Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja taky luxuju denně. A to nemáme zvěř, až teda na děti. Ve 13 sem myla nádobí, venčila psa, vysavala naprosto běžně, utirala prach. Naštěstí mám teda ségru tak se to rozdělilo. Nepřijdou mi to přehnaný požadavky. Naše matky měly běžné v 18 vlastní děti, tak velká holka už by měla mít nějaký povinnosti, není to žádný mimino.
K diskuzi nic moc nemám, bo mám doma 3 chlapy
Jen jsem bych chtěla upozornit na to, že robotický vysavač není jako pračka nebo myčka, kde zmáčknete čudlík, a výsledek se dostaví. Robotický vysavač, jak funguje v současné době, nepobírá běžné nerovnosti, bydlení zastavěné nábytkem… Prostě se někde zasekne a bez pomoci se neobejde. U nás odpočívá ve své domovské stanici a vypuštěn je jen výjimečně. Propaguje ho tu uživatelka, co má všecko růžové a dokonalé, chápu, že jí slouží výborně.
@matkabagristy
Tak záleží jak u koho. Já i všichni co vím, že ho mají, jsme s nimi spokojení. Ale nikdo z nás nemá koberec a domácnosti jsme uspůsobili, aby tam projel. Třeba zvednutí gauče apod.
@Netopirek píše:
@matkabagristy
Tak záleží jak u koho. Já i všichni co vím, že ho mají, jsme s nimi spokojení. Ale nikdo z nás nemá koberec a domácnosti jsme uspůsobili, aby tam projel. Třeba zvednutí gauče apod.
njn, zvedat veškerý nábytek včetně gauče se mi nechce
@matkabagristy píše:
Ale tak zvedat gauc je houpost, pokud se nejedna o nejake trvale opatreni, copak clovek bezne luxuje pod gaucem? Ale teren se mu pripravit musi, to ano. My zvedame jen kuchynske zidle a pak par veci v herne. V ostatnich mistnostech se opravdu jen pusti a jezdi. A koberce mame vsude. Takze roboticky vysavac muze fungovat i jinde nez jen v tom ruzovem a dokonalem zivote.
@matkabagristy píše:
K diskuzi nic moc nemám, bo mám doma 3 chlapyJen jsem bych chtěla upozornit na to, že robotický vysavač není jako pračka nebo myčka, kde zmáčknete čudlík, a výsledek se dostaví. Robotický vysavač, jak funguje v současné době, nepobírá běžné nerovnosti, bydlení zastavěné nábytkem… Prostě se někde zasekne a bez pomoci se neobejde. U nás odpočívá ve své domovské stanici a vypuštěn je jen výjimečně. Propaguje ho tu uživatelka, co má všecko růžové a dokonalé, chápu, že jí slouží výborně.
jo, já ho taky mám, znamená to přizpůsobit pokoj, zvednout židle, uklidit všechno ze země, pak to znamená ho vyčistit, což mi zabere asi tak stejně dlouho jako vysát tu místnost ručně
ale paní fotbalistová žije někde na nějakém růžovém vílím paloučku mimo běžnou všední realitu.
@matkabagristy píše:
Tak oni ho zvedli trvale - vyšší nožičky. A robot vyluxuje i pod ním.
Já jsem domácnosti nemusela dělat nic. Robot projede všude
Jinak, diskuze se zase úplně stočila, já denní místnosti, což je kuchyň a obývák luxuju denně zrovna tak a nepřijde mi to nějak přehnaná péče o domácnost. Pokud se den nevyluxuje, za dva dny je toho bordelu 2× tolik. Nevysávám denně pokoje a ložnice, ale tyto dvě nejfrekventovanější místnosti ano. Zabere to chvilku. Na ti dceru ještě o prázdninách nejsou kladeny žádné přemrštěné požadavky, práce s těží na půl hodiny. Jak si takový puberťák může dovolit neposlechnout? nepomoct pracující mámě doma, kde taky žije: O tom to je, ne o tom, jestli někdo jiný vysává jednou za měsíc. A ještě hlášky bych se ti na to taky vyprdla. To jako je co? Tak bude vychovávat stylem dcera má averzi na úklid, nechce uklízet, nemá to ráda, tak jí nenutíme, vždyť ať si užije svého věku? A když chce pracující máma pomoct po takhle velkém dítěti, tak jí položíme otázku, co dělá ona, co bude dělat, až dcera odejde z domu a že je evidentní, že je tedy neschopná a nezvládá domácnost? To zase člověk zírá na některé výplody tady.
Možná máme moc nábytku. Abych broučka (tak mu říkáme) vypustila v obýváku, musím přesunout jinam stůl, křesla, podnožky ke křeslům. Stejně musí být broušek pod dohledem, bo třeba květináč, televizní stolek…
Nejčastěji ho vypouštím v koupelně, kde má možnost se zaseknout jen pod wc nebo bidetem.
Já si ho fakt kupovala s tím, že ho vypustím, a ajk se vrátím z práce, bude uklizeno ![]()
@matkabagristy píše:
Možná máme moc nábytku. Abych broučka (tak mu říkáme) vypustila v obýváku, musím přesunout jinam stůl, křesla, podnožky ke křeslům. Stejně musí být broušek pod dohledem, bo třeba květináč, televizní stolek…
Nejčastěji ho vypouštím v koupelně, kde má možnost se zaseknout jen pod wc nebo bidetem.
Já si ho fakt kupovala s tím, že ho vypustím, a ajk se vrátím z práce, bude uklizeno
já taky
a úplně tak to není ![]()
@matkabagristy píše:
Já si ho fakt kupovala s tím, že ho vypustím, a ajk se vrátím z práce, bude uklizeno
Ono tedy take zalezi na tom, jaky typ mas. My museli udelat dost opatrenich na zacatku a co nejvic si to zjednodusit. Treba mame ke stolu koupeno 6 zidli, plus nam pribyly 2 zidle detske. V tom by se ten vysavac zbytecne motal, tak se zidle musely zvedat. Ale nebudu zvedat 8 zidli, ze jo. Tak se 4 zidle uklidily a ted zvednou 4 zidle neni problem. Nebo jsme meli jeden koberec, ktery byl prilis vysoky a vysavac na nej nevyjel. Tak s tim se take muselo udelat nejake opatreni. Ale ted proste odchazim s detmi ven, zvednu ty 4 zidle, pustim vysavac a az prijdu, tak je spodni patro hotove. A jako bonus nemusim temer vytirat, protoze ten rotacni kartac nejak zvladne i to. No a jako druhy bonus pred tim odchodem musim uklidit provozni neporadek, takze se opravdu vracime do uklizeneho. Je to u nas jeden ze spotrebicu, ktery kdyby se rozbil, tak je co nejdrive nahrazen novym.
A. Tedy mně taky nepřijde, že by toho měla moc. Já jsem v jejím věku už musela i vařit a starat se o mladší sourozence.
Mne napada2.. Dodržuješ ty zákazy? Na jak dlouho má zákaz?
U nás jsou zákazy dokud nezačne opět fungovat.
A telefon má dcera teď starý tlačítkový
@Cuddy píše:
Jinak se, zakladatelko, podivej na yotube na video Pekarova, vychova do 7 let. Ma to par minut a je to presne o tvem problemu.
Ze zvědavosti jsem se koukla, když jsi psala, že to má pár minut. Je to zajímavé ![]()
(ale nejsem teda zakladatelka)
Příspěvek upraven 26.08.19 v 07:19