 let VŠ. Mí rodiče po mně nikdy nechtěli ani korunu, radši si sami upřeli aby mi mohli přilepšit. Chodila jsem na brigády, od druháku pracovala na částečný úvazek. Mamka pracuje za minimální mzdu. Na dovolené byli jen jednou před 20 lety. Naši to berou tak, že oni investovali co mohli do mě a mého sourozence, já investuji do své dcery a ona zase dál.

Vnímám to podobně, myslím pojetí rodičovství. Taky jsou u nás primární investicí děti a sobě leccos upřeme. Na druhou stranu vyžaduju disciplínu a pomoc v domácnosti, nebudu nikomu za služku. Ale že by se děti samy hrnuly, to bohužel ne. No a brigádu na VŠ taky považuju za samozřejmost, práce šlechtí :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
4.1.17 13:13

To „neměla zájem“ zřejmě znamená, žes ji začala učit a) blbě (místo „pojď mi pomoct, ať to tu je hezky připravené, tobě to půjde líp než mě“ říkat „udělej to - bože, ty jsi nemožná, radši to udělám sama“), b) pozdě (místo malých úkolů od malička full servis a bum v patnácti „postarej se o sebe sama!“, c) pokud to znamená, že by měla vařit i těm tvým přítelům, tak se nedivím, že na to kašle, taky by se mi nechtělo vyvářet pro takovou mámu a jejího nabouchávače, kterého stejně zase vymění za jiného. Zvlášť kdyby mě měl ještě takový cizí chlápek S MATČINÝM DOVOLENÍM vychovávat, stavět do latě nebo cokoli jiného. To bych protestně snad ani nesplachovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
4.1.17 13:14
@juliettee píše:
Knoflík jsem se naučila přišívat sama tak v 15ti, když mi odpadl z kabátu a byla jsem sama doma :mrgreen: tak mě to donutilo :) a vařit…mamka mi jako řekla nějakej základ, ale u plotny semnou nikdo nestál, to jsem se naučila tak nějak sama :)

Já s láskou vzpomínám na to, jak jsme s babičkou vařily - nechala mě i experimentovat, třeba jsem se ptala, proč zahušťuje rozkverlanou moukou do horké omáčky, tak mě nechala trochu odlít do studené vody a zjišťovat, jak moc se to rozptýlí, i ochutnat, jak chutná syrová mouka :) a s mamkou to bylo to samé. Prostě dobrodružství a výzkum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.1.17 13:15
@Terinka1991 píše:
Jinak ohledne uklidu atd.. takovou chybu udelala i moje matka, ktera za me vzdycky vsechno udelala a ja nemusela vubec nic. Do dnes a to ziju sama 7 let mam problem s domacima pracema. Nebavi me to, jsem bordelar a celkove k tomu mam negativni vztah. Sama vim, ze deti je do takových veci potreba zapojovat. A za dne na den ji opravdu nedonutite. Jestli vubec nekdy. Hodne stesti ve vychove „stareho psa“

hele, mne doma do domácích prací zapojovali. jako že musím mít v pořádku náš dětský pokoj bylo samozřejmé, i když nespravedlivé, protože brácha se zapojoval prakticky nemusel, protože byl „malej“. kromě toho jsem měla svoje další povinnosti při úklidu společných prostor, odpadky, nádobí (myčky tehdy nebyly)… vařit jsem tedy nemusela, nicméně měla jsem období, kdy jsem se aktivně zapojovala do pečení, když jsem byla sama doma (no… tehdy moderní směsky z pytlíku…). drobné opravy oděvů (záplaty, knoflíky…) jsme se učili už na základce. co si pamatuji, veškeré domácí práce jsem vždy dělala nerada, s nechutí, pod nátlakem. teď jsem už dávno dospělá, moje děti pomalu odrůstají a víš co? stále domácí práce dělám nerada, s nechutí a pod nátlakem, akorát že teď už na mne nedělá nátlak moje máma, ale spíš okolnosti (zejména plánované návštěvy). byla jsem bordelář a jsem stále bordelář. nedokážu svoje okolí udržet uklizené a o to víc uklízení nenávidím, protože žádný úklid není jenom setřít prach a vyluxovat, ale opravdu úklid všemožných krámů, než můžu setřít prach a vyluxovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
4.1.17 13:16
@esterka03 píše:
@Doe_Jane vzhledem k tomu, že zakladatelka neupřesnila vysokou školu, tak ano, jedinou medicínu jsem ochotná akceptovat. Jako sorry, ale ostatní obory na vejškách, to je občas dost úsměvné studování… Ono je to také o vůli chtít matce pomoct případně formou nějaké brigády, ale to už jsme zase u toho, jakého fracka líného si matinka vychovala, takového má.

rozhodně je jich víc, než medina-taková strojárna, chemická, stavárna-zde jsem rýsovala x projektů týdně, výpočty, samý protokoly, na každý cvičení z každýho předměru muselo být něco vypracováno…taky záleží, jak kdo to fláká, když na to někdo s..e, je to jiná, než když studuje poctivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
4.1.17 13:18
@Jaji77 píše:
Já s láskou vzpomínám na to, jak jsme s babičkou vařily - nechala mě i experimentovat, třeba jsem se ptala, proč zahušťuje rozkverlanou moukou do horké omáčky, tak mě nechala trochu odlít do studené vody a zjišťovat, jak moc se to rozptýlí, i ochutnat, jak chutná syrová mouka :) a s mamkou to bylo to samé. Prostě dobrodružství a výzkum :)

To je super, to by mě taky bavilo kdybych byla malá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí