Dcera odmítá plnit své domácí povinnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
562
26.8.19 07:19
@Verun83 píše:
Jo, ten chci taky. :lol: zatim nic. Musim napsat jeziskovi.
Jinak, kdybych ho mela, tak taky pojede denne. To je jasne. Ale jinak nechci byt otrok domu.

My jsme robotický vysavač měli. Ale jestli je s ním někdo spokojený, tak jsme asi měli nějaký špatný, protože mě nepřišel jako nějaký zázrak. Než se dostal k tomu, co má vysát, tak si jezdil, kde chtěl. Říkala jsem si, že za tu dobu, co on to vysaje, já už bych to měla třikrát, tak jsem se na něj vykašlala a vrátila se k normálnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.8.19 07:20
@Cuddy píše:
Ono tedy take zalezi na tom, jaky typ mas. My museli udelat dost opatrenich na zacatku a co nejvic si to zjednodusit. Treba mame ke stolu koupeno 6 zidli, plus nam pribyly 2 zidle detske. V tom by se ten vysavac zbytecne motal, tak se zidle musely zvedat. Ale nebudu zvedat 8 zidli, ze jo. Tak se 4 zidle uklidily a ted zvednou 4 zidle neni problem. Nebo jsme meli jeden koberec, ktery byl prilis vysoky a vysavac na nej nevyjel. Tak s tim se take muselo udelat nejake opatreni. Ale ted proste odchazim s detmi ven, zvednu ty 4 zidle, pustim vysavac a az prijdu, tak je spodni patro hotove. A jako bonus nemusim temer vytirat, protoze ten rotacni kartac nejak zvladne i to. No a jako druhy bonus pred tim odchodem musim uklidit provozni neporadek, takze se opravdu vracime do uklizeneho. Je to u nas jeden ze spotrebicu, ktery kdyby se rozbil, tak je co nejdrive nahrazen novym.

Jj, on ten robot donutí člověka uklidit. Takže se pak může chlubit uklizenou domácností :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
26.8.19 07:21

@Cuddy asi se shodnem v to, že v bydlení bez nábytku je to super pomocník :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
26.8.19 07:21
@Netopirek píše:
Jj, on ten robot donutí člověka uklidit. Takže se pak může chlubit uklizenou domácností :mrgreen:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.8.19 07:22
@Anonymní píše:
My jsme robotický vysavač měli. Ale jestli je s ním někdo spokojený, tak jsme asi měli nějaký špatný, protože mě nepřišel jako nějaký zázrak. Než se dostal k tomu, co má vysát, tak si jezdil, kde chtěl. Říkala jsem si, že za tu dobu, co on to vysaje, já už bych to měla třikrát, tak jsem se na něj vykašlala a vrátila se k normálnímu.

Tak ono u něj jde spíš o to, že luxuje když nikdo není doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
26.8.19 07:42

https://www.robzone.cz/…clean-profi/?…

mám toto

Nábytku se nevyhne, ale virtuální zdi jo :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
26.8.19 07:51
@PupuP píše:
Jezis to bych nedelala. Fuj.
U sebe vysavam 1× za 14 dni, podobne i umyti koupelny a zachodu. Denne akorat myju nadobi. No byt tvou dcerou tak bych to taky nedelala… zbytecnost takhle casto.

ty myješ záchod 1× za 14dní?? :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
26.8.19 08:05
@Lucy75 píše:

Jooo tohle nechápu. Já obden. Domestos, dezinfekční ubrousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
26.8.19 08:29

Ja mam Roombu uz pres deset let, ted uz teda druhou a na denni zakladni vysati je dobra. Poustim ji, kdyz odchazim a jedinou upravu co delam je, ze dam zidle v jidelne na stul. Zbytek prostoru chodba+kuchyn+obyvak je pro ni bezbarierovy. V loznici ji taky nic neprekazi. Akorat pokoje kluku jsou problem, ale oni se brzo naucili, ze co nechaji na zemi jim sezere. Ale nikdy jsem si nemyslela, ze 100% nahradi klasicky vysavac, protoze gauc, parapety, kocici strom, zidle a ruzna zakouti neudela. Ale podlahu uplne v pohode a klasicky lux vytahnu jednou tydne, vysavam s nim i prach v knihovne a v uloznych prostorech pod posteli, zaluzie apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
26.8.19 08:35
@Lucy75 píše:

Treba mysli celou mistnost, steny, dvere okno atd a ne misu. Jinak si to neumim predstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
26.8.19 08:46
@matkabagristy píše:
@Cuddy asi se shodnem v to, že v bydlení bez nábytku je to super pomocník :palec:

Tak holobyt uklidi urcite v pohode. Nerekla bych, ze nemame nabytek, ale krome jidelniho stolu a zidli mu neprekazi. Pod gauc se vejde, kresla a linku, satni skrin i botnik objede, zbytek skrinek mame zaveseny na zdi, na zemi skoro nic nestoji, nemame prahy, koberce, predlozky. Urcite zalezi jak je dany prostor zarizeny. Ale, ze by roomba aj podobne stroje plne nahradily vysavac, to fakt neni pravda. Presto mi pomaha, protoze denne vysaje podlahu v exponovanych castech jako je vstupni chodba, kuchyn, jidelna a obyvak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39942
26.8.19 09:16
@Šáruší píše:
Jinak, diskuze se zase úplně stočila, já denní místnosti, což je kuchyň a obývák luxuju denně zrovna tak a nepřijde mi to nějak přehnaná péče o domácnost. Pokud se den nevyluxuje, za dva dny je toho bordelu 2× tolik. Nevysávám denně pokoje a ložnice, ale tyto dvě nejfrekventovanější místnosti ano. Zabere to chvilku. Na ti dceru ještě o prázdninách nejsou kladeny žádné přemrštěné požadavky, práce s těží na půl hodiny. Jak si takový puberťák může dovolit neposlechnout? nepomoct pracující mámě doma, kde taky žije: O tom to je, ne o tom, jestli někdo jiný vysává jednou za měsíc. A ještě hlášky bych se ti na to taky vyprdla. To jako je co? Tak bude vychovávat stylem dcera má averzi na úklid, nechce uklízet, nemá to ráda, tak jí nenutíme, vždyť ať si užije svého věku? A když chce pracující máma pomoct po takhle velkém dítěti, tak jí položíme otázku, co dělá ona, co bude dělat, až dcera odejde z domu a že je evidentní, že je tedy neschopná a nezvládá domácnost? To zase člověk zírá na některé výplody tady.
:palec: :pankac:
Mmch - sama zakladatelka nějak nereaguje. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
26.8.19 11:48

@matkabagristy
Hele klídek, zalezi jaky mas ten vysavac ;). My jsme otestovali 3 a opravdu kazdy funguje jinak ;).
Kvuli kazdymu ksme museli akorat dat pryc židle v kuchyni a maly stůl v obyvaku + nezvládne schody, takze ho preneses -chapu, to strasna namaha :potlesk:
Jinak nožičkový nábytek nemame..
Pripada Ti, ze mam vse růžové a dokonale? Mne to tak neprijde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
26.8.19 11:55
@Šáruší píše:
jo, já ho taky mám, znamená to přizpůsobit pokoj, zvednout židle, uklidit všechno ze země, pak to znamená ho vyčistit, což mi zabere asi tak stejně dlouho jako vysát tu místnost ručně :mrgreen: ale paní fotbalistová žije někde na nějakém růžovém vílím paloučku mimo běžnou všední realitu.

Tak to namaha no :palec:,
Ale ja jsem ten ukol čištění prenechala partnerovi, talze to se me netyka :mrgreen:
A neboj, neziju mimo běžnou vsedni realitu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
26.8.19 14:42

@_.Emilyyy Nezlob se, ale trochu žiješ. On to každý má jinak. Ráno odcházím v půl šesté, vracím se po páté hodině (když vlak nemá zpoždění). Není pak možné, aby péče o zahradu a domácnost byla jen na mě - pomáhat musí všichni. Když dcera ještě chodila do školky, ráno vozil manžel, já pro ni přilétla na poslední chvíli, už tam kolikrát seděla v šatně oblečená. Občas vedl syn, ale sourozencům do 18 let naše školka děti nevydávala - párkrát jsem je ukecala, když měly dráhy velké zpoždění. Pak cesta domů, nákup, večeře atd. Každý musel s něčím pomoci, i ta školková.
Teď je jí 14, každý den má nějaký úkol, pomáhá s vařením + pomáhá s velkým úklidem i zahradou. A nikdy se nedivila, že to po ní chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí