Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MP Krista píše:
S přehledem. Nebude muset tolik vařit, prát a zehlit bude jen sama na sebe a dům třeba prodá a bude mít jen svůj malý bytecek, kde jí nikdo nebude rozlévat kakao na sedačku a drobit na koberec.
Přesně ![]()
@Anna766 píše:
Normálně ne? Nebude doma dcerka, bude min vaření, praní, špíny…
Mozna mate pravdu..
@Anna766 píše:
Normálně ne? Nebude doma dcerka, bude min vaření, praní, špíny…
Když odjela rodina pryč, dítě na tábor, druhé s tatínkem k dědečkovi, dva dny jsem smejčila barák, pak jsem seděla 2týdny s nohama nahoře v naklizeném domě. Zalila jsem ty kytky. Ani bordel na zemi nebyl. Neprala jsem ani jednou, nikdo mi nenašpinil, nakoupit jsem šla jednou týdně a myčku pouštěla poloprázdnou jednou za dva dny. Božíčku, jak budu zvládat, až děti vypadnou z domu? Bude mě bolet páteř od sezení s nohama nahoře.
@_.Emilyyy
Hele všimla jsem si, že ty svoji dceru vychovavas fkat zajímavé..
Bude jistě,,skvělá " manželka ![]()
@GitD píše:
@_.Emilyyy
Hele všimla jsem si, že ty svoji dceru vychovavas fkat zajímavé..Bude jistě,,skvělá " manželka
Můžu se zeptat, co přesně znamená „skvělá“ manželka
?
@_.Emilyyy píše:
A az zakladatelky dcerka v dospělosti odstěhuje. Tak to bude zakladatelka zvládat jak?
Spis jak povede domácnost ta dcera, nezvyklá maknout.
Ja si myslím, ze každé dítě by mělo mít úd určitého věku nějaké povinnosti. Už batolata uklizeji s pomoci rodiče rozházené hračky.
Moje jedenactileta, je šílený bordelar. Xkrat denně jsem musela říkat ať si něco úklidi, navíc opakovaně, protože to má proste na salamu, nevnímá. Měla jsem pocit, ze ji jen neustále buzeruju. takže jsem zavedla nový system
Okolo sedmé večer, se chodí koupat, půl hodiny před tím, ji začne uklizeci směna, tj. uklidit pokoj, pohazene oblečení, věci, pořádek na stole, odnést nádobí, které tam s oblibou hromadí. Vyčistit wc kocourovi, vylučovat kolem klece s křečím, obstarat ho. Pokud jsem dva dny za sebou v práci, vyluxuje byt, máme plovoucku, takže žádná práce. Dohodly jsme se, ze ji během dne neřeknu jediný slovo o úklidu, ale večer bude uklizeno, pokud ne, je bez kapesneho, které dostává každou neděli. Musím říct, ze to docela funguje.
Příspěvek upraven 25.08.19 v 17:49
@Eemii píše:
Spis jak povede domácnost ta dcera, nezvyklá maknout.
Taky jsem v dětství nemusela denně vysávat a světe div se, domácnost vedu už 25 let.
@ivašot. píše:
Taky jsem v dětství nemusela denně vysávat a světe div se, domácnost vedu už 25 let.
Nikde netvrdím, ze je k tomu potřeba dennodenniho vysavani.
@ivašot. píše:
Můžu se zeptat, co přesně znamená „skvělá“ manželka?
V jedné diskuzi jsem zaregistrovala, že Emilyyy svoji dcerku pěkné rozmazluje, a vůbec jí nepřipravuje na zivot..Dcera je zvyklá dostat vše bez jakekoliv námahy
Takže se dcera neumí postarat o domácnost, je zvyklá nad nadstandardní zivot..
Už chápeš?
Jako puboš bych si myslela, že je matka cáklá, když chce denně luxovat a zalívat kytky ![]()
I jako dospělé mi to přijde přehnané a proti tomu bych se ohrazovala. Dělat něco zbytečně se mi nelíbí ani teď.
kolik vás je, že máte denně myčku a musíte furt luxovat? On někdy přehnaný úklid je dost opruz. Jinak nevím, jestli je toho moc, záleží kolik má učení, kroužků a jiných aktivit.
@GitD píše:
V jedné diskuzi jsem zaregistrovala, že Emilyyy svoji dcerku pěkné rozmazluje, a vůbec jí nepřipravuje na zivot..Dcera je zvyklá dostat vše bez jakekoliv námahy
Už chápeš?
Ty s nama bydlis? Ze jsem sk toho jeste nevšimla ![]()
@GitD píše:
Už chápeš?
No jo, já zapomněla, že na péči o domácnost musíš vystudovat vejšku ![]()
@ivašot. píše:
No jo, já zapomněla, že na péči o domácnost musíš vystudovat vejšku
To si tady mysli vetsina ![]()
@ospalámyš píše:
Jako puboš bych si myslela, že je matka cáklá, když chce denně luxovat a zalívat kytky
I jako dospělé mi to přijde přehnané a proti tomu bych se ohrazovala. Dělat něco zbytečně se mi nelíbí ani teď.kolik vás je, že máte denně myčku a musíte furt luxovat? On někdy přehnaný úklid je dost opruz. Jinak nevím, jestli je toho moc, záleží kolik má učení, kroužků a jiných aktivit.
Já denně luxuju. Většinou. A zrovna dnes jsem si to potvrdila, že je to třeba. Výjimečně jsem luxovala asi po 3-4 dnech a lux skoro k prasknutí, jak byl plný bordelu.
Takže to, že někdo jiný vyžaduje denní luxování zrovna mě nijak neudivuje
Netvrdím, že je nutné nutit luxovat. denně puberťáka. Ale na druhou stranu, každý, kdo byt nebo barák obývá, by měl přiložit méně či více, ruku k dílu. A ne že přijede máma domu z práce a bude mít druhou šichtu s úklidem, oprašováni dětiček a muže.