Dcera odmítá plnit své domácí povinnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Verun83
24.8.19 16:18
@Anonymní píše:
Jednoho psa..
@VitaminC vencim psa, utiram prach, varim, peru, žehlím, staran se o bazén, sekám zahradu, chodím na nákup…

Kazdy den? Asi ne co

• Citovat
  • Upravit
6119
24.8.19 16:19

Ano, chceš po ní moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
24.8.19 16:20
@Verun83 píše:
Jo, ten chci taky. :lol: zatim nic. Musim napsat jeziskovi.
Jinak, kdybych ho mela, tak taky pojede denne. To je jasne. Ale jinak nechci byt otrok domu.

Urcite napis :palec: :lol:
Ja se bez robotických spotrebicu neobejdu, jsou ma zachrana :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
24.8.19 16:21
@Verun83 píše:
Kazdy den? Asi ne co

Ja treba varim ob den, peru cca 5×tydne, nakupy 2-3× tydne. Mi neprijde moc chtit po 13ti lete 40min prace denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
24.8.19 16:22
@nozu píše:
Má toho fakt moc. Mám dceru stejně starou. Uklízí si pokoj a sem tam vyklidí myčku a vynese tříděný odpad. Květiny jsou moje relaxace, vysávat a vytírat nám jednou týdně chodí paní na úklid

Ma toho.moc? 8o Ve 13 jsem uz musela o vikendu varit, dcera taky musela v sobotu. Uklid sveho pokoje je samozrejmost. A neco do spolecne domacnosti k tomu by mela prispet.

• Citovat
  • Upravit
14107
24.8.19 16:22

A jinak tva dcera ma toho opravdu moc..
Uber jí ty povinnosti…
A jako vazne si ji kvuli tomu dala zakaz kapesneho, domaci vezeni atp? Ted o prazdninach? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
24.8.19 16:24
@_.Emilyyy píše:
A jinak tva dcera ma toho opravdu moc..
Uber jí ty povinnosti…
A jako vazne si ji kvuli tomu dala zakaz kapesneho, domaci vezeni atp? Ted o prazdninach? 8o

Co je moc na povysani dvou mistnosti a vyklizeni mycky? Jen kytky nezalivame teda denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
24.8.19 16:25

Jediný co mi přijde zbytečný je každý den zalívat kytky. Vysávám denně celý byt, s tím že jenom tak šup šup a 2× týdně pořádně, že lezu po čtyřech. Takže mi nepřijde, že by toho měla moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
24.8.19 16:25

Kdyby udělala aspoň něco, asi bych ubrala. Ty kytky jsou zbytečně. Ale pokud není ani snaha, tak to nebude v množství, ale pubertě. Před chvílí mi moje řekla, jestli bych nakrajela meloun. Má na starost nádobí, které nebylo hotové. Tak jsem řekla, až to bude mít. Jsem vyderacka. Ale nádobí teď myje a já jdu na ten meloun :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.8.19 16:26
@jahuhudka píše:
Ma toho.moc? 8o Ve 13 jsem uz musela o vikendu varit, dcera taky musela v sobotu. Uklid sveho pokoje je samozrejmost. A neco do spolecne domacnosti k tomu by mela prispet.

Já se ve 13 starala o malého bráchu :mrgreen: komplet, včetně krmení a koupání, vysával tedy brácha, 2× týdně, já prach, 2×týdně, lehčí věci jsem žehlila, automaticky jsme myli nádobí, já myla, brácha utíral, všechno nádobí, nejen po obědě. Schody jsem dělala v paneláku snad od desíti, venčila jsem psa, úklid pokojíku je automatický, to neberu za domácí povinnost. Chodila na lehčí nákup podle seznamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
24.8.19 16:27

Myslím, že toho nemá moc, ale spíš že to jsou zbytečné věci. Taky nerada dělám zbytečné věci (podle mého názoru). Dala bych myčku denně, vysávat 2× týdně, kytky 1-2× týdně a její pokoj bych nechala na ní, nechápu, proč by si ho měla denně uklízet, když je jen její. A rozumně bych se s ní zkusila domluvit. V krajním případě bych jí přestala prát, příp. nakupovat a vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.8.19 16:27
@Veru1987 píše:
Co je moc na povysani dvou mistnosti a vyklizeni mycky? Jen kytky nezalivame teda denne.

taky nechápu. A ještě dotazy na mámu prý a co děláš ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
24.8.19 16:28
@Veru1987 píše:
Ja treba varim ob den, peru cca 5×tydne, nakupy 2-3× tydne. Mi neprijde moc chtit po 13ti lete 40min prace denne.

Mne teda jo. Nevim co peres 5× tydne. My jsme ctyri a staci mi vyprat o vikendu 5 pracek. V jeden den. Nakup objednavame 1× tydne pres rohlik. Jinak je to ztraceny cas. A ja sama denne neuklizim. Nesnasim to. Uklizim max 2×tydne.

• Citovat
  • Upravit
5487
24.8.19 16:29

Denně tohle všechno? 8o Já myslela denně něco. Ale kytky denně, to budou přechlastaný.. ne? :nevim: Denně luxovat je fakt voser, to by se mi taky nechtělo. Jinak moje matka že mě dělala služku a vedlo to akorát tak k tomu, že to teď ve své domácnosti opravdu s úklidem nepřeháním :mrgreen: Ale na druhou stranu, mamku by poslouchat měla a měly byste se tedy nějak domluvit a plnit to. NE, že ty zadas ranec věcí, na které ona systematicky sere.. to je opravdu špatně, bez ohledu na to, kolik čeho je.. :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
24.8.19 16:34
@Anonymní píše:
Ahoj dámy, zakládám tuto diskuzi, abych se vypsala a byla bych vám vděčná i za radu..
Mám 13-tiletou dceru, která odmítá plnit své domácí povinnosti..
Každý den má za úkol -vyklidit myčku, zalít kytky, vyluxovat kuchyn a obývák a udržovat si svůj pokojíček a jednou za 14 dní vytírá schody.
Vždy když se vrátím z práce, tak dcera nic neudělala…Jen leží v posteli na mobilu..A žádné své povinnosti neudela a v pokoji má velkej nepořádek..
Jen jednou za čas se stane, že ty své povinnosti splní…
Nezabírá ani zákaz na mobil a na PC, zrušení kapesního, domácí vězení a nic z toho nezabralo..
A když se jí zeptám, proč jako nic neudelala, tak mi odpoví:,,Tak se mi nechtelo, ne?"A ještě tvrdí, že má straně moc těch povinnosti a že její kámošky mají doma mnoho méně povinnostich..Tak jsem se chtěla zeptat opravdu po dcere chci moc? Co vaše děti dělají/dělali doma ve 13-ti?Anonym -chodi jsem rodina a kdyby mě tu poznala ex manželiva přítelkyně, nebo jeho máma..Měla bych peklo, že nezvládám výchovu…

já bych neřekla, že toho má moc. Kytky se nezalívají každý den, myčka je vyklizená za 10 minut max a pokud je třeba luxovat denně, tak dvě místnosti taky netrvají celý večer.
Spíš mi nejde na rozum, jak nefunguje systém neuděláš - nedostaneš kapesné. Není to spíš tak, že to vzdáš, necháš ji se válet a kapesné ji stejně dáš?
Nedovedu si představit třináctiletou holku, které by bylo jedno, že nedostane kapesné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí