Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemá 4 a 5, ale trojky asi má, ne? Tak snad víš co má za známky a z kterých předmětu. Takže pokud jde na učnák potom stačí to… pokud plánujete střední školu asi třeba zabrat. A pokud ti vadí že leží u učení v posteli tak to my tu asi na emiminu nevyřešíme. Někomu to nevadí, hlavně jak jsou dobré známky, dalším to vadí a vyřeší si to doma se svými dětmi… hold třeba si zajistit respekt, tu ti ho nezajistíme
. Každopádně bych ji slušně požádala zda by si k tomu učení nemohla sednout ke stolu, převléct se…
Průměr 2,1 ukazuje, že má slečna téměř samé dvojky, semtam jedničku, semtam možná trojku, a vy ji pomalu ženete na učňák?
Se z vás picnu ![]()
@Sardelka Presne. Od nas te zakladky sly deti s dvojkama na stredni skoly - zdravky, prumyslovky, obchodky.
Nad ležením v posteli bych u pubertacky mávla rukou. Průměr nad 2 by mi vadil, pokud dcera třeba nema nějaké poruchy učení. Pokud se snaží a maximum na co dostane jsou 2 a 3, tak se s tím asi nedá dělat nic jiného než se s tím smířit. Pokud se fláká a při troše snahy by mela na lepší známky, tak bych asi na dcerenku zatlačila.
@hanka.br. píše:
bilo?
Příspěvek upraven 27.01.21 v 09:11
Ja taky na homeofficu nevylazla z postele
prumer spatny k cemu? Co chce delat? Jestli chce jit na gympl, tak to spis nestaci.., jestli chce byt treba kadernice, nebo treba kvetinarka, tak uplne v pohode, nemusi kazdy chtit stredni, vysokou apod, na ucnaku neni nic spatneho, kdyz bude dite delat co ho bavi a na co muze mit talent..lepsi, nez kazdy prumerny na obchodku (ja ji mam taky)..same 1 na zakladce nikomu nezajisti skvelou budoucnost…ovsem, jestli se ti neco nelibi na pristupu tve dcery, tak si s ni o tom budes muset promluvit, pripadne prejit k nejakym restrikcim..zabaveni telefonu, po vyuce vypnuti wifi, trestne kliky, drepy, nebo co na dceru plati
Příspěvek upraven 27.01.21 v 09:13
@VitaminC píše:
@Sardelka Presne. Od nas te zakladky sly deti s dvojkama na stredni skoly - zdravky, prumyslovky, obchodky.
Já jsem vyšla základku s průměrem něco přes 3, v 1. ročníku jsem propadla z matiky, čtverkama se to jen hemžilo… magisterké jsem končila s průměrem 1,0 a teď jsem za půlkou doktorátu.
Studium absolutně není o průměru ale o tom, co má kdo v hlavě. Občas jsou děcka ve věku, kdy je zajímá všechno jen ne škola, jejich studijní potenciál to ale rozhodně nesnižuje ![]()
@Sardelka píše:
Průměr 2,1 ukazuje, že má slečna téměř samé dvojky, semtam jedničku, semtam možná trojku, a vy ji pomalu ženete na učňák?Se z vás picnu
záleží kolik je trojek a z čeho? Jak má trojku matika, čeština…? Takhle z průměru těžko poznat
@Sardelka píše:
Průměr 2,1 ukazuje, že má slečna téměř samé dvojky, semtam jedničku, semtam možná trojku, a vy ji pomalu ženete na učňák?Se z vás picnu
Vzhledem k upadajícím nárokům je průměr nad 2 dost - alespoň co se týká ZŠ v mém okolí. Jestli chce jít na maturitní obor na průměr, tak bude velká konkurence.
@Sardelka píše:
Průměr přes dva znamená, že má každou jedničku z těláku, výtvarky, hudebky a rodinky( nebo jak se tydle rukodělné předměty ted nazývají) vykompenzovanou trojkou. A je to přes dva, tedy více trojek, než těchto jedniček „zadarmo“.
@Paola21 píše:
Vzhledem k upadajícím nárokům je průměr nad 2 dost - alespoň co se týká ZŠ v mém okolí. Jestli chce jít na maturitní obor na průměr, tak bude velká konkurence.
Na maturitní obor se na průměr už nedá jít. Jsou přijímačky. Ale za průměr jsou body, které se sečtou s těmi z přijímaček.
Chtěla by jít na ekonomku.. Myslíte si že když zabere tak se dostane??
@Lama Lama píše:
Jo, tak já bych to měla naopak. Průměr přes dva, včetně všech výtvarek, těláků, kde je jednička zadara, mi nepřijde žádnej zázrak. Naopak by mi bilo fuk, že utoho leží v posteli. Já se zásadně učím v posteli, pokud to nevyžaduje nějaké rýsování apod.
a maj tam teď vůbec zapocitany ty výchovy? telak a hudebku určitě ne, ne? no z vytvarky a pracovek na distanční výuce asi taky nic neudelaj.. tak to maj celkem nevýhodu u počítání průměru kdyz jim tam chybí třeba 4 jedničky z výchov
Tvl budte rada za ten prumer co ma, nevim jak ted, ale ja mela prumer mozna skoro 2,5 mozna i horsi (cj, jazyk 4, matika myslim byla 3) a dostala jsem se na skolu v pohode jen jsem se ucila na prijimacky a pak zvladla i v klidu (az na bakalarku, ta byla celkem mazec) vysokou.
V posteli si znici zada, ale dokud ji zacnou bolet tak s tim asi nic moc nevymyslite a s prumerem pokud nema vylozene ctyrky tak bych byla v klidu.
Proboha ženský!!! Známky na ZŠ nic neznamenají. Viděla jsem x případů kdy dítě na základce nic moc, a má Mgr. z prestižní školy. Naopak ti, kteří měli 1 na vysokou ani nešli. Jde především o to, aby se učit chtěla a viděla v tom smysl. Záleží co si zvolí dále… co ji baví?