Dcera u distanční výuky leží v posteli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
27.1.21 09:22
@Nikisek99 píše:
Chtěla by jít na ekonomku.. Myslíte si že když zabere tak se dostane??

no jasně, ale budete muset najít ekonomku, kde jsou přijímačky :-)

Podle mě nejsou vypovídající známky, ale znalosti :-) měla jsem spolužáka, co šel se dvěma trojkami na gympl, jen prostě musel napsat lépe testy, tuším, že známky dělaly nějakých 10-15% z hodnocení… na ekonomkách berou do nějakého průměru bez zkoušek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
27.1.21 09:23
@Lama Lama píše:
Maj. Hodnotí se všecko. Holka dostala jedničku za procházku v tom jednom týdnu, kdy do té školy šla. :roll:

aha.. prvnak na čtvrtletí neměl oznamkovanej telak a hudebku, když jsou zakázaný.. kde by ty znamky vzal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.1.21 09:23
@unuděná píše:
A prozradíš nám konečně, z čeho má ty trojky? To je celkem stěžejní. Já třeba měla trojku v devítce ze zemáku a dějáku, takže to bylo naprosto šumák pro následné studium zdrávky :mavam:

Trojek má dost.. Z angličtiny, němčiny, přírodopisu, matematiky, chemie, fyziky..
Měla 2-3 vždy kolem 2,40-2,60 dostala 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2252
27.1.21 09:24

@Sardelka taky si rikam co blbnou, ja mela a mam celej zivot problemy s jazyky tak jsem koncila stredni se ctyrkama (plus ctyrka navic z analyticky chemie, ktera me fakt nesla a trojku jsem mela z matiky) a ted uz bych mela i inzenyra nebyt diplomky a tu jeste mam sanci nejak dospat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
@Sardelka píše:
Průměr 2,1 ukazuje, že má slečna téměř samé dvojky, semtam jedničku, semtam možná trojku, a vy ji pomalu ženete na učňák?Se z vás picnu :zed:

To víš, tady je to honorace s jedničkami. Jen občas se tu vyskytne nějaká trapka s dvojkou a když trojka, tak to už musí skočit z okna, tady se musí mít samé jedničky. :mrgreen:

Mně se teda z okna skákat nechce, tak holt mě tu budou trpět. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
@Sardelka píše:
Vidím, že nejsi autorkou příspěvku - má otázka tedy zní, jak víš, jaké má dcera autorky vysvědčení? Může mít 1 a 3, stejně tak jako může mít 2.

Nevim, čistě odhad. Reakce na tvůj odhad, že má samé dvojky, možná nějakou trojku.
Troufám se vsadit, že se více blíží realitě, než odhad tvůj

Příspěvek upraven 27.01.21 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Nikisek99 píše:
Trojek má dost.. Z angličtiny, němčiny, přírodopisu, matematiky, chemie, fyziky..
Měla 2-3 vždy kolem 2,40-2,60 dostala píše: Více

A ona chce na ekonomku? Když jí zjevně nebaví ani matika, ani jazyky? Nebude se tam zbytečně trápit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
27.1.21 09:25
@Sardelka píše:
Zda nároky upadají je diskutabilní, vzhledem k tomu, kolik času z posledních 12měsíců děti strávily domácí výukou. Relevantní je ta otázká průměru, protože se upouští od známkování a přechází se ke slovnímu hodnocení. Sleduji tu situaci jen po očku, tak nevím, zda je to pouze doporučené nebo nařízené.

Myslím, že jenom doporučené a většina škol stejně zůstává u známek. Vím, že je to diskutabilní, ale když vidím učivo svého 12letého bratrance, tak je to bída. Máma dělá asistenta pedagoga na ZŠ ve 2. třídě a teda to je taky síla (vím, že to jsou ještě malé děti a že zrovna vychytali tu koronu do toho, ale nemají vůbec základy a na čem budou stavět v dalších ročnících to je mi záhada).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
27.1.21 09:25
@a12 píše:
aha.. prvnak na čtvrtletí neměl oznamkovanej telak a hudebku, když jsou zakázaný.. kde by ty znamky vzal..

Kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
27.1.21 09:26
@Nikisek99 píše:
Chtěla by jít na ekonomku.. Myslíte si že když zabere tak se dostane??

Musí se připravovat na přijímačky a makat ve škole. Je jasné, že teď je to těžké. Jistě je důležité co má z hlavních předmětů. Tělocvik, hudebka nebo výtvarka jsou irelevantní.
Já sice prosazuji také co nejlepší prospěch na SŠ, nicméně realita je taková, že na maturitní obory na SŠ se běžně hlásí žáci, kteří jsou trojkaři. Dokonce vím o případu, že na maturitní obor se hlásil žák, který propadl a vycházel v osmé třídě. 8o :zed: Byl přijat. Jednalo se o soukromou SŠ. :zed: :pocitac:
Určitě záleží, jak velký zájem je o danou školu a v čem má dítě problém.
Než ležení v posteli při výuce bych řešila to, aby se opravdu dcera učila - minimálně český jazyk, matematiku a cizí jazyk. Za rok (těžko říct, jaká bude situace) se pak přihlásit na nějaké přípravné kurzy (naučí se pracovat s testy). Některé základky mají i extra cvičení pro ty, kteří budou dělat přijímací zkoušky.

EDIT: Vidím, že dcera má hodně trojek a to i z matiky a češtiny. Zvažovala bych učiliště. Maturitu si může dodělat po vyučení.

Příspěvek upraven 27.01.21 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
27.1.21 09:26
@Paola21 píše:
Díky za upřesnění, ale lepší si teď zlepšit průměr a nahrabat body tam než spoléhat na přijímačky.

Zlepšit si průměr je samozřejmě nejlepší. Ale třeba na gymplech u nás jsou body za přijímačky z jednoho předmětu u těch lepších kolem 50 a za vysvědčení přijde třeba za horší průměr jen o 15. Ale jasně, že ten průměr může udělat to, že ji předběhne někdo s trochu horšími přijímačkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.1.21 09:27
@unuděná píše:
A ona chce na ekonomku? Když jí zjevně nebaví ani matika, ani jazyky? Nebude se tam zbytečně trápit? :think:

Baví ji ty předměty, jenom si když byla škola nasekala 2 tuatam 3…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.1.21 09:27

Přestat jí prudit.

Uleví se vám oběma.

Kvůli naprostým podružnostem dost zhoršuješ celou tu zátěž co jako rodina musíte zvládnout.

Ano - s dvojkama se na ekonomickou střední dostane úplně v pohodě. Ne v pololetí osmé třídy se vážně nemusí připravovat na přijímačky když má norálně vyznamenání.

POkud se jí zhoršily známky během on-line výuky tak to není zas až tak jeí chyba, ale zádrhel je ve vnějších okolnostech - jakési světové padnemii a taky toho, že ji matka namísto podpory prudí kvůli tomu že nesedí u stolu.

Příspěvek upraven 27.01.21 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
27.1.21 09:28
@Lama Lama píše:
Kdo?

Prvňák. Její. Však to píše. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
27.1.21 09:29

@Sardelka tak pokud má mít jedničky a trojky, tak při deseti předmětech bude mít přibližně takový průměr při 6 trojkách a 4 jedničkách, což znamená že klidně může mít jedničky jen z výchov a ve stěžejních předmětech být na 3. Což není úplně pěkné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí