Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Pokud není úplně nezodpovědná a hýřivá, tak jí muselo zůstat něco z léta. Teď je jakákoli brigáda riziková, měla by zůstat doma. Všechny obchody a hospody jsou zavřené, MHD nejezdí, takže peníze skutečně nepotřebuje.
No, tak ona tvůj názor evidentně nesdílí, na brigádu chodit chce a bude, ty s tím neuděláš vůbec nic. Asi vydělává na to, aby se v den 18. narozenin mohla odstěhovat z domova. Buď budeš prskat, nepomůžeš si a ona se při nejbližší příležitosti sbalí a odejde, anebo v klidu a společně najdete řešení, které bude vyhovovat všem (např. jiná brigáda). Nutit ji, aby tam přestala chodit a byla doma, je nesmysl.
@me57h píše:
Ona říkala, že má FFP2, zdravotníci mají prý FFP3 a ještě štít. Ona říkala, že štít nosit nemusí, tak si ho nebere, protože je v tom boxu s pacientem vždycky jen chviličku a nepřichází s ním vlastně do kontaktu. Nicméně z toho, co jsem pochopila, to vypadá, že si ten štít nebere, i když by mohla, takže nás vlastně vědomě ohrožuje. Ale izolovat ji nemůžu nechat, aby ji ještě s takovou nevyhodili ze školy.
Jinak v prvé řadě by měla brát ohledy na nás, než půjde někam pomáhat. Tím, že pošle svou babičku na smrtelnou postel, opravdu nepomůže nikomu. A že ještě navíc kvůli tak ponižující práci, jako je úklid na coviďárně.
a prý jaka meh
![]()
@Mauša5218 Přečtěte si její diskuze, ona je blazen. Tady nejde o strach o. starou babičku. Tahle osoba týrá svoje dcery a vadí jí na nich všechno. Třeba to jakou si dcera vybere maturitní slohovou práci a že chce po babičce zaplatit něco na zavařování okurek. Když to sama chtěla atd.
@smajlik345 píše:
a prý jaka meh![]()
![]()
to je komedie
![]()
Nic, jdu spát, ztráta času s trollem, beztak je to celé vymyšlené.
@kacz píše:
No, tak ona tvůj názor evidentně nesdílí, na brigádu chodit chce a bude, ty s tím neuděláš vůbec nic. Asi vydělává na to, aby se v den 18. narozenin mohla odstěhovat z domova. Buď budeš prskat, nepomůžeš si a ona se při nejbližší příležitosti sbalí a odejde, anebo v klidu a společně najdete řešení, které bude vyhovovat všem (např. jiná brigáda). Nutit ji, aby tam přestala chodit a byla doma, je nesmysl.
Ona se prý stěhovat nikam nechce.
@Mauša5218 píše:
Vzhledem k vaší situaci, chápu že máte velké obavy. Taky bych je měla. Nemůže třeba na nějaký čas bydlet jinde? Já nevím, třeba u kámošky? Určitě by to nebylo v řádech týdnů, ale měsíců… Na druhou stranu pokud opravdu dodržuje předepsaná hygienická opatření, mění respirátor a je důsledná, nakazit by se neměla… Ale náhoda je blbec. Jestě bych pochopila pokud by byla zaměstnaná na HPP, ale pokud je to jen brigáda, tu snadno sežene všude i v téhle době. Já osobně Coronu nijak zvlášť neřeším, samozřejmě netoužím ji chytit, ale u nás v rodině jsme všichni zdravý a mladí a určitě bychom se z toho oklepali, ale mít někoho rizikového doma, také bych měla strach.
Já právě taky nechápu, proč nejde jako pracovat jinam, když už. Je to opravdu hloupé a nezodpovědné. Ale nejlepší by stejně bylo, kdyby zůstala doma. Může chodit na procházky venčit pejska.
@me57h uz nejsi anonym
a nech dceru byt, nechapu co ti přijde na uklizeni tak hrozne ponizujiciho. Prace jako kterýkoliv jina. U nas ffp3 nejsou, vsichni maj ffp2 i doktoři, plus stit. Uklizecka se fakt nema jak nakazit.
@Anonymní píše:
tobě to bude říkat a celou dobu do stěhování bude poslouchat jak je nevděčná.
Nechci být hnusná
ale děvče možna našlo způsob jak se zbavit nejen tebe, ale i babičky, která ji nezaplatila nákup.
Vás nakazí a bude mít klid
![]()
@Anonymní píše:
Už není třeba anonym ![]()
@me57h píše:
Ona říkala, že má FFP2, zdravotníci mají prý FFP3 a ještě štít. Ona říkala, že štít nosit nemusí, tak si ho nebere, protože je v tom boxu s pacientem vždycky jen chviličku a nepřichází s ním vlastně do kontaktu. Nicméně z toho, co jsem pochopila, to vypadá, že si ten štít nebere, i když by mohla, takže nás vlastně vědomě ohrožuje. Ale izolovat ji nemůžu nechat, aby ji ještě s takovou nevyhodili ze školy.
Jinak v prvé řadě by měla brát ohledy na nás, než půjde někam pomáhat. Tím, že pošle svou babičku na smrtelnou postel, opravdu nepomůže nikomu. A že ještě navíc kvůli tak ponižující práci, jako je úklid na coviďárně.
Ty si heeerecka
. Chapes, ze si snadno rozpoznatelna? Vzdy te holky odhali.
@Anonymní píše:
Já právě taky nechápu, proč nejde jako pracovat jinam, když už. Je to opravdu hloupé a nezodpovědné. Ale nejlepší by stejně bylo, kdyby zůstala doma. Může chodit na procházky venčit pejska.
A myslis, ze jinde se jako nenakazi? Kdyz bude doplnovat zbozi v supermarketu, kde denne projdou tisice lidi s rouskama pod nosem, ona sama bude mit nejaky hadr pres obličej… jo to zni mnohem bezpecneji, nez nekde, kde člověk vi, kdo je nakazeny a jak se chovat a na co si dat pozor ![]()
@Anonymní píše:
Tak proč je teda tolik nakažených zdravotníků, když je to tam bezpečné? Navíc zdravotníci budou mít určitě lepší ochranné pomůcky než nějaká uklízečka. Navíc upřímně, vždycky jsem myslela, že má navíc, než aby někde utírala záchody na infekčním oddělení, je jí tam škoda, na gymplu má jedničky. Já bych se tam styděla dělat, když už, šla bych třeba doplňovat zboží do obchodu, ale určitě ne uklízet.
Ale prosím tě, od kdy tě zajímají jedničky a gympl, když u starší dcery ti vadilo, že studuje a chtěla jsi, aby se šla učit na prodavačku, jako ty.
Nech je už být, u vás žádné teplo rodinného krbu nesálá. Čím dřív bude schopná se od vás dostat, tím líp.
@Kriss Tina píše:
A myslis, ze jinde se jako nenakazi? Kdyz bude doplnovat zbozi v supermarketu, kde denne projdou tisice lidi s rouskama pod nosem, ona sama bude mit nejaky hadr pres obličej… jo to zni mnohem bezpecneji, nez nekde, kde člověk vi, kdo je nakazeny a jak se chovat a na co si dat pozor
No ale pořád tam nedělá přímo s nakaženými na pokoji. To mi přijde horší, i když teda nejsem žádný epidemiolog. ![]()
@smajlik345 píše:
tobě to bude říkat a celou dobu do stěhování bude poslouchat jak je nevděčná.
Nechci být hnusnáale děvče možna našlo způsob jak se zbavit nejen tebe, ale i babičky, která ji nezaplatila nákup.
Vás nakazí a bude mít klid![]()
My si teď opravdu nemůžeme dovolit být nakažení.
@AnastazieB píše:
Ale prosím tě, od kdy tě zajímají jedničky a gympl, když u starší dcery ti vadilo, že studuje a chtěla jsi, aby se šla učit na prodavačku, jako ty.
Nech je už být, u vás žádné teplo rodinného krbu nesálá. Čím dřív bude schopná se od vás dostat, tím líp.
Vždycky mě průměr zajímal, akorát ne na školách, co nemají využití.
@me57h píše:
Zapomněla jsi si zakliknout anonym ![]()